Αρχικη APPS / GAMES Η Rakuten Viber Αποκτά Πιστοποίηση SOC 2 Τύπου 2

Η Rakuten Viber Αποκτά Πιστοποίηση SOC 2 Τύπου 2

απο Kostas Gliatiotis

Η Rakuten Viber, μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες επικοινωνίας στον κόσμο με έμφαση στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα της επικοινωνίας, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πιστοποίηση Τύπου 2 του Ελέγχου Οργανισμού Υπηρεσιών (SOC) 2. Το SOC 2 είναι ένα πρότυπο ελέγχου που αναπτύχθηκε από το American Institute of Certified Public Accounts (AICPA). Το αυστηρό πλαίσιό του σχεδιάστηκε για να διασφαλίζει την ασφάλεια, τη διαθεσιμότητα, την εμπιστευτικότητα και την ιδιωτικότητα των δεδομένων των πελατών.

Η επιθεώρηση, που πραγματοποιήθηκε από την Ernst & Young, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες του είδους της στον κόσμο, επιβεβαιώνει ότι οι πρακτικές, οι πολιτικές, οι διαδικασίες και οι λειτουργίες ασφάλειας των πληροφοριών της Rakuten Viber πληρούν τα πρότυπα SOC 2.

“Η απόκτηση της πιστοποίησης SOC 2 Τύπου 2 είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την Rakuten Viber και μια απόδειξη της αδιάλειπτης δέσμευσής μας για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας των χρηστών μας”, δήλωσε ο Liad Shnell, αντιπρόεδρος VP Engineering and CISO. “Αυτή η πιστοποίηση επιβεβαιώνει την προληπτική μας προσέγγιση στην ασφάλεια της πληροφορίας και τη δέσμευσή μας για τη διατήρηση των υψηλότερων προτύπων προστασίας δεδομένων. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στην εμπιστευτικότητα και την ακεραιότητα των πληροφοριών που μας εμπιστεύονται και θα επιδιώξουμε να παρέχουμε μια ασφαλή και αξιόπιστη πλατφόρμα μηνυμάτων για την παγκόσμια κοινότητά μας.”

Εκτός από τη πιστοποίηση SOC 2, η Rakuten Viber προβαίνει σε αρκετές βελτιώσεις στη υποδομή της προσθέτοντας επαναληπτικούς ελέγχους και αυξάνοντας την παρακολούθηση της λειτουργίας της πλατφόρμας της. Το 2016, το Viber έγινε μία από τις πρώτες μεγάλες εφαρμογές μηνυμάτων που εφάρμοσαν κρυπτογράφηση end-to-end για όλες τις ιδιωτικές συνομιλίες ομάδας  και τις βιντεοκλήσεις.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights