Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Galaxy S24 Ultra vs HUAWEI Pura 70 Ultra Camera test

Galaxy S24 Ultra vs HUAWEI Pura 70 Ultra Camera test

απο Kostas Gliatiotis

Το Galaxy S24 Ultra είναι το κορυφαίο Smartphone της Samsung, και φυσικά το Pura 70 Ultra είναι το νεότερο και καλύτερο φωτογραφικά Smartphone της HUAWEI. Για μια ακόμα φορά λοιπόν, με ψηφοφορία στο instagram, τα δύο Smartphones έρχονται… αντιμέτωπα σε 11 διαφορετικές φωτογραφίες, με τις τρεις κάμερες που η κάθε μια έχει τις δικές της δυνατότητες.

Η βασική κάμερα του Galaxy S24 Ultra, συνεχίζει πιθανόν όχι απαραίτητα σωστά, την πολιτική της Samsung να στηρίζει την απόδοση της σε υψηλότερη από το συνηθισμένο ανάλυση, σε μια κατηγορία που ο ανταγωνισμός έχει… ξεπεράσει την ανάγκη αυτή.

Το Pura 70 Ultra είναι το πρώτο Smartphone της HUAWEI με αισθητήρα τύπου μιας ίντσας στην βασική του κάμερα. Είναι όμως και το μοναδικό smartphone που χρησιμοποιεί μηχανική σταθεροποίηση στον αισθητήρα αυτό, αντί του φακού. Ο φακός όμως στην βασική αυτή κάμερα, έχει φυσικά το μεταβαλλόμενο διάφραγμα που του επιτρέπει να προσαρμόζεται στον φωτισμό και τις συνθήκες που ταιριάζουν σε κάθε φωτογραφία.

Το Pura 70 Ultra έχει μια περισκοπική κάμερα με 3.5X οπτικό zoom και ανάλυση 50mp στον αισθητήρα της. Αυτό της επιτρέπει να μπορεί να βγάλει φωτογραφίες με την καλύτερη δυνατή συνολική ποιότητα με έως και 10Χ ψηφιακό zoom. Η αντίστοιχη ή καλύτερα παρόμοια κάμερα του Galaxy S24 Ultra έχει οπτικό zoom 3X, χρησιμοποιεί όμως έναν σημαντικά λιγότερο ικανό αισθητήτα των 10mp και στην συγκεκριμένη περίπτωση η αδυναμία του φαίνεται αισθητά στο αποτέλεσμα. Σε κάθε φωτογραφία με αυτή, αλλά και στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Τα δύο Smartphones έχουν φυσικά και μια ultrawide κάμερα με ένα σημαντικά μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε φωτογραφία. Όμως και εδώ η διαφορά στο τεχνικό κομμάτι αλλά και την απόδοση είναι μάλλον αισθητή. Το Galaxy S24 Ultra έχει και εδώ έναν αισθητήρα των 12mp που παρότι είναι θεωρητικά ότι καλύτερο μπορεί να χρησιμοποιήσει η Samsung με αυτή την ανάλυση, περιορίζεται και πάλι το τελικό αποτέλεσμα.

Το Pura 70 Ultra με τη σειρά του, έχει μια αντίστοιχη σε πλάνο κάμερα, με έναν αισθητήρα όμως των 50mp που σε όλες τις συνθήκες του επιτρέπει να βγάζει φωτογραφίες με περισσότερη λεπτομέρεια και συνολικά καλύτερη ποιότητα.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν μάλλον αναμενόμενα λοιπόν, υπέρ του Pura 70 Ultra στις 9 από τις έντεκα συνολικά φωτογραφίες. Αυτές περιλαμβάνουν δείγματα και με τις τρεις κάμερες, και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις η διαφορά ήταν σημαντική και στο αποτέλεσμα σε κάθε φωτογραφια αλλά και στην ψηφοφορία και την προτίμηση όσων συμμετείχαν.

Το Galaxy S24 Ultra από την πλευρά του, κατάφερε να είναι η προτίμηση σε μια φωτογραφία με την Ultrawide κάμερα, και να… ισοβαθμίσει σε μια ακόμα και πάλι με την Ultra wide κάμερα.

Η προσέγγιση στον τομέα της φωτογραφίας είναι προφανώς πολύ διαφορετική ανάμεσα στο Pura 70 Ultra και το Galaxy S24 Ultra. Όμως το αποτέλεσμα είναι αυτό που έχει σημασία, και σε αυτον τον τομέα, το έτσι και αλλιώς ικανό συνολικά Smartphone της Samsung, μάλλον δείχνει για μια ακόμα φορά ότι η πολιτική της εταιρείας σε αυτόν τον τομέα, πρέπει να αλλάξει. Αντίστοιχα το Pura 70 Ultra, απλά επιβεβαιώνει την ικανότητα της HUAWEI να δημιουργεί κορυφαία φωτογραφικά Smartphones.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights