Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy S24 Ultra Review: Σταθερά στην κορυφή

Samsung Galaxy S24 Ultra Review: Σταθερά στην κορυφή

απο Kostas Gliatiotis

Το να μπορεί μια εταιρεία συνεχόμενα για αρκετά χρόνια να διατηρείται στην κορυφή (έστω σε μια συγκεκριμένη κατηγορία…) δεν είναι κάτι εύκολο. Χρειάζεται να κατασκευάζει ένα προϊόν που είναι πάντα καλύτερο από το προηγούμενο, και μάλιστα όσο πρέπει για να δικαιολογεί την ύπαρξη του. Πρέπει ταυτόχρονα να είναι καλύτερο και από τον ανταγωνισμό του, αν όχι σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα, τουλάχιστον σαν σύνολο.

Πριν από περίπου τρία χρόνια πλέον, το Galaxy S21 Ultra ήταν το μοντέλο της σειράς που άλλαξε ριζικά την εικόνα που είχε το αγοραστικό κοινό για την κορυφαία galaxy S σειρά της Samsung. Απέδειξε ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά εκτός από εντυπωσιακά στα χαρτιά και την θεωρία, μπορούν να είναι χρήσιμα στην πράξη και να προσφέρουν κάτι διαφορετικό.

Στην συνέχεια η Samsung συνέχισε να «χτίζει» πάνω στην επιτυχία αυτή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το Galaxy S22 Ultra έφερε ακόμα καλύτερες κάμερες, ενσωμάτωσε επιτυχημένα το s-Pen, και χωρίς να ξεχωρίζει και πάλι σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα, ήταν ένα σωστά ολοκληρωμένο Smartphone. Πριν ένα χρόνο όμως, το galaxy S23 Ultra ήταν η… έκπληξη που έδειξε ότι η εταιρεία μπορεί να συνεχίσει να το κάνει αυτό με τον ίδιο ρυθμό, και βελτίωσε ακριβώς όσο πρέπει και αυτά που πρέπει για να προσφέρει μια ακόμα καλύτερη συνολική εμπειρία.

Με τρεις συνεχόμενες… επιτυχίες, μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι το Galaxy S24 Ultra είναι «βέβαιο» ότι θα συνεχίσει την πορεία αυτή. Στο review που ακολουθεί, θα δούμε πως το κάνει αυτό, με τον σχεδόν καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σχεδιασμός.

Για μια ακόμα χρονιά, η εταιρεία σωστά επιμένει να διατηρεί την ίδια σχεδιαστική «ταυτότητα» στο κορυφαίο της μοντέλο, προκειμένου να δημιουργήσει μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα στο αγοραστικό κοινό. Ρεαλιστικά, είναι ελάχιστοι αυτοί που ενδιαφέρονται και ακόμα λιγότεροι αυτοί που μπορούν να αναγνωρίσουν το νεότερο και καλύτερο μοντέλο κάθε εταιρείας. Είναι πολύ περισσότεροι αυτοί όμως που μπορούν πλέον να αναγνωρίσουν ένα Smartphone της Samsung, και ακόμα και αν δεν τους.. νοιάζει ποιο ακριβώς μοντέλο είναι, αυτό αποτελεί επιτυχία για την εταιρεία.

Παρόλα αυτά, το Galaxy S24 Ultra έχει μερικές πολύ συγκεκριμένες και με εξαίρεση μια από αυτές, σωστές όχι απαραίτητα αλλαγές αλλά βελτιώσεις. Η χρήση του τιτανίου στο πλαίσιο στο πλαϊνό του μέρος ρεαλιστικά δεν είναι εκεί για να βελτιώσει την έτσι και αλλιώς κορυφαία ποιότητα και αντοχή που έχουν εδώ και χρόνια τα τηλέφωνα της εταιρείας.

Είναι όμως εκεί για να αλλάξει προς το καλύτερο την πολυτέλεια και την διαφορετική αίσθηση που αφήνει στο χέρι του ιδιοκτήτη του όταν το κρατάει. Είναι μια καλοδεχούμενη αλλαγή, ειδικά από την στιγμή που σωστά η εταιρεία δεν την «χρησιμοποίησε» για να δικαιολογήσει κάποια αύξηση στην τιμή πώλησης του.

Με την αλλαγή σε επίπεδη οθόνη θα ασχοληθούμε στο αντίστοιχο κομμάτι του βίντεο, όμως μαζί με αυτή έχει έρθει και η μοναδική αλλαγή που δεν είναι απαραίτητα προς το καλύτερο. Παραδοσιακά τα smartphones της σειράς Νote από την εταιρεία, και στην συνέχεια το Ultra μοντέλο της σειράς Galaxy S, μαζί με το S-Pen αποκτούσαν και έναν «διαχωρισμό» στον σχεδιασμό τους, με τις έντονες γωνίες στις τέσσερις άκρες.

Αυτές, με την κυρτή οθόνη, ήταν σαφώς λιγότερο … έντονες τελικά ειδικά στο σημείο που η συσκευή ακουμπά στην παλάμη του ιδιοκτήτη του. Η επίπεδη οθόνη, έφερε μαζί της και οπτικά μια αλλαγή στο πως φαίνεται σαν… τετράδιο η οθόνη του Galaxy S24 Ultra αλλά δυστυχώς ακόμα περισσότερο στο πόσο ενοχλούν όταν το έχει κανείς στην παλάμη του χεριού του.

Το φαινόμενο είναι πιο έντονο όσο…. Μικρότερο το είναι το χέρι του ιδιοκτήτη του, και σε ένα smartphone με αυτές τις διαστάσεις είναι δύσκολο να το αγνοήσει κανείς. Ακόμα και αν δεν αλλάζει σίγουρα την συνολική εμπειρία προς το χειρότερο, είναι κάτι που ειδικά όσοι προέρχονται από κάποιο προηγούμενο μοντέλο της σειράς, που όσο πιο «πίσω» πάει κανείς τόσο πιο έντονη ήταν η καμπύλη στο κυρτό κομμάτι της οθόνης, και θα το καταλάβει και θα χρειαστεί να το συνηθίσει.

Οθόνη.

Ακόμα και αν πλέον δεν είναι κυρτή, η οθόνη του Galaxy S24 Ultra παραμένει ένα τεχνολογικό… θαύμα. Στο σύνολο της, με την απόδοση που έχει, ακόμα και αν η εταιρεία δεν προσπαθεί (όχι ιδιαίτερα…) να εντυπωσιάσει με τα τεχνικά της χαρακτηριστικά. Η διαγώνιος παραμένει στις 6.8 ίντσες, η επιφάνεια όμως που είναι πρακτικά χρήσιμη είναι μεγαλύτερη ακριβώς επειδή δεν είναι κυρτή, η ανάλυση στα 3120×1440 Pixels είναι όσο υψηλή πρέπει για να έχει την λεπτομέρεια απεικόνισης που περιμένει κανείς.

Εδώ, για κάποιο λόγο, το Galaxy S24 Ultra συνεχίζει την ενοχλητική παράδοση του να έχει ρυθμισμένη την οθόνη του σε χαμηλότερη ανάλυση, και πρέπει κανείς να το βρει αυτό στις ρυθμίσεις και να το αλλάξει. Προφανώς γίνεται για ακόμα καλύτερη απόδοση από την μπαταρία του, είναι όμως πιθανόν προτιμότερο είτε να ενημέρωνε για αυτό στον αρχικό οδηγό εκκίνησης ή να ήταν ξεχωριστή επιλογή στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Επιστρέφοντας στα θετικά, αν υπάρχει κάτι που έστω και θεωρητικά είχε περιθώριο βελτίωσης, είναι ο φωτισμός της οθόνης αυτής. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτή στο αμέσως προηγούμενο μοντέλο δεν ήταν φωτεινή όσο και όταν πρέπει, εδώ είναι ακόμα περισσότερο και ακόμα πιο… εντυπωσιακή.

Η Samsung αναφέρει τα 2.600nits σαν μέγιστη φωτεινότητα, όπως όμως και σε κάθε άλλο smartphone έτσι και εδώ, η τιμή αυτή αφορά το επίπεδο που μπορεί να πετύχει σε ένα ποσοστό της συνολικής επιφάνειας της. Σύμφωνα με την εταιρεία, στο σύνολο της μπορεί να φτάσει τα 1.700nits, ένα νούμερο σημαντικά βελτιωμένο από αυτό που ρεαλιστικά και πάλι μπορούσε να πετύχει το αμέσως προηγούμενο μοντέλο.

Φαίνεται μάλιστα ότι η εταιρεία πέτυχε την αύξηση αυτή του φωτισμού της οθόνης, χωρίς σημαντική αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας, βελτιώνοντας το υλικό κατασκευής της αλλά και χρησιμοποιώντας ένα ακόμα καλύτερο μεταξύ άλλων και σε αυτό, γυαλί πάνω από αυτή.

Χρωματικά, είναι ακριβώς αυτό που περιμένει κανείς, και το τι περιμένει μπορεί να… αλλάξει ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις προτιμήσεις του. Στις ρυθμίσεις μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε «φυσική» και «ζωντανή» λειτουργία, χωρίς όμως καμία από τις δύο να ξεφεύγει από συγκεκριμένα όρια. Η οθόνη είναι ζωντανή όταν το ζητήσουμε χωρίς να γίνεται υπερβολική, και φυσική όταν το χρειαζόμαστε ενώ παραμένει ευχάριστη οπτικά.

Όμως εδώ, η Samsung συνεχίζει να περιορίζει… μόνη της την εμπειρία προβολής που μπορεί να έχει κάποιος στο κορυφαίο αλλά και κάθε άλλο της Smartphone. To Galaxy S24 Ultra υποστηρίζει το HDR10+ πρότυπο, και μέσα σε αυτό περιλαμβάνεται και το «απλό» HDR10. Η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι το HDR10+ περιέχει τα «δεδομένα» σε κάθε βίντεο ώστε κάθε σκηνή να προσαρμόζεται σωστά σε φωτισμό και αντίθεση, ενώ το «απλό» HDR10 έχει μια συγκεκριμένη… ρύθμιση για το σύνολο του βίντεο.

Η περιγραφή αυτή είναι απαραίτητη, για να καταλάβει κανείς τη διαφορά με το dolby Vision HDR που συνεχίζει να μην υποστηρίζει η Samsung ρεαλιστικά σε κανένα προϊόν της. Παρότι το Youtube υποστηρίζει και προτιμά το HDR10/ HDR10+, εφαρμογές όπως το Netflix, Disney Plus και Amazon Prime έχουν το περισσότερο περιεχόμενο τους σε Dolby Vision HDR. Οι ταινίες που έχουν υποστήριξη για το HDR10 πρότυπο περιορίζονται σε αυτό, και όχι την «+» έκδοση του.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του καλύτερου και ακριβότερου Smartphone της εταιρείας (και κάθε άλλου ρεαλιστικά…) είτε να μην βλέπει σε HDR μια ταινία, είτε να την βλέπει … περιορισμένα σε σύγκριση με το πως θα μπορούσε. Αυτό είναι πραγματικά κρίμα σε μια τόσο εντυπωσιακή οθόνη.

Είναι περισσότερο κρίμα όμως επειδή το Galaxy S24 Ultra έχει και δύο εντυπωσιακά σε ένταση και απόδοση ηχεία. Είναι μάλιστα τόσο καλύτερα από αυτά του αμέσως προηγούμενου μοντέλου, που είναι επίσης κρίμα στο ότι η εταιρεία δεν αναφέρθηκε σε αυτή την βελτίωση, και χάθηκε και αυτή μέσα στον… χαμό του Galaxy AI.

Κάμερες

Το Galaxy S24 Ultra στον τομέα της φωτογραφίας και του βίντεο, αποτελεί μια «τολμηρή» επιλογή για την εταιρεία, με καλό όμως τρόπο. Αρχικά επέλεξε να διατηρήσει ακριβώς ίδιες τις τρεις από τις τέσσερις κάμερες του, και να προσφέρει τις βελτιώσεις που έρχονται σε επίπεδο λογισμικού προκειμένου να βγάζουν ακόμα καλύτερες φωτογραφίες αλλά και βίντεο. Επέλεξε όμως να αλλάξει την περισκοπική κάμερα, και από 10Χ οπτικό zoom και έναν αισθητήρα των 10mp να τοποθετήσει μια περισκοπική και πάλι με 5Χ οπτικό zoom και αυξημένη ανάλυση στα 50mp.

Οι επιλογές αυτές είναι όμως όλες προς το καλύτερο, και περισσότερο αυτή της περισκοπικής κάμερας. Να ξεκινήσουμε.. ανάποδα με αυτή λοιπόν, που όσο περίεργο και αν ακούγεται στο 10Χ ψηφιακό πλέον zoom μπορεί να βγάλει μια καλύτερη φωτογραφία από τον προκάτοχο του και την δική του κάμερα με το ίδιο οπτικό zoom.

Ο αισθητήρας με την υψηλότερη ανάλυση αλλά κυρίως με το μεγαλύτερο φυσικό μέγεθος και πίσω από ένα επίσης φυσικά μεγαλύτερο σε μέγεθος φακό, κάνουν… θαύματα. Οι φωτογραφίες στο 10Χ είναι πιο φωτεινές σε όλες τις συνθήκες, είναι πιο λεπτομερείς, και φωτογραφίες που δεν δείχνουν ότι έχουν βγει με μια κατώτερη κάμερα σχεδιασμένη να κάνει κάτι συγκεκριμένο.

Όμως με την κάμερα αυτή, η Samsung έλυσε ένα ακόμα «πρόβλημα». Στο προηγούμενο μοντέλο, όλα τα επίπεδα zoom από το 3Χ που ήταν οπτικό μέχρι και το 10Χ, έπρεπε να γίνουν ψηφιακά από την 3Χ κάμερα των επίσης 10mp. Με την ανάλυση αυτή, πολύ γρήγορα η ποιότητα και η λεπτομέρεια κάθε φωτογραφίας «έπεφτε» σημαντικά, ακόμα και σε επίπεδα όπως 5Χ ή και 6Χ.

Με την νέα του κάμερα, το Galaxy S24 Ultra «κλείνει» αυτό το εύρος, και με το ψηφιακό zoom που τελικά είναι και καλύτερο μέχρι και το 10Χ πετυχαίνει ένα καλύτερο αποτέλεσμα και δίνει ένα μεγαλύτερο περιθώριο να βγάλουμε ακριβώς τη φωτογραφία που θέλουμε.

Η βασική κάμερα του Galaxy S24 Ultra, όσο και αν τεχνικά παραμένει «εντυπωσιακή» κυρίως για τον τρόπο που δουλεύει, είναι μια κάμερα που μάλλον θα έπρεπε να αντικατασταθεί.

Ακόμα και αν συγκεκριμένα ο ΗΡ2 αισθητήρας των 200mp είναι αποκλειστικός στα τρία τελευταία κορυφαία μοντέλα της εταιρείας, η ίδια η Samsung έχει διαθέσιμους δύο ακόμα αισθητήρες με την ίδια ανάλυση που … πουλάει στον ανταγωνισμό της και αυτός χρησιμοποιεί σε συσκευές που κοστίζουν πλέον ακόμα και το ένα τρίτο από τα χρήματα του Galaxy S24 Ultra.

Αυτό δεν μειώνει την απόδοση της προφανώς, στερεί όμως από την εταιρεία τον «εντυπωσιασμό» της κάμερας των 200mp που είναι και ένας από τους λόγους που υπήρξε αρχικά και συνεχίζει να χρησιμοποιείται και στο νεότερο μοντέλο της. Ρεαλιστικά μια κάμερα με αισθητήρα τύπου μιας ίντσας όπως σε πολλούς ανταγωνιστές του Galaxy S24 Ultra, θα προσέφερε τα ίδια αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις και ακόμα καλύτερα σε πολλές άλλες.

Αν αφήσει κανείς στην άκρη την εμπορική ονομασία που έχει δώσει το marketing της εταιρείας στην βελτιωμένη επεξεργασία που κάνει το Galaxy S24 Ultra στα δεδομένα από αυτή την κάμερα αλλά και τις υπόλοιπες, το αποτέλεσμα είναι αυτό που έχει σημασία. Το αποτέλεσμα λοιπόν, είναι ακόμα καλύτερες φωτογραφίες σε όλες τις συνθήκες και ειδικά στις πιο δύσκολες όπως σε χαμηλότερο φωτισμό.

 

Ρεαλιστικά και πάλι, με την κάμερα του αμέσως προηγούμενου μοντέλου να είναι μέχρι και σήμερα πολύ καλή, οι βελτιώσεις αυτές είναι συγκεκριμένες και στα… σημεία. Από το πιο σωστό HDR σε δύσκολες συνθήκες, στην πιο σωστή έκθεση στο φως, που πλεόν είναι πιο ρεαλιστική και λιγότερο επιλεγμένη για να εντυπωσιάσει, μέχρι την λεπτομέρεια σε κάθε φωτογραφία και το πως σωστά αποτυπώνονται και όλα τα αντικείμενα αλλά και τα χρώματα.

Η κάμερα με τον Ultra wide φακό τώρα, είναι ακόμα μια… περίπτωση που παρότι η απόδοση της είναι βελτιωμένη στα σημεία, είναι μια κάμερα που μπορεί να δεχθεί συγκεκριμένη κριτική. Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει είναι ακριβώς αυτό που πρέπει, να έχουν δηλαδή μεγαλύτερο πλάνο χωρίς κάποια θυσία σε λεπτομέρεια, φωτισμό και συνολική ποιότητα σε σύγκριση με αυτές της βασικής κάμερας πάντα με δεδομένες τις διαφορές που θα υπάρχουν λόγω διαφορετικού φακού και αισθητήρα.

Όμως συνεχίζει να είναι μια κάμερα με ανάλυση 12mp σε μια εποχή που ο ανταγωνισμός (τουλάχιστον στον χώρο των Android Smartphones…) έχει αποδείξει ότι κάμερες με υψηλότερη ανάλυση μπορούν να πετύχουν το ίδιο και καλύτερο αποτέλεσμα.

Προς τιμήν της Samsung, το Galaxy S24 Ultra παρόλα αυτά «εκμεταλλεύεται» με τον καλύτερο τρόπο τα πλεονεκτήματα που έχει ο συγκεκριμένος αισθητήρας. Το μεγάλο μέγεθος του για κάμερα αυτού του είδους, περιορίζει σημαντικά τον ψηφιακό θόρυβο σε νυχτερινές φωτογραφίες, ενώ το κάδρο δεν έχει ενοχλητικές αλλοιώσεις στα σχήματα ακόμα και στα άκρα του.

Τέλος, η κάμερα με το 3Χ οπτικό zoom και την ανάλυση των 10mp είναι ίσως η μοναδική που απλά συνεχίζει να κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Είναι αυτή που φέρνει «λογικά» κοντά αυτό που θέλουμε να φωτογραφίσουμε, και οι φωτογραφίες είναι απόλυτα ικανοποιητικές για το είδος της σε όλες τις περιπτώσεις.

Με την κάμερα όμως πλέον με το 5Χ οπτικό zoom, ο ιδιοκτήτης του Galaxy S24 Ultra έρχεται σε μια… περίεργη θέση. Ανάλογα με το τι θέλει να φωτογραφίσει, και πόσο μακρία τελικά είναι αυτό, μπορεί να επιλέξει να… απομακρυνθεί ο ίδιος λίγο περισσότερο και να βγάλει την ίδια φωτογραφία πλέον με μια σημαντικά καλύτερη κάμερα.

Επιδόσεις.

Το Galaxy S24 Ultra είναι το μοναδικό μοντέλο της σειράς που σε όλες τις χώρες και όλες τις εκδόσεις του θα έχει τον νεότερο και αστεία ισχυρό Snapdragon 8 Gen 3 επεξεργαστή της Qualcomm στο εσωτερικό του. Το αν ο exynos 2400 στην έκδοση των Galaxy S24 και Galaxy S24+ που θα έρθει στην Ευρώπη είναι όσο ικανός πρέπει, έχει μια σύντομη απάντηση που είναι ότι ναι την έχει, και μια πιο αναλυτική που αποτελεί αντικείμενο για μια ξεχωριστή συζήτηση και ένα ξεχωριστό άρθρο.

Η Samsung για κάποιο λόγο συνεχίζει να επιλέγει να τονίσει το «For Galaxy» που δηλώνει ότι η έκδοση αυτή του snapdragon 8 gen 3 είναι διαφορετική και θεωρητικά πιο ισχυρή. Το πιο ισχυρή αφορά την συχνότητα λειτουργίας όμως σε έναν από τους συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας στο εσωτερικό του, και την συχνότητα επίσης της GPU.

Όμως όπως ακριβώς πριν ένα χρόνο με τον snapdragon 8 Gen 2 στο εσωτερικό του προηγούμενου μοντέλου, έτσι και εδώ, η διαφορά αυτή δεν μπορεί να… μετρηθεί με κάποιο τρόπο. Τα αποτελέσματα που «δίνει» το Galaxy S24 Ultra σε όλα τα αξιόπιστα Benchmarks δεν του δίνουν κάποιο πλεονέκτημα σε σύγκριση με άλλες συσκευές του ανταγωνισμού που χρησιμοποιούν την, ας την πούμε, απλή έκδοση του συγκεκριμένου επεξεργαστή.

Όλα αυτά όμως έχουν μικρότερη και περισσότερο θεωρητική σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το Galaxy S24 Ultra είναι και πιο γρήγορο από τον προκάτοχο του, και όσο γρήγορο πρέπει για να δικαιολογεί ότι είναι η νεότερη και καλύτερη πρόταση του μεγαλύτερου κατασκευαστή παγκοσμίως.

Δεν υπάρχει τίποτα που να ζητήσει κανείς από το Galaxy S24 Ultra και να μην μπορεί να το κάνει εντυπωσιακά γρήγορα και με μια άνεση που θα διατηρήσει και για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Μια ακόμα αλλαγή που έκανε η Samsung, αν και ρεαλιστικά απλά διόρθωσε το λάθος της, είναι ότι πλέον όλες οι εκδόσεις του Galaxy S24 Ultra έρχονται με 12GB διαθέσιμης μνήμης RAΜ. Ρεαλιστικά, αυτό έκανε η εταιρεία μέχρι και το galaxy S21 Ultra, στην συνέχεια στο επόμενο μοντέλο την άλλαξε σε 8GB για την βασική έκδοση με 256GB διαθέσιμου χώρου, συνέχισε να το κάνει αυτό στο Galaxy S23 Ultra και το σταμάτησε ξανά στο νεότερο μοντέλο.

Μπαταρία.

Αν υπάρχει κάτι ακόμα ενδιαφέρον και βελτιωμένο στο Galaxy S24 Ultra, είναι η απόδοση της μπαταρίας του. Με δεδομένο το ότι είναι ισχυρότερο, με φωτεινότερη οθόνη, η ίδια σε χωρητικότητα μπαταρία με το προηγούμενο μοντέλο θα μπορούσε να διαρκεί λιγότερο και να είναι αυτό έστω υπό συνθήκες «αποδεκτό».

Το ότι έχει την ίδια απόδοση και υπό συνθήκες ακόμα καλύτερη, είναι μια απόδειξη του ότι η εταιρεία δίνει σημασία στον συγκεκριμένο τομέα, και το κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Ρεαλιστικά βέβαια και πάλι, ήταν η μετάβαση στον Snapdragon 8+ Gen 1, τον snapdragon 8 Gen 2 και πλέον στον νεότερο και καλύτερο επεξεργαστή της Qualcomm αυτή που βελτίωσε σημαντικά την διάρκεια της μπαταρίας στα κορυφαία μοντέλα της Samsung.

Το αποτέλεσμα όμως είναι αυτό που έχει σημασία, και το αποτέλεσμα είναι ότι ο ιδιοκτήτης του Galaxy S24 Ultra θα πάρει μια καλυτερη μπαταρία σε κάποιες περιπτώσεις και μια το ίδιο καλη μπαταρία σε πιο απαιτητική χρήση.

Τίποτα όμως από όλα αυτά, για μια ακόμα φορά δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις επιλογές της εταιρείας σε ότι αφορά την φόρτιση του κορυφαίου της μοντέλου. Αυτή μπορεί να γίνει με 25W αν χρησιμοποιήσει κανείς ένα παλαιότερο φορτιστή της ίδιας και όχι μόνο, και με 45W με τον δικό της καλύτερο αλλά και ακριβότερο φορτιστή και μια πολύ περιορισμένη «λίστα» με φορτιστές τρίτου κατασκευαστή που υποστηρίζουν τον συνδυασμό Volt και Ampere που θέλει το Galaxy S24 Ultra για να φορτίσει με αυτά τα 45W.

Είναι όμως η διαφορά στον χρόνο ανάμεσα σε αυτές τις δύο επιλογές που ενοχλεί περισσότερο. Με την φόρτιση στα 25w το Galaxy S24 Ultra μπορεί να φορτίσει το 50% της μπαταρίας του σε μισή ώρα και θέλει λίγο περισσότερο από μια ώρα και ένα τέταρτο για να την φορτίσει πλήρως.

Με την φόρτιση στα 45W σε μισή ώρα μπορεί να γεμίσει περίπου το 65% της μπαταρίας και η πλήρη φόρτιση «κατεβαίνει» σε μερικά λεπτά πάνω από την μια ώρα. Η διαφορά αυτή είναι μικρότερη από ότι μπορεί να θεωρήσει κανείς αν «διαβάσει» σαν νούμερα το 25 και 45W και είναι ρυθμός φόρτισης που πλέον υπολείπεται σημαντικά του ανταγωνισμού.

Ακόμα και αν θεωρεί κανείς ότι έχει…. Βάση η ανησυχία για την φόρτιση με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό στα 120w ή ακόμα περισσότερο, μια φόρτιση κοντά στα 60W πλέον ή μια φόρτιση στα 45w που να είναι ρεαλιστικά χρήσιμα πιο γρήγορη είναι κάτι που τεχνικά δεν έχει κανένα περιορισμό και καμία σημαντικη επίπτωση στην διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας.

Συμπέρασμα.

Το Galaxy S24 Ultra είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να είναι. Ένα κορυφαίο και εντυπωσιακό smartphone που … άξια συνεχίζει την πορεία της εταιρείας σε αυτή την κατηγορία τιμής. Είναι ολοκληρωμένο με τρόπο που δεν μπορεί ρεαλιστικά να πετύχει καμία άλλη εταιρεία, και με πραγματική απόδοση που αν κάποιος «δοκιμάσει» είναι πραγματικά δύσκολο να επιλέξει οτιδήποτε άλλο για καθημερινή χρήση.

Όμως υπάρχουν και τομείς όπως η βασική τουλάχιστον κάμερα, και η φόρτιση αν μη τι άλλο που η εταιρεία έχει έστω και δικαίως μέχρι ένα σημείο… επαναπαυθεί. Όσο ο ανταγωνισμός δεν μπορεί να την φτάσει στο σύνολο του τι είναι το Galaxy S24 Ultra, επιλέξει ίσως να μην «προσπαθήσει» ακόμα περισσότερο και σε αυτούς τους τομείς τουλάχιστον και πάλι.

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι αν θέλει ή αν … αναγκαστεί από τον ανταγωνισμό αυτόν θα το κάνει, και είναι σχεδόν βέβαιο ή έστω πολύ πιθανό ότι θα το πετύχει επίσης. Είναι κρίμα όμως μικρές λεπτομέρειες αυτού του είδους, από μια εταιρεία που έχει με χαρακτηριστική άνεση την ικανότητα, τα χρήματα και το ικανό προσωπικό για να τις λύσει ή να τις εξαφανίσει, να επιλέγει να μην το κάνει επειδή πιθανότατα δεν χρειάζεται.

Ακόμα και έτσι, το Galaxy S24 Ultra είναι το smartphone που «πρέπει» να επιλέξει κανείς αν θέλει απλά και ξεκάθαρα το καλύτερο σύνολο στην κατηγορία του. Ακόμα και αν προέρχεται από έναν διαφορετικό κόσμο και ένα άλλο… οικοσύστημα, θα βρει σε αυτό πολλά που θα κάνουν την μετάβαση όχι απλά να αξίζει τον κόπο αλλά πλέον να είναι σχεδόν επιβεβλημένη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights