Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Μητσοτάκης: “Η ψηφιακή οικονομία είναι το όχημα για την ανάπτυξη του μέλλοντος”

Μητσοτάκης: “Η ψηφιακή οικονομία είναι το όχημα για την ανάπτυξη του μέλλοντος”

απο John Leondaris

“Η ψηφιακή οικονομία είναι το όχημα για την ανάπτυξη του μέλλοντος αλλά δημιουργεί και τεράστιες νέες προκλήσεις που δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες” ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή ομιλία του στο συνέδριο digital economy forum 2018” που πραγματοποιεί σήμερα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμα ότι “η ΕΕ έχει εκπονήσει σχέδια για τη μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία. Δισεκατομμύρια ευρώ επενδύονται ήδη στην τεχνητή νοημοσύνη. Ο σχετικές δείκτης ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας δείχνει ότι η Ευρώπη σημειώνει πρόοδο”, πρόσθεσε όμως ότι “η Ελλάδα κατατάσσεται 26η στις 28 θέσεις. Δεν διαφαίνεται καμία προοπτική να ανακάμψει”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ακόμα ότι στη διακυβέρνηση της ΝΔ “θα προχωρήσουν αποφασιστικά η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και το outsourcing δημοσίων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα” και τόνισε ότι “το Δημόσιο δεν πρέπει να φοβάται τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα”.

Υπογράμμισε ακόμα ότι “η ηλεκτρονική διακυβέρνηση ίσως είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκηση” καθώς και ότι “το κράτος έχει μόνο να κερδίσει από τη συνεργασία και το outsourcing δημοσίων υπηρεσιών”.

Ανέφερε ακόμα ότι ο ίδιος “θα γκρεμίσει το κομματικό κράτος” και “θα οικοδομήσει ένα νέο κράτος με μοναδική αποστολή την εξυπηρέτηση του πολίτη”, ενώ έκανε κριτική στην κυβέρνηση αναφέροντας ότι “είναι προκλητικό να τσακίζει τους Έλληνες στους φόρους και να κόβει τις συντάξεις και να μην προωθεί πολιτικές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή”.

Συνεχίζοντας την κριτική του ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στο “εκρηκτικό κοκτέιλ αυξημένης φορολογίας και υψηλών ασφαλιστικών εισφορών”, ενώ απευθυνόμενος στο ακροατήριο ανέφερε ότι ξέρει πως χάνουν “σημαντικά στελέχη που φεύγουν στο εξωτερικό γιατί δεν αντέχουν τον συνδυασμό φόρων και ασφαλιστικών εισφορών”, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “στα έργα παίρνει μηδέν, σε αυτή τη γη γιατί στο διάστημα δεν ξέρω… Ο προηγούμενος διοικητής του διαστημικού οργανισμού κατά την αποχώρησή του χρησιμοποίησε την φράση follow the money, που παραπέμπει σε μαύρη τρύπα. Ο αρμόδιος υπουργός ελπίζω να βγει από αυτή”.

Συνέχισε σημειώνοντας ότι από τη χώρα “απουσιάζει το αναπτυξιακό σχέδιο, ενώ και από το ολιστικό σχέδιο του κ. Τσακαλώτου, από όσα μέχρι στιγμής έχουν διαρρεύσει, λείπει η αναφορά στην ψηφιακή οικονομία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολείται με αυτά, αφού οι ασχολούμενοι δεν αποτελούν εκλογική του πελατεία.”.

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως “ απαιτείται ένα σχέδιο μετάβασης στην ψηφιακή εποχή” και υποσχέθηκε ότι μόλις η ΝΔ γίνει κυβέρνηση ο ίδιος θα δημιουργήσει συντονιστική επιτροπή σε επίπεδο υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ για την ψηφιακή τεχνολογία, ενώ θα αναπτύξει δίκτυα νέας γενιάς υψηλών ταχυτήτων, θα προωθήσει ένα ευρύ πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων για όλους τους ανέργους, και θα κάνει κάθε προσπάθεια για “πραγματικό ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους”.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ως πρωθυπουργός θα καθιερώσει τις ψηφιακές ταυτότητες, το ηλεκτρονικό εισιτήριο για τους τουριστικούς χώρους, το κεντρικό ψηφιακό οργανόγραμμα για τη δημόσια διοίκηση και τον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας για κάθε πολίτη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights