Αρχικη APPS / GAMES Στις 2 Απριλίου το τέλος του Google+
google

Στις 2 Απριλίου το τέλος του Google+

απο Kostas Gliatiotis

Έχοντας ήδη ανακοινώσει επίσημα ότι θα τερματίσει την λειτουργία του Google+ για οικιακούς χρήστες αρχικά τουλάχιστον, η εταιρεία έδωσε πριν μερικές ώρες επιπλέον λεπτομέρειες για το πως ακριβώς θα γίνει αυτό, και τι σκοπεύει να κάνει με τα “προβλήματα” που θα δημιουργηθούν.

Αρχικά, το Google+ θα σταματήσει να λειτουργεί στις 2 Απριλίου 2019, σε λίγο περισσότερο από δύο μήνες από σήμερα. Εκείνη την ημέρα, θα σταματήσουν οι χρήστες του να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Η δημιουργία νέων προφίλ στο κοινωνικό δίκτυο, όπως και η νέων “κοινοτήτων” θα σταματήσει ακόμα νωρίτερα σε μερικές μόνο ημέρες από σήμερα, στις 4 Φεβρουαρίου.

Η εταιρεία όμως έδωσε και λεπτομέρειες για το μεταβατικό στάδιο μετά τον τερματισμό του Google+ αφού παρα την μικρή αποδοχή που είχε από τους χρήστες, υπήρξε κόσμος που το χρησιμοποίησε, έστω και αν σε κάποιες περιπτώσεις αυτό έγινε σχεδόν “υποχρεωτικά” από τον τρόπο που το αντιμετώπιζε η Google.

Πιο συγκεκριμένα, το κουμπί “Share” μεσω του Google+ θα σταματήσει να λειτουργεί άμεσα και αυτό στις 2 Απριλίου, όμως η δυνατότητα να αφήσει κάποιος ένα σχόλιο σε μια σελίδα χρησιμοποιώντας το προφίλ του θα σταματήσει λίγο αργότερα στις 7 Μαρτίου. Παρόλα αυτά, τα ήδη υπάρχοντα σσχόλια θα διαγραφούν και αυτά μαζί με τους λογαριασμούς στις 2 Απριλίου, μια επιλογή της Google που περιπλέκει με πολλούς τρόπους την όλη διαδικασία.

Ακριβώς για αυτά τα σχόλια που μπορεί να περιέχουν χρήσιμο περιεχόμενο από αυτούς που τα έχουν δημιουργήσει, η εταιρεία θα δώσει τη δυνατότητα στους διαχειριστές των σελίδων και στους Developers εφαρμογών να τα “κατεβάσουν” από την ίδια, μαζί με το όνομα χρήστη και τυχόν φωτογραφίες που περιέχουν. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό θα προσφέρεται σαν δυνατότητα “κάποια στιγμή μέσα στο Μάρτιο” και όχι αμέσως μετά την διακοπή της λειτουργίας του Google+ ή πόσο μάλλον πριν από αυτή.

Η Google φαίνεται ότι ακόμα προσπαθεί να βρει τρόπο να κάνει πράξη τον τερματισμό της λειτουργίας του κοινωνικού της δικτύου, και είναι πιθανόν ότι η διαδικασία αυτή θα αλλάξει μέχρι να ολοκληρωθεί προκειμένου όσοι το χρησιμοποίησαν να μπορούν να πάρουν από αυτό ότι δεδομένα χρειάζονται.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights