Σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου προχωρά ο ΟΤΕ για να αντιμετωπίσει τον αποκλεισμό κτιρίων και καταστημάτων και την παρεμπόδιση εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους από μερίδα συνδικαλιστών, πρακτικές που η διοίκηση του ομίλου χαρακτηρίζει εκβιαστικές.
Σημειώνεται ότι η ΟΜΕ – ΟΤΕ έχει ξεκινήσει επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 21/12/2019, οι οποίες, με τα σημερινά δεδομένα, προβλέπεται να ολοκληρωθούν στις 12 Ιανουαρίου. Η διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων (3 εβδομάδες) δεν έχει προηγούμενο στη νεώτερη ιστορία του ΟΤΕ, και θα πρέπει να πάμε πολλά χρόνια πίσω, στη δεκαετία του ‘80, για να βρούμε απεργία ανάλογης διάρκειας. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΤΕ, τα αιτήματα της νέας διοίκησης της ΟΜΕ – ΟΤΕ εάν γίνουν δεκτά «θα φέρουν τον ΟΤΕ 20 χρόνια πίσω, σε ένα μοντέλο που η εταιρεία έχει αφήσει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν»
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν ήδη δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, καθώς οι βλάβες στο δίκτυο του ΟΤΕ (που επηρεάζουν ιδιώτες και επιχειρήσεις ανεξαρτήτων τηλεπικοινωνιακού παρόχου) δεν επισκευάζονται, ενώ το πρόβλημα ειδικά για πολλές επιχειρήσεις που είδαν το τζίρο τους να μειώνεται λόγω των δυσκολιών στη λειτουργία τους εξαιτίας των ανεπίλυτων τηλεπικοινωνιακών προβλημάτων.
Σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση, η εταιρεία δηλώνει ότι:
«- Όπως σέβεται το δικαίωμα στην απεργία, θα διαφυλάξει το δικαίωμα των εργαζομένων που επιθυμούν να εργαστούν, έχοντας ήδη καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.
– Η παρεμπόδιση των εργαζομένων να μπουν στους χώρους της δουλειάς τους, με κλείσιμο θυρών-περιφρούρηση και εκφοβισμό, είναι παράνομη και προσβάλλει θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων σε μια δημοκρατική κοινωνία.
– Η τακτική αυτή αναγκάζει, όσους εργαζόμενους επιθυμούν να εργαστούν, να υποστούν οικονομική ζημία και τους στερεί το δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας επιλογής.
– Η παρεμπόδιση των εργαζομένων που θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα να εργαστούν είναι αντιδημοκρατική και υποβαθμίζει τον ΟΤΕ και την χώρα μας.».