Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Realme 9 4G Review: Μια πολύ καλή κάμερα σε ένα ικανό “πακέτο”

Realme 9 4G Review: Μια πολύ καλή κάμερα σε ένα ικανό “πακέτο”

απο Kostas Gliatiotis

Η Realme  έχει πλέον αποδείξει ότι την ενδιαφέρει ιδιαίτερα να έχει ταυτόχρονα πολλές και διαφορετικές συσκευές διαθέσιμες στην αγορά, προκειμένου ο καθένας να μπορεί να βρει αυτή που καλύπτει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του, ανάλογα πάντα και με τα χρήματα που θέλει να διαθέσει. Ο τρόπος που «ονομάζει»  παρόλα αυτά τα προϊόντα της, κάποιες φορές ίσως δεν δίνουν την καλύτερη… εικόνα για το που ακριβώς ανήκουν μέσα στην μεγάλη αυτή γκάμα, όπως και το ποια προηγούμενη συσκευή έρχονται να αντικαταστήσουν.

Το Realme 9 4G λοιπόν, είναι ένα ακόμα νέο Smartphone από την εταιρεία, που μάλλον ξεκάθαρα με την ονομασία του, είναι ο αντικαταστάτης του αμέσως προηγούμενου (και ιδιαίτερα ικανού για την τότε κατηγορία του…) Realme 8 της εταιρείας. Υπάρχει φυσικά και Realme 8 5G, που ήταν ένα διαφορετικό Smartphone, όπως υπάρχει πλέον και Realme 9 5G το οποίο προς το παρόν δεν φαίνεται ότι θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας.

Σαν άμεσος αντικαταστάτης του Realme 8 λοιπόν, το Realme 9 4G είναι βελτιωμένο σημαντικά σε όλους τους τομείς που έχουν σημασία σε καθημερινή χρήση. Έχει μια καλύτερη τεχνικά και πρακτικά οθόνη, μια σημαντικά καλύτερη κάμερα, επιδόσεις που δεν απογοητεύουν και έναν διαφορετικό εξωτερικό σχεδιασμό.

Εμφάνιση.

Η Realme είναι γνωστή σε αυτή την κατηγορία τιμής και όχι μόνο, για τις πολύ συγκεκριμένες σχεδιαστικές επιλογές των Smartphones της. Αρχικά, είναι γεγονός ότι η εταιρέια δεν προσπαθεί να διαχωρίσει σχεδιαστικά τα προϊόντα της, ακόμα και αν αυτά ανήκουν σε αρκετά διαφορετική κατηγορία τιμής.

Αυτό είναι αν μη τι άλλο πλεονέκτημα για τα οικονομικότερα μοντέλα, τα οποία δεν έχουν να «ζηλέψουν» κάτι σε εμφάνιση τουλάχιστον από τις ακριβότερες προτάσεις της εταιρείας. Ταυτοχρόνα όμως η Realme πάντα… βρίσκει έναν νέο τρόπο ώστε να τα κάνει να ξεχωρίσουν, ακόμα και αν αυτός είναι λίγο πιο «υπερβολικός» από το ιδανικό, όπως το Dare To Leap λογότυπο στο πίσω μέρος κάποιων συσκευών της.

Για το Realme 9 4G η εταιρεία έχει κάνει παρόλα αυτά την… σωστή επιλογή, και το Smartphone ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό του (αλλά και άλλα Smartphones της ίδιας…) με τις έξυπνες χρωματικές επιλογές του. Το μαύρο χρώμα απευθύνεται προφανώς στο κοινό που πάντα θα αναζητά μια πιο σοβαρή και λιγότερο προκλητική εξωτερική εμφάνιση. Το ασημί/άσπρο όμως και ειδικά το χρυσό χρώμα της συσκευής που έχουμε στα χέρια μας ξεχωρίζει με τον καλύτερο τρόπο για την μοναδική του εμφάνιση.

Μάλιστα, είναι και το πρώτο Smartphone της εταιρείας μετά από καιρό, που προσπαθεί να διαχωριστεί και με μια λεπτομέρεια στο κατά τα άλλα μονίμως ίδιο πλαίσιο για τις κάμερες στο πίσω μέρος του. Αυτό είναι… διάφανο πλαστικό, και σίγουρα τραβάει το βλέμμα με ευχάριστο τρόπο, ενώ και κατασκευαστικά, επειδή πρέπει να δημιουργηθεί ξεχωριστά, είναι κάτι που δείχνει ότι προκειμένου να πετύχει αυτό που θέλει η Realme δεν … υπολογίζει το ελάχιστα διαφορετικό κόστος.

Εργονομικά, το Realme 9 4G συνεχίζει την ιδιαίτερα καλή παράδοση στο να είναι όλα σωστά τοποθετημένα στο σημείο που πρέπει. Τα πλήκτρα για την αυξομείωση της έντασης συνεχίζουν να είναι στην αριστερή πλευρά του, και απέναντι από αυτό για την ενεργοποίηση και το κλείδωμα, μια επιλογή που κάνει πολύ πιο εύκολο να τα βρίσκει κανείς εύκολα με την αφή.

Φυσικά, το Smartphone συνεχίζει να έχει και την πάντα καλοδεχούμενη θύρα ακουστικών, σε μια κατηγορία τιμής που δεν είναι δεδομένο ότι κανείς θα διαθέσιε τα χρήματα για ένα ζευγάρι Bluetoot ακουστικών. Παρόλα αυτά, για κάποιο λόγο, οι συσκευές της εταιρείας που έρχονται επίσημα στη χώρα μας και την Ευρώπη, συνεχίζουν να μην έχουν ενσωματωμένο ραδιόφωνο.

Δυστυχώς όμως, από το Realme 9 4G απουσιάζει ο στερεοφωνικός ήχος, σε μια κατηγορία τιμής που πλέον θεωρείται «συνηθισμένο» να υπάρχει, και το βασικό του ηχείο έχει ικανοποιητική ένταση, όχι όμως απαραίτητα και ποιότητα.

Οθόνη.

Η οθόνη του Realme 9 4G είναι ένας ακόμα τομέας όπου είναι αισθητά βελτιωμένο σε σύγκριση με τον προκάτοχο του. Το AMOLED panel με διαγώνιο 6.44 ίντσες, είναι όσο «μεγάλο» πρέπει για άνετη χρήση, και ταυτόχρονα επιτρέπει στο Smartphone να έχει λογικές διαστάσεις σαν σύνολο.

Αν το κρίνει κανείς αυστηρά σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό του, μπορεί να διαπιστώσει ότι σε αυτή την κατηγορία τιμής, έστω και με… προσπάθεια, μπορεί να βρει εναλλακτικές με AMOLED panel και υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Παρόλα αυτά, σε άμεση σύγκριση με τον προκάτοχο του, η αλλαγή στα 90Hz για την οθόνη του Realme 9 4G είναι καλοδεχούμενη και σίγουρα αισθητή σε καθημερινή χρήση.

Ακόμα πιο αισθητή όμως, είναι η βελτίωση στην ένταση του φωτισμού της συγκεριμένης οθόνης. Χωρίς να έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία το «νούμερο» που αναφέρει η εταιρεία, αυτό που πραγματικά κάνει εντύπωση είναι το πόσο φωτεινή είναι στην πράξη ακόμα και κάτω από το φως του ήλιου.

Σε ότι αφορά την χρωματική της απόδοση, προφανώς και στην κατηγορία τιμής που ανήκει το Realme 9 4G, το ζητούμενο είναι μια ευχάριστη και ζωντανή οθόνη για καθημερινή χρήση. Με αυτό σαν δεδομένο, η οθόνη του έχει έντονα χρώματα όσο πρέπει προκειμένου να ξεχωρίζει, χωρίς όμως να υπερβάλει και να γίνεται ενοχλητικά μη ρεαλιστική.

Κάμερες.

Παρότι ανήκει τυπικά στην μεσαία κατηγορία τιμής, και μάλιστα όχι στο άνω άκρο αυτής, το Realme 9 4G είναι το πρώτο Smartphone της εταιρείας και όχι μόνο, που χρησιμοποιεί έναν νέο αισθητηρα για την βασική του κάμερα.

Ο Samsung HM6 αισθητήρας των 108mp έρχεται να «αντικαταστήσει» τον ήδη γνωστό σε πολλά Smartphones της κατηγορίας αυτής και όχι μόνο HM2 με την ίδια ονομαστική ανάλυση. Παρότι έχει μικρότερο φυσικό μέγεθος στο 1/1.67”, έχει τεχνικά βελτιωμένη ευαισθησία στο φωτισμό που θεωρητικά «ισοσταθμίζει» την διαφορά αυτή, ενώ έρχεται και με κάτι πραγματικά ενδιαφέρον για την κατηγορία και όχι μόνο.

Είναι ένας από τους ελάχιστους αισθητήρες σε αυτή την ονομαστική ανάλυση, με Dual Pixel Auto focus, μια δυνατότητα που του επιτρέπει να εστιάζει ταχύτητα και πάντα σωστά χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Αν συνδυάσει κανείς αυτά τα πλεονεκτήματα, με τις σημαντικές βελτιώσεις που έχει κάνει σε επίπεδο λογισμικού η Realme για την επεξεργασία των δεδομένων από την κάμερα του Realme 9 4G, το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Το Smartphone πετυχαίνει μια ιδιαίτερα καλή ισορροπία ανάμεσα σε ζωντανά και ευχάριστα χρώματα, και επίπεδα ρεαλισμού. Άλλωστε και εδώ μιλάμε για μια κατηγορία τιμής που το ζητούμενο είναι η όμορφη και καλή φωτογραφία, και σπανίως το να την κρίνει κάποιος με αυστηρά τεχνικά κριτήρια.

Όμως η Realme έχει βελτιώσει ακόμα περισσότερο τον τρόπο που λειτουργεί το Night mode στα Smartphones της, και αυτό ισχύει και για το Realme 9 4G. Εδώ παρόλα αυτά, ο ιδιαίτερα ικανός αισθητήρας (για την κατηγορία πάντα…) έρχεται «αντιμέτωπος» με περιορισμούς στο Hardware και συγκεκριμένα του επεξεργαστή στο εσωτερικό του.

Ο Snapdragon 680 έχει περιορισμένη απόδοση στην αφαίρεση ψηφιακού θορύβου χωρίς να χαθούν σημαντικά επίπεδα λεπτομέρειας, και η realme φαίνεται ότι το έχει αποδεχθεί αυτό. Οι φωτογραφίες λοιπόν, είναι πάντα σωστα φωτεινές παραμένοντας ρεαλιστικές, και ταυτόχρονα ακόμα και αν σε δύσκολα σκοτεινά σημεία υπάρχει αισθητός ψηφιακός θόρυβος, αυτό φαίνεται ότι είναι μια επιλογή για να διατηρηθεί η λεπτομέρεια όσο το δυνατόν καλύτερα.

Επιδόσεις.

Σε ότι αφορά το Hardware στο εσωτερικό του, το Realme 9 4G είναι αποτέλεσμα της εποχής του και των σημαντικών πλέον ελλείψεων σε επεξεργαστές και όχι μόνο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, αν το κρίνει κανείς σε σύγκριση με παλαιότερα Smartphones της εταιρείας, να διαπιστώσει ότι ο Snapdragon 680 στο εσωτερικό του δεν είναι απαραίτητα «βελτίωση».

Όμως με τις ελλείψεις αυτές να είναι παραδόξως όλο και πιο «σημαντικές»,  realme όπως ρεαλιστικά και κάθε άλλη εταιρεία, πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτές. Αν μη τι άλλο, ο Snapdragon 680 δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα στην απόδοση του για την καθημερινή χρήση για την οποία έχει σχεδιαστεί το Realme 9 4G.

Εδώ μάλιστα, το Realme UI v3.0 δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι σωστά σχεδιασμένο προκειμένου να είναι «ελαφρύ» εκεί που πρέπει και χωρίς άσκοπη σπατάλη των διαθέσιμων πόρων. Σημαντικό ρόλο παίζει και η επιλογή των 8GB RAM στην έκδοση που είχαμε στα χέρια μας, που διασφαλίζει ότι το Smartphone θα έιναι αποδοτικό για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικές έστω και σπάνιες περιπτώσεις, όπου το γραφικό περιβάλλον εμφανίζει μικρές καθυστερήσεις, τουλάχιστον στα animations που παράγονται και πάντα με την οθόνη στα 90Hz.

Αντίστοιχα και για τους φίλους του Gaming, η Adreno 610 GPU έχει αναμενόμενα περιορισμένη απόδοση. Ακόμα και αν μπορεί να «παίξει» και ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια, θα το κάνει σε χαμηλότερη ποιότητα γραφικών προκειμένου να μην εμφανίζει κολλήματα και «χαμμένα καρέ».

Ο Snapdragon 680 έχει όμως και ένα πλεονέκτημα τουλάχιστον σε «εντατική» χρήση. Έχει περιορισμένη κατανάλωση ενέργειας, που επιτρέπει στο Realme 9 4G να διατηρεί την απόδοση του χωρίς να ζεσταθεί αλλά και να μην καταναλώνει άσκοπα την μπαταρία του ακόμα και σε συνεχόμενη Gaming χρήση.

Μπαταρία.

Προφανώς και η Realme φημίζεται πλέον και για την προσοχή που δίνει στην απόδοση της μπαταρίας σε σχεδόν κάθε Smartphone της. Στην περίπτωση του Realme 9 4G αυτό είναι εμφανές από την χωρητικότητα της αρχικά και επιβεβαιώνεται και από την απόδοση της στην πράξη.

Με χωρητικότητα 5.000mAh περιμένει κανείς πολύ καλή απόδοση με το συγκεκριμένο Hardware, και το Smartphone πετυχαίνει ακριβώς αυτό. Η λειτουργία του για δύο ημέρες ακόμα και σχετικά έντονης χρήσης, είναι κάτι που δεν συνηθίζεται πλέον ακόμα και σε αυτή την κατηγορία.

Μάλιστα οι λιγότερο απαιτητικοί θα φτάσουν και στο τέλος της δεύτερης ημέρας, με αρκετή μπαταρία ώστε να μην υπάρχει το… άγχος ότι το Smartphone τους θα μείνει από μπαταρία όσο ακόμα το χρειάζονται.

Συμπέρασμα.

Στην κατηγορία τιμής που ανήκει το Realme 9 4G είναι δεδομένο ότι έχει ανταγωνισμό, αφού είναι και η πιο δημοφιλής στη χώρα μας. Είναι όμως αντίστοιχα δεδομένο ότι έχει όλα όσα πρέπει για να έιναι και ανταγωνιστικό, και να ξεχωρίζει εκεί που… μπορεί.

Η βασική του κάμερα είναι κάτι νέο για το είδος της, και με απόδοση που πραγματικά ικανοποιεί σε μια κατηγορία που αυτό δεν είναι πάντα σίγουρο για πολλά Smartphones. Η οθόνη του είναι απόλυτα ικανή να καλύψει και αυτή τις απαιτήσεις που έχει κάποιος λογικά σε αυτά τα χρήματα, και ξεχωρίζει με τον φωτισμό που την κάνει άνετη σε όλες τις συνθήκες.

Ακόμα και οι διαθέσιμες χρωματικές επιλογές δειχνουν το πως η εταιρεία με το Realme 9 4G προσπαθεί και πετυχαίνει να καλύψει τις προτιμήσεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους του αγοραστικού κοινού.

Είναι μάλλόν βέβαιο λοιπόν, ότι το Realme 9 4G είναι ένας … αξιος αντικαταστάτης του προκατόχου του, και ένα ικανό Smartphone για την κατηγορία του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights