Για αρκετά χρόνια, η xiaomi παρουσιάζει κορυφαία smartphones που προσπαθούν να την κάνουν να… ξεφύγει από τον χαρακτηρισμό της πιο «οικονομικής» εταιρείας. Με κάθε νεότερο από αυτά, κάνει ακριβώς τις αλλαγές και τις… αυξήσεις που πρέπει προκειμένου σταδιακά να όχι να δείξει ότι μπορεί, αλλά περισσότερο να «πείσει» ότι ανήκει σε αυτή την υψηλή κατηγορία χαρακτηριστικών αλλά και τιμής. Το ικανότατο φωτογραφικά και όχι μόνο Mi 10 pro, αντικαταστάθηκε από το ολοκληρωμένο Mi 11 και στην συνέχεια το Xiaomi 12 Pro έδειξε με τον καλύτερο τρόπο τι μπορεί να κάνει η εταιρεία για να δημιουργήσει ένα κορυφαίο σύνολο.
Ήρθε όμως η ώρα για την Xiaomi, να αποδείξει ότι μπορεί να καταφέρει ακόμα περισσότερα, και ότι είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με τις εταιρείες που… χρειάζεται προκειμένου να πετύχει αυτό που θέλει. Η συνεργασία της με την leica λοιπόν, ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες, και πλέον η σειρά των Xiaomi 13 και Xiaomi 13 Pro φέρνει και εκτός της Κινεζικής αγοράς, το «αποτέλεσμα» στον τομέα της φωτογραφίας από την συνεργασία αυτή.
Όμως είναι άδικο για το Xiaomi 13 pro να θεωρήσει κανείς ότι είναι μόνο οι κάμερες του, όσο κορυφαίες και εντυπωσιακές σε απόδοση και αν είναι αυτές. Είναι ταυτόχρονα κορυφαίο με τον ίδιο τρόπο και σε κάθε άλλο τομέα, αφού παραδοσιακά πλέον η Xiaomi φροντίζει ώστε το καλύτερο της smartphone να μην έχει τεχνικά και στην πράξη τίποτα να… ζηλέψει από τον ανταγωνισμό του.
Ρεαλιστικά βέβαια, είναι και ακριβότερο από κάθε προκάτοχο του, και με ένα κόστος πλέον που ακόμα και σαν αποτέλεσμα της εποχής του, είναι υψηλότερο από αυτό που έχουμε… συνηθίσει. Το ζητούμενο όμως είναι αν τελικά το Xiaomi 13 pro είναι ένα smartphone που έχει «δικαίωμα» να ζητάει αυτά τα χρήματα με όσα συνολικά προσφέρει. Η γρήγορη απάντηση είναι σίγουρα ναι, και στην συνέχεια του review θα δούμε πιο αναλυτικά γιατί είναι θετική και μάλιστα με σιγουριά.
Σχεδιασμός.
Η εταιρεία έχει μια…τάση να κάνει κάθε νεότερο της μοντέλο να διαφέρει σημαντικά από τον προκάτοχο του, εκτός των άλλων και για να αναγνωρίζεται σαν ένα νέο τηλέφωνο αλλά και για να προκαλέσει το ενδιαφέρον οπτικά του αγοραστικού κοινού. Στο Xiaomi 13 pro το πετυχαίνει αυτό με έναν … ενδιαφέρον τρόπο. Το τηλέφωνο στο σύνολο του δεν είναι «υπερβολικό» με την εμφάνιση του, με εξαίρεση το πλαίσιο που φιλοξενεί τις τρεις ικανότατες κάμερες του.
Ακόμα και αυτό με τη σειρά του όμως είναι λιγότερο έντονο σε σχεδιασμό σε σύγκριση με το Xiaomi 12S Ultra, και παρότι τονίζει την ύπαξη των τριων αυτών καμερών, όπως και την συνεργασία με την Leica το κάνει χωρίς υπερβολές. Είναι αναμενόμενα μεγάλο σε μέγεθος, και ίσως περισσότερο προκαλεί εντύπωση το πόσο «προεξέχει» από την υπόλοιπη συσκευή. Αυτό όμως είναι ένας τεχνικός και… χωροταξικός περιορισμός λόγω του μεγέθους που έχει σαν φυσική κατασκευή τουλάχιστον η βασική του κάμερα.
Η κορυφαία έκδοση του Xiaomi 13 pro με 512GB διαθέσιμου χώρου, και σε μαύρο χρώμα όπως η συσκευή που έχουμε στα χέρια μας, είναι κατασκευασμένη και από κεραμικό υλικό. Όπως και σε κάθε άλλο smartphone που χρησιμοποιεί το υλικό αυτό στην κατασκευή του, έτσι και εδώ, έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα αλλά και ένα έστω όχι και ιδιαίτερα σοβαρό «μειονέκτημα». Επειδή είναι μάλλον αδύνατον να έχει μια «ματ» υφή, είναι γυαλιστερή με αποτέλεσμα να αποτυπώνει εύκολα δαχτυλιές. Όμως το συγκεκριμένο υλικό, και στην αίσθηση στο χέρι αλλά και στην υφή διαφέρει σημαντικά από το γυαλί με τρόπο που είναι άμεσα αισθητός.
Στο πρακτικό κομμάτι, δεν υπάρχει κάποιο εργονομικό παράπονο από το Xiaomi 13 Pro. Τα πλήκτρα στην δεξιά πλευρά του είναι όσο χαμηλά μπορούν να είναι σε μια συσκευή με αυτό το μέγεθος, και το κυρτό κομμάτι της οθόνης αλλά και της πίσω πλευράς του είναι όσο έντονο πρέπει ώστε να ξεχωρίζει χωρίς να ενοχλεί.
Εδώ μάλιστα η Xiaomi δεν «ντρέπεται» για το ότι η οθόνη του Xiaomi 13 Pro είναι κυρτή, και δεν κρύβει ότι αυτό χαρίζει ένα διαφορετικό πιο πολυτελή χαρακτήρα στη συσκευή. Σε αντίθεση με έναν συγκεκριμένο ανταγωνιστή της, που προσπαθεί να συνεχίσει να την χρησιμοποιεί για να διαχωρίζει το κορυφαίο του μοντέλο, αλλά περιορίζοντας την καμπύλη για να μην «ενοχλεί» όσους δεν συμφωνούν με αυτή.
Τέλος, το Xiaomi 13 Pro είναι και αδιάβροχο, επιτέλους θα μπορούσε να πει κανείς. Η εταιρεία είναι η τελευταία που προσφέρει την πιστοποίηση ΙΡ68 στις κορυφαίες της συσκευές, και είναι μάλλον βέβαιο ότι δεν θα μπορούσε να το «αποφύγει» για μια ακόμα χρονιά, και πόσο μάλλον στα χρήματα που αυτό κοστίζει πλέον.
Οθόνη.
Ότι και να πει κανείς για την οθόνη του Xiaomi 13 Pro θα την… αδικήσει. Όχι γιατί δεν μπορεί να περιγράψει τα κορυφαία της τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά για το πως αυτά μεταφέρονται στην εμπειρία χρήσης που προσφέρει. Είναι ένα AMOLED Panel στις 6.78 ίντσες, με ανάλυση 3200×1440 pixels, με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz και επίπεδα φωτισμού που χωρίς να εντυπωσιάζουν σαν νούμερα, αποδίδουν στην πράξη. Η Xiaomi μάλιστα είναι και από τις ελάχιστες εταιρείες (δυστυχώς) στον χώρο του Android, που υποστηρίζουν και το Dolby Vision HDR πρότυπο εκτός του HDR10+. Με αυτόν τον τρόπο, η οθόνη του Xiaomi 13 Pro είναι αποδοτική χρωματικά σε streaming υπηρεσίες όπως το Diney Plus αλλά και το Netflix όπου οι ταινίες με αυτό το πρότυπο είναι με διαφορά οι περισσότερες διαθέσιμες.
Παρότι τώρα το Xiaomi 13 Pro προσφέρει όπως πάντα τις υπερβολικά πολλές επιλογές για την προσαρμογή της χρωματικής απόδοσης της οθόνης του, η εταιρεία δεν έχει κανένα λόγο (και καλά κάνει…) να προσπαθεί να αποφύγει το πλεονέκτημα που έχουν οι OLED οθόνες στην προβολή ζωντανών και ευχάριστων χρωμάτων. Άλλωστε η συντρηπτική πλειοψηφία που θα δώσει τα χρήματα που κοστίζει το Xiaomi 13 Pro όπως και πολλές άλλες συσκευές, θέλει μια οθόνη που να την απολαμβάνει στην κυριολεξία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και χρωματικά ακριβής όταν αυτό είναι το ζητούμενο, απλά ο ιδιοκτήτης του θα πρέπει να το επιλέξει χειροκίνητα από τις διαθέσιμες αυτές ρυθμίσεις.
Για τον ρυθμό ανανέωσης τώρα, η κατασταση είναι λίγο διαφορετική. Το panel μπορεί να τον προσαρμόσει ανάμεσα σε 1 και 120Hz, το τηλέφωνο όμως δεν «προσπαθεί» να το κάνει αυτό ιδιαίτερα και χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Μέχρι ένα σημείο, επειδή η απόδοση της μπαταρίας του είναι… αστεία καλή όπως θα δούμε στη συνέχεια, δεν έχει και κάποιο λόγο να το κάνει.
Μπορεί να αλλάζει ανάλογα με το τι προβάλλει και το τι έχει νόημα να κάνει εκείνη τη στιγμή, προσπαθεί όμως να παραμένει όσο το δυνατόν περισσότερο στα 120Hz προκειμένου να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Έχει μάλιστα αυξηθεί και η «λίστα» των τρίτων εφαρμογών που μπορούν να λειτουργήσουν στα 120Hz, κάτι που είναι αποτέλεσμα και δουλειάς από την εταιρεία αλλά και από τους developers των εφαρμογών.
Το Xiaomi 13 Pro συνεχίζει να χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα οπτικής τεχνολογίας για να αναγνωρίζει το αποτύπωμα του ιδιοκτήτη του. Παρότι οι ultrasonic αισθητήρες έχουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, όπως το ότι δεν αλλάζει η απόδοση τους από τον φωτισμό της οθόνης, και από το περιβάλλον γύρω τους, ο οπτικός του Xiaomi 13 Pro παραμένει όσο εντυπωσιακά γρήγορος και αξιόπιστος μας έχει συνηθίσει η εταιρεία εδώ και χρόνια πλεον σε αυτή την κατηγορία τιμής. Είναι και σωστά τοποθετημένος σε ύψος ώστε να μην είναι… προσπάθεια το να τον χρησιμοποιήσει κανείς.
Κάμερες.
Είναι γεγονός ότι το Xiaomi 13 Pro φέρνει και εκτός της Κινεζικής αγοράς, τα αποτελέσματα της συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας και της Leica. Εκμεταλλευόμενη και την πρόοδο της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, η συνεργασία αυτή αναμενόμενα προσφέρει κορυφαία αποτελέσματα σε όλους τους τομείς. Η Leica έχει συμβάλει και στην ανάπτυξη των φακών πάνω από κάθε αισθητήρα, αλλά και σε επίπεδο λογισμικού, στην επεξεργασία των δεδομένων από τις τρεις κάμερες του Xiaomi 13 Pro και φυσικά στην χρωματική τους αποτύπωση.
Η βασική κάμερα του όμως είναι αυτή που ξεχωρίζει και μάλιστα με διαφορετικούς τρόπους. Αρχικά, έστω και ταυτόχρονα με ένα ακόμα smartphone που επίσης θα έρθει επίσημα στη χώρα μας σύντομα, χρησιμοποιεί τον ΙΜΧ989 αισθητήρα της Sony με το μεγαλύτερο σε διαφορά φυσικό μέγεθος, και τα πλεονεκτήματα που αυτό έχει. Ακόμα και αν δεν έχει διάμετρο μιας ίντσας και αν είναι «τύπου μιας ίντσας» δεν θα πρέπει εδώ να ξεχνάμε ότι με ακριβώς τον ίδιο … υπολογισμό μετριέται και η κάμερα σε κάθε άλλο Smartphone.
Τα αποτελέσματα αυτού του αισθητήρα, και της δουλειάς που έχει γίνει από την Leica είναι ταυτόχρονα και εντυπωσιακά αλλά και διαφορετικά από το συνηθισμένο. Ακόμα και σε κανονικές συνθήκες φωτισμού, ο ΙΜΧ989 έχει σαν πλεονέκτημα τον εντυπωσιακά γρήγορο τρόπο που μπορεί να εστιάσει σε αυτό που θέλουμε να φωτογραφίσουμε. Είναι σχεδόν αδύνατον να βγάλει κανείς μια λάθος εστιασμένη φωτογραφία, ακόμα και με κινούμενα αντικείμενα, ακόμα και προσπαθώντας να την βγάλει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Η σιγουριά ότι πάντα θα έχει βγάλει αυτό που θέλουμε, είναι ένα χαρακτηριστικό που είχε και το Xiaomi 12S Ultra και έχει μεταφερθεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και στο Xiaomi 13 Pro.
Χρωματικά τώρα, έχει έρθει (προ πολλού μάλλον…) ο καιρός να ξεπεράσει κανείς την αφηρημένη έννοια της «ρεαλιστικής» φωτογραφίας. Η απόδοση χρωματικά είναι και υποκειμενικό … γούστο, αλλά δεν μπορεί να είναι πάντα η ίδια σε όλες τις συνθήκες και με όλα τα «θέματα» κάθε φωτογραφίας. Ένα τοπίο πρέπει να αποτυπωθεί όμορφο, ένα λουλούδι πρέπει να φαίνεται ζωντανό και έντονο για να είναι όμορφο, και ένα κτήριο πρέπει να φαίνεται… επιβλητικό όταν αυτός είναι ο σκοπός.
Εδώ είναι που η Leica γνωρίζει πολύ καλά πως να το πετύχει αυτό, και εδώ είναι που το Xiaomi 13 Pro μπορεί να δείξει με τον καλυτερο τρόπο τι μπορεί να κάνει η βασική του κάμερα.
Όμως είναι οι πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού, αυτές που δείχνουν τα πλεονεκτήματα που έχει ένας τόσο μεγάλος σε μέγεθος αισθητήρας. Ότι και να κάνει σε επίπεδο λογισμικου μια εταιρεία, όποια και αν είναι αυτή, πάντα υπάρχουν οι νόμοι της φύσης που όσο και αν προσπαθεί κανείς να τους «παρακάμψει» δεν μπορεί να τους αποφύγει. Με μια επιφάνεια έως και 40% μεγαλύτερη από το συνηθισμένο, ο ΙΜΧ989 μπορεί να δει πολύ υψηλότερα επίπεδα φωτισμού, και να το μεταφράσει αυτό σε μια τελική φωτογραφία.
Χρωματικά, προφανώς και εδώ ανάλογα με την περίπτωση, το αντικείμενο και το θέμα της φωτογραφίας το Xiaomi 13 Pro σχεδόν πάντα σωστά φροντίζει να είναι είτε ρεαλιστική είτε όμορφη με τον χαρακτήρα που συνήθως έχουν οι φωτογραφίες της Leica.
Η δεύτερη κάμερα του Xiaomi 13 Pro είναι μια διαφορετική συζήτηση. Ένα από τα «προβλήματα» που δημιουργεί η επιλογή του ΙΜΧ989 αισθητήρα για την βασική κάμερα, είναι ότι … ανοίγει την διαφορά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες στο πίσω μέρος του. Όσο καλές και αν είναι αυτές, που είναι, θα υπάρχει πάντα μια διαφορά στις φωτογραφίες που μπορούν να βγάλουν. Η Xiaomi και προφανώς η Leica το γνωρίζουν αυτό, και η δεύτερη κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό προσπαθεί να πετύχει το καλύτερο που μπορεί.
Οι φωτογραφίες από τον JN1 αισθητήρα της Samsung των 50ΜΡ είναι διαφορετικές όσο πρέπει να είναι, έχουν ένα σημαντικά μεγαλύτερο πλάνο από την βασική κάμερα και είναι ικανοποιητικές όσο μπορούν και πάλι να είναι από μια κάμερα αυτου του είδους.
Σε χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού, είναι αναμενόμενα διαφορετική η απόδοση της, και είναι περισσότερο αυτή που περιμένει κανείς από ένα smartphone σε αυτή την κατηγορία τιμής, αφού εδώ το Xiaomi 13 Pro δεν διαφέρει με κάποιο σημαντικό τρόπο από τον ανταγωνισμό του.
Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την Τρίτη κάμερα με το 3.2Χ (για καποιο λόγο..) οπτικό zoom που έχει. Ο JN1 και εδώ έχει ένα διαφορετικό οπτικό πεδίο και μια διαφορετική απόδοση επειδή ο φακός έχει αντίστοιχα διαφορετικά χαρακτηριστικά και περιορισμένη έκθεση του αισθητήρα στο φως. Παρόλα αυτά, οι φωτογραφίες δεν διαφέρουν με κάποιο ενοχλητικό τρόπο από αυτές της βασικής κάμερας του Xiaomi 13 Pro, και με εξαίρεση τα επίπεδα φωτισμού, είναι χρωματικά όσο το δυνατόν πιο κοντά είναι εφικτό.
Επιδόσεις hardware
Η xiaomi είναι δεδομένο ότι χρησιμοποιεί για κάθε κορυφαίο της μοντέλο ότι καλύτερο έχει διαθέσιμο η Qualcomm, και είναι αναμενόμενο ότι το ίδιο ισχύει και για το Xiaomi 13 Pro. Ο Snapdragon 8 gen 2 έχει αποδείξει την ικανότητα του να συνδυάζει εντυπωσιακές επιδόσεις με μοναδική συμπεριφορά θερμικά και σε κατανάλωση ενέργειας, και το επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά.
Η απόδοση του στο Xiaomi 13 Pro είναι πραγματικά… αστεία αν την μετρήσει κανείς με οποιοδήποτε benchmark. Είναι ρεαλιστικά υψηλότερη από αυτή που θα χρειαστεί κανείς για οποιαδήποτε εφαρμογή και τώρα και τα επόμενα χρόνια. Αυτό είναι πιθανότατα και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του στο Xiaomi 13 Pro, αφού αν συσκευές διετίας μπορούν να διατηρήσουν την απόδοση τους σε ικανοποιητικό επίπεδο μέχρι και σήμερα, το χρονικό … εύρος που θα διατηρηθεί με το Xiaomi 13 Pro είναι ακόμα μεγαλύτερο.
Περισσότερο όμως έχει σημασία και εδώ το πως ο Snapdragon 8 Gen 2 διατηρεί συνεχώς την απόδοση αυτή χωρίς ποτέ να χρειαστεί να την μειώσει δραματικά επειδή έχει αυξηθεί η θερμοκρασία λειτουργίας του Xiaomi 13 Pro. Ακόμα και αν κάποιος προσπαθήσει στην κυριολεξία να το φτάσει σε σημείο να προσαρμοστεί, η προσαρμογή αυτή είναι τέτοια που η απόδοση του παραμένει υψηλότερη από ότι θα χρειαστεί κανείς.
Τέλος, όλες οι εκδόσεις του Xiaomi 13 Pro που θα έρθουν επίσημα στη χώρα μας, θα έχουν 12GB διαθέσιμης μνήμης RAM. Ακόμα και αν παραμένει γεγονός το ότι ρεαλιστικά κανείς δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο στην καθημερινότητα του, σε αυτή την κατηγορία τιμής, είναι «ενοχλητικό» να έχει ένα Smartphone 8GB RAM ακόμα και για… ψυχολογικούς λόγους.
Μπαταρία.
Αν υπάρχει κάτι που θα κάνει τον ιδιοκτήτη του Xiaomi 13 Pro να … απορήσει είναι το πόσο καλή είναι η απόδοση της μπαταρίας του. Η χωρητικότητα της στις 4.820mAh δεν έχει κάποια ρεαλιστικά ορατή διαφορά από μια μπαταρία των 5.000mAh. Η διαφορά είναι πολύ μικρή προκειμένου να είναι ορατή με κάποιο τρόπο. Αν ένα smartphone με μπαταρία 5.000mAh έχει στο τέλος της ημέρας ένα 20% ακόμα διαθέσιμο, με την ίδια ακριβώς χρήση το Xiaomi 13 Pro θα έχει 18% και η διαφορά έχει θεωρητική και αν, σημασία.
Ακόμα και αν κάποιος είναι ιδιαίτερα απαιτητικός από αυτό, ακόμα και αν βγάζει συνέχεια φωτογραφίες, ακόμα και αν βλέπει βίντεο στην οθόνη του, ακόμα και αν χρησιμοποιεί συνεχώς το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας για να μεταφέρει δεδομένα, η μπαταρία του Xiaomi 13 Pro σχεδόν ποτέ δεν θα τον…αφήσει μέσα στην διάρκεια μιας ημέρας. Η άνεση με την οποία σε λιγότερο υπερβολική χρήση μπορεί να φτάσει στο τέλος της ημέρας με ένα 40% ακόμα διαθέσιμο, είναι κάτι πρωτόγνωρό σε αυτή την κατηγορία τιμής τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και αν τη συγκρίνει κανείς με έναν ανταγωνιστή του που η απόδοση της δικής του μπαταρίας βελτιώθηκε σημαντικά σε σύγκριση με τον δικό του προκάτοχο. Ρεαλιστικά άλλωστε η απόδοση της μπαταρίας του xiaomi 12 pro ήταν και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα και για την xiaomi.
Όμως το Xiaomi 13 Pro δεν κάνει καμία παραχώρηση και στο πόσο γρήγορα μπορεί να φορτίσει την μπαταρία αυτή. Ο φορτιστής των 120w που περιλαμβάνεται κανονικά στη συσκευασία του, είναι όσο αστεία γρήγορος έχουμε πλέον σχεδόν … συνηθίσει από τις συσκευές της εταιρείας. Ανάλογα με τις συνθήκες, αφού πάντα φροντίζει να διατηρεί την θερμοκρασία μέσα στα λογικά και επιτρεπτά όρια, μπορεί να γεμίσει πλήρως τη μπαταρία του Xiaomi 13 Pro σε περίπου 20 λεπτά. Ακόμα όμως και όταν οι συνθήκες απαιτούν να μειωθεί ο ρυθμός αυτός, είτε λόγω εξωτερικής θερμοκρασίας είτε επειδή το ίδιο το τηλέφωνο χρησιμοποιείται έντονα ταυτόχρονα, μια πλήρη φόρτιση δύσκολα θα χρειαστεί περισσότερο από μισή ώρα.
Για μια ακόμα φορά, ο ανταγωνισμός του Xiaomi 13 Pro σχεδόν από κάθε άλλη εταιρεία, δεν μπορεί να πλησιάσει την απόδοση αυτή, αλλά και το πως η φόρτιση γίνεται με τον πιο αποδοτικό αλλά και ασφαλή τρόπο.
Συμπέρασμα.
Το Xiaomi 13 Pro είναι με διαφορά το καλύτερο smartphone που έχει κατασκευάσει η εταιρεία. Είναι με διαφορά και το καλύτερο φωτογραφικά τηλέφωνο μαζί με έναν συγκεκριμένο ανταγωνιστή του,επειδή γνωρίζουν και οι δύο εταιρείες ότι οι νόμοι της φυσικής δεν αλλαζουν. Είναι με διαφορά και το πιο ικανό smartphone να καλύψει όλες τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη του. Με την οθόνη, τις επιδόσεις και την καταπληκτική του μπαταρία.
Είναι ένα smartphone που δικαίως κοστίζει σχεδόν όσο και ο ανταγωνισμός του, από τη στιγμή που είναι αντίστοιχα ικανό αν όχι και καλύτερο σε συγκεκριμένους τομείς. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η εταιρεία δείχνει ότι έχει την ικανότητα να πετύχει αυτό που θέλει, να δείξει δηλαδή ότι δεν διαφέρει με κάποιο τρόπο, και έχει την δυνατότητα αλλά και το… δικαίωμα να θεωρεί ότι μπορεί να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε άλλη με ίσους όρους και ένα καλύτερο συνολικά προϊόν.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας