To Oneplus Nord 3 είναι ένα ιδιαίτερα ισχυρό σε επιδόσεις Smartphone για την κατηγορία τιμής του, και το Realme 11 Pro+ έχει μια θεωρητικά και πρακτικά πολύ καλή κάμερα για την ίδια περίπου κατηγορία στην οποία ανήκει. Τα δύο smartphones έχουν παρόμοιο κόστος, πολλές όμως διαφορές στο τι προσφέρει το καθένα για τα χρήματα που κοστίζει.
Το Oneplus Nord 3 προφανώς εστιάζει στις επιδόσεις που προσφέρει, με τον dimensity 9000 επεξεργαστή της Mediatek στο εσωτερικό του, έρχεται όμως με μια πολύ καλή οθόνη αλλά και μια αντίστοιχα καλή κάμερα. Η AMOLED οθόνη των 6.74 ινστών, είναι ένα panel στα 120Hz που θεωρητικά μπορεί να προσαρμόσει τον ρυθμό ανανέωσης ανάμεσα σε 40 και 120, αν και στην πράξη η οθόνη δεν φαίνεται να “κατεβαίνει” κάτω από τα 60hz. Η βασική κάμερα του Oneplus Nord 3 χρησιμοποιεί τον ΙΜΧ890 αισθητήρα των 50mp της Sony που είναι τυπικά ο ίδιος αισθητήρας με την βασική κάμεα του κορυφαίου Oneplus 11 της εταιρείας. Έχει μηχανική σταθεροποίηση στον φακό του, όπως πλέον θεωρείται σχεδόν δεδομένο σε αυτή την κατηγορία τιμής.
Το Realme 11 Pro+ εστιάζει στην απόδοση που έχει η κάμερα των 200mp στο πίσω μέρος του, αλλά και στην εξωτερική κατασκευή και εμφάνιση του. Η βασική αυτή κάμερα χρησιμοποιεί τον Samsung HP3 αισθητήρα των 200mp, με φυσικό μέγεθος στο 1/1.4″ και έχει μηχανική σταθεροποίηση στον φακό της. Δυστυχώς, ούτε το Realme 11 Pro+ αλλά ούτε το Oneplus Nord 3 δεν προσπαθούν να ξεχωρίσουν με την Ultrawide κάμερα τους με τον αισθητήρα των 8ΜΡ. Είναι ένα από τα ελάχιστα smartphones στην κατηγορία του με κυρτή AMOLED οθόνη, και μια συνολική κατασκευή που το κάνει πιο πολυτελές από το συνηθισμένο. Παρόλα αυτά, ο dimensity 7050 επεξεργαστής της mediatek και πάλι στο εσωτερικό του, που είναι ένας Dimensity 1080 με διαφορετική ονομασία, είναι σημαντικά λιγότερο ισχυρός από ότι θα έπρεπε για την κατηγορία αυτή.
Τέλος, και τα δύο smartphones έχουν μια μπαταρία με χωρητικότητα 5.000mAh στο εσωτερικό τους. Το Realme 11 Pro+ φορτίζει με 100W από έναν φορτιστή που περιλαμβάνεται κανονικά στη συσκευασία του, με το oneplus Nord 3 να φορτίζει με 80w χωρίς προφανώς αυτό να έχει κάποια ουσιαστική διαφορά, με έναν φορτιστή που επίσης περιλαμβάνεται κανονικά και στη δική του συσκευασία.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας