Το Galaxy A55 και το Galaxy A35 έχουν 100 ευρώ διαφορά μεταξύ τους πάντα σε επίσημη τιμή πώλησης. Έχουν συγκεκριμένες διαφορές, και ομοιότητες όπως πάντα, και τις αναλύουμε ενοχλητικά στο συγκεκριμένο βίντεο. Πολλές από τις διαφορές δεν είναι εύκολο να τις ξεχωρίσει κανείς με την πρώτη ματιά.
Η βασική κάμερα έχει ανάλυση 50mp και στα δύο Smartphones, όπως έχει και OIS στον φακό της. Είναι όμως πραγματικά διαφορετική στην πράξη. Αυτή του Galaxy A55 χρησιμοποιεί ένα σημαντικά μεγαλύτερο σε μέγεθος και με καλύτερη απόδοση αισθητήρα, και συγκεκριμένα τον ΙΜΧ906 της Sony σε αντίθεση με τον σημαντικά μικρότερο και με περιορισμένη απόδοση GN8 της Samsung που χρησιμοποιεί το Galaxy A35.
Η οθόνη είναι πρακτικά και τεχνικά ίδια ανάμεσα στα δύο Smartphones. Είναι ένα Dynamic AMOLED 2X Panel της Samsung, με διαγώνιο 6.6 ίντσες, ακριβώς την ίδια ανάλυση στα 2340×1080 pixels και ακριβώς τα ίδια επίπεδα φωτισμού στα 1.000nits. Αλλάζει τον ρυθμό ανανέωσης ανάμεσα σε 60 και 120Hz, ένα περιορισμένο εύρος προσαρμογής που ενοχλεί περισσότερο παρόλα αυτά στην κατηγορία τιμής που ανήκει το Galaxy A55.
Έχει τέλος και στα δύο ενσωματωμένο τον αισθητήρα αποτυπωμάτων, που είναι οπτικής τεχνολογίας και παρότι έχει βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η αξιοπιστία του, συνεχίζει να είναι ενοχλητικά αργός στο να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο μας.
Το Galaxy A55 έχει στο εσωτερικό του τον νέο Exynos 1480 επεξεργαστή που σχεδιάζει και κατασκευάζει η Samsung LSI. Είναι αισθητά πιο ισχυρός από τον Exynos 1380 του Galaxy A35 ο οποίος με την σειρά του είναι πρακτικά ο ίδιος με αυτόν του αμέσως προηγούμενου Galaxy A54.
Εκτός από καλύτερη απόδοση, ο Exynos 1480 έχει και αισθητά καλύτερη συνολική συμπεριφορά σε κατανάλωση ενέργειας και παραγωγή θερμοκρασίας. Το Galaxy A55 και το Galaxy A35 έρχονται στην βασική τους έκδοση με 128GB διαθέσιμου χώρου.
Το ακριβότερο μοντέλο όμως έχει 8GB RAM αντί για μόλις 6GB στο Galaxy A35. Τα δύο Smartphones προφανώς και ακολουθούν την εποχή που κυκλοφόρησαν και έρχονται με Android 14 αλλά και το νεότερο OneUI 6.1 γραφικό περιβάλλον της Samsung.
Τέλος, ακριβώς ίδια είναι και η μπαταρία στο εσωτερικό τους με χωρητικότητα 5.000mAh. Δυστυχώς επίσης φορτίζουν και το ίδιο ενοχλητικά αργά με 25W και για μια ακόμα φορά με έναν φορτιστή που πρέπει να αγοράσει κανείς ξεχωριστά αφού δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία τους.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας