Αρχικη ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ To Android 15 ήρθε στο Pixel 9 Pro (video)

To Android 15 ήρθε στο Pixel 9 Pro (video)

απο Kostas Gliatiotis

To Android 15, η νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google για Smartphones, είναι πλέον διαθέσιμο, αρχικά μονο για τις συσκευές της σειράς Pixel, και συγκεκριμένα από την 6η γενιά και μετά. Σε αυτό το βίντεο βλέπουμε στο Pixel 9 Pro μερικές από τις αλλαγές που φέρνει το Android 15, και για μια ακόμα φορά, πολλές από αυτές είναι δυνατότητες που ήδη υπάρχουν σε συσκευές άλλων κατασκευαστών.

Το Private space, είναι η δυνατότητα να κλειδώνουμε ξεχωριστά σε έναν…ασφαλή χώρο, τις εφαρμογές που θέλουμε ώστε ακόμα και αν κάποιος γνωρίζει τον κωδικό κλειδώματος του τηλεφώνου μας ή απλά το έχει στα χέρια του ανοιχτό να μην μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτές. Η Google εδώ ξεκαθαρίζει ότι όταν το private space είναι κλειδωμένο στη συσκευή μας, οι ειδοποιήσεις από τις εφαρμογές που είναι μέσα σε αυτό, είναι πιθανόν να μην έρχονται σωστά στο smartphone μας.

Παρόλα αυτά, η Samsung έχει το αρκετά πιο πρακτικό και με την ίδια ασφάλεια, secure folder στα δικά της smartphones εδώ και χρόνια πλέον, ενώ η Xiaomi και όχι μόνο, δίνει την δυνατότητα να κλειδώσουμε συγκεκριμένες εφαρμογές με κωδικό. Την δυνατότητα αυτή την έχει αποκτήσει πλέον και το iOS 18, το λειτουργικό σύστημα της Apple για όλα τα iPhone που το υποστηρίζουν.

Με το Android 15, θεωρητικά υποστηρίζεται και η δορυφορική επικοινωνία, που όμως λειτουργεί στις Ηνωμένες πολιτείες, μια λεπτομέρεια που η Google βολικά “ξεχνάει” να αναφέρει.

Συγκεκριμένα για τα smartphones της σειράς Pixel 8 και Pixel 9, η αναβάθμιση σε android 15 έρχεται με βελτιώσεις στην εφαρμογή της κάμερας σε συνθήκες χαμηλότερου φωτισμού. Ταυτόχρονα πλέον μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς το night sight και όταν θέλει να βγάλει φωτογραφίες μέσα από την εφαρμογή του instagram.

Τέλος, το screen recording μας δίνει πλέον την δυνατότητα να κάνουμε εγγραφή της οθόνης σε συγκεκριμένη εφαρμογή, χωρίς να εμφανίζεται το γραφικό περιβάλλον του smartphone μας γυρω από αυτή. Για μια ακόμα φορά, παρόμοια δυνατότητα προσφέρουν και οι συσκευές της Samsung.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights