Huawei P10 Lite Review: Το τέλειο Mid-Range

Huawei P10 Lite Review: Το τέλειο Mid-Range

Εισαγωγή

Είναι δεδομένο πλέον ότι η Huawei αναγνωρίζει πόσο σημαντική είναι η μεσαία κατηγορία τιμής, και για την αύξηση του μεριδίου αγοράς αλλά και για την βελτίωση της εικόνας που έχει σαν εταιρεία στο αγοραστικό κοινό.

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, το P9 Lite ήρθε να «ταράξει» την συγκεκριμένη κατηγορία, βασιζόμενο στην αρκετά καλή αρχή που είχε γίνει πριν ακόμα ένα χρόνο με το P8 Lite. Είναι προφανές ότι για την Huawei είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συνεχιστεί αυτή ακριβώς η ανοδική πορεία, σε μια κατηγορία που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού, ενώ είναι ταυτόχρονα και μια από τις πιο ανταγωνιστικές.

Φέτος η εταιρεία επέλεξε να κυκλοφορήσει όχι μια, αλλά δύο διαφορετικές συσκευές, προκειμένου να καλύψει ακόμα καλύτερα τις διαφορετικές ανάγκες των υποψήφιων αγοραστών. Το P9 Lite 2017 που ήδη έχουμε γνωρίσει στο δικό του Review, συνεχίζει τον πολύ καλό συνδυασμό χαμηλής τιμής και καλών τεχνικών χαρακτηριστικών του «πρώτου» P9 Lite, ενώ το P10 Lite που θα γνωρίσουμε σε αυτό εδώ το Review έρχεται να προσφέρει το κάτι παραπάνω.

Με την κυκλοφορία δύο διαφορετικών συσκευών, η Huawei είχε το περιθώριο να «αυξήσει» τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του P10 Lite, προκειμένου αυτό να είναι διαφορετικό από τον προκάτοχο του, με μια μικρή αύξηση στην τιμή που όπως θα δούμε στο κείμενο που ακολουθεί, είναι σχεδόν απόλυτα δικαιολογημένη.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος

Όσο το P9 Lite 2017 θυμίζει τις συσκευές της σειράς Honor, και συγκεκριμένα το Honor 8, τόσο το P10 Lite απλά δεν… θυμίζει τα δύο μεγαλύτερα και καλύτερα P10 και P10 Plus της εταιρείας.

Σε μια μάλλον ασυνήθιστη για την κατηγορία κίνηση, το P10 Lite έχει έναν δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα που δεν τον δανείζεται από κάποια άλλη συσκευή της εταιρείας. Προφανώς το μπροστινό και το πίσω μέρος του συνεχίζουν να είναι κατασκευασμένα από γυαλί, υπάρχουν όμως αρκετές μικρές λεπτομέρειες που το κάνουν να δείχνει διαφορετικό.

Η σημαντικότερη από αυτές είναι το μεταλλικό πλαίσιο στο πλαϊνό μέρος της συσκευής, εκεί που «κάθεται» στο χέρι του χρήστη. Εκτός της πολυτέλειας που έτσι και αλλιώς συνοδεύει το αλουμίνιο σαν κατασκευή, η Huawei έχει επιλέξει αυτό να προέξεχει αρκετά από την υπόλοιπη συσκευή και να είναι ξεκάθαρα αισθητό στο χέρι του χρήστη. Το χρώμα του επίσης είναι διαφορετικό από αυτό της υπόλοιπης συσκευής, μια επιλογή που έχει γίνει ξεκάθαρα ώστε να φαίνεται από «μακριά» ότι πρόκειται για μεταλλική κατασκευή.

Στο μπροστινό μέρος του P10 Lite ξεχωρίζει η μεγάλη και πολύ καλή σε απόδοση οθόνη του (περισσότερα για αυτή στο αντίστοιχο κομμάτι) ενώ κάτω από αυτή λάμπει δια της απουσίας του ο αίσθητηρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αυτός συνεχίζει να βρίσκεται στο πίσω μέρος του P10 Lite σε πλήρη αντίθεση με τις δύο ακριβότερες συσκευές της ίδιας σειράς.

Πάνω ακριβώς από την οθόνη βρίσκεται και η μπροστινή κάμερα που για τους φίλους των Selfies έχει ανάλυση 8 Mpixels, κάτι θετικό για την τιμή πώλησης της συσκευής.

Στο πίσω μέρος τώρα, βρίσκεται ο αισθητήρας των δακτυλικών αποτυπωμάτων που ήδη αναφέραμε, στο ίδιο ακριβώς σημείο που έχουμε συνηθίσει από τις παλαιότερες συσκευές της εταιρείας. Στην πάνω αριστερή γωνία βρίσκεται σε αντίστοιχα… συνηθισμένη θέση και η μια κάμερα των 12 Mpixels που διαθέτει το P10 Lite, η απόδοση της οποίας είναι απλά εντυπωσιακή, για την κατηγορία και όχι μόνο.

Ο συνδυασμός γυαλιού στο πίσω μέρος και αλουμινίου στο πλαϊνό του P10 Lite είναι σίγουρα κάτι που δεν συναντάμε για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη κατηγορία και όχι μόνο. Το «διαφορετικό» του P10 Lite είναι ότι όπως ήδη αναφέραμε, δεν μοιάζει εξωτερικά με καμία από τις υπόλοιπες συσκευές της εταιρείας. Αυτό έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, αφού με τον τρόπο αυτό, καταφέρνει να μην δίνει την εικόνα του «φτωχού συγγενή» που συνήθως έχουν οι συσκευές  που μοιράζονται την εξωτερική εμφάνιση, όχι όμως και τα υλικά κατασκευής ακριβότερων προτάσεων.

Τέλος, η Huawei έχει φροντίσει ώστε οι εξωτερικές διαστάσεις αλλά και το βάρος του P10 Lite να βοηθούν στην εύκολη μεταφορά και χρήση του, ακόμα και με το ένα χέρι. Σε αυτό βοηθά ιδιαίτερα το μικρό πλαίσιο γύρω από την 5.2 ιντσών οθόνη του, αλλά και το αρκετά μικρό του πάχος.

Οθόνη.

Ένας από τους τομείς όπου υπάρχει σαφής βελτίωση σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο P9 Lite είναι αυτός της οθόνης.

Μπορεί η ανάλυση σε αυτή του P10 Lite να παραμένει σταθερή στο 1080p και η διαγώνιος επίσης στις 5.2 ίντσες, η χρωματική της απόδοση όμως έχει βελτιωθεί σημαντικά. Πιο συγκεκριμένα, η  αντίθεση της οθόνης του P10 Lite πλησιάζει αυτή πολύ ακριβότερων συσκευών, και κοντά στο μέγιστο δυνατό για οθόνη τεχνολογίας LCD.

Αντίστοιχα και η «ζωντάνια» της παραμένει κορυφαία ακόμα και στην μέγιστη ρύθμιση του φωτισμού, η οποία γίνεται αυτόματα ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες.

Όπως και στο P9 Lite 2017 έτσι και εδώ, στις ρυθμίσεις της οθόνης μπορεί να επιλέξει ο χρήστης το πόσο «ψυχρά» ή πιο ζεστά θα εμφανίζονται τα χρώματα σε αυτή, αλλά και να επιλέξει την προβολή σε πιο φιλική προς τα μάτια απόχρωση κατά την διάρκεια της νύχτας. Αντίστοιχα συνεχίζει να υπάρχει και η δυνατότητα προσαρμογής της αντίθεσης κάτω από έντονη ηλιοφάνεια, μια δυνατότητα που ενώ λειτουργεί πολύ καλά, δεν έχει προβληθεί καθόλου από της εταιρέια.

Συνολικά, η οθόνη του P10 Lite είναι από τους τομείς που είναι άμεσα εμφανής η βελτίωση σε σύγκριση με τον προκάτοχο του. Μαζί με τις υπόλοιπες βελτιώσεις που έχει σαν συσκευή, βοηθά σημαντικά στο να δικαιολογηθεί η αύξηση στην τιμή πώλησης του.

Κάμερα.

Αυτό που σε μεγάλο βαθμό μας εξέπληξε ήταν η κάμερα του P10 Lite και πιο συγκεκριμένα η εντυπωσιακή για την κατηγορία του, απόδοση της.

Η ανάλυση των μόλις 12 Mpixels μπορεί να δείχνει «μικρή», όμως εδώ και καιρό πλέον είναι γνωστό ότι η ανάλυση αυτή από μόνη της δεν καθορίζει το τι φωτογραφίες μπορεί να βγάλει ένα Smartphone.

Στο P10 Lite λοιπόν, η Huawei φαίνεται ότι έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στην απόδοση της κάμερας του στην πράξη, από ότι έχει δώσει μέχρι σήμερα στους δύο προκατόχους του. Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει η συσκευή την ημέρα και ειδικά σε συνθήκες με καλό φωτισμό είναι… καταπληκτικές.

Η λεπτομέρεια που περιέχουν πλησιάζει το μέγιστο δυνατό για την ανάλυση των 12 Mpixels, κάτι που δείχνει ότι έχει γίνει δουλειά και στο hardware στο εσωτερικό του p10 Lite, αλλά και στον αλγόριθμο επεξεργασίας των δεδομένων από την κάμερα.

Το χρωματικό εύρος είναι σχεδόν άριστο, ακόμα και σε περιπτώσεις που υπάρχουν αρκετές και έντονες μεταξύ τους χρωματικές αντιθέσεις. Η λειτουργία του HDR βοηθά στο να τονίζονται ακόμα περισσότερο κάποια χρώματα όταν ο χρήστης του P10 Lite το επιθυμεί. Ειδικά με αυτό ενεργό, καταφέραμε να βγάλουμε μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες με συσκευή αυτής της κατηγορίας που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού τώρα, η κάμερα «αδικείται» από την απουσία του Optical Image Stabilisation, κάτι που έχει γίνει προφανώς για λόγους κόστους. Παρόλα αυτά, και εδώ φαίνεται η δουλειά που έχει γίνει από την Huawei, αφού οι φωτογραφίες είναι κάθε άλλο παρά απλά καλές.

Η εταιρεία προσπάθησε και κατάφερε να πετύχει μια πολύ καλή ισορροπία ανάμεσα στο πόσο φωτεινές θα είναι οι φωτογραφίες, και το πόση λεπτομέρεια θα διατηρείται μετά την απαραίτητη επεξεργασία προκειμένου να μην υπάρχει «θόρυβος» στις φωτογραφίες. Αυτό εκτός των άλλων δείχνει ότι και η ίδια η κάμερα έχει βελτιωμένη ποιότητα στον ίδιο τον αισθητήρα αλλά και τον φακό που βρίσκεται πάνω από αυτόν.

Η εγγραφή video τώρα, περιορίζεται από τις δυνατότητες του Hardware της συσκευής σε αρχεία ανάλυσης 1080p, κάτι που όμως δεν μπορεί σίγουρα να θεωρηθεί αρνητικό. Η ποιότητα των αρχείων αυτών τώρα, ακολουθεί την πολύ καλή απόδοση στον τομέα της φωτογραφίας. Η λεπτομέρεια τους είναι κορυφαία, και διατηρείται ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό, κάτι ασυνήθιστο για αυτή την κατηγορία.

Τέλος, το γραφικό περιβάλλον της εφαρμογής της κάμερας, ξεχωρίζει για την απλότητα και την ευκολία στην χρήση του. Ακριβώς επειδή από το P10 Lite απουσιάζουν οι επιπλέον δυνατότητες των δύο Leica καμερών των ακριβότερων P10 και P10 Plus, οι διαθέσιμες επιλογές είναι «δομημένες» σωστά και είναι σχεδόν όλες άμεσα προσβάσιμες από τον χρήστη.

Το Manual Mode είναι μια από τις καλύτερες ενδείξεις των δυνατοτήτων της κάμερας του P10 Lite αφού περιέχει ρυθμίσεις για την ταχύτητα του κλείστρου, την ευαισθησία ISO του αισθητήρα και επιλογές για την φωτομέτρηση και το σημείο εστίασης. Μέχρι και σήμερα, το P10 Lite είναι η μοναδική συσκευή σε αυτή την κατηγορία που διαθέτει όχι μερικές, αλλά όλες αυτές τις ρυθμίσεις.

Λειτουργικό Σύστημα.

Το P10 Lite έρχεται στην αγορά με το EMUI 5.1 την νεότερη έκδοση του γραφικού περιβάλλοντος που έχει σχεδιάσει η Huawei για τις συσκευές της. Κάτω από αυτό, «τρέχει» η 7.0 Nougat έκδοση του Android της Google.

H Huawei επιμένει στην μη χρήση ξεχωριστού μενού εφαρμογών για τις συσκευές της, και αυτές παρουσιάζονται σε διαδοχικές σελίδες αναμονής. Η νεότερη έκδοση του EMUI όμως προσφέρει πλέον στον χρήστη την δυνατότητα να το αλλάξει αυτό και να κάνει την εμφάνιση πιο «συνηθισμένη» σε σύγκριση με τις συσκευές του ανταγωνισμού.

Στο P10 Lite υπάρχουν και όλες οι επιπλέον εφαρμογές που έχει προσθέσει η εταιρεία στο γραφικό της περιβάλλον για αυξημένη λειτουργικότητα και ευκολία, όπως αυτή της εφαρμογής διαχείρισης αρχείων.

Η νεότερη έκδοση της εφαρμογής «Διαχείρισης Τηλεφώνου» που παραδοσιακά υπάρχει στις συσκευές της Huawei (και έχει αντιγραφεί από αρκετούς ανταγωνιστές της…) διαθέτει πλέον αρκετά πιο απλοποιημένο σε δομή και λειτουργικότητα μενού επιλογών. Ο χρήστης μπορεί εύκολα και σχετικά γρήγορα να φέρει το P10 Lite στα μέτρα του, και να βελτιώσει την απόδοση του.

Φυσικά, το EMUI 5.1 συνεχίζει να προσφέρει την δυνατότητα εναλλαγής της συνολικής εμφάνισης του μενού της συσκευής, με διαφορετικά «θέματα» που αλλάζουν εκτός των άλλων και τα εικονίδια για τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές. Η εφαρμογή προσφέρει πλέον την δυνατότητα λήψης εικόνων φόντου ξεχωριστά, μέσα από μια αρκετά μεγάλη συλλογή.

Συνολικά, η έκδοση 5.1 του γραφικού περιβάλλοντος της εταιρείας, έχει βελτιώσει σημαντικά την συνολική εικόνα αλλά και λειτουργικότητα του P10 Lite. Σε σύγκριση με το παρελθόν, οι περισσότεροι χρήστες πλέον μπορούν σχετικά άμεσα να εξοικειωθούν με το μενού της Huawei ακόμα και αν προέρχονται από συσκευές του ανταγωνισμού.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το P10 Lite διαθέτει και ραδιόφωνο, κάτι αρκετά χρήσιμο στο αγοραστικό κοινό που απευθύνεται η συσκευή.

Επεξεργαστής Μνήμη

Η Huawei επεκτείνει συνεχώς τα τελευταία χρόνια την γκάμα των συσκευών της που χρησιμοποιούν επεξεργαστές σχεδιασμένους από την ίδια. Έτσι λοιπόν, και το P10 Lite βασίζεται σε επεξεργαστή της σειράς Kirin, και πιο συγκεκριμένα στον Kirin 658.

Όπως δηλώνει και η ονομασία του, πρόκειται για μια ελάχιστα διαφορετική έκδοση του Kirin 655 που βρίσκεται στο εσωτερικό του P9 Lite 2017 (και αντίστοιχα αποτελεί μια νεότερη έκδοση του 650…).

Θεωρητικά, η σημαντικότερη διαφορά του είναι η αυξημένη στα 2.4 GHz ταχύτητα λειτουργίας των Α-53 πυρήνων επεξεργασίας στο εσωτερικό του. Στην πράξη όμως, από τους 8 συνολικά Α-53, οι τέσσερις μπορούν να φτάσουν στο 2.1 GHz ενώ οι υπόλοιποι 4 περιορίζονται στο «μόλις» 1.8 GHz.

Προφανώς, ακόμα και σε αυτή την ταχύτητα, ο Kirin 658 είναι περισσότερο από ικανός να παρέχει στο P10 Lite πολύ καλή ταχύτητα λειτουργίας. Σε συνδυασμό με τα 3 GB μνήμης RAM που διαθέτει, οι επιδόσεις βρίσκονται στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας τιμής.

Το βασικότερο πλεονέκτημα της απόδοσης του Kirin 658 είναι ότι δεν πρόκειται ο χρήστης του P10 Lite να παρατηρήσει ενοχλητικά κολλήματα και μικρές καθυστερήσεις στην λειτουργία του, ακόμα και κατά το άνοιγμα απαιτητικών εφαρμογών. Πρόκειται για μια από τις πιο «ομαλές» και άνετες στην λειτουργία τους συσκευές που μπορεί να βρει κανείς στην μεσαία κατηγορία τιμής, σε σημείο που κάνει τον χρήστη του να αναρωτιέται κατά πόσο θα χρειαζόταν κάτι παραπάνω στην καθημερινότητα του.

Όπως όλες οι συσκευές όμως σε αυτή την κατηγορία, έτσι και το P10 Lite και ο Kirin 658 «υστερεί» στον τομέα της παραγωγής γραφικών. Η Mali T830 φαίνεται ότι έχει εδραιωθεί στην συγκεκριμένη κατηγορία, και είναι η κάρτα που επιλέγουν σχεδόν όλες οι εταιρίες για τους επεξεργαστές τους σε αυτή.

Στην περίπτωση του Kirin 658 δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική βελτίωση στην απόδοση της, με αποτέλεσμα αυτή να είναι απλά ικανοποιητική για την 1080p οθόνη του P10 Lite. Το «κακό» είναι ότι στα 329 ευρώ που κοστίζει η συσκευή, θα μπορούσε κανείς να περιμένει μια λίγο καλύτερη απόδοση ειδικά στον τομέα του Gaming. Αυτό που «σώζει» το P10 Lite χωρίς να είναι απαραίτητα δικαιολογία, είναι ότι δύσκολα θα βρει κανείς καινούρια συσκευή με καλύτερη απόδοση σε αυτά τα χρήματα.

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι μια ακόμα κατηγορία όπου το P10 Lite έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με το P9 Lite αλλά και το νεότερο μοντέλο του 2017. Έτσι λοιπόν, η βασική έκδοση έρχεται με 32 GB αποθηκευτικού χώρου, από τα οποία περίπου 23 είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη. Προφανώς και ο χώρος αυτός μπορεί να επεκταθεί ακόμα περισσότερο με την χρήση καρτών μνήμης MicroSD.

Μπαταρία.

Παρά το σχετικά μικρό του πάχος αλλά και βάρος, το P10 Lite κρύβει στο εσωτερικό του μια μπαταρία των 3.000 mAh. Με δεδομένη την περιορισμένη κατανάλωση του Kirin 658 αλλά και της 1080p οθόνης του, η μπαταρία αυτή στην πράξη είναι περισσότερο από απλά ικανοποιητική ακόμα και σε σχετικά απαιτητική χρήση.

Για όσους θέλουν να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητες του P10 Lite, η μπαταρία θα κρατήσει την συσκευή με ευκολία ανοιχτή για μια ολόκληρη ημέρα, χωρίς ο χρήστης να «ανησυχήσει» ότι πρόκειται να μείνει από μπαταρία πριν γυρίσει σπίτι του. Ο χρόνος αυτός μπορεί φυσικά να επεκταθεί σε 2 ημέρες ή/και περισσότερο, ανάλογα με το πόσο πιο απλή χρήση κάνει κάποιος στην συσκευή.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το P10 Lite προσφέρει τις αρκετά εκτενείς επιλογές ρύθμισης της κατανάλωσης με βάση τις ανάγκες του χρήστη του. Όπως και όλες οι συσκευές της εταιρείας έτσι και αυτό, προσφέρει την δυνατότητα επιλογής των εφαρμογών που θα παραμένουν ενεργές σε κατάσταση αναμονής και με την οθόνη κλειστή ώστε να περιορίζεται σημαντικά η κατανάλωση. Μάλιστα, το λειτουργικό σύστημα παρακολουθεί κάθε νέα εφαρμογή που εγκαθιστά ο χρήστης και τον ενημερώνει αν αυτή παρουσιάσει αδικαιολόγητα αυξημένη κατανάλωση ενέργειας.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε επίσης, ότι το P10 Lite είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας στην μεσαία κατηγορία τιμής (και μια από τις ελάχιστες γενικότερα…) που προσφέρουν την δυνατότητα ταχείας φόρτισης με τον κατάλληλο φορτιστή. Στην συσκευασία του, η Huawei προσφέρει και τον αντίστοιχο αυτό φορτιστή, που μπορεί να γεμίσει πλήρως την μπαταρία σε κάτι περισσότερο από μια ώρα.

Συμπέρασμα.

Αυτό που ίσως μένει περισσότερο στον υποψήφιο αγοραστή του P10 Lite είναι ότι κοστίζει περισσότερα χρήματα σε σχέση με την συσκευή που αντικαθιστά. Η Huawei επέλεξε φέτος να προσφέρει δύο διαφορετικές προτάσεις, που η κάθε μια να καλύπτει διαφορετικές ανάγκες με πολύ συγκεκριμένες διαφορές στα χαρακτηριστικά τους.

Το P10 Lite με τα 60 ευρώ περισσότερο που κοστίζει σε σύγκριση με τον προκάτοχο του, προσφέρει τον διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο, αυξημένη ταχύτητα και απόδοση και το πιο σημαντικό για τους περισσότερους χρήστες, μια σημαντικά βελτιωμένη κάμερα.

Ο διαφορετικός σχεδιασμός και η κατασκευή με γυαλί στο πίσω μέρος είναι διαφορετική, και το αν είναι καλύτερη σε εμφάνιση είναι μάλλον υποκειμενικό, όμως διατηρείται η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης που έχουν όλες οι συσκευές της Huawei. Σίγουρα με 329 ευρώ υπάρχουν πλέον αρκετές συσκευές που μπορεί να επιλέξει κανείς, όμως ακόμα πιο σίγουρα, το P10 Lite πρέπει να είναι κατά την γνώμη μας μέσα σε αυτές  που ο υποψήφιος αγοραστής πρέπει να δει από κοντά.

15 σχολια

 1. ΝΙΚΟΣ

  Καλησπέρα,

  Μεταξύ Samsung Α5 2017 και P10 lite ποιο να προτιμήσω ?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !

   Η επιλογή μεταξύ αυτών των δύο είναι περισσότερο θέμα “γούστου” περισσότερο. Και οι δύο συσκευές έχουν πολύ καλή απόδοση, είναι ικανοποιητικά γρήγορες και έχουν παρόμοιες δυνατότητες.
   Το Α5 2017 έχει σίγουρα αρκετά καλύτερη οθόνη, αφού σαν SUPER AMOLED Panel έχει πολύ πιο ζωντανά και έντονα χρώματα ενώ έχει και αρκετά καλύτερη σε απόδοση μπαταρία.. Το P10 Lite από την άλλη έχει λίγο καλύτερη κάμερα ειδικά σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό ενώ είναι και αρκετά πιο ελαφρύ και εύκολο στην μεταφορά του.

   Εξαρτάται περισσότερο από το τι από αυτά είναι πιο σημαντικό για εσένα 🙂

 2. Στεφανος

  καλησπερα,
  Αναμεσα στα κινιτα huawei 10 lite και huawei Nova ποιο ειναι καλυτερο;
  Να σημειωθει οτι το Nova ειναι στην τιμη των 299 ευρω ενω το p10 στα 330.
  Ευχαριστω εκ των προτερων.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Σε προσωπικό επίπεδο προτιμώ το P10 Lite. Αποτελεί έτσι και αλλιώς την οικονομική έκδοση της καλύτερης σειράς που έχει η Huawei στην αγορά, με ότι αυτό συνεπάγεται σε μελλοντική υποστήριξη.
   Εκτός αυτού, θεωρώ ότι σε καθημερινή απόδοση, ο Kirin 658 είναι έστω και λίγο καλύτερος από τον Snapdragon 625 στο εσωτερικό του Nova.
   Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το P10 Lite έχει την καλύτερη κάμερα που έχω δει σε συσκευή αυτής της κατηγορίας. 🙂
   Θεωρώ ότι αξίζει τα 30 ευρώ διαφορά του, αν μη τι άλλο, απλά και μόνο για τον ταχυφορτιστή που περιέχει στην συσκευασία του !

 3. STELIOS

  καλησπερα σας!μεταξυ των samsung galaxy A5 2016,hawei P9 LITE 2017 kai hawe P10LITE πιο να προτιμησω?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Ανάμεσα στην έκδοση του 2016 για το Α5 και τις υπόλοιπες συσκευές, για πρακτικούς λόγους, θεωρώ ότι αυτό δεν είναι πλέον μέρος της σύγκρισης κυρίως γιατί έχει ήδη αντικατασταθεί.

   Ανάμεσα στο P10 Lite και το P9 Lite 2017 τώρα, το ζητούμενο είναι το τι ακριβώς θέλεις να έχει η συσκευή σου και από τα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις. Η διαφορά στην τιμή είναι σχετικά μικρή, όμως με τα παραπάνω χρήματα του P10 Lite παίρνεις μια σημαντικά καλύτερη κάμερα, λίγο καλύτερη σε χρωματική απόδοση οθόνη, και μεταλλική κατασκευή.

   Μπορείς να δεις το review που έχουμε κάνει και για το παλιό πλέον A5 2016 αλλά και το P9 Lite 2017 εδώ

   http://in2mobile.gr/2017/04/09/huawei-p9-lite-2017-review/

   http://in2mobile.gr/2016/01/26/samsung-galaxy-a5-2016-review-sm-a510f/

 4. Χρήστος

  Καλησπερα , αναμεσα σε p10 lite και p9 το p9 λογικα ειναι καλυτερο…τα 100 ευρω παραπανω ομως τα αξιζει η να παω σε p10 lite ???

  1. Xristos

   Καλημέρα…αναφερομαι για το p9 το μεγαλο στη συγκριση με h
   Leica καμερα κτλπ οχι το lite
   P10 lite VS p9!


  2. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Συνολικά το Ρ9 παραμένει καλύτερη συσκευή. Είναι αρκετά πιο γρήγορο και δυνατό, έχει πολύ καλύτερη κατασκευή από αλουμίνιο και πιο ζωντανή οθόνη.
   Το βασικότερο όμως είναι ότι η κάμερα (ή μάλλον οι 2 κάμερες του) έχουν πολύ καλύτερη απόδοση, βγάζει εντυπωσιακές φωτογραφίες ειδικά την ημέρα 🙂

 5. Μελίνα

  Καλησπέρα,
  θα με βοηθούσε πολύ η γνώμη σας.Είμαι ανάμεσα στο P10 lite,το Ηοnor 8 και το galaxy A5.Περισσοτερο με ενδιαφέρει η κάμερα!Ευχαριστώ


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Παρά την μικρή διαφορά στην ανάλυση της κάμερας, αυτή του P10 Lite είναι συνολικά σημαντικά καλύτερη σε ποιότητα φωτογραφίας. Από ότι φαίνεται, η ίδια η κάμερα και ο φακός είναι αυτός που χρησιμοποιεί η Huawei στο αμέσως προηγούμενο P9 Για την έγχρωμη από τις δύο κάμερες, και για αυτό έχει τόσο καλή απόδοση.

   Το Honor 8 έχει ακριβώς την ίδια έγχρωμη κάμερα, και έχει επιπλέον και την δεύτερη ασπρόμαυρη. Είναι και η πιο ισχυρή συσκευή από τις 3, αφού ουσιαστικά είναι ένα P9 σε άλλο σχέδιο, ενώ έχει και 4 GB RAM. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι και το πιο όμορφο σε εξωτερική εμφάνιση αλλά αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικό. 🙂


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Είναι μάλλον εύκολη η επιλογή, το P10 Lite 🙂

   Έχει μεγαλύτερη οθόνη και με μεγαλύτερη ανάλυση. Αυτή του Α3 2017 είναι SUPER AMOLED όμως θεωρώ ότι και πάλι επειδή είναι 720p αντί για 1080p αυτής του P10 Lite αξίζει την διαφορά με πλεονέκτημα και το ότι είναι μεγαλύτερη.

   Το P10 Lite μπορεί στα τεχνικά χαρακτηριστικά να είναι σχεδον το ίδιο, σε καθημερινή χρήση πάντως είναι σημαντικά πιο γρήγορο από το A3 2017.

   Αν θες μπορείς να δεις και το Review που έχουμε κάνει και για αυτό εδώ !

   http://in2mobile.gr/2017/02/18/samsung-galaxy-a3-2017-review/


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Εξαρτάται από το πως όριζει κάθε εταιρεία το “4G+”, στην περίπτωση του P10 Lite πάντως, ναι το Modem του φτάνει τα 300 mbps.

Γραψτε ενα σχολιο