Huawei P10 Lite Review: Το τέλειο Mid-Range

Huawei P10 Lite Review: Το τέλειο Mid-Range

Εισαγωγή

Είναι δεδομένο πλέον ότι η Huawei αναγνωρίζει πόσο σημαντική είναι η μεσαία κατηγορία τιμής, και για την αύξηση του μεριδίου αγοράς αλλά και για την βελτίωση της εικόνας που έχει σαν εταιρεία στο αγοραστικό κοινό.

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, το P9 Lite ήρθε να «ταράξει» την συγκεκριμένη κατηγορία, βασιζόμενο στην αρκετά καλή αρχή που είχε γίνει πριν ακόμα ένα χρόνο με το P8 Lite. Είναι προφανές ότι για την Huawei είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συνεχιστεί αυτή ακριβώς η ανοδική πορεία, σε μια κατηγορία που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού, ενώ είναι ταυτόχρονα και μια από τις πιο ανταγωνιστικές.

Φέτος η εταιρεία επέλεξε να κυκλοφορήσει όχι μια, αλλά δύο διαφορετικές συσκευές, προκειμένου να καλύψει ακόμα καλύτερα τις διαφορετικές ανάγκες των υποψήφιων αγοραστών. Το P9 Lite 2017 που ήδη έχουμε γνωρίσει στο δικό του Review, συνεχίζει τον πολύ καλό συνδυασμό χαμηλής τιμής και καλών τεχνικών χαρακτηριστικών του «πρώτου» P9 Lite, ενώ το P10 Lite που θα γνωρίσουμε σε αυτό εδώ το Review έρχεται να προσφέρει το κάτι παραπάνω.

Με την κυκλοφορία δύο διαφορετικών συσκευών, η Huawei είχε το περιθώριο να «αυξήσει» τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του P10 Lite, προκειμένου αυτό να είναι διαφορετικό από τον προκάτοχο του, με μια μικρή αύξηση στην τιμή που όπως θα δούμε στο κείμενο που ακολουθεί, είναι σχεδόν απόλυτα δικαιολογημένη.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος

Όσο το P9 Lite 2017 θυμίζει τις συσκευές της σειράς Honor, και συγκεκριμένα το Honor 8, τόσο το P10 Lite απλά δεν… θυμίζει τα δύο μεγαλύτερα και καλύτερα P10 και P10 Plus της εταιρείας.

Σε μια μάλλον ασυνήθιστη για την κατηγορία κίνηση, το P10 Lite έχει έναν δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα που δεν τον δανείζεται από κάποια άλλη συσκευή της εταιρείας. Προφανώς το μπροστινό και το πίσω μέρος του συνεχίζουν να είναι κατασκευασμένα από γυαλί, υπάρχουν όμως αρκετές μικρές λεπτομέρειες που το κάνουν να δείχνει διαφορετικό.

Η σημαντικότερη από αυτές είναι το μεταλλικό πλαίσιο στο πλαϊνό μέρος της συσκευής, εκεί που «κάθεται» στο χέρι του χρήστη. Εκτός της πολυτέλειας που έτσι και αλλιώς συνοδεύει το αλουμίνιο σαν κατασκευή, η Huawei έχει επιλέξει αυτό να προέξεχει αρκετά από την υπόλοιπη συσκευή και να είναι ξεκάθαρα αισθητό στο χέρι του χρήστη. Το χρώμα του επίσης είναι διαφορετικό από αυτό της υπόλοιπης συσκευής, μια επιλογή που έχει γίνει ξεκάθαρα ώστε να φαίνεται από «μακριά» ότι πρόκειται για μεταλλική κατασκευή.

Στο μπροστινό μέρος του P10 Lite ξεχωρίζει η μεγάλη και πολύ καλή σε απόδοση οθόνη του (περισσότερα για αυτή στο αντίστοιχο κομμάτι) ενώ κάτω από αυτή λάμπει δια της απουσίας του ο αίσθητηρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αυτός συνεχίζει να βρίσκεται στο πίσω μέρος του P10 Lite σε πλήρη αντίθεση με τις δύο ακριβότερες συσκευές της ίδιας σειράς.

Πάνω ακριβώς από την οθόνη βρίσκεται και η μπροστινή κάμερα που για τους φίλους των Selfies έχει ανάλυση 8 Mpixels, κάτι θετικό για την τιμή πώλησης της συσκευής.

Στο πίσω μέρος τώρα, βρίσκεται ο αισθητήρας των δακτυλικών αποτυπωμάτων που ήδη αναφέραμε, στο ίδιο ακριβώς σημείο που έχουμε συνηθίσει από τις παλαιότερες συσκευές της εταιρείας. Στην πάνω αριστερή γωνία βρίσκεται σε αντίστοιχα… συνηθισμένη θέση και η μια κάμερα των 12 Mpixels που διαθέτει το P10 Lite, η απόδοση της οποίας είναι απλά εντυπωσιακή, για την κατηγορία και όχι μόνο.

Ο συνδυασμός γυαλιού στο πίσω μέρος και αλουμινίου στο πλαϊνό του P10 Lite είναι σίγουρα κάτι που δεν συναντάμε για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη κατηγορία και όχι μόνο. Το «διαφορετικό» του P10 Lite είναι ότι όπως ήδη αναφέραμε, δεν μοιάζει εξωτερικά με καμία από τις υπόλοιπες συσκευές της εταιρείας. Αυτό έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, αφού με τον τρόπο αυτό, καταφέρνει να μην δίνει την εικόνα του «φτωχού συγγενή» που συνήθως έχουν οι συσκευές  που μοιράζονται την εξωτερική εμφάνιση, όχι όμως και τα υλικά κατασκευής ακριβότερων προτάσεων.

Τέλος, η Huawei έχει φροντίσει ώστε οι εξωτερικές διαστάσεις αλλά και το βάρος του P10 Lite να βοηθούν στην εύκολη μεταφορά και χρήση του, ακόμα και με το ένα χέρι. Σε αυτό βοηθά ιδιαίτερα το μικρό πλαίσιο γύρω από την 5.2 ιντσών οθόνη του, αλλά και το αρκετά μικρό του πάχος.

Οθόνη.

Ένας από τους τομείς όπου υπάρχει σαφής βελτίωση σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο P9 Lite είναι αυτός της οθόνης.

Μπορεί η ανάλυση σε αυτή του P10 Lite να παραμένει σταθερή στο 1080p και η διαγώνιος επίσης στις 5.2 ίντσες, η χρωματική της απόδοση όμως έχει βελτιωθεί σημαντικά. Πιο συγκεκριμένα, η  αντίθεση της οθόνης του P10 Lite πλησιάζει αυτή πολύ ακριβότερων συσκευών, και κοντά στο μέγιστο δυνατό για οθόνη τεχνολογίας LCD.

Αντίστοιχα και η «ζωντάνια» της παραμένει κορυφαία ακόμα και στην μέγιστη ρύθμιση του φωτισμού, η οποία γίνεται αυτόματα ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες.

Όπως και στο P9 Lite 2017 έτσι και εδώ, στις ρυθμίσεις της οθόνης μπορεί να επιλέξει ο χρήστης το πόσο «ψυχρά» ή πιο ζεστά θα εμφανίζονται τα χρώματα σε αυτή, αλλά και να επιλέξει την προβολή σε πιο φιλική προς τα μάτια απόχρωση κατά την διάρκεια της νύχτας. Αντίστοιχα συνεχίζει να υπάρχει και η δυνατότητα προσαρμογής της αντίθεσης κάτω από έντονη ηλιοφάνεια, μια δυνατότητα που ενώ λειτουργεί πολύ καλά, δεν έχει προβληθεί καθόλου από της εταιρέια.

Συνολικά, η οθόνη του P10 Lite είναι από τους τομείς που είναι άμεσα εμφανής η βελτίωση σε σύγκριση με τον προκάτοχο του. Μαζί με τις υπόλοιπες βελτιώσεις που έχει σαν συσκευή, βοηθά σημαντικά στο να δικαιολογηθεί η αύξηση στην τιμή πώλησης του.

Κάμερα.

Αυτό που σε μεγάλο βαθμό μας εξέπληξε ήταν η κάμερα του P10 Lite και πιο συγκεκριμένα η εντυπωσιακή για την κατηγορία του, απόδοση της.

Η ανάλυση των μόλις 12 Mpixels μπορεί να δείχνει «μικρή», όμως εδώ και καιρό πλέον είναι γνωστό ότι η ανάλυση αυτή από μόνη της δεν καθορίζει το τι φωτογραφίες μπορεί να βγάλει ένα Smartphone.

Στο P10 Lite λοιπόν, η Huawei φαίνεται ότι έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στην απόδοση της κάμερας του στην πράξη, από ότι έχει δώσει μέχρι σήμερα στους δύο προκατόχους του. Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει η συσκευή την ημέρα και ειδικά σε συνθήκες με καλό φωτισμό είναι… καταπληκτικές.

Η λεπτομέρεια που περιέχουν πλησιάζει το μέγιστο δυνατό για την ανάλυση των 12 Mpixels, κάτι που δείχνει ότι έχει γίνει δουλειά και στο hardware στο εσωτερικό του p10 Lite, αλλά και στον αλγόριθμο επεξεργασίας των δεδομένων από την κάμερα.

Το χρωματικό εύρος είναι σχεδόν άριστο, ακόμα και σε περιπτώσεις που υπάρχουν αρκετές και έντονες μεταξύ τους χρωματικές αντιθέσεις. Η λειτουργία του HDR βοηθά στο να τονίζονται ακόμα περισσότερο κάποια χρώματα όταν ο χρήστης του P10 Lite το επιθυμεί. Ειδικά με αυτό ενεργό, καταφέραμε να βγάλουμε μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες με συσκευή αυτής της κατηγορίας που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού τώρα, η κάμερα «αδικείται» από την απουσία του Optical Image Stabilisation, κάτι που έχει γίνει προφανώς για λόγους κόστους. Παρόλα αυτά, και εδώ φαίνεται η δουλειά που έχει γίνει από την Huawei, αφού οι φωτογραφίες είναι κάθε άλλο παρά απλά καλές.

Η εταιρεία προσπάθησε και κατάφερε να πετύχει μια πολύ καλή ισορροπία ανάμεσα στο πόσο φωτεινές θα είναι οι φωτογραφίες, και το πόση λεπτομέρεια θα διατηρείται μετά την απαραίτητη επεξεργασία προκειμένου να μην υπάρχει «θόρυβος» στις φωτογραφίες. Αυτό εκτός των άλλων δείχνει ότι και η ίδια η κάμερα έχει βελτιωμένη ποιότητα στον ίδιο τον αισθητήρα αλλά και τον φακό που βρίσκεται πάνω από αυτόν.

Η εγγραφή video τώρα, περιορίζεται από τις δυνατότητες του Hardware της συσκευής σε αρχεία ανάλυσης 1080p, κάτι που όμως δεν μπορεί σίγουρα να θεωρηθεί αρνητικό. Η ποιότητα των αρχείων αυτών τώρα, ακολουθεί την πολύ καλή απόδοση στον τομέα της φωτογραφίας. Η λεπτομέρεια τους είναι κορυφαία, και διατηρείται ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό, κάτι ασυνήθιστο για αυτή την κατηγορία.

Τέλος, το γραφικό περιβάλλον της εφαρμογής της κάμερας, ξεχωρίζει για την απλότητα και την ευκολία στην χρήση του. Ακριβώς επειδή από το P10 Lite απουσιάζουν οι επιπλέον δυνατότητες των δύο Leica καμερών των ακριβότερων P10 και P10 Plus, οι διαθέσιμες επιλογές είναι «δομημένες» σωστά και είναι σχεδόν όλες άμεσα προσβάσιμες από τον χρήστη.

Το Manual Mode είναι μια από τις καλύτερες ενδείξεις των δυνατοτήτων της κάμερας του P10 Lite αφού περιέχει ρυθμίσεις για την ταχύτητα του κλείστρου, την ευαισθησία ISO του αισθητήρα και επιλογές για την φωτομέτρηση και το σημείο εστίασης. Μέχρι και σήμερα, το P10 Lite είναι η μοναδική συσκευή σε αυτή την κατηγορία που διαθέτει όχι μερικές, αλλά όλες αυτές τις ρυθμίσεις.

Λειτουργικό Σύστημα.

Το P10 Lite έρχεται στην αγορά με το EMUI 5.1 την νεότερη έκδοση του γραφικού περιβάλλοντος που έχει σχεδιάσει η Huawei για τις συσκευές της. Κάτω από αυτό, «τρέχει» η 7.0 Nougat έκδοση του Android της Google.

H Huawei επιμένει στην μη χρήση ξεχωριστού μενού εφαρμογών για τις συσκευές της, και αυτές παρουσιάζονται σε διαδοχικές σελίδες αναμονής. Η νεότερη έκδοση του EMUI όμως προσφέρει πλέον στον χρήστη την δυνατότητα να το αλλάξει αυτό και να κάνει την εμφάνιση πιο «συνηθισμένη» σε σύγκριση με τις συσκευές του ανταγωνισμού.

Στο P10 Lite υπάρχουν και όλες οι επιπλέον εφαρμογές που έχει προσθέσει η εταιρεία στο γραφικό της περιβάλλον για αυξημένη λειτουργικότητα και ευκολία, όπως αυτή της εφαρμογής διαχείρισης αρχείων.

Η νεότερη έκδοση της εφαρμογής «Διαχείρισης Τηλεφώνου» που παραδοσιακά υπάρχει στις συσκευές της Huawei (και έχει αντιγραφεί από αρκετούς ανταγωνιστές της…) διαθέτει πλέον αρκετά πιο απλοποιημένο σε δομή και λειτουργικότητα μενού επιλογών. Ο χρήστης μπορεί εύκολα και σχετικά γρήγορα να φέρει το P10 Lite στα μέτρα του, και να βελτιώσει την απόδοση του.

Φυσικά, το EMUI 5.1 συνεχίζει να προσφέρει την δυνατότητα εναλλαγής της συνολικής εμφάνισης του μενού της συσκευής, με διαφορετικά «θέματα» που αλλάζουν εκτός των άλλων και τα εικονίδια για τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές. Η εφαρμογή προσφέρει πλέον την δυνατότητα λήψης εικόνων φόντου ξεχωριστά, μέσα από μια αρκετά μεγάλη συλλογή.

Συνολικά, η έκδοση 5.1 του γραφικού περιβάλλοντος της εταιρείας, έχει βελτιώσει σημαντικά την συνολική εικόνα αλλά και λειτουργικότητα του P10 Lite. Σε σύγκριση με το παρελθόν, οι περισσότεροι χρήστες πλέον μπορούν σχετικά άμεσα να εξοικειωθούν με το μενού της Huawei ακόμα και αν προέρχονται από συσκευές του ανταγωνισμού.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το P10 Lite διαθέτει και ραδιόφωνο, κάτι αρκετά χρήσιμο στο αγοραστικό κοινό που απευθύνεται η συσκευή.

Επεξεργαστής Μνήμη

Η Huawei επεκτείνει συνεχώς τα τελευταία χρόνια την γκάμα των συσκευών της που χρησιμοποιούν επεξεργαστές σχεδιασμένους από την ίδια. Έτσι λοιπόν, και το P10 Lite βασίζεται σε επεξεργαστή της σειράς Kirin, και πιο συγκεκριμένα στον Kirin 658.

Όπως δηλώνει και η ονομασία του, πρόκειται για μια ελάχιστα διαφορετική έκδοση του Kirin 655 που βρίσκεται στο εσωτερικό του P9 Lite 2017 (και αντίστοιχα αποτελεί μια νεότερη έκδοση του 650…).

Θεωρητικά, η σημαντικότερη διαφορά του είναι η αυξημένη στα 2.4 GHz ταχύτητα λειτουργίας των Α-53 πυρήνων επεξεργασίας στο εσωτερικό του. Στην πράξη όμως, από τους 8 συνολικά Α-53, οι τέσσερις μπορούν να φτάσουν στο 2.1 GHz ενώ οι υπόλοιποι 4 περιορίζονται στο «μόλις» 1.8 GHz.

Προφανώς, ακόμα και σε αυτή την ταχύτητα, ο Kirin 658 είναι περισσότερο από ικανός να παρέχει στο P10 Lite πολύ καλή ταχύτητα λειτουργίας. Σε συνδυασμό με τα 3 GB μνήμης RAM που διαθέτει, οι επιδόσεις βρίσκονται στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας τιμής.

Το βασικότερο πλεονέκτημα της απόδοσης του Kirin 658 είναι ότι δεν πρόκειται ο χρήστης του P10 Lite να παρατηρήσει ενοχλητικά κολλήματα και μικρές καθυστερήσεις στην λειτουργία του, ακόμα και κατά το άνοιγμα απαιτητικών εφαρμογών. Πρόκειται για μια από τις πιο «ομαλές» και άνετες στην λειτουργία τους συσκευές που μπορεί να βρει κανείς στην μεσαία κατηγορία τιμής, σε σημείο που κάνει τον χρήστη του να αναρωτιέται κατά πόσο θα χρειαζόταν κάτι παραπάνω στην καθημερινότητα του.

Όπως όλες οι συσκευές όμως σε αυτή την κατηγορία, έτσι και το P10 Lite και ο Kirin 658 «υστερεί» στον τομέα της παραγωγής γραφικών. Η Mali T830 φαίνεται ότι έχει εδραιωθεί στην συγκεκριμένη κατηγορία, και είναι η κάρτα που επιλέγουν σχεδόν όλες οι εταιρίες για τους επεξεργαστές τους σε αυτή.

Στην περίπτωση του Kirin 658 δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική βελτίωση στην απόδοση της, με αποτέλεσμα αυτή να είναι απλά ικανοποιητική για την 1080p οθόνη του P10 Lite. Το «κακό» είναι ότι στα 329 ευρώ που κοστίζει η συσκευή, θα μπορούσε κανείς να περιμένει μια λίγο καλύτερη απόδοση ειδικά στον τομέα του Gaming. Αυτό που «σώζει» το P10 Lite χωρίς να είναι απαραίτητα δικαιολογία, είναι ότι δύσκολα θα βρει κανείς καινούρια συσκευή με καλύτερη απόδοση σε αυτά τα χρήματα.

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι μια ακόμα κατηγορία όπου το P10 Lite έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με το P9 Lite αλλά και το νεότερο μοντέλο του 2017. Έτσι λοιπόν, η βασική έκδοση έρχεται με 32 GB αποθηκευτικού χώρου, από τα οποία περίπου 23 είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη. Προφανώς και ο χώρος αυτός μπορεί να επεκταθεί ακόμα περισσότερο με την χρήση καρτών μνήμης MicroSD.

Μπαταρία.

Παρά το σχετικά μικρό του πάχος αλλά και βάρος, το P10 Lite κρύβει στο εσωτερικό του μια μπαταρία των 3.000 mAh. Με δεδομένη την περιορισμένη κατανάλωση του Kirin 658 αλλά και της 1080p οθόνης του, η μπαταρία αυτή στην πράξη είναι περισσότερο από απλά ικανοποιητική ακόμα και σε σχετικά απαιτητική χρήση.

Για όσους θέλουν να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητες του P10 Lite, η μπαταρία θα κρατήσει την συσκευή με ευκολία ανοιχτή για μια ολόκληρη ημέρα, χωρίς ο χρήστης να «ανησυχήσει» ότι πρόκειται να μείνει από μπαταρία πριν γυρίσει σπίτι του. Ο χρόνος αυτός μπορεί φυσικά να επεκταθεί σε 2 ημέρες ή/και περισσότερο, ανάλογα με το πόσο πιο απλή χρήση κάνει κάποιος στην συσκευή.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το P10 Lite προσφέρει τις αρκετά εκτενείς επιλογές ρύθμισης της κατανάλωσης με βάση τις ανάγκες του χρήστη του. Όπως και όλες οι συσκευές της εταιρείας έτσι και αυτό, προσφέρει την δυνατότητα επιλογής των εφαρμογών που θα παραμένουν ενεργές σε κατάσταση αναμονής και με την οθόνη κλειστή ώστε να περιορίζεται σημαντικά η κατανάλωση. Μάλιστα, το λειτουργικό σύστημα παρακολουθεί κάθε νέα εφαρμογή που εγκαθιστά ο χρήστης και τον ενημερώνει αν αυτή παρουσιάσει αδικαιολόγητα αυξημένη κατανάλωση ενέργειας.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε επίσης, ότι το P10 Lite είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας στην μεσαία κατηγορία τιμής (και μια από τις ελάχιστες γενικότερα…) που προσφέρουν την δυνατότητα ταχείας φόρτισης με τον κατάλληλο φορτιστή. Στην συσκευασία του, η Huawei προσφέρει και τον αντίστοιχο αυτό φορτιστή, που μπορεί να γεμίσει πλήρως την μπαταρία σε κάτι περισσότερο από μια ώρα.

Συμπέρασμα.

Αυτό που ίσως μένει περισσότερο στον υποψήφιο αγοραστή του P10 Lite είναι ότι κοστίζει περισσότερα χρήματα σε σχέση με την συσκευή που αντικαθιστά. Η Huawei επέλεξε φέτος να προσφέρει δύο διαφορετικές προτάσεις, που η κάθε μια να καλύπτει διαφορετικές ανάγκες με πολύ συγκεκριμένες διαφορές στα χαρακτηριστικά τους.

Το P10 Lite με τα 60 ευρώ περισσότερο που κοστίζει σε σύγκριση με τον προκάτοχο του, προσφέρει τον διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο, αυξημένη ταχύτητα και απόδοση και το πιο σημαντικό για τους περισσότερους χρήστες, μια σημαντικά βελτιωμένη κάμερα.

Ο διαφορετικός σχεδιασμός και η κατασκευή με γυαλί στο πίσω μέρος είναι διαφορετική, και το αν είναι καλύτερη σε εμφάνιση είναι μάλλον υποκειμενικό, όμως διατηρείται η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης που έχουν όλες οι συσκευές της Huawei. Σίγουρα με 329 ευρώ υπάρχουν πλέον αρκετές συσκευές που μπορεί να επιλέξει κανείς, όμως ακόμα πιο σίγουρα, το P10 Lite πρέπει να είναι κατά την γνώμη μας μέσα σε αυτές  που ο υποψήφιος αγοραστής πρέπει να δει από κοντά.

66 σχολια

 1. ΝΙΚΟΣ

  Καλησπέρα,

  Μεταξύ Samsung Α5 2017 και P10 lite ποιο να προτιμήσω ?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !

   Η επιλογή μεταξύ αυτών των δύο είναι περισσότερο θέμα “γούστου” περισσότερο. Και οι δύο συσκευές έχουν πολύ καλή απόδοση, είναι ικανοποιητικά γρήγορες και έχουν παρόμοιες δυνατότητες.
   Το Α5 2017 έχει σίγουρα αρκετά καλύτερη οθόνη, αφού σαν SUPER AMOLED Panel έχει πολύ πιο ζωντανά και έντονα χρώματα ενώ έχει και αρκετά καλύτερη σε απόδοση μπαταρία.. Το P10 Lite από την άλλη έχει λίγο καλύτερη κάμερα ειδικά σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό ενώ είναι και αρκετά πιο ελαφρύ και εύκολο στην μεταφορά του.

   Εξαρτάται περισσότερο από το τι από αυτά είναι πιο σημαντικό για εσένα 🙂

  2. gdel71

   Καλημέρα. Θα ήθελα την γνώμη σου μεταξύ των SAMSUNG A5 – SAMSYNG J7 – HUWEI P10 LITE. Ευχαριστώ


  3. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Εξαρτάται με ποια από τις εκδόσεις του Α5 συγκρίνεις το P10 Lite. Το Α5 2017 είναι λίγο καλύτερη συσκευή συνολικά γιατί έχει σημαντικά καλύτερη οθόνη, είναι αδιάβροχο και έχει αισθητά καλύτερη κάμερα. Το J7 ακόμα και στην έκδοση του 2017 δεν είναι αντίστοιχη συσκευή με τα άλλα δύο έτσι και αλλιώς 🙂

  4. paris

   geia sas anamesa se p10 lite kai xiaomi redmi note 4x pio ine kalitero ?


  5. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Ανάλογα τι θες από την συσκευή σου. Το 4Χ είναι ελάχιστα πιο γρήγορο σε καθημερινή χρήση, και έχει και λίγο καλύτερη μπαταρία. Το P10 Lite έχει όμως σημαντικά καλύτερη κάμερα, και αρκετά καλύτερη οθόνη, οπότε ανάλογα με το τι από αυτά είναι πιο σημαντικό για εσένα επιλέγεις αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σου 🙂

 2. Στεφανος

  καλησπερα,
  Αναμεσα στα κινιτα huawei 10 lite και huawei Nova ποιο ειναι καλυτερο;
  Να σημειωθει οτι το Nova ειναι στην τιμη των 299 ευρω ενω το p10 στα 330.
  Ευχαριστω εκ των προτερων.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Σε προσωπικό επίπεδο προτιμώ το P10 Lite. Αποτελεί έτσι και αλλιώς την οικονομική έκδοση της καλύτερης σειράς που έχει η Huawei στην αγορά, με ότι αυτό συνεπάγεται σε μελλοντική υποστήριξη.
   Εκτός αυτού, θεωρώ ότι σε καθημερινή απόδοση, ο Kirin 658 είναι έστω και λίγο καλύτερος από τον Snapdragon 625 στο εσωτερικό του Nova.
   Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το P10 Lite έχει την καλύτερη κάμερα που έχω δει σε συσκευή αυτής της κατηγορίας. 🙂
   Θεωρώ ότι αξίζει τα 30 ευρώ διαφορά του, αν μη τι άλλο, απλά και μόνο για τον ταχυφορτιστή που περιέχει στην συσκευασία του !

 3. STELIOS

  καλησπερα σας!μεταξυ των samsung galaxy A5 2016,hawei P9 LITE 2017 kai hawe P10LITE πιο να προτιμησω?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Ανάμεσα στην έκδοση του 2016 για το Α5 και τις υπόλοιπες συσκευές, για πρακτικούς λόγους, θεωρώ ότι αυτό δεν είναι πλέον μέρος της σύγκρισης κυρίως γιατί έχει ήδη αντικατασταθεί.

   Ανάμεσα στο P10 Lite και το P9 Lite 2017 τώρα, το ζητούμενο είναι το τι ακριβώς θέλεις να έχει η συσκευή σου και από τα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις. Η διαφορά στην τιμή είναι σχετικά μικρή, όμως με τα παραπάνω χρήματα του P10 Lite παίρνεις μια σημαντικά καλύτερη κάμερα, λίγο καλύτερη σε χρωματική απόδοση οθόνη, και μεταλλική κατασκευή.

   Μπορείς να δεις το review που έχουμε κάνει και για το παλιό πλέον A5 2016 αλλά και το P9 Lite 2017 εδώ

   http://in2mobile.gr/2017/04/09/huawei-p9-lite-2017-review/

   http://in2mobile.gr/2016/01/26/samsung-galaxy-a5-2016-review-sm-a510f/

 4. Χρήστος

  Καλησπερα , αναμεσα σε p10 lite και p9 το p9 λογικα ειναι καλυτερο…τα 100 ευρω παραπανω ομως τα αξιζει η να παω σε p10 lite ???

  1. Xristos

   Καλημέρα…αναφερομαι για το p9 το μεγαλο στη συγκριση με h
   Leica καμερα κτλπ οχι το lite
   P10 lite VS p9!


  2. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Συνολικά το Ρ9 παραμένει καλύτερη συσκευή. Είναι αρκετά πιο γρήγορο και δυνατό, έχει πολύ καλύτερη κατασκευή από αλουμίνιο και πιο ζωντανή οθόνη.
   Το βασικότερο όμως είναι ότι η κάμερα (ή μάλλον οι 2 κάμερες του) έχουν πολύ καλύτερη απόδοση, βγάζει εντυπωσιακές φωτογραφίες ειδικά την ημέρα 🙂

 5. Μελίνα

  Καλησπέρα,
  θα με βοηθούσε πολύ η γνώμη σας.Είμαι ανάμεσα στο P10 lite,το Ηοnor 8 και το galaxy A5.Περισσοτερο με ενδιαφέρει η κάμερα!Ευχαριστώ


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Παρά την μικρή διαφορά στην ανάλυση της κάμερας, αυτή του P10 Lite είναι συνολικά σημαντικά καλύτερη σε ποιότητα φωτογραφίας. Από ότι φαίνεται, η ίδια η κάμερα και ο φακός είναι αυτός που χρησιμοποιεί η Huawei στο αμέσως προηγούμενο P9 Για την έγχρωμη από τις δύο κάμερες, και για αυτό έχει τόσο καλή απόδοση.

   Το Honor 8 έχει ακριβώς την ίδια έγχρωμη κάμερα, και έχει επιπλέον και την δεύτερη ασπρόμαυρη. Είναι και η πιο ισχυρή συσκευή από τις 3, αφού ουσιαστικά είναι ένα P9 σε άλλο σχέδιο, ενώ έχει και 4 GB RAM. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι και το πιο όμορφο σε εξωτερική εμφάνιση αλλά αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικό. 🙂


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Είναι μάλλον εύκολη η επιλογή, το P10 Lite 🙂

   Έχει μεγαλύτερη οθόνη και με μεγαλύτερη ανάλυση. Αυτή του Α3 2017 είναι SUPER AMOLED όμως θεωρώ ότι και πάλι επειδή είναι 720p αντί για 1080p αυτής του P10 Lite αξίζει την διαφορά με πλεονέκτημα και το ότι είναι μεγαλύτερη.

   Το P10 Lite μπορεί στα τεχνικά χαρακτηριστικά να είναι σχεδον το ίδιο, σε καθημερινή χρήση πάντως είναι σημαντικά πιο γρήγορο από το A3 2017.

   Αν θες μπορείς να δεις και το Review που έχουμε κάνει και για αυτό εδώ !

   http://in2mobile.gr/2017/02/18/samsung-galaxy-a3-2017-review/


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Εξαρτάται από το πως όριζει κάθε εταιρεία το “4G+”, στην περίπτωση του P10 Lite πάντως, ναι το Modem του φτάνει τα 300 mbps.

 6. PARISIS

  Θα με βοηθούσατε με μια άποψη:
  Ανάμεσα στο P10lite και το Samsung J7-2017, ποια είναι η καλύτερη επιλογή; Ο πωλητής με κατευθύνει στο Samsung λογω κυρίως στιβαρότητας (μεταλλικό πλαίσιο) και κάμερας (2 Χ 13 πίχελς). Αυτό που θέλω είναι εφόσον και οι 2 συσκευές είναι σχεδόν στα ίδια λεφτά, να αγοράσω αυτήν που είναι περισσότερο value for money. Ευχαριστώ!


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Σε προσωπικό επίπεδο μου αρέσουν το ίδιο και οι δύο συσκευές. Όμως έχουν μερικές πολύ συγκεκριμένες διαφορές μεταξύ τους. Το P10 lite έχει σημαντικά καλύτερη κάμερα συνολικά, οι φωτογραφίες είναι πιο ζωντανές, με περισσότερη λεπτομέρεια και ποιότητα. Το βράδυ το J7 2017 έχει ένα μικρό πλεονέκτημα με το μεγαλύτερο διάφραγμα που όμως δεν θεωρώ ότι είναι τόσο μεγάλο ώστε να κάνει την κάμερα του συνολικά καλύτερη.

   Από την άλλη τώρα, το J7 2017 έχει πολύ καλύτερη SUPER AMOLED οθόνη, με εντυπωσιακή χρωματική απόδοση, φωτεινότητα και γωνίες θέασης. Εϊναι επίσης και σημαντικά μεγαλύτερη για πιο άνετη χρήση αν δεν σε ενοχλεί η διαφορά σε εξωτερικές διαστάσεις.

   Η κατασκευή από αλουμίνιο είναι και για εμένα ένα σημαντικό πλεονέκτημα, και θα το χρησιμοποιούσα ευχαρίστως ακόμα για βασική μου συσκευή απλά και μόνο για αυτό. Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να πω ότι είναι και ιδιαίτερα “άσχημο” και το P10 Lite.

   Μπορείς να δεις και το Review που έχουμε κάνει και για το J7 2017 εδώ για περισσότερες λεπτομέρεις !

   http://in2mobile.gr/2017/07/16/samsung-galaxy-j7-2017-review-sm-j730f/

 7. Giannis

  Είμαι ανάμεσα σε Xiaomi redmi 4x note και p10 lite. Ξέρω ότι το p10 lite υπερέχει μόνο στην κάμερα. Υπερέχει σημαντικά όμως; Αξίζει τα παραπάνω χρήματα και την θυσία της αυτονομίας και της ταχύτητας του redmi; Ευχαριστώ!


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα ! Δεν έχει κάποια αισθητή διαφορά σε ταχύτητα το note 4x σε σύγκριση με το P10 lite. O Kirin 658 είναι πολύ ανταγωνιστικός σε επιδόσεις, με εξαίρεση ίσως λίγο την απόδοση γραφικών.
   Η διαφορά στην κάμερα είναι όμως αισθητή με διαφορά. Το P10 lite έχει πρακτικά την έγχρωμη από τις δύο κάμερες του Ρ9. Προφανώς και από μόνη της δεν έχει την ίδια απόδοση με αυτό, όμως για την μεσαία κατηγορία πρέπει να είναι η καλύτερη κάμερα που έχω δει τα τελευταία χρόνια.

 8. Γιωργος

  Γεια χαρά. Εχω το p10 lite λιγες μερες το οποιο γενικα παει σφαιρα. Αντιμετοπιζω ομως ενα προβλημα. Τοποθετισα μια sd card 32gb και το λογισμικο του δεν με αφηνει να μεταφερω τα apps μου στην καρτα. Τουτεστιν τα βασταει ολα στην μνημη του τηλεφωνου. Εχω σκαλωσει 2 μερες τωρα και ψαχνω στο google πως θα μπορουσα να μεταφερω τις εφαρμογες αλλα δεν βγαζω ακρη. Αλλου διαβασα οτι πρεπει να κανω root ή να κατεβασω εφαρμογη που μεταφερει τις εφαρμογες στην sd. Aλλου, κι αν καταλαβα σωστα οτι ειναι θεμα adroit 7. Εχετε καποια ιδεα τι μπορω να κανω;;


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλημέρα !

   Η επιλογή να μην μεταφέρονται οι εφαρμογές στην SD είναι του Android και της Google, και είναι σε γενικές γραμμές σωστή. Οι περισσότερες κάρτες μνήμης, και ειδικά αυτές που έχουν μεγάλη χωρητικότητα με μικρό κόστος, είναι αργές και προβληματικές για εκτέλεση εφαρμογών από αυτές. Το λειτουργικό σύστημα δεν επιτρέπει την εγκατάσταση σε κάρτες μνήμης, προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα και καθυστερήσεις με τις εφαρμογές.
   Μπορείς να δοκιμάσεις να ενεργοποιήσεις το Developer Options και να δεις αν υπάρχει εκεί η δυνατότητα να μεταφέρονται πλέον στην κάρτα μνήμης. Παρόλα αυτά, για λόγους απόδοσης και αξιοπιστίας της συσκευής, δεν στο συνιστώ έτσι και αλλιώς 🙂

 9. Γιωργος

  Ευχαριστώ Κώστα για την απάντηση το διάβασα και γω μετά μπήκα σε μια επίσημο site της Huawei. Είχα μάθει ξέρεις με τα παλιά μου κινητά που φόρτωνα τις εφαρμογές στην sd για εξοικονόμηση χώρου και μου κακοφανηκε αλλα τα 32 gb ειναι υπέρ αρκετά ίσως καλύτερα έτσι. Δεν κατάλαβα όμως τι είναι το Developer Options?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Είναι ένα μενού που μπορείς να εμφανίσεις στις ρυθμίσεις της συσκευής. Κάτω απο τις πληροφορίες τηλεφώνου. Μπορείς να ανοίξεις το πλήροφορίις τηλεφώνου, και πατάς επαναλαμβανόμενα 5 φορές πάνω στο πεδίο που σου λέει το Build number την έκδοσης που τρέχει η συσκευή. Στην συνέχεια όταν το ενεργοποιήσεις, σου εμφανίζεται ένα ακόμα μενού στις ρυθμίσες που λέγεται Developer Options 🙂

 10. Γιωργος

  Καλημερα! Ετοιμαζομαι ν’ αλλαξω κινητο και ειμαι αναμεσα σε P10 lite, P9 lite, και Xiaomi redmi 4x note . Μ’ ενδιαφερει περισσοτερο η αποδοση της καμερας και η αυτονομια της μπαταριας. Η χρηση που κανω ειναι νορμαλ, ιντερνετ FB κλπ. Παιχνιδια δεν παιζω(σχετικο με αυτονομια)


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Ανάμεσα στην απόδοση της μπαταρίας και αυτή της κάμερας υπάρχει διαφορά σε αυτές τις συσκευές που αναφέρεις. Το P10 Lite έχει με διαφορά την καλύτερη κάμερα από τις 3, όμως το Note 4X έχει την καλύτερη μπαταρία, επίσης με διαφορά. Παρόλα αυτά, η κάμερα του P10 Lite συνδυάζεται με μια επίσης καλή μπαταρία που απλά δεν είναι το ίδιο “καλή” με αυτή του Xiaomi. Η μπαταρία του note 4X όμως δεν συνδυάζεται με μια απλά καλή κάμερα, αφού ανάμεσα στις 3 αυτές συσκευές είναι μάλλον η λιγότερο καλή 🙂

  2. Γιωργος

   Ευχαριστω για την απαντηση, με βοηθησες αρκετα! Αν και στην αρχη…γλυκοκοιταζα το p9 lite, τελικα θα ‘χτυπησω’ το P10 lite.


  3. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Παρακαλούμε !

   Το p10 lite είναι αρκετά βελτιωμένη στα σημεία συσκευή, και θεωρώ ότι θα καλύψει καλύτερα τις απαιτήσεις σου 🙂

 11. Νικολέτα Μούσιου'

  Καλησπέρα! Ανάμεσα σε p10 lite και nokia 6;; με ενδιφέρει και το πόσο γρήγορο είναι σε εφαρμογές αλλά και η κάμερα.
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 🙂


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Για την κάμερα, αλλά και για την ταχύτητα λειτουργίας, το P10 Lite είναι με διαφορά η καλύτερη επιλογή.
   Η κάμερα του Nokia 6 δεν είναι το ίδιο καλή, τουλάχιστον όχι ακόμα, και παρότι το Stock Android θεωρητικά είναι πιο “ελαφρύ”, στην πράξη το P10 Lite είναι και εδώ αισθητά πιο γρήγορο στη χρήση του 🙂

   Μπορείς να δεις το Review που έχουμε κάνει και για το Nokia 6 εδώ

   http://in2mobile.gr/2017/08/16/nokia-6-review/

 12. NIKOS

  Καλησπέρα

  J5 (2017) με 199 ευρώ ή P10 lite με 229 ευρώ ?

  BLACK FRIDAY 🙂


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Η κάμερα στο P10 Lite είναι αισθητά καλύτερη, οπότε για αυτή και για το ότι είναι έστω και λίγο πιο γρήγορο, αξίζει την μικρή διαφορά στα χρήματα ! Το J5 2017 έχει απλά μια λίγο καλύτερη οθόνη, αλλά εκτός αυτού δεν θεωρώ ότι έχει κάτι το ενδιαφέρον σε σύγκριση με το P10 Lite. Μπορείς να δεις το Review που κάναμε και για αυτό εδώ

   http://in2mobile.gr/2017/07/15/galaxy-j5-2017-review-sm-j530f/

 13. konstantinos

  Καλησπερααααα πολυ καλο αρθρο θα χρειαστω βοηθειαα θελω την χνωμη σας παρακαλω πολυυ γιατι θα παρω νεο κινητο και θα ξαναπαρω παλι σε 2 χρονια και δεν θελω να κανω λαθος ειμαι αναμεσα στο samsung galaxy j7 2017 vs huawei p10 lite με τα 4gb ram…Ακουω γνωμες απο ΟΛΟΥΣ
  Με ενδειαφερει η οθονη αναλυση,καλη αναλυση καμερα πρωι βραδυ,καλες επιδοσεις,καλη αποκριση Gps,και καλη μπαταρια…ποιο κερδιζει εστω και με μικρη διαφοραα plzzz….Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!!


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Σε σχεδον όλους τους τομείς εκτός από αυτόν της οθόνης, η επιλογή είναι σχετικά εύκολα κιόλας, το P10 Lite. Η κάμερα του είναι οριακά, αλλά είναι καλύτερη, ειδικά την ημέρα με τις φωτογραφίες να είναι πιο λεπτομερείς αλλά και πιο “σωστές” χρωματικά. Σε ταχύτητα δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διαφορά, όμως υπάρχει η επιλογή για την έκδοση με τα 4 GB RAM, που δεν υπάρχει αντίστοιχη έκδοση διαθέσιμη για το J7 2017.
   Στο καλή μπαταρία τώρα, το j7 2017 έχει αισθητά καλύτερη μπαταρία, που όμως δεν φορτίζει γρήγορα, αφού είναι το μόνο κινητό της Samsung με 3.300 mAh μπαταρία που δεν υποστηρίζει ταχεία φόρτιση. Το P10 Lite μπορεί να φορτίσει γρήγορα με τον κατάλληλο φορτιστή, κάτι που του δίνει το πλεονέκτημα αφού ακόμα και αν πλησιάζει να μείνει από μπαταρία μπορείς εύκολα να την γεμίσεις αρκετά για να κάνεις τη δουλειά σου.
   Για την οθόνη τέλος, το J7 2017 είναι χωρίς αμφιβολία καλύτερο, και είναι και ο μοναδικός τομέας που η διαφορά είναι υπέρ του τόσο ξεκάθαρα. Η AMOLED οθόνη έχει καλύτερη χρωματική απόδοση, πολύ πιο ζωντανά και ευχάριστα χρώματα, καλύτερες γωνίες θέασης και μέχρι και πιο δυνατό φωτισμό. Η ανάλυση τους είναι ίδια στο 1080p οπότε δεν αλλάζει κάτι με βάση αυτή.

   Θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να “ταξινομίσεις” ποια χαρακτηριστικά είναι πιο σημαντικά για εσένα, και να διαλέξεις τη συσκευή που είναι καλύτερη σε αυτά. Αν η φωτογραφία είναι πιο σημαντική για εσένα π.χ. όπως και η ταχύτητα λειτουργίας τότε το P10 Lite είναι η εύκολη επιλογή. Από την άλλη, αν προτιμάς μια πολύ ζωντανή και ευχάριστη οθόνη περισσότερο από αυτά, θα πρέπει να επιλέξεις το J7 2017 🙂

 14. konstantinos

  Πραγματικα μπραβο σου εισαι τρομερα αναλυτικος στην απαντηση σου και σε ευχαριστω πολυ κωστα…Μαλλον για p10 lite παω..αν μπορουσες να μου απαντησεις σε 2 τελευταιες ερωτησεις θα σου ημουν υπορχρεος….Αυτον τον γρηγορο φορτιστη ειναι αυτος που εχει μεσα η συσκευασια?Αν οχι απο που τον αγοραζω και πως τον ζηταω?Και 2η αν παρω το p10 lite με τα 4 ραμ που δεν εχει ερθει στην ελλαδα εχω καποιο θεμα ξερεις?(ΡΩΤΗΣΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΠΕ ΙΣΧΥΕΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ) εσυ ξερεις παιζει κατι μην την πατησουμε?Ευχαριστω και παλι!!


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα και πάλι ! 🙂

   O φορτιστής που έχει στην συσκευασία κάνει κανονικά την φόρτιση που συζητάμε, δεν χρειάζεται να αγοράσεις κάτι επιπλέον !

   Σε ότι έχει να κάνει με την εγγύηση ισχύει ακριβώς αυτό που σου είπαν, αν η συσκευή προορίζεται για χώρα της Ευρωπαίκής ένωσης καλύπτεται κανονικά και στη χώρα μας. Δυστυχώς πριν την αγορά του δεν μπορείς με κάποιον τρόπο να το γνωρίζεις αυτό. Η καλύτερη επιλογή αν δεν θες να το πάρεις από αλυσίδα που είναι επίσημα Ελληνικό, είναι να διαλέξεις κάποιο κατάστημα από το Skroutz που να είναι “γνωστό” και αντίστοιχα και σωστό στις πωλήσεις του.

 15. Konstantinos

  Καλησπερα και ευχαριστω και παλι…δεν εχω θεμα να το παρω απο αλυσιδα αλλα δεν εχουν το μοντελο με την 4 ραμ αλλα την εκδοση με την 3 ραμ ολα τα γνωστα μαγαζια μεγαλα…Αν ξερεις καποιο σκρουτσομαγαζο γνωστο που οντως θα ειναι απο ευρωπη σιγουρα να μου πεις θα με βοηθουσες πολυ,,(σκεφτομουν για καιζερ αλλα δεν ξερω τι παιζει ευχαριστω).Και μια τελευταια συγκριση μεταξυ huawei p10 lite με 4 ραμ vs huawei honor 8 γτ το βρισκω σφραγισμενο 250 απο αλυσιδα οσο εχει και το p10 lite καινουριοο ευχαριστω με βοηθας πολυ!!


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   τα καίζερ είναι από τα καταστήματα που μπορείς να επιστευθείς σε αυτή την αγορά από το Skroutz οπότε μπορείς να κάνεις από εκεί την αγορά της έκδοσης με τα 4 GB. Στην Ελλάδα έχει έρθει επίσημα μόνο η έκδοση με τα 3GB για αυτό και δεν μπορείς να το βρεις σε αλυσίδα καταστημάτων.

   Ανάμεσα σε αυτό και το Honor 8 πάντως, το Honor 8 είναι σημαντικά καλύτερη συσκευή. Έχει ήδη ένα χρόνο στην αγορά, αλλά βασίζεται στο P9 στην κανονική του έκδοση και είναι σημαντικά καλύτερο σε όλους τους τομείς. Η κάμερα, η οθόνη αλλά ειδικά η ταχύτητα λειτουργίας, είναι αντίστοιχα συσκευών όπως το Galaxy S7 της Samsung και το P9 της ίδιας της Huawei.

   Μπορείς να δεις το Review που έχουμε κάνει και για αυτό, εδώ 🙂

   http://in2mobile.gr/2016/10/06/huawei-honor-8-review/

 16. Konstantinos

  Με καλυψες απιστευτα σε ολα τα σκελη και εισαι πολυ ξεκαθαρος ευχαριστω και παλι και συνεχισε τα καλα review μπραβο σου!!!

 17. Ioannis

  καλησπέρα ποσο screen time οn εχετε περιπου στο διαστημα χρησης 100%-10% εχω περιπου κατι παραπανω απο 2ωρες…


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλημέρα !

   Έχει καιρό που δεν έχουμε πλέον διαθέσιμο το P10 Lite στα χέρια μας για να το ξαναδοκιμάσουμε. Γενικά πάντως, το Screen On time κακώς το παίρνεις σαν σοβαρό μέτρο σύγκρισης. Το να είναι η οθόνη από μόνη της αναμμένη δεν καθορίζει την αναμονή, εξαρτάται και από το τι κάνεις με το κινητό εκείνη την ώρα. Για παράδειγμα, η οθόνη αναμμένη να δείχνει ένα κείμενο σε ένα site στον Chrome καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από το να γράφεις ένα μήνυμα σε viber/whatsapp/messenger. Αυτό αντίστοιχα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από το να κάνεις απλά browse με την εφαρμογή του Facebook που είναι απαράδεκτα ενεργοβόρο και το Facebook με την σειρά του καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από ένα παιχνίδι π.χ. ή από το να βλέπεις ένα video στο Youtube.

   Η μέση χρήση συνήθως είναι ένας συνδυασμός όλων αυτών ή μερικών από αυτά, άρα ο χρόνος που θα πετύχεις είναι ανάλογος της χρήσης που έκανες όταν η οθόνη ήταν αναμένη. Το κάτι παραπάνω από 2 ώρες συνήθως σημαίνει αρκετά έντονη χρήση. 🙂

  2. Ioannis

   ευχαριστω για την απαντηση !
   απλως ειδα σε βιντεο στο youtube σε βντεο με hands-on τη συσκευη με ποσοστο μπαταριας στο 70 % να υπολογιζει στο Power Saving Mode υπολοιπο μπαταριας 64h 23min κ ultra power saving 160 h 5min ενω σε μενα με ολοκαινουργια συσκευη στο 95% εχω 29h 21min & 126 3 min αντιστοιχα με ενεργοβορες εφαρμογες το facebook k to messenger ν λειτουργουν που και χωρις αυτες τ ιδια εχει..συνεπως ειχατε περιπου τετοια στατιστικα στη δικη σας συσκευη γτ εγω νομιζω οτι η μπαταρια μ εχει θεμα…


  3. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Η εκτίμηση που κάνει για τις ώρες που απομένουν, βασίζευται στην χρήση που έχεις κάνει στην συσκευή τις τελευταίες ημέρες και ώρες. Το δικό σου κινητό δείχνει αυτό που πραγματικά θα καταφέρει να κάνει η μπαταρία, με βάση τη χρήση και την κατανάλωση που μετράει εκείνη την ώρα, οι συσκευές σε Video συνήθως δεν χρησιμοποιούνται σαν βασικό κινητό απο αυτόν που κάνει το βίντεο. Δεν έχουν την κάρτα SIM τους μέσα, δεν το χρησιμοποιούν για όλα όσα το χρησιμοποιείς εσύ, και η εκτίμηση που κάνει η συσκευή για την μπαταρία της είναι απλά με βάση την περιορισμένη χρήση που έχει μετρήσει.

   29 περίπου ώρες αναμονή, σε κινητό που χρησιμοποιείται κανονικά, και είναι πάντα εκτίμηση αυτό από την ίδια τη συσκευή, δεν είναι σίγουρα πρόβλημα είναι απλά μια έντονη χρήση που έχει αντίστοιχα επιπτώσεις στην μπαταρία. Το αν έχεις ανοιχτή μια εφαρμογή δεν σημαίνει ότι αν απλά βγεις από αυτή δεν συνεχίζει να λειτουργεί. Πολλές μάλιστα ξεκινούν και πάλι μόνες τους ακόμα και αν φροντίζεις να κλείνεις τα πάντα. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, ακριβώς επειδή το κινητό ξεκινάει πάλι μόνο του εφαρμογές που θέλουν να τρέχουν αυτόματα, το ρεύμα που καταναλώνει για να τις τρέξει είναι εντυπωσιακά περισσότερο από αυτό που προσπαθείς να γλυτώσεις με το να τις κλείσεις χειροκίνητα.

 18. ultratyler

  Kαλησπερα

  Μεσα στον επομενο μην θα βγω στην αγορα για το επομενο smartphone μου
  Εχω στο μυαλο μου 3 επιλογες

  Huawei P10 Lite
  Xiaomi Mi A1
  HOnor 8

  Θα ηθελα αν μπορειτε να μου κανετε μια καταταξη απτην καλυτερη επιλογη στην λιγοτερο καλη κατα τη γνωμη σας

  Να επισημανω οτι δεν ειμαι ιδιατερα απαιτιτικος χρηστης,σχεδον καθολου gaming και γενικα καθημερινη περισσοτερο χρηση.
  Ειμαι κατοχος LG g2mini και απλα θελω να κανω την αλλαγη επειδη εχει αρχισει να μ κολλαει (αν αυτο εχει καποια σημασια)

  Περιμενω την απαντηση σας

  Ευχαριστω πολυ


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Τυπικά, μεταξύ των συσκευών αυτών, με βάση τα χαρακτηριστικά του το honor 8 είναι αισθητά η καλύτερη συσκευή. Είναι το πιο γρήγορο με διαφορά, έχει την καλύτερη κάμερα / κάμερες, έχει αισθητά την καλύτερη σε χρώμα και ένταση οθόνη και προσωπικά το θεωρώ και αρκετά όμορφο. Η μοναδική διαφορά του είναι ότι πλέον έχει ένα χρόνο στην αγορά, και θεωρητικά θα λάβει τις λιγότερες αναβαθμίσεις μελλοντικά.

   Από εκεί και πέρα, η κατάταξη επίσης είναι δύσκολη.
   Το Α1 έχει μεγαλύτερη μνήμη, και σε αποθήκευση αλλά και σε RAM έχει μεγαλύτερη οθόνη που όμως δεν είναι χρωματικά καλύτερη, και ίσως είναι ελάχιστα πιο γρήγορο.
   Το P10 Lite έχει καλύτερη οθόνη και κάμερα, και είναι τόσο μικρή η διαφορά σε ταχύτητα που δεν είναι σημαντική.

 19. DIMITRIS

  Καλησπερα. Ειμαι αναμεσα σε P10 lite & Iphone SE. Ποιο να προτιμησω?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Εξαρτάται από το αν στο παρελθόν έχεις χρησιμοποιήσει κάποια συσκευή της Apple. Το iPhone SE είναι σημαντικά πιο ισχυρό και γρήγορο από το P10 10 Lite, έχει όμως μικρότερη οθόνη, αισθητά μικρότερη μπαταρία και δεν δέχεται κάρτα μνήμης που είναι σχετικά χρήσιμη. Παρόλα αυτά η κάμερα του είναι σημαντικά καλύτερη συνολικά.

   Αν έχεις ήδη κάποιο iPhone πιθανόν το SE να είναι η καλύτερη επιλογή, αλλιώς για τα χρήματα του το P10 Lite είναι μια πολύ καλή επιλογή !
   Μπορείς να δεις το Review που έχουμε κάνει και για το iPhone SE εδώ

   http://in2mobile.gr/2016/04/30/iphone-se-review/

 20. Tania

  Γεια σας κι από μένα!
  Για αγορά κινητού ενδιαφέρομαι κι εγώ.
  Είμαι κάτοχος του HUAWEI G750i από την ημέρα που κυκλοφόρησε μέχρι σήμερα(πολλά χρόνια)!
  Τα χαρακτηριστικά που μ ενδιαφέρουν είναι:
  DUAL SIM
  Καλή κάμερα (μετά τις κλήσεις, η κύρια ασχολία μου με το κινητό)
  Μπαταρία
  Αποθηκευτικός χώρος (ιδανικά ξεχωριστή card slot, όπως το μοντέλο που έχω, αλλιώς μεγάλη εσωτερική μνήμη χωρίς χρήση sd αφού το θέλω οπωσδήποτε Dual sim)
  Κόστος μέχρι 250-300 €(θα προτιμούσα και φθηνότερο αλλά δε νομίζω πως υπάρχει, αν ναι, μου το λέτε).
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και Καλή Χρονιά!


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Σε αυτά τα χρήματα, τουλάχιστον με κριτήριο την κάμερα, το P10 Lite είναι όντως από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις οπότε ξεκινάμε με καλή βάση 🙂
   Σε σύγκριση με το G750i, έχει σχεδόν τον διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο και περίπου 25 GB ελεύθερα για να τα χρησιμοποιήσεις. Η δεύτερη SIM καταλαμβάνει τον χώρο που μπαίνει και η κάρτα μνήμης, οπότε δυστυχώς δεν μπορείς να τα έχεις και τα 2 ταυτρόχρονα διαθέσιμα. Αν τα 25 GB είναι αρκετά σε καθημερινή χρήση, τότε το P10 Lite είναι η καλύτερη επιλογή.
   Εναλλακτικά, με δεδομένο το ότι η κάμερα πρέπει να είναι καλή, κάτι που πολλές συσκευές δυστυχώς δεν προσφέρουν η μοναδική λύση ειναι το Α5 2017 της Samsung. Μπορεί να πάρει ταυτόχρονα δύο κάρτες SIM και κάρτα μνήμης, όμως είναι ελάχιστα πιο ακριβό ανάλογα με το κατάστημα σε σύγκριση με το P10 Lite.

 21. kwna

  καλησπερα με ενδιαφερει κ εμενα το p10 lite ειμαι μεταξυ αυτου και του redmi note 4x .σιγουρα με ενδιαφερει η καμερα στο κινιτο αλλα και το να μην κολλαει μετα απο ενα διαστημα χρησης τι μου προτεινεται λοιπον ?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το 4Χ είναι από τις καλύτερες συσκευές που έχει κατασκευάσει η Xiaomi κατά τη γνώμη μου, όμως στους τομείς της κάμερας και της συνολικής απόδοσης, το P10 Lite είναι αισθητά καλύτερο. Η διαφορά σε ταχύτητα χρήσης μετά απο καιρό εξαρτάται κυρίως από τις εγκατεστημένες εφαρμογές και τον τρόπο χρήσης κάθε συσκευής, όμως σε γενικές γραμμές και τα δύο κινητά έχουν ένα καλά σχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον που εκτός απροόπτου δεν εμφανίζει τέτοια προβλήματα. Αν η κάμερα είναι το επόμενο κριτήριο, δυστυχώς είναι πρακτικά ο μοναδικός τομέας που το 4Χ είναι αισθητά “κατώτερο” από το P10 lite 🙂

 22. Michalis Ioannidis

  Καλησπέρα είμαι έτοιμος να κάνω αγορά κινητού και είμαι ανάμεσα σε huawei p10 lite και samsung A5 2017 αξίζει να προτιμήσω το samsung ? Η διαφορά τους είναι γύρω στα 60€


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Η επιλογή είναι καθαρά θέμα προτίμησης σε χαρακτηριστικά. Το A5 2017 έχει καλύτερη οθόνη και είναι αδιάβροχο, το P10 lite έχει σημαντικά καλύτερη κάμερα,όμως σε όλα τα υπόλοιπα είναι ένα “κλικ” πιο κάτω. Ανάλογα με το πόσο σημαντική είναι για εσένα η κάμερα, με την διαφορά μεταξύ τους να είναι αρκετά αισθητή, επιλέγεις ποιο από τα δυο θες 🙂

 23. Lena Tsi

  Χαιρετώ την ομάδα! Εχω μία ερώτηση για το Huawei P10 Lite . Eίμαι στα πρόθυρα να το αγοράσω αλλά θέλω να μάθω (ίσως ακουστεί λίγο χαζό αλλά για μένα είανι σημαντικό) αν έχει snooze ! Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!

  1. Lena Tsi

   συγνώμη λάθος ερώτηση!!! Αν έχει πολλά ξυπνητήρια ήθελα να ρωτήσω!


  2. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Σε όλες τις Android συσκευές μπορείς να ορίσεις όσα ξυπνητήρια θες διαφορετικά ! 🙂

   Ακόμα και αν κάποια συσκευή δεν το κάνει, που το P10 Lite μπορεί κανονικά, απλά κατεβάζεις από το Play Store την εφαρμογή “Ρολόι” της Google και έχεις την Stock έκδοση που βάζουν στις Android συσκευές τους που έχει κανονικά και ξυπνητήρι.

 24. Νικος

  Καλησπερα,
  Συγχαρητήρια για το review. Κατατοπιστικοτατο. p10 lite και Moto G5S plus, ποιο θεωρείς καλύτερο?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Σε ευχαριστούμε πολύ αρχικά ! Η επιλογή είναι σχετικά δύσκολη ανάμεσα στις δύο συσκευές. Το P10 Lite έχει σημαντικά καλύτερη κάμερα και είναι κατά την προσωπική μου άποψη και πιο “όμορφο” και πολυτελές. Το Motorola είναι ελάχιστα πιο δυνατό και γρήγορο, όμως το Stock Android όσο και αν έχει πλεονεκτήματα σε απλότητα και το πόσο ελαφρύ είναι, δεν έχει πολλές μικρές και ενδιαφέρουσες λειτουργίες που μπορείς να βρεις σε συσκευές της Huawei.
   Επειδή συμπαθώ ιδιαίτερα το P10 Lite και μου αρέσει σαν συσκευή, πιθανότατα θα επέλεγα αυτό.

  2. Νικος

   Για αυτο σε ρώτησα, επειδή το g5s plus εχει διπλή κάμερα πίσω. Ευχαριστω ξανά.

 25. Γιώργος Σ.

  Καλησπέρα σας, ήρθε και εμένα ο καιρός για αλλαγή αφού το samsung galaxy s3 neo μας άφησε χρόνους.Μετά από αρκετό σκάλισμα είμαι ανάμεσα στο huawei p10 lite και xiaomi mi a1 και θα ήθελα μια βοήθεια…και εάν υπάρχει κάποιο άλλο με τέτοια χαρακτηριστικά είναι καλοδεχούμενο. Max τιμή είναι τα 250€ και να κρατήσει 2-3 χρόνια εκτός απροόπτου. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση. Συνολικά το Mi A1 είναι καλύτερη συσκευή, κυρίως λόγω της μεγαλύτερης οθόνης του, τα 4 GB μνήμης RAM αλλά και τα 64 GB αποθηκευτικού χώρου. Το P10 Lite έχει καλύτερη κάμερα, αν αυτό σε ενδιαφέρει περισσότερο, αλλά σχεδόν σε κάθε άλλο τομέα έιναι ελάχιστα πιο κάτω από το Mi A1. 🙂

 26. ΝΙΚΟΣ

  Ευχαριστώ πολύ .Αν δεν σας είναι κόπος μπορείτε να μου πείτε τα καλύτερα κινητά όσον αφορά την κάμερα ,Huawei,Samsung.Μέχρι 300 από επίσημο κατάστημα ;


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Έως 300 ευρώ, μπορείς να βρεις το P10 Lite σαν επίσημη τιμή λιανικής. Σε Skroutz με αυτά τα χρήματα μπορείς να βρεις και το Α5 2017 που επίσης έχει αρκετά καλή κάμερα, αλλά ίσως και το Mate 10 Lite επίσης της Huawei 🙂

Γραψτε ενα σχολιο