Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ iPhone SE Review: Το παλιό που έγινε νέο!

iPhone SE Review: Το παλιό που έγινε νέο!

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η ανακοίνωση και μόνο του iPhone SE από την Apple δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η εταιρεία έχει μπει σε μια διαφορετική εποχή από αυτή που ήταν πριν μερικά χρόνια, και από αυτή που θα ήθελε η ίδια να βρίσκεται.

Η μέχρι σήμερα λογική / πολιτική της Apple ήθελε τις παλαιότερες εκδόσεις του iPhone να παραμένουν στην αγορά ακόμα και χρόνια μετά την παρουσίαση τους προκειμένου να προσφέρονται σαν εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν να αγοράσουν την νεότερη και καλύτερη έκδοση. Το «πρόβλημα» με την πολιτική αυτή άρχισε να εμφανίζεται όταν το iPhone 5 και στην συνέχεια το iPhone 5s ήταν απλά «αδύναμα» να προσφέρουν αποδεκτή εμπειρία χρήσης με τις νεότερες εκδόσεις του iOS.

20160423_160240(0)

Η προφανής λύση για την Apple θα ήταν να σχεδιάσει μια λίγο «κατώτερη» σε Hardware έκδοση του iPhone 6s με ίσως διαφορετικό σχεδιασμό προκειμένου να μειώσει το κόστος κατασκευής του και να το διαθέσει αντίστοιχα σε χαμηλότερη τιμή πώλησης. Η παρουσίαση του iPhone SE όμως απέδειξε ότι η εταιρεία ακολούθησε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο. Η διατήρηση του κόστους κατασκευής όσο το δυνατόν χαμηλότερα (άλλωστε πρόκειται για την Apple…) επιτεύχθηκε με έναν ασυνήθιστο τρόπο, την επιλογή ενός σχεδίου που η εταιρεία έχει ήδη για χρόνια στην παραγωγή, που φυσικά δεν είναι άλλο από αυτό του iPhone 5s…

iphone-se-in2mobile (11)

Στην συνέχεια η Apple «τοποθέτησε» στο εσωτερικό του σχεδόν ότι καλύτερο έχει να προσφέρει στον τομέα του Hardware, με την χρήση του Α9 επεξεργαστή του iPhone 6s, την ίδια ακριβώς κάμερα στο πίσω μέρος της συσκευής, προκειμένου να δημιουργήσει μια πραγματικά «ισχυρή» συσκευή.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος.

Είναι κάπως «περίεργο» να προσπαθείς να περιγράψεις το σχέδιο του iPhone 5s σχεδόν στα μέσα του 2016, ειδικά όταν αυτό δεν έχει καμία πρακτική διαφορά και έχει μεταφερθεί ακριβώς το ίδιο στο iPhone SE. Η μοναδική… ουσιαστική διαφορά είναι ότι πλέον προσφέρεται και στο εντυπωσιακό Rose Gold χρώμα των νεότερων iPhone 6s, χρώμα στο οποίο είναι και η συσκευή που μας παραχώρησε η Cosmote για τις ανάγκες της συγκεκριμένης παρουσίασης.

iphone-se-in2mobile (3)

Αυτό που είναι άμεσα αντιληπτό είναι ότι το iPhone SE είναι μια μικρή σε συνολικές διαστάσεις συσκευή. Η λογική της Apple πριν μερικά χρόνια ήταν ότι μια συσκευή πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το ένα μόνο χέρι, κάτι που περιόριζε σημαντικά τις διαστάσεις της οθόνης αλλά και ολόκληρης της συσκευής στην περίπτωση του τότε iPhone 5s.

Πλέον, το iPhone SE εκμεταλλεύεται με διαφορετικό τρόπο αυτό το μικρό μέγεθος, και προσφέρεται από την Apple σαν μια μικρότερη σε διαστάσεις έκδοση του κορυφαίου της Smartphone χωρίς σημαντικές παραχωρήσεις σε επιδόσεις και απόδοση για όσους απλά θέλουν μια μικρή συσκευή.

Το σχέδιο του iPhone SE τώρα, ακόμα και αρκετά χρόνια μετά παραμένει έστω και λίγο ενδιαφέρον και εντυπωσιακό. Το μοναδικό ίσως μειονέκτημα του είναι ότι η συσκευή δεν «ξεχωρίζει» οπτικά από τα παλαιότερα iPhone 5 και iPhone 5s για όσους υποψήφιους αγοραστές θεωρούν σημαντικό να είναι άμεσα αναγνωρίσιμο το κινητό τους….

Όλα τα διαθέσιμα πλήκτρα χειρισμού βρίσκονται ακριβώς εκεί που περιμένει κανείς να τα βρει αν έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν κάποια συσκευή της εταιρείας. Για αυτούς τώρα που προέρχονται από τον «ανταγωνισμό», η διάταξη τους στο iPhone SE είναι εργονομικά άριστη.

Τα πλήκτρα έντασης βρίσκονται στο αριστερό μέρος της συσκευής, μαζί με τον διακόπτη που ενεργοποιεί την αθόρυβη λειτουργία. Το πλήκτρο ενεργοποίησης βρίσκεται στο πάνω μέρος του iPhone SE, παραμένει όμως εύχρηστο ακόμα και με το ένα χέρι χάρη στο μικρό του μέγεθος. Τέλος, το Home Key κάτω από την οθόνη του iPhone SE «κρύβει» στο εσωτερικό του και τον αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η Apple φαίνεται ότι πέτυχε σχεδόν με απόλυτη επιτυχία τον στόχο της, στο να κατασκευάσει μια συσκευή με «γνώριμη» για τον χρήστη εμφάνιση και κατασκευή, που χάρη στο σημαντικά ανανεωμένο hardware στο εσωτερικό της, να παραμένει ανταγωνιστική στα μέσα του 2016.

Οθόνη.

Όπως και στον τομέα του σχεδιασμού, έτσι και σε ότι αφορά την οθόνη του iPhone SE δεν είναι πολλά αυτά που μπορεί να πει κανείς για να την περιγράψει. Η Apple φαίνεται πως απλά «πήρε» την οθόνη του iPhone 5s και την χρησιμοποίησε στην νεότερη συσκευή της.

iphone-se-in2mobile (13)

Μάλιστα, με δεδομένο το πόσο η συγκεκριμένη εταιρεία θέλει και προσπαθεί να διατηρεί χαμηλά το κόστος κατασκευής των συσκευών της, δεν αποκλείεται στην κυριολεξία να χρησιμοποιεί τις ίδιες ακριβώς οθόνες από τους ίδιους προμηθευτές (ένας από τους οποίους είναι και η LG), προκειμένου να πετύχει και την αρκετά χαμηλή για τα δικά της δεδομένα τιμή πώλησης του iPhone SE.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η συγκεκριμένη οθόνη σίγουρα εν έτη 2016 δεν ξεχωρίζει με βάση τα χαρακτηριστικά της. Η μικρή διαγώνιος των 4 ιντσών συνδυάζεται με την επίσης χαμηλή ανάλυση των 1136 x 640 pixels και της επιτρέπει να διατηρεί το Pixel density στα 326 pixel ανά ίντσα, έχοντας έτσι πολύ καλή ποιότητα απεικόνισης.

Η χρωματική απόδοση τώρα είναι αυτή που περιμένει κανείς από μια συσκευή της Apple, αφού ακόμα και σε ένα «οικονομικό» Smartphone σαν το iPhone SE, η εταιρεία χρησιμοποιεί τις καλύτερες LCD οθόνες που μπορεί. Οι γωνίες θέασης είναι αρκετά καλές ώστε να μην ενοχλούν τον χρήση, που μάλλον όμως δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει το iPhone SE για προβολή π.χ. μιας ταινίας ώστε να δημιουργείται κάποιο πρόβλημα υπό μεγάλη γωνία.

Στην έκδοση 9.3.1 του iOS η Apple έχει προσθέσει μια αρκετά ενδιαφέρουσα λειτουργία, που αλλάζει σημαντικά την απόχρωση της οθόνης του iPhone SE όπως και των υπολοίπων συσκευών της. Η αλλαγή αυτή ενεργοποιείται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που μπορεί να επιλέξει ο χρήστης κατά την διάρκεια της νύχτας ώστε να κάνει πιο «ξεκούραστη» την ανάγνωση κειμένου σε αυτή.

IMG_0057 IMG_0058 IMG_0059

Σύμφωνα με την Apple η συγκεκριμένη δυνατότητα επιτρέπει στον χρήστη να… κοιμάται στην συνέχεια καλύτερα αφού θεωρητικά πάντα, κουράζει λιγότερο τα μάτια του.

Λειτουργικό Σύστημα.

Όπως και το ίδιο το iPhone SE, έτσι και το λειτουργικό του, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες… συστάσεις. Το iOS της Apple διατηρεί εδώ και αρκετά χρόνια πλέον την ίδια εμφάνιση και λειτουργικότητα, και  σε κάθε νέα έκδοση η εταιρεία προσθέτει απλά κάτι ακόμα.

IMG_0060 IMG_0167 IMG_0168

Η ευχρηστία του iOS σε καθημερινή χρήση είναι πρακτικά και το βασικότερο πλεονέκτημα του, και ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι από τους χρήστες συσκευών της Apple δεν θέλουν να τις αλλάξουν με κάποια αντίστοιχη Android πρόταση.

IMG_0061 IMG_0068 IMG_0169

Στην περίπτωση του iPhone SE, η μικρή σε διαγώνιο οθόνη του είναι δεδομένο ότι περιορίζει σε μεγάλο βαθμό την λειτουργικότητα εφαρμογών που έχουν πρακτικά σχεδιαστεί ή καλύτερα επανασχεδιαστεί για την μεγαλύτερη οθόνη των iPhone 6 και 6s.

IMG_0108 IMG_0109 IMG_0114 IMG_0115 IMG_0116 IMG_0117 IMG_0118 IMG_0119 IMG_0120

Ο Safari για παράδειγμα, λειτουργεί μεν ταχύτητα λόγω του ισχυρού hardware του iPhone SE, όμως η προβολή σελίδων σε τόσο μικρή οθόνη σίγουρα δεν προσφέρεται για άνετη ανάγνωση τους.

Η μοναδική ουσιαστική διαφορά σε σύγκριση με το iPhone 6s είναι ότι απλά στο iPhone SE οι ίδιες εφαρμογές και το ίδιο γραφικό περιβάλλον προβάλλονται σε απλά μικρότερη οθόνη. Στον χώρο του Android είναι  συνηθισμένο φαινόμενο, οι συσκευές της μεσαίας κατηγορίας να μην έχουν πολλές από τις δυνατότητες και τις επιλογές που προσφέρουν οι κορυφαίες και αντίστοιχα ακριβότερες συσκευές κάθε εταιρείας. Με αυτό σαν δεδομένο, το iPhone SE «υπερτερεί» σε σχέση με τον ανταγωνισμό στην κατηγορία τιμής του, αφού με εξαίρεση την μικρότερη οθόνη του, το iOS δεν έχει κανέναν περιορισμό στο ποιες δυνατότητες του είναι διαθέσιμες στον χρήστη.

Κάμερα.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του iPhone SE είναι ότι παρά το μικρότερο μέγεθος του σε σύγκριση με το iPhone 6s, διαθέτει την ίδια ακριβώς κάμερα στο πίσω μέρος του.

iphone-se-in2mobile (6)

Η ανάλυση των 12 Mpixels σίγουρα δεν είναι εντυπωσιακή σαν νούμερο, όμως είναι πλέον γνωστό ότι η ανάλυση μιας κάμερας από μόνη της δεν καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα. Όπως λοιπόν και στο iPhone 6s, έτσι και στο iPhone SE η κάμερα των 12 Mpixels έχει την καλύτερη δυνατή ποιότητα φωτογράφισης. Μιλάμε πάντα για κάμερα που δεν διαθέτει κάποιο επιπλέον χαρακτηριστικό όπως το Optical Image Stabilization ή ακόμα πιο «ξεχωριστά» χαρακτηριστικά όπως η Dual Pixel τεχνολογία των νέων συσκευών της Samsung.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει η συσκευή σε συνθήκες κανονικού φωτισμού είναι σχεδόν άριστες για την ανάλυση της κάμερας του. Η λεπτομέρεια που περιέχουν είναι η μέγιστη δυνατή, ενώ αντίστοιχα και το χρωματικό τους εύρος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ακόμα και χωρίς την χρήση του HDR. Με δεδομένο το ότι το iPhone SE διαθέτει το ίδιο Hardware με τα «μεγαλύτερα» iphone, υπάρχουν και όλες οι επιπλέον λειτουργίες φωτογράφισης όπως το Live Images.

Σε κλειστούς χώρους τώρα με χαμηλό φωτισμό και κατά την διάρκεια της νύχτας, η κάμερα του iPhone SE κάνει απλά ότι καλύτερο μπορεί με δεδομένο το ότι δεν διαθέτει Optical Image Stabilization. Η αύξηση της ευαισθησίας του αισθητήρα στο φως δεν συνοδεύεται από υψηλό ψηφιακό θόρυβο, ενώ οι φωτογραφίες καταφέρνουν να διατηρήσουν και αρκετή από την λεπτομέρεια τους. Με δεδομένο το ότι η κάμερα είναι αρκετά μικρή σε φυσικό μέγεθος, ο αισθητήρας των 12 Mpixels αποδίδει όσο καλύτερα είναι τεχνικά δυνατόν.

Σε ότι έχει να κάνει με την εγγραφή αρχείων βίντεο, και εδώ το iPhone SE εκμεταλλεύεται στο έπακρό τις δυνατότητες του αρκετά ισχυρού hardware που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Η εγγραφή σε ανάλυση 4k έχει μεταφερθεί αυτούσια από το iPhone 6s και η ποιότητα των αρχείων είναι αντίστοιχα κορυφαία. Λόγω του μεγέθους των συγκεκριμένων βίντεο και με δεδομένο το ότι η βασική έκδοση του iPhone SE έχει 16 GB αποθηκευτικού χώρου, είναι δυνατή η επιλογή της ανάλυσης στην οποία θα γίνεται η εγγραφή βίντεο, κάτι που παλαιότερα η Apple αρνούνταν πεισματικά να προσφέρει στις συσκευές της.

Μπορεί στην κατηγορία του iPhone 6s να υπάρχουν πλέον πολλές νεότερες συσκευές με απλά καλύτερη κάμερα από αυτό, στην κατηγορία τιμής του iPhone SE όμως η κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική. Για την κατηγορία αυτή λοιπόν, η συγκεκριμένη κάμερα είναι περισσότερο από απλά αρκετή για πολύ καλά αποτελέσματα.

Επεξεργαστής Μνήμη.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, το iPhone SE «κρύβει» στο εσωτερικό του τον A9 επεξεργαστή της Apple που χρησιμοποιείται και στις δύο εκδόσεις του iPhone 6s. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής ακόμα και αρκετούς μήνες μετά την κυκλοφορία του στην αγορά, παραμένει ένας από τους ισχυρότερους σε συνολική απόδοση, παρά το ότι στα χαρτιά δεν δείχνει εντυπωσιακός.

AppleA9

Οι συνολικά μόλις 2 πυρήνες επεξεργασίας του, είναι σχεδιασμένοι από την Apple όπως και στους αμέσως προηγούμενους Α8 και Α7, και διαφέρουν σημαντικά από τους «τυποποιημένους» πυρήνες επεξεργασίας της ARM. Κάθε ένας από τους «Twister» πυρήνες έχει μέγιστη συχνότητα λειτουργίας το 1.85 GHz που επίσης δεν φαίνεται εντυπωσιακό για τα σημερινά δεδομένα. Όμως η Apple έχοντας σχεδιάσει η ίδια τους Twister αλλά και το iOS σαν λειτουργικό σύστημα, φρόντισε ο συνδυασμός τους να έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση. Σε μετρήσιμη μορφή μέσω Benchmarks μπορεί να μην εντυπωσιάζει ο Α9 (ανάλογα και με το benchmark πάντα…) όμως σε πραγματική απόδοση η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική.

IMG_0129 IMG_0130 IMG_0131

Η Apple γνωρίζει πολύ καλά ότι για την εκτέλεση των περισσότερων βασικών λειτουργιών αρκεί η χρήση ενός πυρήνα επεξεργασίας και έχει φροντίσει ώστε κάθε ένας από τους μόλις 2 Twister να εκτελεί ταχύτητα κάθε εντολή του χρήστη. Μάλιστα η λειτουργία του iPhone SE ακόμα και σε έντονη χρήση δεν αυξάνει σημαντικά την θερμοκρασία λειτουργίας του, κάτι που πλέον δεν θεωρείται δεδομένο ακόμα και σε συσκευές της μεσαίας κατηγορίας στην οποία τυπικά ανήκει η συσκευή.

IMG_0076 IMG_0077 IMG_0078

Στον τομέα των γραφικών τώρα, το iPhone SE συνεχίζει την πολύ καλή εικόνα που έχουν οι συσκευές της εταιρείας. Η Apple φροντίζει πάντα οι επεξεργαστές της να έχουν όσο το δυνατόν ισχυρότερες κάρτες γραφικών, προκειμένου να καλύπτουν τις απαιτήσεις των χρηστών. Αυτός είναι και ο λόγος που στο iOS μπορεί κανείς να βρει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά σε γραφικά παιχνίδια για φορητές συσκευές. Συγκεκριμένα το iPhone SE έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα που είναι η χαμηλή ανάλυση της οθόνης του. Με μόλις 1136 x 640 pixels, η Power VR GT7600 κάρτα γραφικών, προσφέρει πραγματικά εντυπωσιακές επιδόσεις.

IMG_0073 IMG_0074 IMG_0075

Ο αποθηκευτικός χώρος στην βασική έκδοση του iPhone SE έχει ονομαστική χωρητικότητα 16 GB από τα οποία περίπου 12 GB είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη. Όπως και όλες οι συσκευές της εταιρείας, έτσι και αυτό δεν διαθέτει υποδοχή για κάρτα μνήμης. Τουλάχιστον στην τιμή πώλησης του iPhone SE τα 16 GB αποθηκευτικού χώρου θεωρούνται φυσιολογικά σε αντίθεση με το iPhone 6s ή πόσο μάλλον το iPhone 6s Plus.

Μπαταρία.

Εκτός από τον τομέα της απόδοσης παρά την χαμηλή στα χαρτιά ονομαστική ισχύ, η Apple φροντίζει ώστε οι συσκευές της να προσφέρουν και την καλύτερη δυνατή απόδοση από τις συνήθως μικρές σε χωρητικότητα μπαταρίες των συσκευών της.

Το iPhone SE λόγω του μεγέθους του δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, και στο εσωτερικό του βρίσκεται μια μπαταρία με χωρητικότητα μόλις 1624 mAh. Όσο και αν ακούγεται μικρή και σίγουρα είναι για τα δεδομένα ειδικά των Android Smartphones, η μπαταρία αυτή προσφέρει πολύ καλούς χρόνους αναμονής και λειτουργίας.

IMG_0165 IMG_0166

Για τον χρήστη που δεν περιμένει από μια συσκευή με οθόνη 4 ιντσών να καλύπτει όλες τις Multimedia «ανάγκες» του, η μπαταρία του iPhone SE μπορεί να το κρατήσει ενεργό για σχεδόν δύο ημέρες ακόμα και σχετικά απαιτητικής χρήσης.

Η προβολή βίντεο, τα παιχνίδια και η συχνή χρήση της κάμερας, μειώνουν σημαντικά τον χρόνο αυτό, που και πάλι όμως δύσκολα θα πέσει κάτω από την μια ημέρα. Σε κάθε περίπτωση, εκτός αν ο χρήστης του iPhone SE είναι απλά πολύ απαιτητικός με αυτό, η μπαταρία του παρά την μικρή χωρητικότητα της το κρατάει ενεργό χωρίς προβλήματα για το εργάσιμο κομμάτι της ημέρας που συνήθως οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε διαθέσιμο έναν φορτιστή.

Συμπέρασμα.

Το iPhone SE είναι μια «περίεργη» συσκευή στο σύνολο της. Ο βασικός λόγος ύπαρξης του είναι η αντικατάσταση των παλαιότερων iPhone 5s που η Apple είχε ακόμα σε κυκλοφορία για όσους δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να αγοράσουν το νεότερο iPhone 6s. Το σχέδιο του iPhone 5s, ότι και να πει η εταιρεία, είναι σίγουρο ότι επιλέχθηκε ώστε να διατηρηθεί χαμηλα το κόστος κατασκευής του ώστε να πωλείται αντίστοιχα σε χαμηλή τιμή τουλάχιστον για συσκευή της Apple.

20160430_172802

Η επιλογή χρήσης όμως του ίδιου Hardware με το iPhone 6s σε σχεδόν όλους τους τομείς, και σίγουρα σε αυτούς που έχει σημασία, κάνουν το iPhone SE μια ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα συσκευή γενικότερα. Εδώ ίσως η Apple να επέλεξε το μικρό μέγεθος και την αντίστοιχα μικρή οθόνη προκειμένου το iPhone SE να μην «πλήξει» τις πωλήσεις του iPhone 6s με την χαμηλότερη τιμή του. Είναι σίγουρο ότι για πολλούς χρήστες το μικρό αυτό μέγεθος είναι αποτρεπτικός παράγοντας ειδικά την σημερινή εποχή που και η ίδια η Apple έχει πλέον αποδεχθεί ότι οι 4 ίντσες δεν είναι το ιδανικό μέγεθος οθόνης.

20160430_172830

Το σίγουρο είναι ότι το iPhone SE αποτελεί μια αρκετά ενδιαφέρουσα συσκευή, κυρίως λόγω των εντυπωσιακών για το μέγεθος δυνατοτήτων του. Για τους χρήστες που θα το επιλέξουν συνειδητά, είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να το μετανιώσουν.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

4 σχολια

Jim_The 01/05/2016 - 19:00

Δεν ξερω ποιο να διαλέξω: IPhone SE, Sony Xperia M5 ή Samsung Galaxy A5; (επίσης θερμά συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά στα reviews)

Reply
Kostas Gliatiotis 01/05/2016 - 19:19

Καλησπέρα !

Αρχικά το Μ5 δεν θεωρώ ότι ανήκει στην ίδια κατηγορία με τις δύο άλλες συσκευές παρά την παραπλήσια τιμή του. Η συσκευή δεν έχει ούτε αντίστοιχη εξωτερική εμφάνιση και κατασκευή με τις άλλες δύο προτάσεις, ενώ δεν είναι και αντίστοιχα καλό σαν σύνολο. Μπορείς να δεις το review που έχουμε κάνει για το M5 εδώ

https://in2mobile.gr/2016/02/09/sony-xperia-m5-review/

Τώρα ανάμεσα στις άλλες δύο συσκευές η επιλογή έχει να κάνει με το λειτουργικό σύστημα κυρίως αλλά και με το μέγεθος της οθόνης. Αν έχεις ήδη συσκευή με το iOS της Apple πιθανότατα το iPhone SE είναι αρκετά ενδιαφέρουσα συσκευή με εξαίρεση την μικρή σε μέγεθος οθόνη του. Το Α5 υποθέτω ότι αναφέρεσαι στην έκδοση του 2016. Θεωρώ ότι είναι με διαφορά η καλύτερη συσκευή στην κατηγορία τιμής του! Μπορείς επίσης να δεις το review που έχουμε κάνει για αυτό εδώ

https://in2mobile.gr/2016/01/26/samsung-galaxy-a5-2016-review-sm-a510f/

Reply
Chris 07/05/2016 - 20:26

Σας χορήγησε το κινητό η Cosmote και κάνετε review με sim της wind?
Απαράδεκτοι 😛

Το άπειρο είναι πολύ καλό btw

Reply
Kostas Gliatiotis 08/05/2016 - 01:31

Καλησπέρα!
Συγχαρητήρια για την παρατηρητικοτητα καταρχήν!
Ισχύει ότι είναι “ατοπο” αλλά απλά έτυχε εκείνη την στιγμή να το χρησιμοποιώ σαν βασική μου συσκευή 🙂

Το άπειρο ποιο είναι?? 🙂

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights