Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Ascend P6 Review

Huawei Ascend P6 Review

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Στον κόσμο του Android είναι λίγες οι συσκευές που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο σχέδιο το βάρος ή συνολικά στην εξωτερική εμφάνιση, περισσότερο από ότι στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λίγοι εκείνοι που αναζητούν μια όμορφη, καλά κατασκευασμένη συσκευή, που να προκαλεί και ευχάριστη εντύπωση με την πολυτέλεια της ενώ ταυτόχρονα να είναι και απόλυτα αξιοπρεπής σε επιδόσεις.

Σε αυτό το κοινό απευθύνεται το Ascend P6 της Huawei αφού βασιζόμενο κυρίως στις μειωμένες εξωτερικές του διαστάσεις και την άριστη κατασκευή του, προσπαθεί να κερδίσει τους χρηστές εκείνους που αναζητούν μια τέτοια πρόταση.

 

Σχέδιο, μέγεθος, βάρος

Ένα από τα δυο κύρια γνωρίσματα στα όποια βασίζει την παρουσία του στην αγορά το Ascend P6 είναι το ιδιαίτερα μικρό του πάχος το όποιο περιορίζεται σε μόλις 6.22 χιλιοστά. Αυτό το πάχος είναι ενιαίο για το σύνολο της συσκευής σε αντίθεση με άλλες συσκευές που αναφέρουν το λεπτότερο σημείο στην κατασκευή τους ενώ ταυτόχρονα για παράδειγμα το πάχος τους γύρω από την κάμερα είναι αισθητά μεγαλύτερο.

DSC_0091

 

Με αυτό το πάχος των 6.22 χιλιοστών λοιπόν είναι βέβαιο ότι όποιος πιάσει στα χεριά του για πρώτη φορά την συσκευή θα του δημιουργηθεί αμέσως μια θετική εντύπωση από το ποσό λεπτή είναι. Ταυτόχρονα θα διαπιστώσει ότι είναι και όσο ελαφριά χρειάζεται και να μην δίνει αίσθηση “ψεύτικου”.

DSC_0075

 

Το δεύτερο γνώρισμα του Ascend P6 είναι η κατασκευή του από αλουμίνιο αντί για πλαστικό, με εξαίρεση φυσικά την οθόνη. Για να είμαι ειλικρινής στην πρώτη μου επαφή με την συσκευή πριν από μερικούς μήνες και με δεδομένο το όνομα του κατασκευαστή της ήμουν προκατειλημμένος αρνητικά, μια άποψη που άλλαξε στιγμιαία μόλις κράτησα το Ascend P6 στα χεριά μου. Η ποιότητα κατασκευής είναι άριστη σε όλα τα σημεία και ταυτόχρονα δίνει την αίσθηση και την ύφη μιας πολυτελούς συσκευής καταφέρνοντας να πετύχει ακριβώς τον σκοπό για τον όποιο έχει σχεδιαστεί.
Όπως είναι φυσικό το συνολικό της μέγεθος καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την διαγώνιο της οθόνης των 4.7 ιντσών με το πλαίσιο γύρω από αυτή να έχει διατηρηθεί σε φυσιολογικά επίπεδα με δεδομένο και το ιδιαίτερα μικρό της πάχος. Σε κάθε περίπτωση το Ascend P6 είναι μια εύκολη στην μεταφορά συσκευή που δεν θα προβληματίσει παρά μόνο ίσως με την προσοχή που απαιτεί ώστε να μην σημαδευτεί η κατασκευή της από κάποιο τυχαίο χτύπημα η πέσιμο.

DSC_0094

 

Οθόνη

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή της παρουσίασης μας, το Ascend P6 είναι μια συσκευή σχεδιασμένη κυρίως για την εξωτερική της εμφάνιση διαθέτοντας ταυτόχρονα απόλυτα αποδεκτά τεχνικά χαρακτηριστικά. Έτσι λοιπόν είναι εξοπλισμένη με μια οθόνη 4.7 ιντσών ανάλυσης “μόλις” 1280×720 pixels η όποια όμως παρά την χαμηλή της ίσως ανάλυση διαθέτει άριστα χαρακτηριστικά λειτουργίας.

DSC_0077

 

Η φωτεινότητα της είναι εντυπωσιακή σε όλες τις συνθήκες λειτουργίας και εντύπωση προκαλεί η χρωματική της απεικόνιση με ζωντανά και ακριβή χρώματα στα όποια η αλλοίωση είναι ελάχιστη ακόμα και υπό υπερβολικά μεγάλη γωνία θέασης.
Μπορεί η Ηuawei να επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει μια οθόνη ανάλυσης 1920×1080 pixels, κάτι που θα έκανε την συσκευή αισθητά πιο ακριβή (αφού δεν θεωρείται οικονομική ακόμα και τώρα) φρόντισε παρόλα αυτά να την εφοδιάσει με μια άριστη οθόνη χαμηλότερης μεν ανάλυσης η όποια όμως δεν πρόκειται να δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα με την απόδοση της κατά την χρήση της συσκευής.

Λειτουργικό σύστημα

Εδώ έχουμε να κάνουμε με το δεύτερο πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του Ascend P6 πέρα από την εξωτερική του εμφάνιση. Η συσκευή τρέχει την 4.2.2 έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android με την αναβάθμιση στην 4.4 έκδοση να πρόκειται να γίνει διαθέσιμη τους επόμενους μήνες. Το γραφικό περιβάλλον της έχει υποστεί εκτενέστατες αλλαγές με αποτέλεσμα να μην θυμίζει σχεδόν καθόλου το λειτουργικό σύστημα της Google. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι αλλαγές είναι προς το χειρότερο, αντίθετα οι περισσότερες από αυτές είναι σωστά σχεδιασμένες και καταφέρνουν να δώσουν έναν “αέρα” διαφορετικότητας στην συσκευή.

 

messaging dialler chrome settings

 

Η βασική διάφορα εστιάζεται στο ότι η συσκευή δεν διαθέτει ξεχωριστή αρχική οθόνη και ξεχωριστό μενού εφαρμογών στο όποιο να έχει πρόσβαση κάνεις μέσω κάποιου πλήκτρου. Η Huawei σχεδίασε ένα μενού που πλησιάζει σε εμφάνιση αυτό των συσκευών της Apple με την αρχική οθόνη να είναι ταυτόχρονα και το μενού με τις προεγκατεστημένες και μη εφαρμογές.

menu 2 menu 3 menu

 

Τα εικονίδια των εφαρμογών έχουν σχεδιαστεί από την αρχή με κάποια από αυτά να είναι επιτυχώς αλλαγμένα και κάποια αλλά να θυμίζουν περισσότερο μια πιο “χαρούμενη” συσκευή από όσο θα έπρεπε. Ταυτόχρονα όμως υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης του “θέματος” της συσκευής που αλλάζει το σύνολο των εικονιδίων αλλά και των χρωμάτων του γραφικού περιβάλλοντος ανάμεσα σε αρκετές διαφορετικές επιλογές.

Θα θέλαμε τέλος οι σχεδιαστικές αλλαγές που έχουν υποστεί κάποιες προεγκατεστημένες εφαρμογές, όπως αυτή της μουσικής, να είναι λιγότερο έντονες και να θυμίζουν λιγότερο ότι η συσκευή προέρχεται από την Ασία.Το Ascend P6 είναι η πρώτη συσκευή της Ηuawei που διαθέτει ένα τόσο εκτενώς τροποποιημένο γραφικό περιβάλλον. Είμαστε σίγουροι ότι στο μέλλον η εταιρεία θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο κάποιες από αυτές τις λεπτομέρειες και είναι μάλλον σίγουρο ότι θα κάνει διαθέσιμες αυτές τις βελτιώσεις και στο Ascend P6 μέσω αναβάθμισης.

Η δεύτερη πιο ενδιαφέρουσα επέμβαση της Huawei στο λειτουργικό αφορά στις επιπλέον επιλογές που έχει προσθέσει, με σχεδόν όλες αυτές να είναι χρήσιμες αλλά ταυτόχρονα να δημιουργούν την απορία γιατί δεν τις συναντά κάνεις συχνά προεγκατεστημένες σε συσκευές με το λειτουργικό σύστημα της Google.
Η δυνατότητα εναλλαγής προφίλ λειτουργιάς για παράδειγμα, μπορεί να προστεθεί σε όλες τις συσκευές μέσω εφαρμογής τρίτου προγραμματιστή αλλά είναι μια ευχάριστη έκπληξη να την βρίσκεις προεγκατεστημένη και σχεδιασμένη από τον ίδιο τον κατασκευαστή.

profiles

 

Η δυνατότητα επιλογής διαφορετικών προφίλ λειτουργίας με βάση την κατανάλωση ενεργείας από την συσκευή είναι επίσης καλοδεχούμενη αφού υπό συνθήκες, η εξοικονόμηση ενεργείας που προσφέρει έχει θετικά αποτελέσματα στους χρόνους αναμονής του Ascend P6.

power

 

Τέλος ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν δυο επιπλέον επιλογές που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του λειτουργικού και δείχνουν στον χρηστή ποιες εφαρμογές ξεκινούν αυτόματα με την εκκίνηση του τηλεφώνου, ενώ η δεύτερη παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο κατά την χρήση μια εφαρμογής για το αν αυτή ζητά πρόσβαση σε κάποια υπηρεσία του λειτουργικού όπως είναι η εμφάνιση ειδοποιήσεων.

background Screenshot_2014-02-16-15-59-01

 

Επεξεργαστής, μνήμη

Η Huawei σε μια ένδειξη εμπιστοσύνης στις δίκες της τεχνολογικές δυνάμεις έχει εδώ και σχεδόν δυο χρόνια ανακοινώσει, το πρώτο της δικό της ολοκληρωμένο που διαθέτει επεξεργαστή, κάρτα γραφικών και όλα τα υπόλοιπα αναγκαία υποσυστήματα για την λειτουργιά ενός κινητού τηλεφώνου. Από την παρουσίαση του όμως μέχρι την χρήση του για πρώτη φορά σε συσκευή, μεσολάβησε ένα κάπως μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα όταν τελικά έφτασε στην αγορά μέσα στο Ascend D1 Quad να μην θεωρούνταν πλέον κορυφαίο σε χαρακτηριστικά.

Έτσι λοιπόν και στην περίπτωση του Ascend P6 μπορεί να θεωρηθεί απλά σαν μια αξιοπρεπής λύση για γρήγορη και αξιόπιστη λειτουργιά χωρίς όμως να υπερβαίνει τον μέσο ορό της αγοράς.
Το ολοκληρωμένο λοιπόν με την καθόλου “εμπνευσμένη” ονομασία Huawei K3V2 HiSilicon Hi3620 διαθέτει τέσσερις επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM A-9 και μια κάρτα γραφικών . Δηλώνεται ότι έχει 16 πυρήνες επεξεργασίας σε μια προσπάθεια μάλλον εντυπωσιασμού εκ μέρους της Huawei και οι απόδοση τους είναι απλά ικανοποιητικοί.

Σε συνδυασμό με τα 2GB μνήμης RAM προσφέρει ταχύτητα πλοήγηση στο μενού της συσκευής και γρήγορη εκκίνηση των βασικών χρησιμοποιούμενων εφαρμογών όπως είναι τα μηνύματα, η έκθεση των φωτογραφιών κλπ. Μόνο κατά την εκτέλεση κάποιας απαιτητικής εφαρμογής ή κατά την πλοήγηση σε ιδιαίτερα βαριές σελίδες γίνεται εμφανής η έλλειψη ισχύς σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό του Ascend P6 σε αυτή την κατηγορία τιμής.

3dmark antutu (2) quadrant

 

Η ενσωματωμένη μνήμη της συσκευής τώρα ανέρχεται σε μόλις 8GB αποθηκευτικού χώρου από τα όποια λίγο λιγότερα από 5 GB είναι διαθέσιμα κατά την πρώτη εκκίνηση της συσκευής με τα υπόλοιπα να καταλαμβάνονται από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές και το λειτουργικό σύστημα .

Η ευχάριστη διάφορα είναι ότι η συσκευή διαθέτει υποδοχή για χρήση καρτών μνήμης microSD αυξάνοντας έτσι τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο όσο επιθυμεί ο χρήστης με βάση τις ανάγκες του.

storage

 

Μπαταρία

Σε αυτό το μέγεθος και κυρίως λόγω του πάχους του Ascend P6 ακόμα και η χρήση της μπαταρίας των 2.000 mA μπορεί να θεωρηθεί “κατόρθωμα” εκ μέρους της huawei. Δυστυχώς όμως οι χρόνοι αναμονής και λειτουργίας κυμαίνονται κάτω από τον μέσο ορό για την χωρητικότητα της μπαταρίας και με δεδομένη την συνολική απόδοση της συσκευής.

Σε καθημερινή απλή χρήση το Ascend P6 θα καταφέρει να παραμείνει ενεργό για μια ολόκληρη μέρα έχοντας εξαντλήσει περισσότερη από την μίση ενεργεία της μπαταρίας κάτι που σημαίνει ότι πριν ολοκληρωθούν δυο ημέρες χρήσης θα πρέπει να το συνδέσει ο χρήστης στον φορτιστή του. Με πιο απαιτητική χρήση η μπαταρία θα καταφέρει μετά βίας να βγάλει μια ολόκληρη ημέρα λειτουργίας.

Μπορεί ο χαρακτήρας της συσκευής να προδιαθέτει για ήπια χρήση αφού το Ascend P6 δεν προσφέρεται για καθαρά επαγγελματική σκοπούς, θα μπορούσε παρόλα αυτά να προσφέρει κάπως καλύτερους χρόνους αναμονής και λειτουργίας.
Η δυνατότητα με την εξοικονόμηση ενεργείας επιλεγμένη αυξάνει τους χρόνους αναμονής μειώνοντας όμως αισθητά την απόδοση της συσκευής σε πιο απαιτητικά σενάρια χρήσης με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να πρέπει να απενεργοποιηθεί για να διατηρηθεί η απόδοση σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Συμπέρασμα

Η Huawei θέλησε με το Ascend p6 να δημιουργήσει μια πολυτελή συσκευή που να προκαλεί το ενδιαφέρον και να εκτιμηθεί από τον ιδιοκτήτη της κυρίως για την κατασκευή τον σχεδιασμό και την ποιότητα της. Με γνώμονα αυτό το κριτήριο η προσπάθεια της είναι απόλυτα επιτυχημένη.

Το Αscend P6 είναι μια εντυπωσιακή συσκευή που εύκολα προκαλεί θαυμασμό με την κατασκευή της ενώ σίγουρα βελτιώνει σημαντικά και την εικόνα της ίδιας της εταιρείας η όποια τα τελευταία χρόνια κάνει σημαντικά βήματα σε μια προσπάθεια να διαχωρίσει τον εαυτό της από την εικόνα που έχει ο κόσμος για τους κατασκευαστές εξ Ανατολής.
Σε ότι έχει να κάνει με τα τεχνικά της χαρακτηριστικά είναι εμφανές ότι η προσπάθεια ήταν να δημιουργηθεί μια συσκευή με ικανοποιητικές επιδόσεις και απόδοση ώστε να μην προκαλεί κανένα πρόβλημα σε καθημερινή χρήση και να διατηρηθεί το κόστος της σε επίπεδα που να μπορεί να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους αγοραστές.

Σε αυτόν τον τομέα λοιπόν η προσπάθεια της Huawei είναι απόλυτα επιτυχημένη με το Ascend P6 να μην δίνει την αίσθηση ότι του “λείπει” κάτι σε καθημερινή χρήση.
Συνολικά η συσκευή δικαιολογεί τον σκοπό ύπαρξης της άριστα και αυτό είναι εντυπωσιακό για μια εταιρεία που μέσα σε λίγα μόλις χρόνια έχει καταφέρει να βελτιώσει αισθητά την παρουσία της στην Ελληνική αγορά και όχι μόνο, προσφέροντας συσκευές σαν το Ascend P6 για να αποδείξει τις ικανότητες της.

[easyreview title=”Huawei Ascend P6″ cat1title=”Μπαταρία” cat1detail=”Καλή” cat1rating=”3″ cat2title=”Οθόνη” cat2detail=”Πολύ καλή” cat2rating=”3.5″ cat3title=”Ταχύτητα” cat3detail=”Πολύ καλή” cat3rating=”3.5″ cat4title=”Μέγεθος” cat4detail=”Εξαιρετικό” cat4rating=”4.5″ cat5title=”Σχέση τιμής/απόδοσης” cat5detail=”Πολύ καλή” cat5rating=”3.5″ summary=”Πολύ καλό” icon=”star3″]

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights