Αρχικη MWC2014 H Qualcomm ανακοινώνει τρείς νέους επεξεργαστές

H Qualcomm ανακοινώνει τρείς νέους επεξεργαστές

απο iGlobal

Τρεις νέους επεξεργαστές ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα η Qualcomm στα πλαίσια του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. Ο πρώτος από αυτούς είναι ο Snapdragon 801 και πρόκειται για μια βελτιωμένη στα σημεία έκδοση του SnapDragon 800 που ήδη χρησιμοποιείται σε πολλές High End συσκευές οπως το Galaxy Note 3 της Samsung και το Xperia Z1 της Sony.

Ο Snapdragon 801 διαθέτει 4 Krait 400 πυρήνες που λειτουργούν σε μεγαλύτερη συχνότητα, στα 2,5GHz, συγκριτικά με τον προκάτοχο του, που λειτουργούσε στα 2,26GHz. Ο χρονισμός της Adreno 330 κάρτας γραφικών του έχει αυξηθεί επίσης στα 578MHz από τα 450MHz της έκδοσης MSM8974 και τα 550MHz της έκδοσης MSM8974AB. Η συχνότητα λειτουργίας της μνήμης RAM είναι 933MHz από τα 800MΗz. Ταυτόχρονα με αυτές τις αλλαγές το νέο ολοκληρωμένο υποστηρίζει το πρότυπο eMMC 5.0 με βελτιωμένη ταχύτητα εγγραφής και ανάγνωσης της μνήμης. Ο καινούριος αυτός επεξεργαστής βρίσκεται στο εσωτερικό του Xperia Z2 που ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες η Sony και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε αρκετές ακόμα συσκευές διαφόρων κατασκευαστών.

Οι SnapDragon 610 και 615 είναι δύο εντελώς νέα ολοκληρωμένα που κάνουν χρήση των επεξεργαστών ARM Cortex A-53. Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές είναι αρχιτεκτονικής 64bit και συνδυάζονται με την επίσης νέα κάρτα γραφικών με την ονομασία Adreno 405. Η Qualcomm μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει κάνει γνωστό τον χρονισμό και την λειτουργία των επεξεργαστών 610 και 615 ή της κάρτας γραφικών.

Ο SnapDragon 610 διαθέτει τέσσερις επεξεργαστές Cortxex A-53 ενώ ο SnapDragon 615 διαθέτει οχτώ της ίδιας έκδοσης. Σύμφωνα με την εταιρεία πέρα από τον αριθμό των πυρήνων του επεξεργαστή, οι δύο εκδόσεις είναι ίδιες στους υπόλοιπους τομείς. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κατά την διάρκεια του Mobile World Congress κάποια συσκευή που να χρησιμοποιεί έναν εκ των δύο και σύμφωνα με την Qualcomm θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 4ο τρίμηνο του 2014 για να δούμε τις πρώτες συσκευές.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights