Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Ευρωπαϊκή Ένωση: καταργούνται τα τέλη περιαγωγής πριν το 2016
european union

Ευρωπαϊκή Ένωση: καταργούνται τα τέλη περιαγωγής πριν το 2016

απο alpha

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε ένα νέο νομοσχέδιο ώστε να καταργηθούν τα τέλη περιαγωγής στην κινητή τηλεφωνία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το νομοσχέδιο επίσης περιλαμβάνει ρυθμίσεις της “τελευταίας στιγμής” ώστε οι πάροχοι Internet να αντιμετωπίζουν τα δεδομένα από όλες τις υπηρεσίες με τον ίδιο τρόπο. Δεν θα μπορούν να κάνουν διακρίσεις, να δώσουν δηλαδή προτεραιότητα σε κάποια υπηρεσία σε βάρος κάποιας άλλης ή των υπολοίπων. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι πελάτες των παρόχων θεωρητικά θα έχουν τη μέγιστη ταχύτητα από όλα τα websites, ανεξάρτητα από το περιεχόμενό τους, την προέλευση τους ή την συσκευή στην οποία εμφανίζονται.

Η “δικτυακή ουδετερότητα” είναι ένα από τα σημαντικά τμήματα του νομοσχεδίου που προστέθηκαν πρόσφατα και προκάλεσε αντιδράσεις από αρκετούς παρόχους. Αυτό οφείλεται στο ότι έτσι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να χρεώνουν επιπλέον εταιρίες με υπηρεσίες που χρησιμοποιούν περισσότερα δεδομένα, όπως για παράδειγμα αυτές που προσφέρουν video streaming.

Το τελικό σχέδιο νόμου αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να εγκριθεί μέχρι το τέλος του 2014, ενώ τα κράτη-μέλη θα πρέπει να ψηφίσουν αντίστοιχους τοπικούς νόμους. Τα τέλη περιαγωγής αναμένεται να καταργηθούν μέχρι το τέλος του 2015. Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι περιορισμοί, για παράδειγμα δε θα μπορεί κάποιος να κάνει ένα συμβόλαιο σε μία χώρα και να χρησιμοποιεί τη σύνδεση αποκλειστικά σε κάποια άλλη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights