Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ HTC: Ζημίες για ακόμα ένα τρίμηνο

HTC: Ζημίες για ακόμα ένα τρίμηνο

απο Kostas Gliatiotis

H ταϊβανέζικη HTC ανακοίνωσε σήμερα τα επίσημα (μη πιστοποιημένα) στοιχεία για την πορεία της εταιρείας το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Αρχικά οι συνολικές πωλήσεις συσκευών αυξήθηκαν κατά 2.2% με αυτό το δείκτη να είναι και ο μόνο θετικός της πορείας της εταιρείας. Συνεχίζοντας την πτωτική της πορεία που πλέον πλησιάζει τα τρία χρόνια, η HTC ανακοίνωσε πως ο τζίρος της ανήλθε σε 1.09 δισεκατομμύρια δολάρια. Παρόλα αυτά τα έσοδα της εταιρείας ήταν μηδενικά αφού μετά την αφαίρεση των φόρων και των λειτουργικών εξόδων, η εταιρεία ζημιώθηκε κατά 62 εκατομμύρια δολάρια. Τα αποτελέσματα αυτά είναι συνολικά χειρότερα από την ίδια χρονική περίοδο του 2013 κατά την οποία η εταιρεία είχε συνολικό τζίρο 1.4 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίωνμόνο 2.5 εκατομμύρια από αυτά ήταν καθαρό κέρδος.

Θα πρέπει να αναφέρουμε πάντως πως το πρώτο τρίμηνο του 2014 δεν περιλαμβάνει στοιχεία από τις πωλήσεις του νέου HTC One που ξεκίνησε μόλις να διατίθεται στην αγορά, ούτε και από τις πωλήσεις των Desire 816 και Desire 610. Μάλιστα οι προπαραγγελίες του Desire 816 δείχνουν πως η συσκευή θα αποτελέσει ένα από τα πρώτα βήματα στην πορεία ανάκαμψης της εταιρείας.

Για το προσεχές μέλλον η εταιρεία προβλέπει αύξηση των καθαρών κερδών της, με τον συνολικό τζίρο να δέχεται μια συνολική πτώση της τάξης του 20%, με τον συνδυασμό να οφείλεται πιθανότατα σε μείωση των λειτουργικών εξόδων της. Η μετοχή της εταιρείας πάντως σημείωσε αύξηση στην τιμή της κατά 3.6% πριν όμως την ανακοίνωση των οικονομικών αυτών αποτελεσμάτων, ενώ σε ετήσια βάση η αξία της έχει μέχρι στιγμής αυξηθεί κατά 13%.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights