Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ iCloud Drive: Το Google Drive της Apple
icloud-drive-in2mobile-featured-image

iCloud Drive: Το Google Drive της Apple

απο Kostas Gliatiotis

Η Apple παρουσίασε σήμερα κατά τη διάρκεια του WWDC (WorldWide Developers Congress) το “ανανεωμένο” iCloud με τη μάλλον όχι πρωτότυπη ονομασία iCloud Drive. Το iCloud που ξέραμε μέχρι σήμερα προσέφερε τη δυνατότητα αποθήκευσης αρχείων πολυμέσων όπως φωτογραφίες και βίντεο στο “σύννεφο”, ενώ ταυτόχρονα ήταν δυνατός ο αυτόματος συγχρονισμός τους σε όλες τις Apple συσκευές του κάθε συνδρομητή της υπηρεσίας. Η επιπλέον λειτουργικότητα του περιορίζονταν στη χρήση του iCloud για τη δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας ολόκληρης της iOS συσκευής του χρήστη (με τη προυπόθεση να υπάρχει επαρκής χώρος) και το συγχρονισμό του τηλεφωνικού καταλόγου.

Το iCloud Drive έρχεται να προσθέσει τη δυνατότητα Online αποθήκευσης θεωρητικά κάθε είδους αρχείο αρκεί φυσικά αυτό να είναι προσβάσιμο απο iOS συσκευή ή υπολογιστή της Apple. Η κάθε εφαρμογή θα έχει δυνατότητα πρόσβασης στο iCloud Drive και θα μπορεί να αποθηκεύσει σε αυτό αρχεία. Στη συνέχεια αυτά θα είναι προσβάσιμα απο την ίδια την εφαρμογή αλλά ο χρήστης θα μπορεί να τα αναζητήσει και μέσω του Finder της ενσωματωμένης αναζήτησης των συσκευών της Apple.

Η λειτουργικότητα της υπηρεσίας είναι περιορισμένη όταν χρησιμοποιείται απο iOS συσκευή ακολουθώντας τους περιορισμούς που θέτει η Apple στο λειτουργικό σύστημα.  Η πρόσβαση στο iCloud Drive απο Mac υπλογιστή προσφέρει επιπλέον δυνατότητες όπως η αποθήκευση κάθε είδους αρχείου.

Σε μια κίνηση “εναρμόνησης” της τιμολογιακής της πολιτικής στα επίπεδα του ανταγωνισμού, η Apple προσφέρει 20GB αποθηκευτικού χώρου έναντι 0.99 δολαρίων το μήνα ενώ τα 200 GB κοστίζουν “μόλις” 3.99 δολάρια το μήνα. Όπως μέχρι και σήμερα, τα 5 πρώτα GB αποθηκευτικού χώρου προσφέρονται δωρεάν με την εγγραφή κάθε νέου χρήστη του iCloud.

Η Apple ανέφερε πως το iCloud Drive θα είναι προσβάσιμο και απο τα Windows της Microsoft χωρίς όμως να διευκρινήσει πως ακριβώς θα γίνεται αυτό αλλά και ποιες απο τις παρεχόμενες υπηρεσίες θα προσφέρονται σε αυτή τη περίπτωση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights