Αρχικη ΦΗΜΕΣ Galaxy Note 4: Exynos επεξεργαστής στη LTE έκδοση
galaxy-note-4-lte-in2mobile-featured-image

Galaxy Note 4: Exynos επεξεργαστής στη LTE έκδοση

απο Kostas Gliatiotis

Το δημοφιλές πλέον για τις “διαρροές” του Sammobile αναφέρει πως το Galaxy Note 4, ο αντικαταστάτης του ιδιαίτερα επιτυχημένου Galaxy Note 3 θα χρησιμοποιεί Exynos επεξεργαστή κατασκευασμένο απο την ίδια τη Samsung και στην LTE έκδοση της συσκευής.

Μέχρι σήμερα οι LTE εκδόσεις των κορυφαίων συσκευών της εταιρείας χρησιμοποιούσαν επεξεργαστές της Qualcomm. Ο συγκεκριμένος περιορισμός οφείλονταν σε πολλούς παράγοντες με βασικότερο την “αδυναμία” της Samsung LSI να κατασκευάσει Exynos επεξεργαστές σε ποσότητες ικανές να καλύψουν το σύνολο της παγκόσμιας αγοράς. Πολλά δίκτυα από τη πλευρά τους “απαιτούσαν” τη χρήση λύσεων δικτύου που είχαν πιστοποιηθεί απο τα ίδια ότι λειτουργούν σωστά στο δίκτυο τους. Μέχρι πριν λίγο καιρό η μοναδική εταιρεία που κατασκευάζει ολοκληρωμένα με δυνατότητα υποστήριξης LTE δικτύων που διέθετε τη συγκεκριμένη “πιστοποίηση” ήταν η Qualcomm. Η Intel όμως έχοντας εδώ και καιρό ξεκινήσει να κατασκευάζει τα δικά της ολοκληρωμένα δικτύου με υποστήριξη LTE δικτύων διαθέτει πλέον την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία για να προσφέρει τις λύσεις της σε κατασκευαστές όπως η Samsung.

Έχοντας προφανώς “λύσει” τα προβλήματα στη κατασκευή αρκετών Exynos επεξεργαστών η Samsung και έχοντας πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις λύσεις της Intel φαίνεται πως ήρθε η ώρα να σταματήσει να βασίζεται στη Qualcomm για τη παροχή επεξεργαστών.

Το Galaxy Note 4 όπως όλα δείχνουν θα είναι η πρώτη συσκευή ευρείας παραγωγής της εταιρείας (μετά το περιορισμένης διάθεσης Galaxy Note 3 Lite) που θα υποστηρίζει LTE δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και θα χρησιμοποιεί επεξεργαστή κατασκευασμένο απο την ίδια τη Samsung. Χρησιμοποιώντας λοιπόν τον ΧΜΜ7260 της Intel, η Samsung θα χρησιμοποιήσει τον μέχρι στιγμής μη-ανακοινωμένο Exynos 5433 και στην Ευρωπαική έκδοση του Galaxy Note 4.

Η έκδοση της συσκευής για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτείων θα συνεχίσει πάντως να βασίζεται σε επεξεργαστή της Qualcomm και συγκεκριμένα τον SnapDragon 805 η σημαντική διαφορά του οποίου σε σύγκριση με τον Snapdragon 801 του Galaxy S5 είναι η Adreno 420 κάρτα γραφικών.

Η σειρά Galaxy Tab S θα αποτελέσει όπως όλα δείχνουν μια “δοκιμή” ευρείας παραγωγής του συγκεκριμένου συνδυασμού, αρκετά νωρίτερα από την ανακοίνωση και κυκλοφορία του Galaxy Note 4, έτσι ώστε η εταιρεία να έχει τον απαραίτητο χρόνο να λύσει τα όποια θέματα τυχόν παρουσιαστούν.

Σημείωση Συντάκτη :

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση του Galaxy Note 3 Lite, της πρώτης συσκευής της Samsung που συνδυάζει LTE και Exynos επεξεργαστή. Μάλιστα ο Exynos 5260 μπορεί να διαθέτει συνολικά “μόνο” 6 επεξεργαστές, έχει όμως τη δυνατότητα να τους χρησιμοποιεί ταυτόχρονα!

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights