Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Twitter: Gif που μετατρέπονται σε βίντεο
twitter-gif-in2mobile-featured

Twitter: Gif που μετατρέπονται σε βίντεο

απο alpha

Πριν από μερικές ημέρες το Twitter ενεργοποίησε τη δυνατότητα “ανεβάσματος” αρχείων GIF σαν φωτογραφίες σε κάθε Tweet. Με αυτό το τρόπο, κάθε χρήστης έχει πλέον τη δυνατότητα να κάνει Tweet κινούμενες εικόνες αφού η βασική χρήση των GIF αρχείων εικόνας τα τελευταία χρόνια είναι για τη δημιουργία κινούμενων εικόνων.

Στη πραγματικότητα όμως, το Twitter μετά το ανέβασμα του αρχείου GIF από το χρήστη στους Server του, το μετατρέπει σε αρχείο βίντεο πριν εμφανιστεί στο εκάστοτε Tweet. Συγκεκριμένα το αρχείο GIF μετατρέπεται σε βίντεο MP4 που στη συνέχεια περιέχεται σε HTML5 κώδικα. Η συγκεκριμένη “μετατροπή” γίνεται για έναν πολύ απλό λόγο. Το GIF σαν πρότυπο εικόνας πλησιάζει τα … 30 χρόνια ύπαρξης αφού υπάρχει από το 1987 ενώ το 1989 προστέθηκε η δυνατότητα κινούμενων εικόνων. Παρά τα μικρά σε διάρκεια κινούμενα αρχεία εικόνας και τη χαμηλή ποιότητα τους με περιορισμένη χρωματική παλέτα, το κάθε GIF αρχείο τελικά έχει μέγεθος αρκετών MB. Η μετατροπή τους λοιπόν σε αρχείο βίντεο όσο “περίεργο” και αν ακούγεται μειώνει το μέγεθος του αρχείου ενώ ταυτόχρονα κάνει πιο εύκολη και τη διαχείριση του από τους Server της εταιρείας μειώνοντας τον αποθηκευτικό χώρο που απαιτεί κάθε αρχείο.

Δυστυχώς όμως η συγκεκριμένη επιλογή έχει και κάποια μειονεκτήματα. Πολλά προγράμματα περιήγησης ή Browsers δεν “αναγνωρίζουν” σωστά το … κρυμμένο σε HTML5 κώδικα MP4 βίντεο. Σε αυτή την περίπτωση από ότι φαίνεται το αρχείο προβάλλεται σε Flash  βίντεο που παρά και τα δικά του μειονεκτήματα συνεχίζει να έχει μεγαλύτερη συμβατότητα σε πολλές περιπτώσεις. Η μετατροπή σε Flash αρχείο με τη σειρά της δημιουργεί προβλήματα αφού η αποθήκευση του αρχείου πολλές φορές είναι πολύπλοκη ενώ στη συνέχεια η αποθήκευση του σε Flash βίντεο δυσκολεύει τη χρήση του σε νέο Tweet αφού δεν υποστηρίζεται το “ανέβασμα” αρχείων Flash στο Twitter.

Κάτι που ξεκινάει λοιπόν σαν ένα απλό GIF στη πορεία μετατρέπεται και αλλάζει ο τρόπος προβολής, διαχείρισης και αποθήκευσης του σε αρχεία σαφώς πιο “βολικά” για το Twitter που όμως μπορούν εύκολα να αλλάξουν προς το χειρότερο την εμπειρία χρήσης. Με δεδομένο πως ακόμα η συγκεκριμένη δυνατότητα βρίσκεται στην αρχή της λειτουργίας της είναι πολύ πιθανόν σύντομα το Twitter να βρει εναλλακτικούς τρόπους να διορθώσει αυτά τα προβλήματα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights