Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Z Launcher: Ο Android Launcher της Nokia
nokia-z-launcher-in2mobile-featured-image

Z Launcher: Ο Android Launcher της Nokia

απο Kostas Gliatiotis

Ακόμα και μετά την εξαγορά της Nokia απο τη Microsoft και τη πλήρη απορρόφηση της, η εταιρεία φαίνεται πως δεν έχει σκοπό να σταματήσει να “ασχολείται” με την αγορά του Android της Google. Η τελευταία δημιουργία της Nokia για το συγκεκριμένο λειτουργικό είναι ο Z Launcher, που όπως και πολλοί άλλοι Launcher διαφόρων προγραμματιστών δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να αλλάξει την εμφάνιση του μενού της Android συσκευής του.

Ο Z Launcher όμως έρχεται με συγκεκριμένες, ξεχωριστές και αρκετά ενδιαφέρουσες δυνατότητες.  Ο βασικός σχεδιασμός του έχει σκοπό την παρουσίαση των εφαρμογών, Widgets ακόμα και επαφών που χρησιμοποιεί συχνά ο χρήστης της συσκευής όσο το δυνατόν πιο εύκολα από την οθόνη αναμονής. Ταυτόχρονα όμως ο Z Launcher έχει σχεδιαστεί να μαθαίνει τις συνήθειες του χρήστη και να προσαρμόζεται σε αυτές. Αρχικά μπορεί να “μάθει” τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί πιο συχνά ο ιδιοκτήτης της συσκευής και να τις προβάλει στη πρώτη σελίδα του μενού. Όμως ο Z Launcher μπορεί να προσαρμοστεί ακόμα και στις ώρες τις ημέρας και τη χρήση της συσκευής όταν π.χ. αυτή είναι διαφορετική κατά τις εργάσιμες ώρες σε σχέση με την υπόλοιπη ημέρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί για παράδειγμα να “μάθει” ότι ο χρήστης χρησιμοποιεί συχνά την εφαρμογή ανταλλαγής email και να την εμφανίζει πρώτη στη λίστα ενώ στη συνέχεια μπορεί το απόγευμα να χρησιμοποιεί περισσότερο τις εφαρμογές κοινωνικών δικτύων και να εμφανίζει αυτές πρώτες. Η προσαρμογή αυτή μάλιστα μπορεί να βασίζεται ακόμα και στο που βρίσκεται ο χρήστης της συσκευής με τον Z Launcher να μπορεί να αναγνωρίσει πότε αυτός βρίσκεται στο χώρο εργασίας ή το σπίτι του.

Δυστυχώς όμως αρχικά η Alpha δοκιμαστική έκδοση του Z Launcher της Nokia είναι διαθέσιμη μόνο σε επιλεγμένους χρήστες ενώ η λειτουργία του έχει δοκιμαστεί μόνο στο Nexus 5 και τις πιο πρόσφατες Galaxy S συσκευές της Samsung.

Παρόλα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ενδιαφέρον το ότι η Nokia αφιερώνει χρόνο και προσπάθεια στη δημιουργία μιας εφαρμογής για συσκευές άλλων κατασκευαστών και μάλιστα για ένα λειτουργικό σύστημα που η ίδια μέχρι στιγμής δεν θεωρεί βασικό της “όπλο” για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό.

Σημείωση Συντάκτη: Οι δυνατότητες του Z Launcher δείχνουν πως η “πρώην” πλέον Nokia μέχρι και σήμερα διαθέτει προσωπικό που είναι απόλυτα ικανό να “σκέφτεται” και να δημιουργεί πρωτότυπες υπηρεσίες και εφαρμογές. Είναι πραγματικά κρίμα που η εταιρεία διάλεξε αρχικά τα Windows Phone σαν το λειτουργικό σύστημα των συσκευών της, που εκ φύσεως δεν επιτρέπει επεμβάσεις σαν τον Z Launcher και πολλές άλλες καινοτομίες που πιθανότατα θα μπορούσε η Nokia να προσφέρει στην αγορά των Android συσκευών.

Nokia Z Launcher Video

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights