Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Γερμανία: Δεν θα ανανέωσει τη συνεργασία της με τη Verizon
germany-verizon-in2mobile-featured-image

Γερμανία: Δεν θα ανανέωσει τη συνεργασία της με τη Verizon

απο Kostas Gliatiotis

Το Γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα πως δεν προτίθεται να ανανεώσει το συμβόλαιο συνεργασίας του με την Αμερικάνικη εταιρεία τηλεπικοινωνιών Verizon.

Η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις για τη συχνότητα και τους τρόπους που χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί πιθανότατα μέχρι και σήμερα η Αμερικάνικη υπηρεσία πληροφοριών NSA. Συγκεκριμένα η Γερμανική κυβέρνηση θεωρεί σχεδόν βέβαιο πως η Verizon είτε εν γνώση της είτε όχι συνέβαλε και συμβάλει στη παρακολούθηση των επικοινωνιών στη Γερμανία και όχι μόνο.

Το συμβόλαιο που λήγει το 2015 δεν πρόκειται να ανανεωθεί και η κίνηση αυτή σηματοδοτεί πιθανότατα την αρχή μιας γενικότερης “αντίδρασης” εταιρειών και ολόκληρων κρατών απέναντι στον τρόπο που η Αμερικάνικη κυβέρνηση παρακολουθεί επικοινωνίες ακόμα και εκτός της χώρας της.

Οι Αμερικάνικες εταιρείες τηλεπικοινωνιών αλλά και παροχής υπηρεσιών και εξοπλισμού αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά τη πιθανότητα σημαντικής μείωσης των εσόδων τους από τη συνεχόμενη απώλεια πελατών και εσόδων εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

Εταιρείες όπως η Microsoft και η Apple, έχοντας ήδη δει σημαντική πτώση στη χρήση των υπηρεσιών τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο, σε μια προσπάθεια να “πείσουν” πως δεν συμμετέχουν στη παρακολούθηση αυτή εν γνώση τους, εδώ και αρκετό καιρό δημιουργούν εγκαταστάσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε τα δεδομένα των χρηστών τους να μην είναι προσβάσιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και να μη διέπονται και από τη νομοθεσία της συγκεκριμένης χώρας. Η Microsoft πρόσφατα αρνήθηκε σε υπηρεσίες ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτείων πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών από επικοινωνίες που είχαν πραγματοποιηθεί εκτός της χώρας.

Εταιρείες τηλεπικοινωνιών όπως η Verizon δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιδράσουν αναλόγως αφού αναγκαστικά ο εξοπλισμός τους βρίσκεται εντός των Ηνωμένων Πολιτειών και άρα είναι υποχρεωμένες να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία της χώρας και τα αιτήματα της κυβέρνησης.

Η απώλεια των εσόδων τους φαίνεται πάντως να είναι και ο μοναδικός τρόπος να αρχίσουν οι ίδιες οι εταιρείες να πιέζουν την Αμερικάνικη Κυβέρνηση να αλλάξει τη πολιτική της σε ότι αφορά θέματα παρακολούθησης εντός και εκτός της χώρας τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights