Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Ρωσσία: Υποχρεωτική η αποθήκευση δεδομένων σε Server εντός της χώρας.
russia-in2mobile-featured-image

Ρωσσία: Υποχρεωτική η αποθήκευση δεδομένων σε Server εντός της χώρας.

απο Kostas Gliatiotis

Η “κάτω Βουλή” της Ρωσσίας κατέθεσε σήμερα ένα νομοσχέδιο με βάση το οποίο, οι εταιρείες που αποθηκεύουν δεδομένα των χρηστών της χώρας θα πρέπει να το κάνουν σε εγκαταστάσεις που θα λειτουργούν εντός της Ρωσσίας.

Εάν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ψηφιστεί και εφαρμοστεί σαν νόμος, εταιρείες όπως το Facebook, η Google, η Apple και η Microsoft θα πρέπει να δημιουργήσουν εγκαταστάσεις εντός της Ρωσσίας εάν θέλουν να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους χρήστες της χώρας.

Μετά τη διαμάχη της Microsoft με την Αμερικάνικη κυβέρνηση και τη διακοπή της συνεργασίας της Γερμανίας με την επίσης Αμερικάνικη Verizon, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δείχνει πως η Ρωσσία είναι διατεθιμένη να προχωρήσει ένα βήμα ακόμα για να προστατεύσει τα δεδομένα των πολιτών της (με οποιοδήποτε κίνητρο και αν το κάνει) από πιθανή υποκλοπή τους. Η χρήση εγκαταστάσεων εντός της χώρας θα κάνει, στη θεωρία τουλάχιστον, πιο δύσκολη τη πρόσβαση σε αυτά από υπηρεσίες της Αμερικάνικης κυβέρνησης με ή χωρίς τη γνώση και σύμφωνη γνώμη των εταιρειών που τα διαχειρίζονται. Με αυτό τον τρόπο η Ρωσσία εξασφαλίζει πως αν ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση κάποια εταιρεία παραχωρήσει δεδομένα Ρώσσων χρηστών, η εταιρεία θα διωχθεί με βάση τη Ρώσσικη νομοθεσία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights