Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Ευρωπαική Ένωση: Ελέγχει την εξαγόρα του WhatsApp από το Facebook
eu-logo-in2mobile-featured-image

Ευρωπαική Ένωση: Ελέγχει την εξαγόρα του WhatsApp από το Facebook

απο Kostas Gliatiotis

Μπορεί το Facebook να έχει εδώ και καιρό ανακοινώσει τη πρόθεση του να εξαγοράσει τη δημοφιλη υπηρεσία ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων WhatsApp, για να ολοκληρωθεί όμως αυτή θα πρέπει πρώτα να πάρει την έγκριση των αρμόδιων αρχών σε Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και την Ευρωπαική Ένωση.

Φαίνεται όμως πως η Ευρωπαική Ένωση (που σαφώς επιρρεάζεται λιγότερο απο την “ισχύ” του facebook) πριν δώσει την έγκριση της προβαίνει σε μια μάλλον πρωτότυπη κίνηση. Συγκεκριμένα η επιτροπή ελέγχου ανταγωνισμού και μονοπωλίων της Ευρωπαική Ένωσης ζήτησε από ανταγωνιστικές του WhatsApp υπηρεσίες όπως το Viber να έκφρασουν την άποψη τους για την εξαγορά.

Το περιεχόμενο του ερωτηματολογίου που απέστειλε η επιτροπή στις εταιρείες αυτές δεν έχει γίνει γνωστό, τα θέματα που θέλει όμως να καλύψει μέσω αυτού η επιτροπή είναι αρκετά και ιδιαίτερα σημαντικά.

Σύμφωνα με το ίδιο το Facebook στη δημοσιεύση των τελευταίων του οικονομικών αποτελεσμάτων, οι χρήστες που έχουν πρόσβαση σε αυτό μέσω φορητών συσκευών όπως κινητά τηλέφωνα και Tablets αγγίζουν τα 289 εκατομμύρια. Αντίστοιχα οι χρήστες του Whatsapp χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός τους απαριθμούν αρκετά εκατομμύρια και η δυνατότητα εκμετάλευσης τους από το Facebook είναι σίγουρα ένας από τους λόγους που γίνεται η συγκεκριμένη εξαγορά. Τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών που διαθέτει η κάθε μια από τις δύο εταιρείες, ο τρόπος χρήσης τους αν η εξαγορά τελικά ολοκληρωθεί είναι ένα σημαντικό ζήτημα στο οποίο η Ευρωπαική Ένωση δείχνει να δίνει μεγαλύτερη σημασία από ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες για μια ακόμα φορά.

Αντίστοιχα η τεράστια αυτή βάση χρηστών αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τον ανταγωνισμό του WhatsApp όπως το Viber αλλά και το Skype και είναι βέβαιο πως η επιτροπή της Ευρωπαικής Ένωσης θέλει να γνωρίζει όσο το δυνατόν καλύτερα τις επιπτώσεις που θα έχει η εξαγορά στις εταιρείες αυτές καθώς και το κατά πόσο θα συμβάλει στην ύπαρξη ουσιαστικά μονοπωλίου ή όχι.

Η απόφαση της Ευρωπαικής Ένωσης για την έγκριση ή μη της εξαγοράς θα εξαρτηθεί φυσικά και από άλλους παράγοντες χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό πότε θα ληφθεί η απόφαση αυτή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights