Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Tegra K1 64bit: Με δύο πυρήνες αρχιτεκτονικής Denver.
tegra-k1-64-bit-in2mobile-featured-image

Tegra K1 64bit: Με δύο πυρήνες αρχιτεκτονικής Denver.

απο Kostas Gliatiotis

Πριν από μερικούς μήνες κατά τη πρώτη επίσημη παρουσίαση του Tegra K1 της Nvidia, η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως σταδιακά θα κάνει διαθέσιμη και μια ακόμα έκδοση του βασισμένη σε σχεδιασμένο από την ίδια επεξεργαστή αρχιτεκτονικής 64bit με τη κωδική ονομασία Denver.

Σήμερα η Nvidia ανακοίνωσε πως ξεκινά τη διάθεση του Tegra K1 64bit στους κατασκευαστές, έχοντας στο εσωτερικό του δύο πυρήνες αρχιτεκτονικής Denver με μέγιστη ταχύτητα χρονισμού τα 2.5 GHz. Μπορεί η ύπαρξη δύο μόνο πυρήνων να “απογοητεύει” στα χαρτιά, στη πραγματικότητα όμως η αρχιτεκτονική των 64bit υπόσχεται να προσφέρει σημαντική αύξηση στην απόδοση του Tegra K1 ακόμα και σε διάταξη δύο πυρήνων. Ο Tegra K1 64bit διαθέτει την ίδια κάρτα γραφικών με την έκδοση των 32bit, που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Kepler που χρησιμοποιεί η εταιρεία και στις κάρτες γραφικών για υπολογιστές. Με τη σειρά της η κάρτα γραφικών θα παρέχει σύμφωνα με την Nvidia απόδοση ίση με αυτή ενός υπολογιστή, η για να είμαστε πιο ρεαλιστές, παραπλήσια με αυτή μιας παιχνιδομηχανής προηγούμενης γενιάς όπως το Playstation 3 και το Xbox 360.

Μέχρι στιγμής κανένας κατασκευαστής δεν έχει ανακοινώσει κάποια συσκευή βασισμένη στον Tegra K1 64bit, με δεδομένο όμως πως υπάρχει υποστήριξη για επεξεργαστές του είδους στην επόμενη έκδοση του Android, αλλά και ελάχιστες 64bit λύσεις από άλλους κατασκευαστές ολοκληρωμένων είναι σχεδόν σίγουρο πως κάποια στιγμή θα δούμε συσκευή βασισμένη στον Tegra K1 64bit.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights