Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Apple: Παραδέχεται πως οι Servers του iCloud δέχθηκαν επίθεση
icloud-server-atack-in2mobile-featured-image

Apple: Παραδέχεται πως οι Servers του iCloud δέχθηκαν επίθεση

απο Kostas Gliatiotis

Πέρα από το γνωστό σε όλους σχεδόν πλέον θέμα με τη διαρροή “προσωπικών” φωτογραφιών από διάφορες διασημότητες, τις οποίες αυτοί που τις διέθεσαν δημόσια ισχυρίζονται ότι απέκτησαν από τους iCloud λογαριασμούς των διασημοτήτων αυτών, η Apple παραδέχθηκε σήμερα και επίσημα πως οι Server της έχουν δεχθεί “επίθεση” με σκοπό την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων.

Η Apple δεν αναφέρει συγκεκριμένα ποιος και πότε προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στο iCloud, αφήνει όμως να εννοηθεί πως αναφέρεται σε προσπάθειες που έγιναν με προέλευση τη Κίνα χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό αν αυτές προέρχονται από την ίδια τη κυβέρνηση της χώρας.

Αναλυτικότερα, η Apple δήλωσε πως έχουν σημειωθεί “σποραδικές, οργανωμένες προσπάθειες απόκτησης πρόσβασης στους Servers του iCloud” με τη χρήση παλαιότερων πιστοποιητικών ασφαλείας που σύμφωνα με την ίδια τουλάχιστον έχουν πλέον λήξει.

Έσπευσε όμως να ξεκαθαρίσει πως οι επιθέσεις αυτές έγιναν μέσω του site icloud.com και όχι μέσω κάποιας iOS συσκευής. Ταυτόχρονα ενημέρωσε πως οι χρήστες της τελευταίας έκδοσης Yosemite του OS X είναι σφαλής, χωρίς όμως να αναφέρει αν οι χρήστες παλαιότερης έκδοσης του λειτουργικού της ή ακόμα περισσότερο οι χρήστες Windows υπολογιστών (που είναι σαφώς περισσότεροι) διατρέχουν κάποιο κίνδυνο ή όχι.

Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε πως η εταιρεία ήταν ιδιαίτερα προσεκτική στην επίσημη ανακοίνωση της. Συγκεκριμένα ανέφερε πως οι Servers του iCloud δεν έχουν “επιρρεαστεί” από τις συγκεκριμένες επιθέσεις και πως η ίδια αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά το συγκεκριμένο θέμα και ότι τέλος οι προσπάθειες αυτές έγιναν με σκοπό την απόκτηση δεδομένων των χρηστών. Πουθενά στην ανακοίνωση της η Apple δεν δηλώνει ξεκάθαρα αν οι συγκεκριμένες προσπάθειες ήταν ή όχι επιτυχημένες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights