Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google Glass: Απαγορεύεται η χρήση τους στο σινεμά…

Google Glass: Απαγορεύεται η χρήση τους στο σινεμά…

απο Kostas Gliatiotis

Η “Ένωση Κινηματογράφου” των Ηνωμένων Πολιτειών προχώρησε σήμερα σε μια μάλλον αναμενόμενη κίνηση με αρκετή θα λέγαμε καθυστέρηση.

Απαγόρευσε τη χρήση των Google Glass, των “έξυπνων” γυαλιών της εταιρείας, κατά τη προβολή ταινίας σε κάθε μια από τις 26.000 αίθουσες που εκπροσωπούνται από την “Ένωση ιδιοκτητών Κινηματογράφου” των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι υπάλληλοι του κινηματογράφου έχουν πλέον και επίσημα το δικαίωμα να ζητήσουν από τον … χρήστη/κάτοχο των Google Glass να τα αφαιρέσει πριν την είσοδο του στην αίθουσα προβολής, ενώ στη συνέχεια έχουν το δικαίωμα να καλέσουν την αστυνομία σε περίπτωση που θεωρήσουν ότι αυτός τα χρησιμοποιεί για την μαγνητοσκόπηση της ταινίας.

Μπορεί η συγκεκριμένη απαγόρευση να ακούγεται “λογική” και να αναρωτιέται κανείς γιατί δεν ισχύει εδώ και καιρό, και πιο συγκεκριμένα από την έναρξη της κυκλοφορίας των Google Glass. Η απάντηση είναι πως οι Αμερικάνοι είναι για μια ακόμα φορά απλά… Αμερικάνοι, και μέχρι σήμερα δεν υπήρχε επίσημη απαγόρευση της χρήσης τους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να εμποδίσει κάποιον να τα φοράει κατά τη προβολή μιας ταινίας άσχετα με το αν είχαν τη δυνατότητα να την καταγράψουν μέσω της ενσωματωμένης κάμερας τους.

Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι πως τα Google Glass είναι ένα μέχρι τουλάχιστον σήμερα “ιδιαίτερο” προϊόν του οποίου ο ιδιοκτήτης κατά κανόνα είναι περισσότερο εξοικειωμένος με την τεχνολογία από το μέσο επισκέπτη μιας κινηματογραφικής αίθουσας. Αυτό σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα γνωρίζει και πως να “κατεβάσει” στον υπολογιστή του τη συγκεκριμένη ταινία και να τη δει στην άνεση του σπιτιού του ( ή του γραφείου του) κάτι που σημαίνει πως πιθανότατα επιλέγει για τους δικούς του λόγους να τη δει στον κινηματογράφο.

Σημείωση Συντάκη :

Στη σελίδα της “Ένωσης ιδιοκτητών Κινηματογράφου”  η φωτογραφία του ανθρώπου με την κουκούλα για να μη “φαίνεται” που κρατάει ταυτόχρονα στα χέρια του υψωμένη μια … παράνομη συσκευή καταγραφής (το κινητό του τηλέφωνο δηλαδη…) που φαίνεται από τη μισή αίθουσα είναι ταυτόχρονα αστεία αλλά και μια ένδειξη του σε ποιους ανθρώπους απευθύνεται η συγκεκριμένη “διαφήμιση” και όχι μόνο.

ban-funny-only-in-america

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights