Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Qualcomm: Παρουσίασε τον Snapdragon 820
snapdragon-820-in2mobile-featured-image

Qualcomm: Παρουσίασε τον Snapdragon 820

απο Kostas Gliatiotis

Με την Qualcomm να “προσπαθεί” να πείσει την αγορά για τα πλεονεκτήματα του Snapdragon 810 που με μικρή καθυστέρηση άρχισε να βρίσκει τη θέση του στο εσωτερικό πολλών High End συσκευών όπως το G Flex 2 της LG και το One M9 της HTC, η εταιρεία παρουσίασε σήμερα επίσημα τον επόμενης γενιάς επεξεργαστή της, τον Snapdragon 820.

Η σημαντική διαφορά του Snapdragon 820 από τις πρόσφατες προτάσεις της εταιρείας, είναι πως στο εσωτερικό του θα χρησιμοποιείται και πάλι πυρήνας σχεδιασμένος από την ίδια την Qualcomm και όχι κάποιο σχέδιο της ARM όπως ο A-57 στον 810 αλλά ούτε και ο A-72 που θα βρίσκεται στο εσωτερικό του Snapdragon 620.

Ο νέος “πυρήνας” της Qualcomm έχει την ονομασία Kryon, και παρότι βασίζεται όπως και ο προκάτοχος του Krait σε αυτούς της ARM, θα διαθέτει βελτιώσεις και αλλαγές στο σχεδιασμό του, όπως μας έχει συνηθίσει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Φυσικά θα παρέχει υποστήριξη για λειτουργικά συστήματα των 64-bit. Η Qualcomm δεν αποκάλυψε τα χαρακτηριστικά του Snapdragon 820 με περισσότερες λεπτομέρειες, με μοναδικό στοιχείο την μη αναφορά της αρχιτεκτονικής big.LITTLE της ARM, δείχνοντας πως πιθανότατα η εταιρεία θα επιστρέψει σε διάταξη τεσσάρων πυρήνων ή περισσότερων που απλά θα χρησιμοποιούν τη νέα αρχιτεκτονική.

Ο Snapdragon 820 θα κατασκευάζεται στα 14nm προσφέροντας αυξημένη ταχύτητα λειτουργίας αλλά και θεωρητικά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, με την Qualcomm να μην έχει ξεκαθαρίσει πάντως ακόμα ποια εταιρεία θα αναλάβει την κατασκευή του.

Ο νέος επεξεργαστής θα ξεκινήσει να διατίθεται στους κατασκευαστές συσκευών στο δεύτερο μισό του 2015 που σημαίνει ότι οι πρώτες συσκευές με αυτόν στο εσωτερικό του θα φτάσουν στην αγορά πιθανότατα στις αρχές του 2016.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights