Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Facebook: Μπορεί να αναγνωρίσει χρήστες που έχουν το πρόσωπο τους καλυμμένο σε φωτογραφίες
Facebook

Facebook: Μπορεί να αναγνωρίσει χρήστες που έχουν το πρόσωπο τους καλυμμένο σε φωτογραφίες

απο Kostas Gliatiotis

Η πολιτική του facebook να δημιουργεί υπηρεσίες και εφαρμογές που πολλές φορές ξεπερνούν τα “φυσιολογικά” όρια είναι γνωστή, και μερικές από αυτές μαζί με την βελτιωμένη λειτουργικότητα τους δημιουργούν και ερωτήματα για το κατά πόσο είναι μέσα στα όρια του αποδεκτού.

Η τελευταία από αυτές είναι ένας “αλγόριθμος” αναγνώρισης ατόμων που ανέπτυξε το τμήμα τεχνητής νοημοσύνης του Facebook, ο οποίος διαθέτει την μοναδική ικανότητα να αναγνωρίζει άτομα σε φωτογραφίες ακόμα και αν σε αυτές δεν φαίνεται το πρόσωπο τους. Σύμφωνα με το facebook, ο αλγόριθμος αυτός μπορεί να χρησιμοποιήσει άλλα “μοναδικά” χαρακτηριστικά όπως τα μαλλιά και το χτένισμα ενός ανθρώπου, τον τύπο αλλά και τη στάση του σώματος του προκειμένου να αναγνωρίσει κάποιον σε μια φωτογραφία όταν δεν φαίνεται το πρόσωπο του.

Ο αλγόριθμος αυτός σύμφωνα με τις δοκιμές του facebook έχει ποσοστό επιτυχίας 83% στις δοκιμές που έχει κάνει το κοινωνικό δίκτυο, ποσοστό αρκετά εντυπωσιακό. Προς το παρόν πάντως δεν έχει γίνει γνωστό αν και με ποιον τρόπο η νέα αυτή δυνατότητα θα γίνει διαθέσιμη στους χρήστες ή αν θα παραμείνει ένα εργαλείο αποκλειστικά διαθέσιμο για το ίδιο το facebook και τις δικές του ανάγκες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights