Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ BlackBerry: Το Πακιστάν απαγορεύει την αποστολή e-mail με τις συσκευές της εταιρείας

BlackBerry: Το Πακιστάν απαγορεύει την αποστολή e-mail με τις συσκευές της εταιρείας

απο Kostas Gliatiotis

Μπορεί η RIM, η εταιρεία που κατασκευάζει τα Blackberry Smartphones να μην διανύει εδώ και αρκετά χρόνια την καλύτερη εποχή της οικονομικά και όχι μόνο, οι υπηρεσίες που προσφέρει όμως συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να είναι χρήσιμες σε αρκετά δίκτυα παγκοσμίως.

Μια από αυτές, η αποστολή και λήψη e-mail από και προς Blackberry συσκευές φαίνεται πως έχει γίνει στόχος της Κυβέρνησης στο Πακιστάν, αφού αυτή φαίνεται πως ζήτησε από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας της χώρας να σταματήσουν να την υποστηρίζουν. Ο λόγος για αυτή την κίνηση είναι η ασφάλεια που παρέχει η υπηρεσία της RIM που κάνει σχεδόν αδύνατον για κάποιον να παρακολουθήσει τις συνομιλίες μεταξύ Blackberry συσκευών.

Εκτός από τις ίδιες τις συσκευές που προσφέρουν θεωρητικά αυξημένη ασφάλεια, η υπηρεσία ανταλλαγής e-mail γίνεται μέσω εξοπλισμού και υπηρεσίας που ελέγχεται από την ίδια την RIM και το επίπεδο ασφάλειας αυτής είναι αρκετά υψηλό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατο για ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και αντίστοιχα για όποιον έχει πρόσβαση σε αυτό (όπως η κυβέρνηση μιας χώρας) να παρακολουθήσει το περιεχόμενο των e-mail που ανταλλάσσουν οι χρήστες των Blackberry συσκευών.

Η κυβέρνηση του Πακιστάν τώρα που έτσι και αλλιώς δεν φημίζεται για την Δημοκρατικότητα της ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει τυχόν “τρομοκράτες” αλλά και κάθε είδους συνομιλίες που η ίδια θα ήθελε να γνωρίζει αφού στο παρελθόν έχει παρακολουθήσει δημοσιογράφους και όχι μόνο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights