Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Android: Λιγότερες προ-εγκατεστημένες εφαρμογές στο μέλλον
nexus-6-in2mobile-main-menu

Android: Λιγότερες προ-εγκατεστημένες εφαρμογές στο μέλλον

απο Kostas Gliatiotis

Οι περισσότεροι κατασκευαστές Smartphones που χρησιμοποιούν το Android της Google είναι γνωστό ότι επεμβαίνουν σε διαφορετικό βαθμό ο καθένας στην εμφάνιση και την λειτουργικότητα του. Ταυτόχρονα προσθέτουν και αρκετές εφαρμογές που ο χρήστης δεν έχει την δυνατότητα να διαγράψει από την συσκευή του ακόμα και αν δεν τις χρησιμοποιεί.

Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό όμως είναι πως και η ίδια η Google ακολουθεί μια αντίστοιχη πολιτική με τις δικές τις εφαρμογές. Σύμφωνα με τους “κανονισμούς” που ακολουθούν οι κατασκευαστές Android συσκευών όπως η Samsung, η LG, η Sony και η HTC, κάθε μια από τις συσκευές τους πρέπει να έχει ένα σύνολο εφαρμογών της εταιρείας εγκατεστημένες. Εφαρμογές όπως ο Chrome και το Gmail είναι χρήσιμες σε σχεδόν όλους τους χρήστες, όμως πολλές ακόμα που είναι επίσης υποχρεωτικές όπως το Google Newsstand και το Google Play Books είναι εφαρμογές που παρότι οι περισσότεροι δεν χρησιμοποιούν δεν μπορούν εύκολα να αφαιρέσουν από την συσκευή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google έχει ήδη αλλάξει τους “κανονισμούς” αυτούς και πλέον δεν είναι υποχρεωτική η εγκατάσταση τους στις Android συσκευές κάθε κατασκευαστή. Μάλιστα μέσα στις εφαρμογές που πλέον δεν θα υπάρχουν προ-εγκατεστημένες είναι και το Google+, το μάλλον αποτυχημένο κοινωνικό δίκτυο της εταιρείας. Δυστυχώς η λίστα με τις εφαρμογές δεν περιλαμβάνει, τουλάχιστον προς το παρόν και άλλες όπως το Play Music και το Play Movies, που προσφέρουν την δυνατότητα ακρόασης μουσικής και προβολής ταινιών αντίστοιχα, φυσικά πάντα επί πληρωμή.

Για όσους χρήστες θέλουν να χρησιμοποιήσουν κάποια από αυτές τις εφαρμογές, θα υπάρχει φυσικά η δυνατότητα αν τις κατεβάσουν από το Play Store όπως οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights