Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Samsung: Παρουσίασε και επίσημα το Galaxy A9

Samsung: Παρουσίασε και επίσημα το Galaxy A9

απο Kostas Gliatiotis

Σε μια προσπάθεια να διευρύνει ακόμα περισσότερο την “γκάμα” των συσκευών της (που έτσι και αλλιώς μόνο μικρή δεν είναι…) η Samsung παρουσίασε χθες και επίσημα το νέο Galaxy A9.

Ακολουθώντας την ίδια λογική ονομασίας όπως και με τις προηγούμενες συσκευές της σειράς, το Galaxy A9 είναι “αριθμητικά μεγαλύτερο” και αντίστοιχα είναι και το μεγαλύτερο σε διαστάσεις αλλά και μέγεθος οθόνης. Η διαγώνιος της οθόνης λοιπόν έχει αυξηθεί στις 6 ίντσες, κάνοντας το Galaxy A9 μια από τις μεγαλύτερες σε διαστάσεις οθόνης που διαθέτει η Samsung. Η ανάλυση της δυστυχώς “περιορίζεται” σε 1920 x 1080 pixels κάτι μάλλον λογικό με δεδομένη την θέση της συσκευής στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας.

Όπως και με τα δύο νέα Galaxy A5 και Galaxy A3, το A9 μοιράζεται την σχεδιαστική γραμμή των ακριβότερων Galaxy S6/Edge/Edge+ διαθέτοντας το ίδιο μεταλλικό πλαίσιο και γυάλινη επιφάνεια στο πίσω μέρος του. Σε τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, το Galaxy A9 δεν απογοητεύει αφού είναι και η “ισχυρότερη” συσκευή της νέας σειράς. Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο Snapdragon 652 της Qualcomm, που παρά την ονομασία του που παραπέμπει σε επεξεργαστή της μεσαίας κατηγορίας διαθέτει συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας, από τους οποίους οι 4 είναι αρχιτεκτονικής Α-72 της ARM και οι υπόλοιποι 4 οι γνωστοί πλέον Α-53. Συνοδεύεται από μια Adreno 510 κάρτα γραφικών, που όλοι ελπίζουμε να έχει καλύτερη απόδοση από ότι οι μέχρι τώρα λύσεις της εταιρείας στην κατηγορία αυτή, ενώ στο εσωτερικό του Snapdragon 652 υπάρχει και ένα LTE Modem με μέγιστη ταχύτητα μετάδοσης τα 300 mbps. Η μνήμη RAM είναι στα 3 GB ενώ ο αποθηκευτικός χώρος στην βασική έκδοση έχει αυξηθεί στα 32 GB με ταυτόχρονη ύπαρξη υποδοχής για κάρτες μνήμης microSD.

Η κάμερα στο πίσω μέρος του Galaxy A9 έχει σχετικά “μικρή” ανάλυση στα 13 Mpixels, διαθέτει όμως Optical Image Stabilization, ενώ το μηχανικό πλήκτρο κάτω από την οθόνη κρύβει στο εσωτερικό του τον γνωστό πλέον αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η Samsung έχει αποκτήσει μια “περίεργη” συνήθεια τον τελευταίο καιρό και κατά την παρουσίαση των νέων συσκευών της δεν αναφέρει πότε ακριβώς θα γίνουν αυτές διαθέσιμες ανά τον κόσμο, καθώς και την τιμή πώλησης τους. Δυστυχώς το ίδιο ισχύει και για το Galaxy A9 και θα πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα μέχρι να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights