Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ BlackBerry: Παραμένει στο Πακιστάν

BlackBerry: Παραμένει στο Πακιστάν

απο Kostas Gliatiotis

Πριν από μερικούς μήνες είχε γίνει γνωστό ότι η Blackberry πρόκειται να αποχωρίσει από το Πακιστάν και να σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην συγκεκριμένη χώρα.

Ο λόγος για την απόφαση αυτή, ήταν η απαίτηση της κυβέρνησης του Πακιστάν να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών που διαχειρίζεται η Blackberry στους Servers της. Η εταιρεία από την πλευρά της είχε ξεκαθαρίσει πως της είναι τεχνικά αδύνατον να παρέχει την πρόσβαση αυτή στην κυβέρνηση της χώρας, αλλά και ότι κάτι τέτοιο δεν “επιθυμούσε” να συμβεί και για εμπορικούς λόγους. Με την Blackberry να αντιμετωπίζει, τότε αλλά και σήμερα, σοβαρά οικονομικά προβλήματα η συμμόρφωση σε μια τέτοια απαίτηση θα είχε εκτός των άλλων ακόμα χειρότερες συνέπειες για την εταιρεία.

Η διαφωνία αυτή όμως φαίνεται να “λύθηκε” αφού πριν μερικές ώρες η Blackberry ανακοίνωσε πως πρόκειται να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά τις υπηρεσίες της στην χώρα. Ο Marty Beard, υπεύθυνος λειτουργίας της εταιρείας έσπευσε να ξεκαθαρίσει πάντως ότι η παραμονή της εταιρείας στο Πακιστάν δεν σημαίνει ότι η εταιρεία θα παρέχει πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών της. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τηλεπικοινωνιακές αρχές της χώρας και η κυβέρνηση υποχώρησαν στις απαιτήσεις τους και η εταιρεία δεν θα υποχρεωθεί να παρέχει σε αυτούς τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights