Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Nokia: Δεν “βιάζεται” να επιστρέψει στην αγορά των Smartphones

Nokia: Δεν “βιάζεται” να επιστρέψει στην αγορά των Smartphones

απο Kostas Gliatiotis

Έχοντας πλέον περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που η Nokia πούλησε στην Microsoft το τμήμα κινητών τηλεφώνων της, η εταιρεία δεν “περιορίζεται” πλέον από τον όρο της συμφωνίας που της απαγόρευε να κατασκευάσει κινητά τηλέφωνα με την ονομασία της. Ο συγκεκριμένος όρος της συμφωνίας έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, όμως από ότι φαίνεται η Nokia δεν “βιάζεται” να επιστρέψει στην αγορά των κινητών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Rajeev Suri, διευθύνοντα συμβούλου της Nokia, η επιστροφή της εταιρείας θα γίνει όταν αυτή είναι έτοιμη και όχι νωρίτερα. Ο Rajeev Suri ξεκαθάρισε πάντως ότι η εταιρεία δεν έχει σκοπό να κατασκευάσει η ίδια τις συσκευές, αλλά να χρησιμοποιήσει ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο. Αναγνωρίζοντας ότι το όνομα της Nokia έχει ακόμα μεγάλη “βαρύτητα” στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, η εταιρεία θέλει να αναθέσει την κατασκευή των νέων της Smartphones σε τρίτο κατασκευαστή που απλά θα χρησιμοποιεί την ονομασία της.

Ο Rajeev Suri ήταν ξεκάθαρος ότι υπάρχουν προϋποθέσεις ώστε να συμβεί αυτό, αφού η Nokia θέλει να διασφαλίσει ότι ο κατασκευαστής που θα επιλέξει θα μπορεί να τηρήσει τα στάνταρ ποιότητας της εταιρείας και όχι μόνο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η εταιρεία που θα επιλεχθεί θα πρέπει να μπορεί να κατασκευάσει μια Premium συσκευή που να “ανταγωνίζεται” τις κορυφαίες προτάσεις της Samsung αλλά και το iPhone της Apple. Ταυτόχρονα ο κατασκευαστής αυτός θα πρέπει να έχει την τεχνική δυνατότητα, την αλυσίδα διανομής και τα χρήματα που απαιτούνται ώστε να κυκλοφορήσει τις συσκευές σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και να τις υποστηρίξει στην συνέχεια.

Έχοντας περάσει “δύσκολα” τα τελευταία της χρόνια στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, η Nokia δείχνει ξεκάθαρα ότι θέλει μεν να επιστρέψει σε αυτή, αλλά με τους δικούς της όρους και μόνο όταν η ίδια είναι σίγουρη ότι το “εγχείρημα” αυτό θα έχει επιτυχία.

Ο Rajeev Suri ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή της εταιρείας στην αγορά των Smartphones. Δεν είχε κανένα πρόβλημα να δηλώσει ότι η διαδικασία “εύρεσης” κατασκευαστή έχει ήδη ξεκινήσει, ξεκαθάρισε όμως ότι δεν υπάρχει καμία βιασύνη ώστε αυτή να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2016.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights