Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Στο Ερευνητικό Έργο FLEX συμμετέχει η COSMOTE

Στο Ερευνητικό Έργο FLEX συμμετέχει η COSMOTE

απο Kostas Gliatiotis

Στην ανάπτυξη πειραματικής υποδομής 4G/LTE που θα είναι προσβάσιμη στην παγκόσμια ερευνητική κοινότητα, αλλά και στη βιομηχανία, για την ανάπτυξη και δοκιμή δικτυακών υπηρεσιών και εφαρμογών νέας γενιάς, συμβάλλει η COSMOTE, με τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο FLEX[1].

Στόχος του FLEX (www.flex-project.eu), είναι η ανάπτυξη μιας ανοιχτής ενοποιημένης πειραματικής πλατφόρμας, δηλαδή μιας υποδομής που συνδυάζει εμπορικό εξοπλισμό και λογισμικό δικτύου και παρέχει κατάλληλα εργαλεία για την πραγματοποίηση πειραμάτων για την ανάπτυξη και δοκιμή καινοτόμων υπηρεσιών ή/και την επέκταση της λειτουργικότητας της υφιστάμενης υποδομής. Η πλατφόρμα χρησιμοποιείται ήδη από 15 ερευνητικές ομάδες από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες επιλέχθηκαν μέσω δυο ανοιχτών προσκλήσεων που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του έργου.

Η COSMOTE συμβάλλει στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη εφαρμογών που εξασφαλίζουν την ομαλή μετάβαση μεταξύ ετερογενών ασύρματων δικτύων (π.χ. από LTE σε WiFi) και στον έλεγχο της παρεχόμενης ποιότητας υπηρεσίας δικτύου (κάλυψη, απόκριση δικτύου, ταχύτητες download/upload κ.λπ.) για την υποστήριξη των πειραμάτων που θα επιδειχθούν. Επιπλέον, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και τεχνογνωσία σχετικά με την ενσωμάτωση νέων τεχνικών και διαδικασιών στην πλατφόρμα δοκιμών 4G/LTE.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του 7th Framework Programme, έχει συνολική διάρκεια 3 έτη, ενώ συμμετέχουν συνολικά οκτώ φορείς (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, SIRRAN, IP.ACCESS, iMinds, EURECOM, RUTGERS and NICTA) από έξι χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Η.Π.Α. και της Αυστραλίας.

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι πρωτοπόρος στις τεχνολογικές εξελίξεις και αποτελεί μακράν το μεγαλύτερο επενδυτή σε υποδομές τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Μόνο το 2016, ο Όμιλος συμμετέχει σε 23 πρωτοποριακά ερευνητικά επιδοτούμενα προγράμματα, ενώ συνολικά από το 2009 μέχρι σήμερα, έχει λάβει μέρος σε περισσότερα από 43 ερευνητικά έργα. Παράλληλα, τα Εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών του Ομίλου ΟΤΕ αξιολογούν τις νέες τεχνολογίες και τον εξοπλισμό των τηλεπικοινωνιών του μέλλοντος. Με όχημα την τεχνολογία και την καινοτομία, ο Όμιλος ΟΤΕ επιδιώκει να φτιάξει έναν καλύτερο κόσμο για όλους.

[1] FLEX – FIRE LTE testbeds for open EXperimentation

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights