Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Honor 7 Lite Review: Το καταπληκτικό Mid-Range

Huawei Honor 7 Lite Review: Το καταπληκτικό Mid-Range

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Στην τωρινή φάση εξέλιξης της κινητής τηλεφωνίας, αν ένας κατασκευαστής θέλει να «επιβιώσει» στην μεσαία κατηγορία πρέπει να είναι σε θέση να κυκλοφορεί στην αγορά άκρως ανταγωνιστικές συσκευές. Το αγοραστικό κοινό είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και ειδικά όταν μιλάμε για συσκευές αυτού του βεληνεκούς, η γνωστή έννοια «value for money» έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς ο καταναλωτής επιθυμεί τα χρήματά του να έχουν όσο το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα.

huawei-honor-5c-in2mobile-2

Μία από τις εταιρείες λοιπόν που κατά τα φαινόμενα επιθυμούν να έχουν ισχυρή παρουσία στην εν λόγω κατηγορία είναι η Huawei η οποία ήδη έχει κυκλοφορήσει πολύ αξιόλογες συσκευές όπως τα P8 και P9 Lite, μοντέλα τα οποία έγιναν αρκετά γνωστά στην ελληνική αγορά. Στα πλαίσια αυτά, κατ’επέκταση, στο παρόν κείμενο θα σας παρουσιάσουμε τη νέα πρόταση της κινέζικης εταιρείας η οποία… ακούει στο όνομα Honor 7 Lite και εκτιμούμε ότι θα κάνει αρκετό κόσμο να ενδιαφερθεί.

huawei-honor-5c-in2mobile-24

Πριν περάσουμε στα… ενδότερα, επιγραμματικά θα αναφέρουμε ότι το Honor 7 Lite φέρει οθόνη 5,2 ιντσών με 1080p ανάλυση, έχει βασική κάμερα 13 MP και μπροστινή 8 ΜΡ, διαθέτει δυνατότητα επέκτασης μνήμης (η ενσωματωμένη είναι 16 GB), αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων (κάτι που δε συνηθίζεται στην middle range κατηγορία), ενώ τρέχει την έκδοση Marshmallow του Android. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι η τιμή του η οποία θα κυμανθεί στα περίπου 200 ευρώ, εξού και ο λόγος που πιστεύουμε ότι θα ενδιαφερθούν αρκετοί υποψήφιοι αγοραστές. Συνεπώς, ας το… γνωρίσουμε καλύτερα στο κείμενο που ακολουθεί.

Σχέδιο – Μέγεθος – Βάρος

Ο σχεδιασμός του Honor 7 Lite μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως «κλασσικός», κάτι που κατά τη γνώμη μας είναι θετικό μιας και μπορεί να προσελκύσει χρήστες όλων των κατηγοριών και ηλικιών. Έτσι, απουσιάζουν οποιεσδήποτε σχεδιαστικές «πινελιές» που θα το έκαναν να μοιάζει εξεζητημένο, με αποτέλεσμα η συσκευή να χαρακτηρίζεται από «σοβαρότητα».

huawei-honor-5c-in2mobile-14

Οι διαστάσεις του Honor 7 Lite κυμαίνονται στα 147,1 x 73,8 x 8,3 χιλιοστά, ενώ το βάρος του στα 156 γραμμάρια. Παρότι τα bezels δεν είναι τα μικρότερα που έχουμε δει, εν τούτοις για μια συσκευή με οθόνη 5,2 ιντσών η χρήση του νέου μοντέλου της Huawei είναι αρκετά άνετη και δεν θεωρούμε ότι θα προβληματίσει σε κάτι τον μέσο χρήστη. Ειδικά αν κάποιος διαθέτει αρκετά μεγάλη παλάμη, είναι δυνατή ακόμα και με το ένα χέρι και μάλιστα με αρκετή ευκολία.

Πάνω από την οθόνη του Honor 7 Lite, είναι τοποθετημένος τόσο αισθητήρας φωτεινότητας όσο και LED ειδοποιήσεων, προσθήκες πάντοτε χρήσιμες και… καλοδεχούμενες. Φυσικά, εκεί βρίσκεται και η μπροστινή κάμερα του κινητού, η οποία όπως ήδη αναφέραμε είναι της τάξεως των 8 ΜΡ. Όσον αφορά το κάτω μέρος, είναι εντελώς κενό και το μόνο που θα δούμε είναι το σχετικό λογότυπο του κατασκευαστή.

Κάτι… αρκούντως ενδιαφέρον, είναι ότι το πλαίσιο γύρω από την οθόνη είναι μεταλλικό, στοιχείο που δίνει επιπλέον αίσθηση πολυτέλειας και στιβαρότητας στην συσκευή. Παράλληλα, στην δεξιά πλευρά του κινητού θα βρούμε τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης καθώς και κλειδώματος / ξεκλειδώματος της οθόνης, ενώ στην αριστερή βρίσκεται η υποδοχή για την (ή τις) SIM μας, καθώς και για κάρτες μνήμης.

Κάτι που πρέπει να αναφέρουμε, είναι ότι – δυστυχώς – σε περίπτωση που πάρετε την Dual SIM έκδοση, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα μνήμης σας καθώς η σχετική υποδοχή δεν είναι «αποκλειστική».

Όπως είναι αντιληπτό βάσει των παραπάνω, το καπάκι της μπαταρίας δεν είναι αφαιρούμενο, συνεπώς σε περίπτωση που επιθυμείτε να αλλάξετε την μπαταρία θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο εξουσιοδοτημένο service point της Huawei. Παρόλαυτά, τόσο η αίσθηση στο χέρι όσο και το αλουμίνιο που επέλεξε η εταιρεία είναι άνω του μέσου όρου και για όσο καιρό είχαμε την συσκευή στα χέρια μας δεν παρατηρήσαμε κανένα ενοχλητικό τριγμό.

huawei-honor-5c-in2mobile-23

Παράλληλα, όπως αναφέραμε και πριν, υπάρχει αναγνώστης δαχτυλικών αποτυπωμάτων ο οποίος βρίσκεται κάτω από την κάμερα και βάσει της θέσης του η «φυσικότερη» επιλογή σας θα είναι ο δείχτης σας. Μιλώντας σε προσωπική βάση, βρήκαμε την εν λόγω τοποθέτηση αρκετά εύχρηστη ενώ, όπως θα δούμε και παρακάτω, δουλεύει πραγματικά καλά και στην πράξη.

huawei-honor-5c-in2mobile-25

Κάνοντας έναν απολογισμό, θα δηλώσουμε πολύ ικανοποιημένοι από την ποιότητα κατασκευής του Honor 7 Lite. Θεωρούμε ότι θέτει τον πήχη αρκετά ψηλά, καθώς ο συνδυασμός μετάλλου και πλαστικού έχει ως αποτέλεσμα μια συσκευή που θα ικανοποιήσει με ευκολία τον αγοραστή.

Οθόνη

huawei-honor-5c-in2mobile-20

Όπως ήδη αναφέραμε, το Honor 7 Lite διαθέτει οθόνη με διαγώνιο 5,2 ιντσών και ανάλυση 1080 x 1920 pixels. Αυτό μεταφράζεται σε 424 εικονοστοιχεία ανά ίντσα, επίδοση παραπάνω από αποδεκτή στα πλαίσια της κατηγορίας στην οποία ανήκει η νέα πρόταση της Huawei.

Η τεχνολογία της εν λόγω οθόνης είναι LCD και μάλιστα πρόκειται για μια από τις καλύτερες υλοποιήσεις που έχουμε δει στην κατηγορία τιμής του κινητού: τα χρώματα δεν αλλοιώνονται ανάλογα με την γωνία θέασης, η δε απόδοσή της σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού είναι πολύ καλή και επιτρέπει στον χρήστη να κάνει άνετα την δουλειά του, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε την ύπαρξη του αισθητήρα φωτεινότητας που επιτρέπει την αυτόματη ρύθμιση της συμπεριφοράς της.

Κλείνοντας, στις Ρυθμίσεις υπάρχουν σχετικές επιλογές που μας επιτρέπουν να ορίσουμε εμείς ορισμένες παραμέτρους, όπως η «ζωντάνια» των χρωμάτων και η φωτεινότητα.

1 2 3

Συμπερασματικά, όπως ακριβώς συνέβη και με το προηγούμενο κομμάτι της παρουσίασής μας, το Honor 7 Lite μας άφησε θετικότατες εντυπώσεις όσον αφορά την οθόνη του. Είναι γεγονός ότι στην κατηγορία τιμής του ο συνδυασμός μεγέθους και ανάλυσης που προσφέρει είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και, γενικότερα, βάζει… δύσκολα στους υπόλοιπους κατασκευαστές.

Λειτουργικό Σύστημα

Το γραφικό περιβάλλον της Huawei το οποίο θα συναντήσετε κατά την χρήση του Honor 7 Lite, είναι το γνωστό EMUI (έκδοση 4.1) το οποίο «πατάει» στην έκδοση 6.0 του Android της Google. Για όσους δεν έχουν σχετική εμπειρία, η κινέζικη εταιρεία έχει «επέμβει» για τα καλά στο δημοφιλές OS, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργήσει μια εντελώς δική της πρόταση στην προσπάθειά της να ξεχωρίσει έναντι των υπόλοιπων κατασκευαστών.

4 5 6

Μία «ιδιαιτερότητα» είναι η ανυπαρξία του «κλασσικού» Μενού Εφαρμογών, καθώς υπάρχουν μόνο Αρχικές Οθόνες, την διάταξη και τον αριθμό των οποίων μπορούμε να ορίσουμε εμείς. Φυσικά, το ίδιο συμβαίνει με τις συντομεύσεις, τα widgets κτλ, ενώ είναι δυνατή η δημιουργία φακέλων οπουδήποτε μας εξυπηρετεί.

7 8 9 10 11 12

Η παραμετροποίηση, δε, συνεχίζεται ακόμα περισσότερο επιτρέποντάς μας να ορίσουμε το μέγεθος των εικονιδίων, το αν αυτά θα τοποθετούνται αυτόματα, ποιων εφαρμογών θα εμφανίζονται, κτλ.

13 14 15

Ο Πίνακας Ειδοποιήσεων χωρίζεται σε δύο καρτέλες. Κάτι ενδιαφέρον εδώ, είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα να «κατεβαίνει» η κάθε καρτέλα ξεχωριστά, ανάλογα με το εάν σύρουμε το δάχτυλό μας προς τα κάτω από την αριστερή ή την δεξιά μεριά της οθόνης.

16 17 18 19 20 21

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στην γνωστή εφαρμογή «Διαχείριση Συσκευής» της Huawei, η οποία επιτρέπει την εποπτεία βασικών λειτουργιών του κινητού. Επίσης, κάτι ενδιαφέρον είναι ότι κλείνοντας εφαρμογές από το multitasking ενημερωνόμαστε για το ποσό της διαθέσιμης RAM του συστήματος.

22 23 24 25 26 27

Ο dialer, η διαχείριση των επαφών μας καθώς επίσης και η εφαρμογή ανταλλαγής SMS κινούνται στα γνωστά πλαίσια του Android.

28 29 30 31 32 33

Τέλος, η ύπαρξη Ραδιοφώνου είναι κάτι που θα εκτιμηθεί από αρκετούς, ενώ οι προεγκατεστημένες εφαρμογές κινούνται στα γνώριμα πλαίσια της Huawei.

34 35 36 37 38 39

Δαχτυλικό Αποτύπωμα

Όπως ήδη επισημάναμε, το Honor 7 Lite διαθέτει και αναγνώστη δαχτυλικού αποτυπώματος, μια προσθήκη που συναντάμε σε ακριβότερες συσκευές. Το «διάβασμα» του αποτυπώματός του χρήστη γίνεται ευκολότατα και κατά την χρήση της συσκευής οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι εντυπωσιαστήκαμε από την αμεσότητα με την οποία δουλεύει.

huawei-honor-5c-in2mobile-4

Παράλληλα, μπορούμε να ορίσουμε ποιες λειτουργίες του κινητού θα επηρεάζονται από το αποτύπωμά μας, καθώς και πως ακριβώς θα χρησιμοποιείται.

40 41 42 43 44 45

Θα επαναλάβουμε ότι η λογική της τοποθέτησης του σχετικού αισθητήρα στην πίσω όψη του κινητού αφορά την χρήση του με τον δείχτη μας, κάτι το οποίο βρήκαμε αρκετά εύχρηστο. Το σίγουρο είναι ότι μια τέτοια υλοποίηση σε συσκευή των 200 ευρώ είναι οπωσδήποτε καλοδεχούμενη, καθώς είναι μια δυνατότητα που αρκετοί καταναλωτές επιζητούν.

Κάμερα

Η κάμερα με την οποία εξόπλισε η Huawei το Honor 7 Lite διαθέτει φακό με ανάλυση 13 MP, λειτουργία αυτόματης εστίασης, HDR και LED flash.

huawei-honor-5c-in2mobile-1

Για τα δεδομένα της κατηγορίας τιμής της συσκευής, θα δηλώσουμε ικανοποιημένοι από την απόδοσή της, η οποία κατά τη γνώμη μας κινείται σε επίπεδα άνω του μέσου όρου.

Τόσο σε συνθήκες ηλιοφάνειας, όσο και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, το Honor 7 Lite καταφέρνει να εστιάζει αρκετά γρήγορα και αποδοτικά, ενώ η σωστή διαχείριση του φωτός έχει ως αποτέλεσμα οι παραγόμενες φωτογραφίες να είναι αρκετά καθαρές. Φυσικά, τα επίπεδα λεπτομέρειας δεν μπορούν να ανταγωνιστούν (αρκετά) ακριβότερες συσκευές, και πάλι όμως θεωρούμε ότι ο μέσος χρήστης θα ικανοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Τέλος, το ίδιο το μενού της κάμερας διαθέτει πληθώρα επιλογών, οι οποίες θα ικανοποιήσουν ακόμα και απαιτητικούς χρήστες.

46 47 48 49 50 51

 

Επεξεργαστής – Μνήμη

Το Honor 7 Lite «κρύβει» στο εσωτερικό του για μια ακόμα φορά, έναν επεξεργαστή σχεδιασμένο από την ίδια τη Huawei. Φυσικά πρόκειται για τον Kirin 650, τον ίδιο ακριβώς δηλαδή με το P9 Lite, και είναι σχεδιασμένος για συσκευές της μεσαίας κατηγορίας.

screenshot_2016-09-23-20-49-47 screenshot_2016-09-23-20-49-55 screenshot_2016-09-23-20-50-05

Συνολικά, ο Kirin 650 έχει 8 πυρήνες επεξεργασίας που είναι στο σύνολο τους αρχιτεκτονικής Α-53 της ARM. Το «εντυπωσιακό» είναι ο μέγιστος χρονισμός τους που φτάνει θεωρητικά τα 2.0 GHz για τους τέσσερις από αυτούς και το 1.7 GHz για τους… υπόλοιπους.

screenshot_2016-09-23-20-58-32 screenshot_2016-09-23-20-58-40 screenshot_2016-09-23-20-58-46

Στην πραγματικότητα όμως (όπως άλλωστε και όλες οι συσκευές της αγοράς) ο Kirin 650 δεν χρειάζεται σχεδόν ποτέ να λειτουργήσει σε αυτό το μέγιστο της απόδοσης του. Η επιλογή συχνότητας λειτουργίας αλλά και του πόσοι «πυρήνες» πραγματικά λειτουργούν γίνεται κάθε στιγμή με βάση τις απαιτήσεις και το τι ζητά ο χρήστης του.

screenshot_2016-09-23-20-48-33 screenshot_2016-09-23-20-49-10 screenshot_2016-09-23-20-49-24

Το πλεονέκτημα αυτής της λογικής είναι φυσικά η διατήρηση της κατανάλωσης ενέργειας σε λογικά επίπεδα αλλά και το ότι το Honor 7 Lite σχεδόν ποτέ δεν αναπτύσσει ενοχλητική θερμοκρασία κατά την λειτουργία του.

Σε συνδυασμό με τα 2 GB RAM που διαθέτει το Honor 7 Lite, ο Kirin 650 κάνει την εκτέλεση αλλά και την εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών μια αρκετά άνετη και γρήγορη διαδικασία.

screenshot_2016-09-23-22-01-40 screenshot_2016-09-23-22-01-53 screenshot_2016-09-23-22-02-05

Στον τομέα των γραφικών τώρα, δυστυχώς ο Kirin 650 ακολουθεί την λογική της Huawei που θέλει τους επεξεργαστές της να «υστερούν» σε απόδοση σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό τους. Η Mali T830 κάρτα γραφικών της ARM με μόλις 2 πυρήνες παραγωγής γραφικών, αποδίδει απλά όσο χρειάζεται προκειμένου το γραφικό περιβάλλον του Honor 7 Lite να εμφανίζεται χωρίς ενοχλητικές καθυστερήσεις και κολλήματα. Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν ο χρήστης του θέλει να παίξει σε αυτό παιχνίδια, αφού πρέπει να περιοριστεί στα πιο απλά από αυτά.

screenshot_2016-09-23-21-31-40 screenshot_2016-09-23-21-31-55 screenshot_2016-09-23-21-32-00

Επιστρέφοντας στα θετικά του Honor 7 Lite, ο αποθηκευτικός του χώρος έχει ονομαστικό μέγεθος 16 GB. Από αυτά, περίπου 10 GB είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη του. Φυσικά, ο χώρος αυτός μπορεί να επεκταθεί περισσότερο με την χρήση καρτών μνήμης MicroSD.

screenshot_2016-09-24-16-03-46 screenshot_2016-09-24-16-04-09 screenshot_2016-09-24-16-04-16

Μπαταρία

Η Huawei φρόντισε να εξοπλίσει το Honor 7 Lite με μια μπαταρία χωρητικότητας 3.000 mAh η οποία κρίνεται επαρκής ώστε να προσφέρει τουλάχιστον δύο μέρες χρόνου αναμονής με μέση χρήση.

52 53 54

Όπως συνηθίζεται στις μέρες μας, στις Ρυθμίσεις και συγκεκριμένα στην ενότητα «Διαχείριση Μπαταρίας» μπορούμε να επέμβουμε στο «ενεργειακό προφίλ» του κινητού μας, ώστε να βελτιστοποιήσουμε τον χρόνο αναμονής και λειτουργίας του.

55 56 57

Θα σας προτείνουμε να πειραματιστείτε με τις εν λόγω επιλογές ώστε να φέρετε την συσκευή στα μέτρα σας. Αν μη τι άλλο, η Huawei έχει κάνει ιδιαίτερα καλή δουλειά στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς οι δυνατότητες διαχείρισης είναι πραγματικά… πολλές.

Συμπέρασμα

Μιλώντας όσο γίνεται απλούστερα και… ειλικρινέστερα, θεωρούμε ότι το Huawei Honor 7 Lite είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην κατηγορία των 200 ευρώ. Η κινέζικη εταιρεία κατόρθωσε να παρουσιάσει μια άκρως ανταγωνιστική συσκευή η οποία συνδυάζει αξιοπρεπέστατη οθόνη, επαρκές hardware, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, αξιόλογη κάμερα και όλα αυτά σε μια πολύ προσιτή τιμή λαμβάνοντας υπόψη όσα προσφέρει.

huawei-honor-5c-in2mobile-19

Κατά τη γνώμη μας, ο όρος «value for money» ανταποκρίνεται απόλυτα στο νέο μοντέλο της Huawei και θα σας προτρέψουμε να το δείτε από κοντά σε κάποιο μαγαζί εφόσον θέλετε να προβείτε στην αγορά του νέου σας κινητού. Θεωρούμε ότι οι πιθανότητές του να σας κερδίσει είναι πραγματικά… πολλές!

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

56 σχολια

basilhs23 11/10/2016 - 16:40

ειμαι αναμεσα στο honor 7 lite και το huawei p9 lite, πιο προτεινετε?/

Reply
Kostas Gliatiotis 11/10/2016 - 20:00

Καλησπέρα !

Πρακτικά η διαφορά τους είναι στην εξωτερική εμφάνιση και ελάχιστα στην απόδοση της κάμερας που είναι λίγο καλύτερη στο P9 Lite χωρίς όμως η διαφορά να είναι σημαντική.

Ουσιαστικά, το Honor 7 Lite είναι μια “οικονομικότερη” έκδοση του P9 Lite με λίγο χαμηλότερη τιμή πώλησης. Σε ταχύτητα, απόδοση, μέγεθος και ποιότητα οθόνης είναι πρακτικά ίδια. 🙂

Σε εξωτερικό σχεδιασμό έχουν μια διαφορά, και προσωπικά τουλάχιστον μου αρέσει λίγο περισσότερο το Honor 7 Lite !

Reply
basilhs23 11/10/2016 - 21:53

καλησπερα, σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση, με καλυψες πληρως!!!
συγχαρητήρια για τα εξαιρετικά reviews.. συνεχιστε ετσι.. 🙂

Reply
no_name 13/11/2016 - 15:52

είμαι ανάμεσα στο Honor 7 lite Και στο Lenovo Vibe K5, εσείς ποιο θα προτείνατε?

Reply
Kostas Gliatiotis 14/11/2016 - 02:44

Καλησπέρα !

Το K7 Lite είναι ίσως η καλύτερη συσκευή που έχω δει τον τελευταίο καιρό στην κατηγορία τιμής του, με βάση τα χαρακτηριστικά αλλά και την ποιότητα κατασκευής και εμφάνισης του.

Παρόλα αυτά, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε κάνει και το Review του K5 Plus, η διαφορά του οποίου είναι η μεγαλύτερη ανάλυση στην οθόνη του. 🙂

Reply
no_name 15/11/2016 - 12:47

Σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση! 🙂

Λογικα ως K7 Lite, εννοεις το Honor 7 lite?

Reply
john 22/11/2016 - 01:03

καλησπερα,ειμαι αναμεσα στο huawey honor 7 και το Alcatel pop 4S (5.5) Dual Sim 16GB…..ποιο θα μου προτεινες εσυ?ευχαριστω προκαταβολικα

Reply
Kostas Gliatiotis 22/11/2016 - 12:24

Καλησπέρα !

Την συσκυεή της Alcatel την είχα δει δυστυχώς μόνο στην εκδήλωση για την κυκλοφορία της στη χώρα μας, δεν είχα μέχρι σήμερα την δυνατότητα να την δοκιμάσω αναλυτικά.

Παρ’ολα αυτά, θεωρώ ότι το Honor 7 Lite είναι μάλλον η καλύτερη συσκευή σε αυτή την κατηγορία έτσι και αλλιώς 🙂

Reply
George 05/12/2016 - 17:33

Καλησπέρα

Θα ήθελα να μάθω ποιό είναι καλύτερο το Honor 7 lite ή το Honor 7 Dual (16GB), διότι το 2ο το έχω βρει 200€.
Τα συγχαρητήριά μου γι’ αυτό που κάνεις!!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Reply
Kostas Gliatiotis 05/12/2016 - 19:56

Καλησπέρα !

Το DUal έχει ελάχιστα καλύτερη κάμερα στο πίσω μέρος του.

Σε γενικές γραμμές οι δύο συσκευές είναι πρακτικά ίδιες σε καθημερινή χρήση 🙂

Reply
george kydonas 06/12/2016 - 12:10

Ευχαριστώ, τελικά πήρα το dual με επεξεργαστή 2,2ghz, ram 3gb, camera 20mp, front camera 8mp. Θα χρησιμοποιήσω μία λέξη από την νεολαία, το κινητό είναι τούμπανο!!!!!!!. Τέλος να πω ότι το πίσω μέρος είναι αλουμίνιο.

Reply
Kostas Gliatiotis 06/12/2016 - 20:09

Καλησπέρα !

Σου εύχομαι να ευχαριστηθείς τις δυνατότητες και τις λειτουργίες της νέας σου συσκευής !

Reply
Baggelis92 19/12/2016 - 19:09

καλησπέρα και συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά! η ερώτηση μου είναι η εξής: παρόλο που το κινητό είναι value for money , παρατήρησα τον πολύ υψηλό δείκτη sar. αξίζει να το αγοράσω ή να προτιμήσω κάτι με χαμηλό sar?

Reply
Kostas Gliatiotis 19/12/2016 - 22:54

Καλησπέρα !

Η τιμή του SAR δειχνει πάντα το μέγιστο επίπεδο εκπομπής που μπορεί να φτάσει μια συσκευή, ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Σε περιοχές με καλή κάλυψη δικτύου και κυρίως σε αστικά κέντρα, ποτέ δεν λειτουργεί τόσο ισχυρά μια συσκευή προκειμένου να μιλήσεις.

🙂

Reply
Ολγα Ν. 02/01/2017 - 11:23

Καλημέρα και καλή χρονιά! Ανάμεσα στο Huawei honor 7 lite και το LG g flex 2 ποιο θα μου προτείνατε; Με ενδιαφέρει η μπαταρία, η κάμερα και ο αποθηκευτικός χώρος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Reply
Kostas Gliatiotis 03/01/2017 - 05:21

Καλησπέρα !

Η επιλογή ανάμεσα σε αυτές τις δύο συσκευές είναι “περίεργη”. Το Flex 2 είναι παλαιότερη συσκυεή, με σημαντική διαφορά. Είναι όμως σημαντικά πιο δυνατό και πιο γρήγορο από το Honoe 7 Lite ενώ έχει και καλύτερη συνολικά κάμερα και οθόνη.

Αυτό όμως στο οποίο “υστερεί” είναι ότι λόγο του ότι έχει περισσότερο από ένα χρόνο στην αγορά, η αναβάθμιση του σε βάθος χρόνου σε νεότερες εκδόσεις του Android είναι λιγότερο… σίγουρες από ότι για το Honor 7 Lite.

Σε κάθε περίπτωση και οι δύο συσκευές είναι περισσότερο από απλά καλές, για τα χρήματα τους και όχι μόνο.

Μπορείς να δεις και το Review που έχουμε κάνει για το Flex 2 εδω 🙂

https://in2mobile.gr/2015/05/02/lg-g-flex-2-review/

Reply
Ολγα Ν. 03/01/2017 - 20:41

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Θα το κοιτάξω σίγουρα!

Reply
makos n. 09/01/2017 - 20:47

Καλησπέρα και καλή Χρονιά. Είμαι ανάμεσα στο Honor 7 lite, το Samsung A3 (2016) και το Xiaomi Redmi 3S. Νομίζω πως προτιμώ την εμφάνιση και τη διάσταση του Α3 αλλά θα ήθελα να ξέρω αν τα άλλα δυο κινητά υπερέχουν στην πράξη (κάμερα, οθόνη, ταχύτητα). Ποιο θα προτείνατε εσείς; Ευχαριστώ προκαταβολικά…

Reply
Kostas Gliatiotis 10/01/2017 - 06:33

καλημερα !

Παροτι το Α3 2016 ειναι και κατα την δικη μου αποψη η πιο ομορφη συσκευη απο τις τρεις που αναφερεις, οντως ειναι και η πιο αργη απο τις 3.
Αναμεσα στο honor 7 lite και το redmi 3s τωρα, η επιλογη ειναι για εμενα μαλλον ευκολη, αφου το honor 7 lite ειναι εστω και με μικρη διαφορα καλυτερο.
Η καμερα του εχει σαφως καλυτερη αποδοση ενω ειναι και ελαχιστα πιο γρηγορο. Επισης η μεγαλυτερη σε διαστασηνοθονη του ειναι 1080p αντι για την 720p οθονη του Redmi 3s.

Παντως, τις επομενες ημερες θα εχουμε αναλυτικο review και για το redmi 3s 🙂

Reply
Νίκος 10/01/2017 - 13:20

Καλησπέρα και καλή χρονιά. Αυτή τη στιγμή το Samsung J5 και το Honor 7 lite τα βρίσκεις στην ίδια περίπου τιμή (180 €). Ποιο από τα δύο θεωρείς καλύτερο σε θέμα αξιοπιστίας, διάρκεια μπαταρίας και φωτογραφική μηχανή? Εγγύηση και υποστήριξη παρέχεται στην ελλάδα για την Huawei?

Reply
Kostas Gliatiotis 10/01/2017 - 20:17

Καλησπέρα !

Σε σχεδόν όλους τους τομείς, το Honor 7 lite είναι καλύτερη συσκευή από το J5. Εξαίρεση αποτελεί κατά τη γνώμη μου η οθόνη, όπου αυτή του J5 έχει χαμηλότερη ανάλυση μεν, είναι όμως SUPER AMOLED με πολύ πιο ζωντανά και έντονα χρώματα.

Η κάμερα, η μπαταρία και η ταχύτητα λειτουργίας είναι αισθητά καλύτερα στο Honor 7 Lite.

Υποστήριξη εννοείται ότι έχει επίσημα στη χώρα μας η Huawei, και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να την βελτιώσει ακόμα περισσότερο 🙂

Reply
makos n. 11/01/2017 - 14:56

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την προηγούμενη απάντηση. Βγάζω λοιπόν το Xiaomi 3s και μένουν το Honor 7 lite και το Samsung A3 2016. Πιο γρήγορο το Honor, πιο όμορφο το Α3. Καλύτερη κάμερα ποιο από τα δύο; Σε αυτή την τιμή (190 €) υπάρχει κάποιο άλλο που το θεωρείς ανταγωνιστικό αυτών των δύο;

Reply
Kostas Gliatiotis 11/01/2017 - 20:07

Το Α3 2016 είναι μια εντυπωσιακά όμορφη συσκυεή για την κατηγορία του όντως. Το Honor 7 lite δεν μπορείς να το πεις όμορφο, είναι όμως πολυτελές και αρκετά “ποιοτικό” με την μεταλλική κατασκευή του.

Ανάμεσα σε αυτά τα δύο, η κάμερα είναι λίγο καλύτερη στο Α3 2016, έχει λίγο περισσότερο λεπτομέρεια σε κανονικό φως.

Μπορείς να δεις και το Review που έχουμε κάνει εδώ και για αυτό

https://in2mobile.gr/2016/01/24/samsung-galaxy-a3-2016-review-sm-a310f/

Πιθανότατα εγώ θα επέλεγα το Honor 7 lite για την μεγαλύτερη οθόνη του, αφού τουλαχιστον σε προσωπικό επίπεδο, θεωρώ ότι αυτή του Α3 2016 είναι μικρή.

Reply
eftychia 13/01/2017 - 09:56

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙ..Ειμαι αναμεσα στο Huawei Honor 7 Lite και στο samsung A5 2016..ποιο απο τα δυο προτεινεται?..στο huawei ποια handsfree μπορω να βρω?
ευχαριστω εκ των προτερων

Reply
Kostas Gliatiotis 13/01/2017 - 20:35

Καλησπέρα !

Το A5 2016 στην τιμή που πωλείται πλέον, είναι συνολικά καλύτερη συσκευή από το Honor 7 Lite σε σχεδόν όλους τους τομείς.

Παρόλα αυτά, το 7 Lite είναι έστω και λίγο πιο οικονομικό χωρίς να είναι απαραίτητα χειρότερο. Δεν έχει απλά την SUPER AMOLED οθόνη του A5 2016 και δεν έχει και Optical Image Stabilization στην κάμερα. Παρόλα αυτά, η σχεδόν πλήρως μεταλλική του κατασκευή είναι για εμένα πιο “όμορφη” από αυτή του Α5.

Ακουστικά μπορείς έτσι και αλλιώς να χρησιμοποιήσεις και άλλων κατασκευαστών. Χρησιμοποιώ ακουστικά της Samsung αρκετά συχνά στο Huawei P9 Plus μου 🙂

Reply
Dimitris Panagos 18/01/2017 - 00:42

Καλασπερα ειμαι μεταξυ honor 7 lite και htc 630 dual και τα δυο.Ποιο θεωρειτε καλυτερο?

Reply
Kostas Gliatiotis 18/01/2017 - 22:38

Καλησπέρα !

Λόγω της πολύ ωραίας και μεταλλικής κατασκευής, αλλά και των πολυ καλών δυνατοτήτων, ειδικά για την τιμή πώλησης του, πιστεύω ότι το Honor 7 Lite είναι με διαφορά καλύτερη επιλογή .

Το 630 είναι σημαντικά πιο αργό, σε τεχνικά χαρακτηριστικά και πρακτική απόδοση ενώ η οθόνη του έχει χαμηλότερη ανάλυση, όπως και μικρότερη μπαταρία.

Reply
Theodoros 18/01/2017 - 16:57

Καλησπερα καλη χρονια και συγχαρητηρια για το site.Θα ηθελα την γνωμη σας για το gps του honor 7 dual fingerprint με ενδιαφερει αμεσα ευχαριστω…

Reply
Kostas Gliatiotis 19/01/2017 - 00:44

Καλησπέρα . Το gps λειτουργεί κανονικά χωρίς προβλήματα, τουλάχιστον με την εφαρμογή του Google maps. 🙂

Reply
Κώστας Καλατζόγλου 21/01/2017 - 02:28

Καλησπερα! Ειμαι αναμεσα στο honor 7 lite και στο samsung j7. Σε θεμα ταχυτητας, μπαταριας και καμερας ποιο ποσστευεις οτι ειναι καλυτερο και θα πρεπει να προμηθευτω. Υπαρχει μηπως να μου καανεις καποια καλυτερη προταση σε αυτο το ευρος τιμης; Θελω ενα κινητο που απλα να αξιζει και να το κρατησω για αρκετο καιρο..

Reply
panostsiro 21/01/2017 - 23:13

χαιρεται πηρα χθες το 7 lite,να ρωτησω δικα του θεματα δεν εχει οπως τ αλλα huawei…

Reply
Kostas Gliatiotis 22/01/2017 - 03:27

Τι ακριβώς εννοείς θέματα? 🙂

Reply
panostsiro 22/01/2017 - 11:24

θεματα ν αλλαξεις την οθονη κ γενικα το background

Reply
Kostas Gliatiotis 22/01/2017 - 15:23

Κανονικά υποστηρίζεται η αλλαγή τους, όπως και στις υπόλοιπες συσκευές της Huawei 🙂

Reply
panostsiro 22/01/2017 - 16:10

στην δικια μ συσκευη μονο ενα εχει δεν εχει αλλα

Reply
Kostas Gliatiotis 22/01/2017 - 16:59

Πρέπει να κάνεις μια δωρεάν εγγραφή στην Huawei, και να έχεις σύνδεση στο Internet ώστε να σου δειξει το κατάστημα με επιπλέον θέματα.

Reply
panostsiro 22/01/2017 - 17:14

ααα οκ ευχαριστω,λεω κ εγω πως και δεν εχει ενσωματωμενα θεματα το κινητο…..

Reply
Natassa 30/01/2017 - 15:09

Ευχαριστούμε για την τόσο αναλυτική σας κριτική. Θα ήθελα να κάνω μονάχα μια ερώτηση. Ποιο κατάστημα προτείνετε για να το αγοράσω, ώστε να μην έχω πρόβλημα με την εγγύηση (και να είναι κι αξιόπιστο – για να μη βγει μαϊμουδιά); Ηλεκτρονικά καταστήματα όπως τα κάτωθι, τα οποία προσφέρουν διετή εγγύηση είναι το ίδιο αξιόπιστα όπως να το έπαιρνα πχ απ’ το you.gr;

http://www.mobilehellas.com/index.php?route=product/product&product_id=41770
http://www.mmplanet.gr/kinita-tilefona-1/39743-701626-huawei-honor-5c-dual-sim-16gb-fingerprint-nem-l21-gkri-eu-detail

Reply
Kostas Gliatiotis 30/01/2017 - 20:17

Καλησπέρα !

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος να γνωρίζεις από πριν την πρόελευση των συσκευών από κάθε κατάστημα αυτής της κατηγορίας. Προφανώς και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι συσκευές θα έχουν κάποιο πρόβλημα ή ότι δεν θα είναι Ευρωπαϊκές. Τα περισσότερα καταστήματα που μπορείς να βρεις στο Skroutz έχουν έτσι και αλλιώς αξιολογήσεις και σχόλια από τους αγοραστές, οπότε μέχρι ένα σημείο τουλάχιστον μπορείς να δεις πόσο αξιόπιστο είναι το κάθε ένα από αυτά 🙂

Reply
Natassa 30/01/2017 - 21:47

Κατάλαβα.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. 🙂

Reply
Kostas Gliatiotis 30/01/2017 - 23:21

Παρακαλούμε ! 🙂

Reply
Ελπιδα 04/03/2017 - 00:21

Καλησπέρα! Διαβασα την κριτικη για το huawei honor 7 lite αλλα δεν ειδα καπου για τη διπλη κεραια που διαβασα στο καταστημα mediamarkt οτι εχει η συγκεκριμενη συσκευη. Τελικα οντως εχει 2 κεραιες; Και ειχα δει οτι εχει και αρκετα δυνατο ηχο, ισχυει; Ευχαριστω!!!

Reply
Kostas Gliatiotis 04/03/2017 - 14:30

Καλησπέρα !

Τι ακριβώς εννοείς με το διπλή κεραία ? 🙂

To ηχείο του πάντως είναι αρκετά δυνατό για συσκυεή αυτής της κατηγορίας και με μεταλλικό πλαίσιο !

Reply
Ελπιδα 04/03/2017 - 22:17

Καλησπερα! Ευχαριστω για το χρονο σας☺
Σας δινω τη σελιδα να τσεκαρεις αυτο με τη διπλη κεραια. Επειδη εχει μεταλλικο περιβλημα εχουν ενσωματωσει δυο κεραιες για να πιανει παντα!

Reply
Kostas Gliatiotis 05/03/2017 - 14:51

Αυτό, είναι κάτι που σχεδόν σε όλες τις μεταλλικές συσκευές ισχύει. Μπορεί να καταλάβει μόνο του ποια από τις δύο να χρησιμοποιήσει, και μάλιστα υπάρχουν γιατί πολλές φορές πρέπει να αλλάξει από την μια στην άλλη ανάλογα με το πως το έχει στα χέρια του ο χρήστης, γιατί μπορεί να καλύπτει τη μια από τις δύο 🙂

Reply
Κώστας Χ. 23/03/2017 - 21:09

Καλησπέρα, πραγματικά εξαιρετικό το blog σας!
Μήπως γνωρίζετε αν υποστηρίζει και HD voice το HONOR 7 lite?
Γενικότερα που μπορεί να βρει κάποιος αυτήν την πληροφορία, διότι στις σελίδες των κατασκευαστών έχω την εντύπωση ότι δεν αναφέρονται τέτοιες λεπτομέρειες, αλλά ούτε και πχ στο gsmarena.com
Ευχαριστώ

Reply
Kostas Gliatiotis 25/03/2017 - 15:33

Καλησπέρα !

Την υποστήριξη σε επίπεδο hardware την έχουν όλες οι Huawei συσκευές τα τελευταία δύο χρόνια, οπότε εξ’ορισμού υπάρχει και στο Honor 7 Lite 🙂

To θέμα είναι τι περιορισμούς θέτει το κάθε δίκτυο στην λειτουργία του.
Για παράδειγμα σε ένα από τα 3 Ελληνικά δίκτυα λειτουργεί μόνο σε 3G και μόνο σε συγκεκριμένες κεραίες, αλλά και σε κλήσεις προς το ίδιο δίκτυο. Η χρησιμότητα του δυστυχώς περιορίζεται σημαντικά από αυτούς τους παράγοντες

Reply
Κώστας Χ. 27/03/2017 - 12:09

Ευχαριστώ πολύ !

Εννοείς ότι το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο έχει αυτά τα προβλήματα (περιορισμούς) στη λειτουργία του hd voice στο συγκεκριμένο δίκτυο ή το δίκτυο αυτό θέτει γενικά τους περιορισμούς αυτούς σε όλα τα τηλέφωνα (που υποστηρίζουν hd voice)?

Ευχαριστώ και πάλι !

Reply
Kostas Gliatiotis 27/03/2017 - 20:48

Καλησπέρα !

Οι περιορισμοί αυτοί ισχύουν από το δίκτυο για όλες τις συσκευές, όταν υφίστανται. Δεν αλλάζε κάτι ανάλογα με τη συσκευή !

Reply
BILL5DS 01/04/2017 - 01:01

Το p9 Lite έχει και NFC το honor 7 lite δεν διαθέτει

Reply
Ioanna Gkofa 01/09/2017 - 15:15

Καλησπέρα,
Σκέφτομαι από windows phone να μεταπηδίσω και εγώ σε android!!! Σκέφτομαι κάτι ανάμεσα σε honor 7 lite, Xiaomi Redmi 4X και Huawei P8 lite, λόγω κόστους (περίπου 170-180Ε σε official stores). Τι θα μου προτείνατε; Επίσης είναι εύκολη η μετάβαση από windows phone σε android????

Reply
Kostas Gliatiotis 02/09/2017 - 01:58

Καλησπέρα !

Σχεδόν όλα όσα κάνεις με ένα Windows phone, μπορείς να τα κάνεις πιο εύκολα με μια Android συσκευή ! Από εκεί και πέρα, όλες οι συσκευές όλων των κατασκευαστών έχουν σημαντική διαφορά σε εμφάνιση και λειτουργικότητα του μενού σε σύγκριση με windows Phone.
Το Honor 7 lite είναι η καλύτερη επιλογή, απλά επειδή είναι το νεότερο από αυτά της Huawei. Ανάμεσα σε αυτό όμως και το Redmi 4X της Xiaomi, η συσκευή της δεύτερης είναι συνολικά καλύτερη 🙂

Μπορείς να δεις το Review που έχουμε κάνει, εδώ

https://in2mobile.gr/2017/06/10/xiaomi-redmi-4x-review/

Reply
Ioanna Gkofa 02/09/2017 - 10:34

Σ ευχαριστώ πολυ για το χρόνο σου! Εχω ήδη διαβασει το review & η αλήθεια ειναι ότι αυτο με βοήθησε να βαλω στο πλάνο & το redmi 4x!

Reply
Γιαννης Π 06/01/2019 - 16:06

Γεια σας και πολλα συγχαρητηρια.
Εχω το Huawei Honor 7 lite, και στις επαφες υπηρχε η δυνατοτητα προσθηκης δευτερου αριθμου στην ιδια επαφη.Ομως ξαφνικα χαθηκαν οι δευτεροι αριθμοι και ουτε στην επεξεργασια υπαρχει η δυνατοτητα προσθηκης δευτερου αριθμου οπως ηταν.
Ευχαριστω

Reply
Kostas Gliatiotis 06/01/2019 - 20:10

Καλησπέρα !

Με κάποιο τρόπο έχεις επιλέξει να σου εμφανίζει μόνο τις επαφές που βρίσκονται στην κάρτα SIM, η οποία δεν υποστηρίζει την δυνατότητα αποθήκευσης δεύτερου αριθμού στο ίδιο όνομα. Στις ρυθμίσεις των επαφών, υπάρχουν επιλογές για το ποιες επαφές θέλεις να προβάλλονται, και θα πρέπει να επαναφέρεις τις επαφές της συσκευής για να έχεις ξανα την δυνατότητα αποθήκευσης πολλών αριθμών!

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights