Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ZTE Blade V770 Review: Οικονομικό 4G+ από την Cosmote

ZTE Blade V770 Review: Οικονομικό 4G+ από την Cosmote

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Είναι «κοινό μυστικό» ότι τα περισσότερα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, στην Ευρώπη και όχι μόνο, θα ήθελαν να έχουν μεγαλύτερο …έλεγχο στο ποιες συσκευές χρησιμοποιούνται στο δίκτυο τους.

Στη χώρα μας (προς τιμήν τους) τα 3 Ελληνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, περιορίζουν τα τελευταία χρόνια την πολιτική αυτή, στην αποκλειστική διάθεση συσκευών, το καθένα για δικούς του λόγους.

Η Cosmote, ακολουθώντας ακριβώς αυτή την πολιτική, συνεργάστηκε με την ZTE προκειμένου να φέρει στην Ελληνική αγορά το V770, μια συσκευή σχεδιασμένη να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες ανάγκες της ίδιας της Cosmote αλλά και του αγοραστικού κοινού.

Από την πλευρά της Cosmote υπάρχει δικαίως η ανάγκη για την διάθεση οικονομικών σε τιμή πώλησης συσκευών με υποστηρίξη για το 4G+ δίκτυο της εταιρείας, ένα δίκτυο που όπως διαπιστώσαμε και στην πράξη με το V770, λειτουργεί εντυπωσιακά γρήγορα.

 

Για το αγοραστικό κοινό τώρα, το V770 αποτελεί μια οικονομική συσκευή, με τιμή πώλησης 200 ευρώ, που προσφέρει πολύ περισσότερα από ότι περιμένει να βρει κανείς σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Στην παρουσίαση που ακολουθεί, θα γνωρίσουμε μαζί το V770 της ZTE, και θα αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά που το κάνουν πραγματικά ενδιαφέρον για όποιον αναζητεί μια συσκευή σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος.

Είναι πραγματικά κρίμα που κάποιες συσκευές και ακόμα περισσότερο κάποιοι κατασκευαστές έχουν συγκεκριμένη «φήμη» στην Ελληνική αγορά, φήμη που συνήθως βασίζεται περισσότερο στην χώρα προέλευσης τους και λιγότερο στην πραγματική τους αξία.

Στην περίπτωση του V770 αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού δυστυχώς η ZTE έχει ακόμα, περισσότερο από όσο θα έπρεπε, την «φήμη» της Κινέζικης εταιρείας. Η συσκευή είναι όλα όσα δεν περιμένει κανείς να βρει σχεδιαστικά και σε υλικά κατασκευής, σε αυτή την κατηγορία τιμής, στοιχεία που συνδυάζονται και με πολύ καλό Hardware στο εσωτερικό του.

Παραμένοντας στον εξωτερικό σχεδιασμό, το V770 είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο σχεδόν στο σύνολο του, με εξαίρεση την οθόνη του και ένα μικρό σημείο στο κάτω πίσω μέρος όπου και βρίσκεται η κεραία του.

Η ποιότητα του αλουμινίου είναι αντίστοιχη ακριβότερων συσκευών από πιο «καταξιωμένους» κατασκευαστές, ενώ και η συναρμολόγηση είναι άριστη χωρίς ενοχλητικά … κενά και τριγμούς.

Το αλουμινένιο αυτό πλαίσιο «αγκαλιάζει» το πλαϊνό μέρος του V770, και φτάνει μέχρι την οθόνη του, προκειμένου όταν το κρατάει ο χρήστης στα χέρια του να νιώθει το μέταλλο και την πολυτελή αίσθηση που αυτό δημιουργεί.

Στο μπροστινό μέρος του V770 τώρα, ξεχωρίζει φυσικά η οθόνη του, που με διαγώνιο 5,2 ιντσών είναι ακριβώς όσο μεγάλη χρειάζεται για την άνετη χρήση του. Το πλαίσιο γύρω από την οθόνη έχει διατηρηθεί σε πολύ καλά επίπεδα, κάνοντας το V770 μια από τις πιο «μαζεμένες» σε διαστάσεις συσκευές που μπορεί να βρει κανείς με οθόνη αυτού του μεγέθους.

Κάτω από την οθόνη τώρα, βρίσκονται τα τρία ευαίσθητα στην αφή πλήκτρα χειρισμού του V770, που φωτίζονται κατά την χρήση.

Το αντίστοιχου μεγέθους πλαίσιο γύρω από την οθόνη στο πάνω μέρος της συσκευής φιλοξενεί την μπροστινή κάμερα, αλλά και τους απαραίτητους αισθητήρες για την λειτουργία της οθόνης.

Επιστρέφοντας στο πίσω μέρος, η κάμερα είναι τοποθετημένη στην πάνω αριστερή γωνία, δεν προεξέχει όμως καθόλου από την υπόλοιπη συσκευή. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης του V770 μπορεί να το ακουμπά κάτω χωρίς να φοβάται ότι θα προκαλέσει φθορά στο τζάμι της.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το τι μπορεί να πετύχει μια εταιρεία σε αυτή την κατηγορία τιμής όταν θέλει να σχεδιάσει μια πραγματικά ανταγωνιστική συσκευή. Στην περίπτωση του V770, η τιμή των 200 ευρώ προφανώς και δεν είναι ιδιαίτερα χαμηλή, όμως η ZTE έχει καταφέρει να συνδυάσει αυτό το πολύ όμορφο και ποιοτικό εξωτερικό, με αντίστοιχα πολύ καλό (για την κατηγορία πάντα) Hardware στο εσωτερικό του.

Οθόνη.

Με διαγώνιο 5.2 ιντσών, η οθόνη του V770 είναι πιθανόν στην ιδανική διάσταση για άνετη χρήση, ανάγνωση κειμένου και προβολή αρχείων εικόνας και βίντεο.

Η ανάλυση της είναι 1920 x 1080 pixels ή αλλιώς 1080p, ανάλυση που μέχρι και σήμερα δεν έχει «κατέβει» σε πολλές συσκευές των 200 ευρώ. Το σημαντικό όμως είναι ότι αυτό το ιδανικό σχεδόν μέγεθος και η πολύ καλή ανάλυση της, συνδυάζονται και με αντίστοιχα πολύ καλή χρωματική απόδοση.

Κάθε είδους φωτογραφία, βίντεο, ακόμα και το γραφικό περιβάλλον της συσκευής, παρουσιάζονται με ζωντανά και έντονα χρώματα στην οθόνη του V770.

Μάλιστα, η απόδοση αυτή δεν αλλοιώνεται σημαντικά ακόμα και υπό γωνία, κάτι που κάνει ακόμα πιο εύκολη τη χρήση της συσκευής.

Στις διαθέσιμες ρυθμίσεις τέλος, υπάρχει η δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης της έντασης του φωτισμού ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες. Το μοναδικό που δεν μας άρεσε είναι ότι στην αυτόματη αυτή λειτουργία, η οθόνη του V770 επιλέγει συνήθως λίγο πιο χαμηλή ένταση του φωτισμού σε σύγκριση με πολλές άλλες συσκευές.

Σε κάθε περίπτωση, ο τομέας της οθόνης είναι άλλος ένας στον οποίο το V770 «εκπλήσσει» ευχάριστα, και συμβάλει σημαντικά στην πολύ θετική εικόνα που μας δημιούργησε η συσκευή.

Λειτουργικό σύστημα.

Πιθανότατα προκειμένου να πετύχει την τιμή πώλησης που είχε θέσει στόχο η ZTE (μαζί με την Cosmote…), το V770 χρησιμοποιεί μια σχεδόν Stock σε εμφάνιση και λειτουργικότητα έκδοση του Android της Google.

Η έκδοση του λειτουργικού συστήματος είναι η 6.0.1, κάτι απόλυτα λογικό με δεδομένη την κατηγορία του V770 και το ότι πολλές πιο ακριβές από αυτό συσκευές ακόμα δεν έχουν αναβαθμιστεί σε Android 7.0 Nougat.

Οι προσθήκες της ZTE στο Stock Android είναι σημαντικά περιορισμένες, και αφορούν αποκλειστικά επιπλέον εφαρμογές που αυξάνουν την χρηστικότητα και τις διαθέσιμες δυνατότητες.

Για πολλούς χρήστες που (όπως και ο γράφων) αρνείται να δεχθεί ότι πρέπει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή του Google Photos για την διαχείριση των φωτογραφιών του, το V770 διαθέτει ξεχωριστή εφαρμογή «Συλλογή»

Αντίστοιχα υπάρχει και εφαρμογή διαχείρισης αρχείων, μια δυνατότητα που δυστυχώς απουσιάζει από πολλές συσκευές του ανταγωνισμού.

Η συσκευή διαθέτει και ραδιόφωνο, κάτι αρκετά χρήσιμο πιθανότατα για τους υποψήφιους αγοραστές της.

Κάποιες εφαρμογές όπως αυτή του ημερολογίου βασίζονται στην έκδοση που η Google προσφέρει στο Stock Android

Η απλότητα που προσφέρει το Stock Android είναι κάτι που πολλοί χρήστες σίγουρα θα εκτιμήσουν, και η επιλογή της ZTE για την χρήση του στο V770 είναι σίγουρα σωστή.

Κάμερα.

Στο πίσω μέρος του V770 βρίσκεται μια κάμερα με ονομαστική ανάλυση 13 Mpixels.

Η κάμερα αυτή, και πιο συγκεκριμένα η απόδοση της, είναι ίσως ο μοναδικός τομέας στον οποίο το V770 απλά προσφέρει αυτό που περιμένει κανείς από την κατηγορία τιμής του.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει σε συνθήκες ημέρας και κανονικού φωτισμού, είναι πολύ καλές, με ελάχιστες και πολύ συγκεκριμένες ατέλειες.

Η λεπτομέρεια που περιέχουν είναι σχεδόν η μεγιστη που μπορεί να περιμένει κανείς από μια κάμερα αυτής της ανάλυσης και αυτής της κατηγορίας τιμής.

Το χρωματικό τους εύρος είναι αυτό που χρειάζεται μια μικρή βελτίωση, αφού όταν το φως του ήλιου είναι έντονο ή υπάρχουν πολλές χρωματικές αντιθέσεις στο πλάνο, οι φωτογραφίες βγαίνουν λιγότερο «σωστές» από ότι θα μπορούσαν.

Το HDR βελτιώνει αισθητά το συγκεκριμένο μειονέκτημα, όμως η λειτουργία του αυξάνει σημαντικά τον χρόνο που χρειάζεται για την λήψη μιας φωτογραφίας.

Σε χαμηλό φωτισμό τώρα, η κάμερα του V770 βρίσκεται απλά στο όριο του αποδεκτού, κάτι μάλλον αναμενόμενο με δεδομένη την απουσία του Optical Image Stabilization.

Για να βγάλει ο χρήστης του V770 μια φωτογραφία θα πρέπει να έχει ιδιαίτερα σταθερό χέρι, αφού η κάμερα αυξάνει σημαντικά την ευαισθησία στο φως του αισθητήρα της, αλλά και τον χρόνο που διατηρεί ανοιχτο τον φακό προκειμένου οι φωτογραφίες να έχουν αποδεκτά επίπεδα φωτισμού.

Ο ψηφιακός θόρυβος παρόλα αυτά, βρίσκεται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, όμως για να το πετύχει αυτό, το V770 θυσιάζει μεγάλο μέρος από την λεπτομέρεια της φωτογραφίας.

Η εγγραφή βίντεο περιορίζεται στην λήψη αρχείων ανάλυσης 1080p, κάτι αναμενόμενο σε αυτή την κατηγορία τιμής, με την συγκεκριμένη κάμερα αλλά και το συνολικό hardware του V770.

Τα ίδια τα βίντεο τώρα έχουν ακριβώς τα ίδια «αποτελέσματα» με την λήψη φωτογραφιών, με την συσκευή να… χάνει κάτι σε χρώμα και λίγο σε λεπτομέρεια ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Το Interface της εφαρμογής για την λήψη φωτογραφιών είναι τροποποιημένο από την ZTE σε σύγκριση με αυτό του Stock Android. Συνολικά οι διαθέσιμες επιλογές είναι σωστά «δομημένες» σε υπομενού. Στην χειροκίνητη επιλογή ρυθμίσεων οι επιλογες είναι περιορισμένες, και δυστυχώς η κάμερα του V770 δεν διαθέτει ρύθμιση ταχύτητας κλείστρου.

Επεξεργαστής Μνήμη.

Θα περίμενε κανείς από την ZTE να έχει επιλέξει κάποιον επεξεργαστή της Mediatek για την κατηγορία τιμής που ανήκει το V770. Όμως η ανάγκη για υποστήριξη 4G+ δικτύων έκανε «υποχρεωτική» την επιλογή λύσης της Qualcomm και πιο συγκεκριμένα του Snapdragon 617.

Σε σύγκριση με τον Snapdragon 615 που πριν ένα χρόνο αποτελούσε την «κορυφαία» πρόταση της Qualcomm για αυτή την κατηγορία, ο Snapdragon 617 έχει  λίγες και περιορισμένες βελτιώσεις όπως δηλώνει και η μικρή διαφορά στην ονομασία.

Στον τομέα του δικτύου, ο Snapdragon 617 υποστηρίζει ταχύτητες έως και 300 Mbps σε 4G+ δίκτυα, μια σημαντική αύξηση σε σύγκριση με τα 150 Mbps του 615.

Οι συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας στο εσωτερικό του είναι και πάλι Α-53 της ARM με μια μικρή αύξηση συχνότητας, από το 1.4 στο 1.5 GHz.

Η Adreno 405 κάρτα γραφικών παραμένει ακριβώς η ίδια σε απόδοση με αυτή του 615, και είναι πρακτικά στο όριο της απόδοσης που πρέπει να έχει για την 1080p οθόνη του V770.

Το γραφικό περιβάλλον της συσκευής παράγεται με χαρακτηριστική άνεση, και η ισχύς της είναι αρκευή για να παίξει σχεδόν όλα τα παιχνίδια που είναι αναμενόμενο για μια συσκευή αυτής της κατηγορίας.

 

Ο χώρος αποθήκευσης έχει ονομαστική χωρητικότητα 16 Gb και από αυτά, τα 10.5 είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη του V770. Φυσικά η συσκευή μπορεί να πάρει κάρτες μνήμης MicroSD.

Μπαταρία.

Το πίσω μέρος του V770 δεν μπορεί να αφαιρεθεί, κάτι ασυνήθιστό για την κατηγορία του, όμως κάτω από αυτό βρίσκεται μια μπαταρία χωρητικότητας 2.540 mAh.

Με μάλλον αποδεκτή για την τιμή του χωρητικότητα μπαταρίας, το V770 πετυχαίνει αρκετά καλούς χρόνους λειτουργίας. Η συσκευή μπορεί να βγάλει μια ολόκληρη ημέρα ιδιαίτερα εντατικής χρήσης, κάτι που δοκιμάσαμε σε … εξαντλητικό βαθμό δοκιμάζοντας το 4G+ δίκτυο της Cosmote.

Για τους λιγότερο απαιτητικούς χρήστες, η μπαταρία μπορεί να κρατήσει το V770 ανοιχτό για 2 ημέρες λειτουργίας, χρόνος που είναι πλέον πολύ καλός για ένα αρκετά ισχυρό Smartphone σαν και αυτό.

Το Stock Android δεν διαθέτει εξεζητημένες επιλογές για εξοικονόμηση ενέργειας, εκτός από τις βασικές που περιλαμβάνουν την αυτόματη μείωση της απόδοσης του V770 και την απενεργοποίηση της μετάδοσης δεδομένων όταν η μπαταρία του πέσει κάτω από ένα προκαθορισμένο ποσοστό.

Συμπέρασμα.

Το V770 εξυπηρετεί τον «διπλό» σκοπό ύπαρξης του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για την Cosmote είναι μια οικονομική 4G+ συσκευή, με απόδοση που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες του ανάλογου δικτύου της εταιρείας.

Για την ZTE είναι ταυτόχρονα μια πολύ καλή ευκαιρία να δείξει ότι μπορεί να κατασκευάσει ανταγωνιστικές και απόλυτα αξιόλογες συσκευές, πολύ πιο καλά από ότι ίσως έχει στο μυαλό του ο μέσος χρήστης στη χώρα μας.

Το V770 είναι μια συσκευή που χρησιμοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την αλουμινένια κατασκευή της και τον σοβαρό και όμορφο σχεδιασμό της για να δείξει ότι δεν χρειάζεται να δαπανήσει κανείς πολλά χρήματα για να αποκτήσει μια πολύ καλή σε δυνατότητες και κορυφαία ποιοτικά συσκευή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights