Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Creative Muvo 2c : Φορητό και αποδοτικό Bluetooth ηχείο

Creative Muvo 2c : Φορητό και αποδοτικό Bluetooth ηχείο

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η αγορά των ασύρματων και φορητών ηχείων είναι σχετικά μικρή ακόμα στη χώρα μας, κυρίως λόγω του ότι οι χρήστες δεν γνωρίζουν την ύπαρξη τους ή/και μέχρι ένα βαθμό θεωρούν ότι προκειται για ακριβές και «μη αποδοτικές» συσκευές.

Στην πραγματικότητα όμως είναι σχετικά εύκολο να βρει κανείς ένα αρκετά καλό Bluetooth ηχείο που να καλύπτει τις ανάγκες του για αναπαραγωγή ήχου εντός αλλά και υπό συνθήκες εκτός σπιτιού.

Το Muvo 2C της Creative ανήκει σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία, αφού με μικρό σχετικά κόστος, προσφέρει πολύ καλή ποιότητα ήχου μαζί με μερικές επιπλέον δυνατότητες με τις οποίες θα ασχοληθούμε αναλυτικά στην συνέχεια.

Η Creative μας έστειλε το Muvo 2C για τις ανάγκες της συγκεκριμένης παρουσίασης, ενώ στη χώρα μας μπορεί να το βρει κανείς σε τιμές που κυμαίνονται ανάμεσα σε 40 και 55 ευρώ.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος

Όπως είναι προφανές από το κόκκινο χρώμα του Muvo 2C που είχαμε στα χέρια μας για την συγκεκριμένη παρουσίαση, το Bluetooth ηχείο της Creative διατίθεται σε διαφορετικά χρώματα.

Η κατασκευή του τώρα, είναι ένας συνδυασμός μεταλλικού πλαισίου στο μπροστινό του μέρος, με πλαστικό «κέλυφος», ενώ στο πίσω μέρος του υπάρχει το μικρό… Woofer που αναλαμβάνει την αναπαραγωγή των χαμηλών συχνοτήτων, του «μπάσου».

Ενδιαφέρον έχει η αντοχή στο βρέξιμο που αναφέρει η Creative σαν χαρακτηριστικό του Muvo 2C, το οποίο σύμφωνα με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, έχει πιστοποίηση IP66. Με δεδομένο το ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει μέσα σε νερό, η προστασία αυτή το κάνει ανθεκτικό στο να πέσει πάνω του ένα ποτήρι νερό ή/και να το πιάσει ο χρήστης του με βρεγμένα χέρια. Προσοχή χρειάζεται μόνο για το λαστιχένιο «πορτάκι» που προστατεύει την USB θύρα και τις υποδοχές για MicroSD και 3.5mm βύσμα, αφού πρέπει να είναι σωστά κλεισμένη.

Το «C» στην ονομασία του Muvo 2C υποδηλώνει ότι πρόκειται για την compact έκδοση, αφου η εταιρεία έχει και το Muvo 2, με σαφώς μεγαλύτερο μέγεθος διαθέσιμο στην αγορά. Το Muvo 2C τώρα έχει σχεδιαστεί για εύκολη μεταφορά, ακόμα και σε τσάντα ή την τσέπη ενός μπουφάν προκειμένου ο ιδιοκτήτης του να μπορεί αν θέλει να το έχει μαζί του. Σε αυτό βοηθάει και το μικρό του βάρος, για τα δεδομένα πάντα ενός Bluetooth ηχείου.

Συνδεσιμότητα.

Προφανώς και η βασική χρησιμότητα του Muvo 2C είναι για την αναπαραγωγή μουσικής μέσω Bluetooth από άλλη συσκευή, συνήθως το Smartphone του ιδιοκτήτη του. Η διαδικασία σύνδεσης των δύο συσκευών  είναι το ίδιο απλή όσο για οποιαδήποτε Bluetoot συσκευή και απαιτεί απλά το Pairing του ηχείου με το Smartphone. Σημαντική λεπτομέρεια είναι η ένδειξη της υπολειπόμενης μπαταρίας στην οθόνη του Smartphone του χρήστη, μια λειτουργία που απαιτεί υποστήριξη από την συσκευή, και δυστυχώς δεν υπάρχει σε όλα τα Smartphones.

Εναλλακτικά, το Muvo 2C μπορεί να συνδεθεί σε Smartphone ή κάποια άλλη συσκευή μέσω της 3.5mm θύρας που διαθέτει, προκειμένου να αυξηθεί σημαντικά ο χρόνος αναπαραγωγής του.

Το Muvo 2C μπορεί να λειτουργήσει και «αυτόνομα» αφου διαθέτει υποδοχή για κάρτες μνήμης MicroSD, με χωρητικότητα έως 128 GB. Η εναλλαγή μεταξύ των τραγουδιών γίνεται με τα πλήκτρα χειρισμού του Muvo 2C ενώ υποστηρίζεται και η εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών φακέλων. Παρόλα αυτά, η μεταφορά αρχείων μπορεί να γίνει πολύ εύκολα, αφού το Muvo 2C λειτουργεί σαν Card Reader και συνδέεται με τον υπολογιστή του χρήστη του, ο οποίος βλέπει κανονικά την MicroSD κάρτα που είναι τοποθετημένη σε αυτό.

Ο χειρισμός των διαφορετικών Modes γίνεται από το αντίστοιχο πλήκτρο στο πάνω μέρος του Muvo 2C, στο οποίο βρίσκονται και τα πλήκτρα για την αυξομείωση της έντασης αναπαραγωγής και το πλήκτρο ενεργοποίησης του ηχείου.

Ηχητική απόδοση.

Το Muvo 2C είναι σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει την καλύτερη δυνατή ηχητική απόδοση σε συνδυασμό με τις περιορισμένες του διαστάσεις.

Αυτό που γίνεται άμεσα αντιληπτό από τον χρήστη του, είναι η πολύ καλή ένταση που έχει σαν ηχείο, που στην μέγιστη ρύθμιση της είναι περισσότερο από αρκετή για εσωτερικούς χώρους.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι η ένταση αυτή συνδυάζεται και με αρκετά καλή ηχητική απόδοση, αφού σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, ο ήχος αναπαράγεται χωρίς κανενός είδους αλλοίωση ακόμα και σε έντονο μπάσο.

Βασική προϋπόθεση είναι η καλή ποιότητα του αρχείου μουσικής που αναπαράγεται από το Muvo 2C. Είναι δεδομένο ότι πολλοί θα επιλέξουν να ακούσουν μουσική από το Youtube ή κάποια αντίστοιχη online υπηρεσία, και σε αυτή την περίπτωση, η ποιότητα του ήχου είναι απλά ανάλογη της υπηρεσίας.

Όπως ήδη αναφέραμε, στο πίσω μέρος πρακτικά του Muvo 2C υπάρχει ένα μικρό…Woofer που αναλαμβάνει να παίξει ξεχωριστά τις χαμηλές συχνότητες του μπάσου σε ένα τραγούδι. Το Woofer αυτό είναι πραγματικά λειτουργικό και όχι απλά για λόγους εντυπωσιασμού, αφού μπορεί ο χρήστης του Muvo 2C να το ακούσει να παράγει συγκεκριμένα το μπάσο.

Συνολικά, το Muvo 2C καλύπτει με χαρακτηριστική άνεση τις απαιτήσεις που μπορεί να έχει κανείς από ένα φορητό Bluetooth ηχείο, και μέχρι ένα βαθμό προσφέρει ακόμα περισσότερα. Η μέγιστη ένταση του είναι αρκετή ώστε να το χρησιμοποιεί κάποιος για την ακρόαση μουσικής ακόμα και στο σαλόνι του, ενώ η πολύ καλή του ηχητική απόδοση κάνει την ακρόαση με αυτό πραγματικά … απολαυστική.

Μπαταρία.

Η ενσωματωμένη μπαταρία του Muvo 2C έχει διαφορετική απόδοση ανάλογα με τον τρόπο που επιλέγει να ακούσει μουσική ο χρήστης του. Η σύνδεση μέσω Bluetooth που είναι και η πιο «σημαντική», προσφέρει λίγο περισσότερο από 4 ώρες αναπαραγωγής κοντά στην μέγιστη ένταση του ηχείου.

Στην περίπτωση σύνδεσης μέσω καλωδίου 3.5mm, η μπαταρία αναλαμβάνει να τροφοδοτήσει με ρεύμα μόνο τον ενσωματωμένο ενισχυτή (και προφανώς το ίδιο το ηχείο) με αποτέλεσμα ο χρόνος αναπαραγωγής να αυξάνεται σε λίγο περισσότερο από πέντε ώρες.

Συμπέρασμα.

Το Muvo 2C είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσει τον χρήστη του με την συνολική του απόδοση, κυρίως λόγω της πολύ καλής έντασης αλλά και ποιότητας ήχου που προσφέρει (για τα δεδομένα πάντα ενός Bluetooth φορητού ηχείου).

Σε συνδυασμό με τις πολύ μικρές εξωτερικές του διαστάσεις, την επιπλέον άνεση που προσφέρει η προστασία από βρέξιμο και τις δυνατότητες αναπαραγωγής που διαθέτει, σε κάθε περίπτωση δικαιολογεί την τιμή πώλησης του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights