Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P10 Review: Φωτογραφική αποκάλυψη !

Huawei P10 Review: Φωτογραφική αποκάλυψη !

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Όταν πριν ένα χρόνο περίπου, η Huawei παρουσίαζε το P9 και το P9 Plus, ένα πράγμα ήταν ξεκάθαρο. Η εταιρεία ήταν πλέον έτοιμη να «παίξει» στην μεγάλη κατηγορία, και να συναγωνιστεί με ίσους όρους εταιρείες όπως η Samsung. Οι δύο συσκευές συνδύαζαν κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά με αντίστοιχη εξωτερική εμφάνιση, είχαν όμως και κάτι που δεν είχε μέχρι τότε εμφανιστεί σε κινητό τηλέφωνο. Οι δύο κάμερες των P9 είχαν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Leica, προκειμένου να προσφέρουν κάτι το μοναδικό και πραγματικά ασυνήθιστο για την αγορά των Smartphones.

Ένα χρόνο αργότερα, η Huawei έρχεται να δείξει ότι μπορεί να… συνεχίσει με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό τις τεχνολογικές και όχι μόνο εξελίξεις και βελτιώσεις που περιμένει κανείς από μια κορυφαία εταιρεία σαν και αυτή. Τα δύο P10 είναι καλύτερα παντού, προσφέρουν μοναδικές δυνατότητες, και η συνεργασία με την Leica προσφέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Στην παρουσίαση που ακολουθεί θα γνωρίσουμε μαζί το «κανονικό» P10, την συσκευή που άλλωστε απευθύνεται και στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγοραστικού κοινού.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος.

Αρκετά πριν πολλές εταιρείες του ανταγωνισμού «ανακαλύψουν» τα πλεονεκτήματα μιας πλήρως μεταλλικής κατασκευής, η Huawei γνώριζε τι προσφέρει αυτή στην πολυτέλεια και την ποιότητα συναρμολόγησης ενός Smartphone. Η εμπειρία αυτή που έχει πλεον αποκτήσει η εταιρεία, αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο Ρ10, μια συσκευή που συνδυάζει άριστα τον κορυφαίο σχεδιασμό με την ποιότητα και την πολυτέλεια.

Σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο P9, το Huawei P10 έχει ένα αρκετά πιο «ήπιο» σε γωνίες συνολικό σχεδιασμό που κάνει την συσκευή να δείχνει και να είναι πιο… προσεγμένη.

Οι γωνίες απουσιάζουν πλήρως, και το μεταλλικό πλαίσιο στα πλαϊνά μέρη του Huawei P10 έχει μια μοναδική σε εμφάνιση καμπύλη, που θα πρέπει να τονίσουμε ότι «κάθεται» πολύ καλά και στο χέρι του χρήστη. Το αποτέλεσμα είναι η αίσθηση που αφήνει σε αυτόν να είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, αφού κάνει την αλουμινένια επιφάνεια να είναι λιγότερο «σκληρή».

Στο πίσω μέρος του Huawei P10 τώρα, η αλουμινένια επιφάνεια είναι σχεδόν «άδεια» αφού ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων έχει πλέον μεταφερθεί στην μπροστινή πλευρά του. Η ενιαία μεταλλική αυτή επιφάνεια όμως προσδίδει μια μοναδική αίσθηση στιβαρότητας όταν ο χρήστης κρατάει το Huawei P10 στο χέρι του, ενώ αυξάνει σημαντικά και την πολυτέλεια στην εμφάνιση.

Το άνω άκρο της πίσω όψης είναι και αυτό που «φιλοξενεί» τις δύο τρομερές σε απόδοση κάμερες του Huawei P10. Η συνεργασία με την Leica για μια ακόμα φορά έχει δώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Το «τζάμι» πάνω από τις δύο κάμερες είναι σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία Gorilla Glass 5 όπως ακριβώς και πάνω από την οθόνη του Huawei P10. Η συγκεκριμένη επιλογή έχει γίνει για την προστασία των δύο καμερών από γρατζουνιές και χτυπήματα, ένα πρόβλημα που είναι αρκετά έντονο σε συσκευές του ανταγωνισμού.

Η μπροστινή «όψη» του Huawei P10 τώρα, είναι λιγότερο εντυπωσιακή σε εμφάνιση, χωρίς όμως να είναι και λιγότερο ενδιαφέρουσα. Η 5.1 ιντσών οθόνη της συσκευής ξεχωρίζει προφανώς, όμως αντίστοιχα θετική εντύπωση προκαλεί και το ιδιαίτερα περιορισμένο πλαίσιο αριστερά και δεξιά από αυτή.

Το πάνω και το κάτω μέρος τώρα, είναι ίσως λίγο μεγαλύτερα από ότι θα περίμενε κανείς, όμως η εταιρεία έχει πολύ σοβαρούς λόγους για αυτή της την επιλογή. Ξεκινώντας… ανάποδα, από το κάτω μέρος, θα συναντήσουμε τον αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Όσο και να προσπαθήσει κανείς να περιγράψει με λόγια το πόσο γρήγορος είναι στην λειτουργία του, θα τον αδικήσει πραγματικά. Πρέπει να δοκιμάσει κανείς στην πράξη το Huawei P10 για να διαπιστώσει ότι το ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα είναι μια διαδικασία που γίνεται πιο εύκολα και άνετα από οποιαδήποτε άλλη συσκευή στην αγορά.

Η εταιρεία έχει βρει όμως και έναν ιδιαίτερα έξυπνο τρόπο να χρησιμοποιήσει τον αισθητήρα και σαν πλήκτρο χειρισμού του Huawei P10. Με ένα απλό «πάτημα» πάνω στην ευαίσθητη στην αφή επιφάνεια, το πλήκτρο λειτουργεί σαν επιστροφή στην αμέσως προηγούμενη σελίδα, ενώ με συνεχόμενη πίεση επιστρέφει στην οθόνη αναμονής.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα υποκαθιστά τα πλήκτρα χειρισμού στην οθόνη του Huawei P10, τα οποία και απενεργοποιούνται μόλις αυτή ενεργοποιηθεί, προσφέροντας επιπλέον διαθέσιμο χώρο για την προβολή περιεχομένου.

Όσο και αν η αγορά στρέφεται σιγά σιγά προς συσκευές με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οθόνη, η Huawei (σωστά κατά την γνώμη μας) θεωρεί ότι πάντα ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού θα αναζητά ένα κορυφαίο Smartphone με φυσιολογικές εξωτερικές διαστάσεις.

Το Huawei P10 έχει σχεδιαστεί για να καλύψει αυτήν ακριβώς την κατηγορία. Η 5.1 ιντσών οθόνη του επιτρέπει την διατήρηση των συνολικών διαστάσεων σε επίπεδα που κάνουν άνετη και εύκολη την χρήση του με ένα μόνο χέρι.

Το βάρος του είναι ιδανικά «ισορροπημένο» ώστε να κάνει εύκολη την μεταφορά του, αλλά να αυξάνει ταυτόχρονα και την αίσθηση ποιότητας και… στιβαρότητας που πρέπει να έχει μια συσκευή σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Συνολικά, το Huawei P10 είναι μια από τις πιο όμορφές και ταυτόχρονα «σοβαρές» σε εμφάνιση που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά. Η Huawei γνωρίζει όμως ότι για πολλούς το Smartphone είναι και μέσο «προσωπικής έκφρασης» και έχει φροντίσει οι αρκετοί διαφορετικοί χρωματικοί συνδυασμοί του να καλύπτουν σχεδόν όλες τις απαιτήσεις.

Συσκευασία.

Η βασική συσκευασία του Huawei P10 είναι κατά την γνώμη μας αρκετά ξεχωριστή ώστε να χρίζει δικής της ξεχωριστής αναφοράς. Σε αυτή περιλαμβάνεται εκτός φυσικά από την ίδια τη συσκευή, και αρκετά ακόμα «ενδιαφέροντα» αξεσουάρ. Το πιο χρήσιμο από αυτά είναι η θήκη προστασίας του Huawei P10, αλλά και το προστατευτικό τζάμι που είναι ήδη τοποθετημένο σε αυτό. Τα δύο αυτά αξεσουάρ όσο απλά και αν φαίνονται, είναι ιδιαίτερα χρήσιμα, αφού ο χρήστης του Huawei P10 «ξενοιάζει» για την προστασία του αμέσως μόλις το βγάλει από την συσκευασία του.

Οθόνη.

Το Huawei P10 είναι από τις λίγες συσκευές στην κατηγορία του που επιμένουν στην χρήση οθόνης με ανάλυση 1920 x 1080 pixels ή αλλιώς 1080p.

Η εταιρεία συνεχίζει να θεωρεί ότι αυτή η ανάλυση οθόνης προσφέρει τον ιδανικό συνδυασμό απόδοσης αλλά και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας αλλά και πόρων του συστήματος.

Η διαγώνιος των 5.1 ιντσών επιτρέπει στην οθόνη του Huawei P10 να προσφέρει και κορυφαία ποιότητα και λεπτομέρεια απεικόνισης. Τα 432 pixel ανά ίντσα είναι περισσότερο από αρκετά για να καλύψουν ακόμα και τους απαιτητικούς χρήστες στην προβολή φωτογραφιών και βίντεο.

Στην προβολή αυτή τώρα, το Huawei P10 δείχνει με τον καλύτερο τρόπο, ότι μια LCD οθόνη μπορεί να έχει κορυφαία χρωματική απόδοση. Όπως όλες οι High End συσκευές της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, έτσι και το Huawei P10 διαθέτει μια εντυπωσιακή σε απόδοση οθόνη.

Το χρωματικό της εύρος είναι άριστο, ενώ ακόμα και στην μέγιστη ένταση του φωτισμού της, δεν υπάρχει η παραμικρή χρωματική αλλοίωση. Ο αισθητήρας φωτός φροντίζει με την σειρά του, ο φωτισμός αυτός να είναι στην ιδανική ένταση πάντα, ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες.

Τέλος, οι γωνίες θέασης είναι εντυπωσιακές, αφού ακόμα και υπό μεγάλη γωνία, η οθόνη του Huawei P10 διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των χρωμάτων της αναλλοίωτο.

Για όσους «ξεπεράσουν» το θεωρητικό κυρίως θέμα της χαμηλής ανάλυσης, η οθόνη του Huawei P10 αποτελεί μια από τις καλύτερες LCD οθόνες που μπορεί να βρει κανείς σε κινητό τηλέφωνο. Η χρωματική της απόδοση δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι μια οθόνη, ειδικά σε αυτές τις διαστάσεις, μπορεί να είναι κορυφαία χωρίς να προσπαθεί να εντυπωσιάσει με την ανάλυση της.

Πολύ πριν την έκδοση 7.0 Nougat του Android που έρχεται με την δυνατότητα αυτή προ-εγκατεστημένη, οι συσκευές της Huawei επέτρεπαν και συνεχίζουν να επιτρέπουν την εναλλαγή του μεγέθους των πληροφοριών και των εικόνων που παρουσιάζονται στην οθόνη τους.

Με αυτόν τον τρόπο ο χρήστης μπορεί να επιλέξει αν θέλει να προβάλει μεγάλες εικόνες και γραμματοσειρά για πιο άνετη ανάγνωση ή περισσότερο περιεχόμενο με μικρότερο μέγεθος.

Σε έναν διαφορετικό τομέα, η Huawei “ακολουθεί” την τάση της εποχής, και προσφέρει την λειτουργία… ανακούφισης ματιών όπως την ονομάζει. Όπως και σε όλες τις συσκευές που προσφέρουν κάτι αντίστοιχο, η λογική είναι να προβάλεται το περιεχόμενο με διαφορετική χρωματική παλλέτα στην οθόνη από την οποία απουσιάζει μέρος του μπλέ χρώματος. Σκοπός είναι προφανώς η ανακούφιση και η ξεκούραση των ματιών του χρήστη, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Τέλος, υπάρχει μια τυπική και σχετικά απλή δυνατότητα ρύθμισης της χρωματικής απόδοσης της οθόνης. Με δεδομένη την πολύ καλή έτσι και αλλιώς συνολική της απόδοση, η ρύθμιση αυτή απλά δίνει στον χρήστη την δυνατότητα να την φέρει πιο κοντά στις δικές του προτιμήσεις.

Κάμερα.

Όσο και αν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Huawei P10 είναι κορυφαία και αντάξια της κατηγορίας του, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει πραγματικά, είναι η απόδοση των δύο καμερών που βρίσκονται στο πίσω μέρος του.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Huawei σε συνεργασία με την Leica, σχεδίασαν ένα σύνολο ικανό να βγάλει τις πιο εντυπωσιακές και όμορφες φωτογραφίες που έχει δει κάποιος σε Smartphone.

Ξεκινώντας από το τεχνικό κομμάτι, η Huawei και η Leica έκαναν μερικές πολύ συγκεκριμένες βελτιώσεις.

Η έγχρωμη κάμερα αρχικά, διατηρεί την ανάλυση των 12 Mpixels που όπως έχει ήδη αποδείξει το P9 πριν ένα χρόνο, είναι αρκετή για κορυφαία απόδοση, διαθέτει όμως πλέον και Optical Image Stabilization. Η ασπρόμαυρη κάμερα, που αποτελεί και το «ξεχωριστό» και ασυνήθιστο κομμάτι του συνόλου, έχει πλέον αυξημένη ανάλυση που φτάνει τα 20 Mpixels.

Ο συνδυασμός των δύο αυτών σαφώς βελτιωμένων αισθητήρων, δίνει στο Huawei P10 μερικές νέες και ενδιαφέρουσες δυνατότητες, ενώ διατηρεί και όλες εκείνες που έκαναν τον προκάτοχο του μοναδικό για την εποχή του.

Το Huawei P10 σε κανονικές συνθήκες λήψης, συνδυάζει τα δεδομένα που λαμβάνει από τις δύο κάμερες, προκειμένου να δημιουργήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χρωματικά και όχι μόνο. Η ασπρόμαυρη κάμερα, είναι χρήσιμη σε αυτή την περίπτωση λόγω της σημαντικά αυξημένης δυναμικής αντίθεσης που διαθέτει.

Στο Huawei P10 όπως και στον προκάτοχο του, ο συνδυασμός αυτός είναι που προσφέρει τα διαφορετικά χρωματικά «Modes» για την λήψη εντυπωσιακών φωτογραφιών. Ανάλογα με το αντικείμενο της φωτογραφίας, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο «κανονικό» το «έντονο» και το «ήπιο» χρωματικό συνδυασμό, προκειμένου να φωτογραφήσει όσο το δυνατόν πιο… σωστά αυτό που θέλει.

Η ύπαρξη των δύο καμερών, επιτρέπει στο Huawei P10 να προσφέρει και ένα διαφορετικό είδος φωτογραφίας, αυτό του μεταβαλλόμενου βάθους πεδίου. Στην πράξη, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το κομμάτι της φωτογραφίας στο οποίο θέλει να δώσει έμφαση, και στην συνέχεια να «θολώσει» το φόντο ώστε να είναι ακόμα πιο έντονο το φαινόμενο.

Η εναλλαγή του… βάθους μπορεί να γίνει σε πραγματικό χρόνο πριν την λήψη της φωτογραφίας αλλά και πιο μετά, από την συλλογή φωτογραφιών. Μάλιστα το Huawei P10 αποθηκεύει το σύνολο των πληροφοριών που χρειάζεται, ώστε ο χρήστης να μπορεί να αλλάξει το εστιακό βάθος αλλά και το σημείο εστίασης.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στο P9 ήταν δυνατή η αλλαγή του βάθους εστίασης μόνο στην έγχρωμη κάμερα, ενώ πλέον η δυνατότητα αυτή προσφέρεται και στην λήψη ασπρόμαυρων φωτογραφιών.

Όπως αναφέραμε, σε σύγκριση με τον προκάτοχο του, το Huawei P10 διαθέτει Optical Image Stabilization στην έγχρωμη κάμερα του. Σε συνδυασμό με την έτσι και αλλιώς αυξημένη ευαισθησία στο φως που διαθέτει η ασπρόμαυρη κάμερα, το σύνολο μπορεί να προσφέρει τις καλύτερες με διαφορά φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό που μπορεί να βγάλει κάποιος με Smartphone.

Σε αυτή την περίπτωση, το Huawei P10 αυξάνει σημαντικά τον χρόνο έκθεσης του έγχρωμου αισθητήρα στο φως εκμεταλλευόμενο την σταθερότητα που προσφέρει το Optical Image Stabilization, και στην συνέχεια προσθέτει σε αυτές τις πληροφορίες, τα δεδομένα από την ασπρόμαυρη κάμερα για επιπλέον «ποιότητα». Με αυτόν τον συνδυασμό, οι φωτογραφίες βγαίνουν πάντα με περισσότερη λεπτομέρεια και λιγότερο θόρυβο από ότι θα περίμενε κανείς με βάση τις ρυθμίσεις σε ISO και χρόνο έκθεσης που επιλέγει το Huawei P10. Η ασπρόμαυρη κάμερα που δεν «χάνει» μέρος της απόδοσης της, συνεισφέρει τις πληροφορίες που το Huawei P10 χρειάζεται για να… διορθώσει την τελική φωτογραφία.

Το τελευταίο κομμάτι που αφορά την λήψη φωτογραφιών είναι ίσως και το πιο «μοναδικό» των συσκευών της Huawei, και είναι φυσικά η δυνατότητα λήψης αποκλειστικά ασπρόμαυρων φωτογραφιών. Σε αυτές το Huawei P10 χρησιμοποιεί αποκλειστικά την ασπρόμαυρη κάμερα του, εκτός από την λειτουργία εναλλαγής βάθους εστίασης. Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει κάποιος, αν έχει την όρεξη και την διάθεση να επιλέξει το σωστό αντικείμενο για την φωτογραφία του, είναι μοναδικές και συνήθως… πανέμορφες ακόμα και χωρίς ίχνος χρώματος.

Η ποιότητα του ασπρόμαυρου αισθητήρα είναι κορυφαία, ενώ σε σύγκριση με τον προκάτοχο του, στο Huawei P10 η αυξημένη ανάλυση του συμβάλει στο τελικό αποτέλεσμα με τον καλύτερο τρόπο.

Το Huawei P10 (και φυσικά το P10 Plus) είναι οι πρώτες μαζικής κυκλοφορίας συσκευές της εταιρείας που μπορούν να γράψουν video ανάλυσης 4k. Η νέα αυτή δυνατότητα οφείλεται στο ότι ο Kirin 960 είναι ο πρώτος επεξεργαστής της εταιρείας που υποστηρίζει την εγγραφή σε αυτή την ανάλυση.

Η ποιότητα των αρχείων είναι εντυπωσιακά καλή στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ άξια αναφοράς είναι και η ύπαρξη των διαφορετικών χρωματικών προφίλ, όπως ακριβώς και στην λήψη φωτογραφίας.

Αυτό που όμως θέλει «προσοχή» είναι η επιλογή της Huawei να γίνεται η εγγραφή των αρχείων με το νεότερο και σημαντικά βελτιωμένο Codec H265/HEVC. Χάρη σε αυτό, η ποιότητα και η λεπτομέρεια του κάθε video διατηρείται ακριβώς η ίδια με το συνολικό μέγεθος του κάθε αρχείου να είναι σχεδόν 50% μικρότερο. Για κάθε λεπτό video με το Huawei P10 χρειάζονται περίπου 210 MB χώρου, αντί για τα περίπου 300 ΜΒ που συνήθως καταλαμβάνει με την χρήση του Η264. To πρόβλημα είναι ότι η υποστήριξη του H265 είναι ακόμα σχετικά περιορισμένη. Μεγάλο μέρος των υπολογιστών που κυκλοφορούν στην αγορά δεν το υποστηρίζουν, ενώ για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν υποστηρίζεται ακόμα και από το Youtube για το “ανέβασμα” των video σε αυτό.

Λειτουργικό Σύστημα.

Η Huawei «φημίζεται» για τον βαθμό τροποποίησης της λειτουργικότητας και της εμφάνισης του Android της Google στις συσκευές της.

Το γραφικό περιβάλλον της εταιρείας εστιάζει περισσότερο στην παροχή όλων των δυνατών επιλογών και ρυθμίσεων και λιγότερο στην απλή εμφάνιση και διάταξη. Παρόλα αυτά, η νεότερη διαθέσιμη έκδοση του EMUI της εταιρείας, η 5.1 έχει φροντίσει ώστε να βελτιώσει σχεδόν όλους τους τομείς.

Πλέον, το EMUI 5.1 «φροντίζει» ώστε όλες σχεδόν οι λειτουργίες και οι δυνατότητες του Huawei P10 να βρίσκονται το πολύ … δύο πατήματα της οθόνης μακριά. Με αυτόν τον τρόπο, όλες οι προ-εγκατεστημένες εφαρμογές προσφέρουν την λειτουργικότητα τους στον χρήστη της συσκευής με την μικρότερη δυνατή καθυστέρηση αλλά το βασικότερο, με την μεγαλύτερη δυνατή ευκολία.

Ειδικά για όσους προέρχονται από συσκευές του ανταγωνισμού, το Huawei P10 προσφέρει πλέον στο EMUI 5.1 (για την ακρίβεια από την έκδοση 5.0) την δυνατότητα χρήσης ξεχωριστού μενού εφαρμογών, όπως και στο Stock Android της Google αλλά και πολλές άλλες συσκευές.

Κάποιες από τις εφαρμογές έχουν διαφορετική εμφάνιση πλέον μαζί με τις επιπλέον δυνατότητες που έχουν αποκτήσει. Η εφαρμογή «Συλλογή» για την προβολή φωτογραφιών και βίντεο, αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα.

Φυσικά, το Huawei P10 διαθέτει και εφαρμογές σχεδιασμένες από την Huawei ώστε να προσφέρουν επιλογές που απουσιάζουν από τη Stock μορφή του Android όπως παρέχεται από την Google.

Μια από αυτές, η πιο χρήσιμη θα μπορούσε να πει κανείς για την «συντήρηση» του Huawei P10 είναι η εφαρμογή «διαχείρισης τηλεφώνου». Όπως και στο παρελθόν, αυτή φροντίζει να ενημερώνει τον χρήστη του Huawei P10 για την συνολική κατάσταση της συσκευής, αλλά και να του προσφέρει πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές παραμετροποίησης του.

Αυτές περιλαμβάνουν την εκκαθάριση της μνήμης RAM από εφαρμογές που τρέχουν άσκοπα, αλλά και τον περιορισμό αυτών που θα εκτελούνται με την οθόνη σβηστή, προκειμένου να περιορίζεται σημαντικά και η άσκοπη κατανάλωση μπαταρίας.

Όπως όλες οι συσκευές της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, έτσι και το Huawei P10 προσφέρει την δυνατότητα εναλλαγής του «θέματος» εμφάνισης του γραφικού του περιβάλλοντος. Πλέον όμως, ο χρήστης του μπορεί να επιλέξει ξεχωριστά να αλλάξει μόνο την εικόνα στην οθόνη αναμονής ή/και κλειδώματος.

Τέλος, το Huawei P10 διαθέτει μια μοναδική σε δυνατότητες εφαρμογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του περιεχομένου του. Η εφαρμογή αυτή μπορεί να αντιγράψει σε ένα αρχείο το σύνολο της «κατάστασης» της συσκευής, συμπεριλαμβανομένων «λεπτομερειών» όπως το ιστορικό των κλήσεων αλλά και η επιλεγμένη φωτογραφία στο Background.

Επεξεργαστής Μνήμη.

Εδώ και αρκετά χρονια πλέον , η Huawei έχει κάνει την σωστή από κάθε άποψη επιλογή του σχεδιασμού των δικών της επεξεργαστών για κινητά τηλέφωνα. Η επιλογή της αυτή της έχει επιτρέψει να καθορίζει η ίδια τις δυνατότητες και την ισχύ που θα έχουν οι συσκευές της, στην High End κατηγορία και όχι μόνο.

Στην περίπτωση του Huawei P10, η εταιρεία έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει το νεότερο και καλύτερο διαθέσιμο επεξεργαστή της, τον Kirin 960 που παρουσίασε μαζί με την κυκλοφορία του Mate 9 πριν λίγο καιρό.

Ο Kirin 960 εντυπωσιάζει με αρκετές από τις δυνατότητες του, όμως είναι μερικές που ξεχωρίζουν. Η βασικότερο από αυτές είναι ότι πρόκειται για τον πρώτο και μοναδικό διαθέσιμο επεξεργαστή που κρύβει στο εσωτερικό του τους νέους Α-73 πυρήνες επεξεργασίας της ARM.

Παρά την ονομασία τους, οι Α-73 δεν αποτελούν μια απλή εξέλιξη των αμέσως προηγούμενων Α-72 αλλά μια πραγματικά νέα αρχιτεκτονική. Σκοπός είναι η αύξηση στην απόδοση να μην είναι απλά ονομαστική, αλλά να έχει και πρακτική εφαρμογή.

Έτσι λοιπόν οι Α-73 έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την συνεχόμενη υψηλή απόδοση και όχι μικρά χρονικά διαστήματα στο μέγιστο που δεν μπορούν να διατηρηθούν λόγω αύξησης της θερμοκρασίας και περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας. Ο μέγιστος χρονισμός των 2.4 GHz είναι εντυπωσιακός, όμως ο Kirin 960 εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα των τεσσάρων Α-73 προκειμένου να προσφέρει εντυπωσιακή απόδοση και επεξεργαστική ισχύ ακόμα και χωρίς να τους λειτουργεί σε αυτή τη μέγιστη συχνότητα τους.

Για τις λιγότερο απαιτητικές εργασίες τώρα, και κυρίως για αυτές που πραγματοποιούνται από το λειτουργικό σύστημα σε κατάσταση αναμονής, ο Kirin 960 έχει και τέσσερις ακόμα Α-53 της ARM επίσης με μέγιστο χρονισμό το 1.8 GHz. Η εναλλαγή μεταξύ των δύο ομάδων πυρήνων επεξεργασίας γίνεται χωρίς το παραμικρό ίχνος καθυστέρησης, και αυτό είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα της δουλειάς που έχει κάνει η Huawei στον σχεδιασμό του Kirin 960.

Στο Huawei P10 η μνήμη RAM έχει διατηρηθεί στα 4 GB αφού μάλλον σωστά η εταιρεία θεωρεί ότι αυτά είναι υπερ-αρκετά για την άνετη λειτουργία του. Στην πράξη ακόμα και η ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών απαιτητικών εφαρμογών δεν είναι αρκετή για να κανει το Huawei P10 να δυσκολευτεί ή να καθυστερήσει να αποκριθεί σε αυτό που του ζητάει ο χρήστης του. Τα πάντα εκτελούνται με μια εντυπωσιακή αμεσότητα που είναι μοναδική στην συσκευή της Huawei.

Εκεί όμως που ο Kirin 960 προσφέρει κάτι το πραγματικά διαφορετικό σε σύγκριση με τους προκατόχους του είναι στον τομέα της παραγωγής γραφικών. Κατά παράδοση, όλοι οι Kirin  επεξεργαστές της εταιρείας χρησιμοποιούσαν μια από τις καλύτερες σε κάθε εποχή κάρτες γραφικών της ARM, σε έκδοση όμως που υστερούσε σε πραγματική απόδοση. Στην περίπτωση του Kirin 960 η Huawei φρόντισε να μην επαναλάβει το ίδιο λάθος, και στο εσωτερικό του βρίσκεται η Mali G71, η νεότερη και καλύτερη κάρτα γραφικών της ARM. Αυτή τη φορά υπάρχουν 8 «πυρήνες» παραγωγής γραφικών, περισσότεροι από αρκετοί για να προσφέρουν την απόδοση που περιμένει κανείς σε μια συσκευή σαν το Huawei P10.

Στην πράξη, και ειδικά στην 1080p οθόνη του Huawei P10, η Mali G71 μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις ακόμα και των καλύτερων παιχνιδιών που μπορεί να βρει κάποιος στο Play Store της Google.

Τέλος, ο αποθηκευτικός χώρος του Huawei P10 αποτελεί έναν ακόμα τομέα βελτίωσης σε σύγκριση με τον προκάτοχο του. Η βασική έκδοση της συσκευής έχει πλέον 64GB ονομαστικού χώρου, από τα οποία περίπου 50 είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη. Για όσους ο χώρος αυτός συνεχίζει να μην είναι αρκετός (κάτι λογικό μάλλον, με δεδομένη την εντυπωσιακή κάμερα του) υπάρχει φυσικά η δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών MicroSD.

Μπαταρία.

Παρά το σχετικά «μικρό» μέγεθος του Huawei P10, στο εσωτερικό του βρίσκεται μια μπαταρία χωρητικότητας 3.200 mAh. Η μπαταρία αυτή μπορεί να καλύψει με σχετική άνεση τις ενεργειακές απαιτήσεις του κορυφαίου Hardware της συσκευής, και ανάλογα με την χρήση να προσφέρει και τους αντίστοιχους χρόνους αναμονής και λειτουργίας.

Σε καθημερινή έντονη χρήση, η μπαταρία αναλαμβάνει να διατηρήσει για ολόκληρο το εργάσιμο κομμάτι της ημέρας ενεργό το Huawei P10, μέχρι ο χρήστης του να επιστρέψει το βράδυ στο σπίτι. Για τους λιγότερο απαιτητικούς, ο χρόνος αυτός μπορεί να αυξηθεί σε δύο ημέρες λειτουργίας χωρίς προβλήματα.

Φυσικά, όπως όλες οι συσκευές της εταιρείας, έτσι και το Huawei P10 διαθέτει ένα εντυπωσιακό σύνολο από επιλογές για επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτές περιλαμβάνουν την επιλογή των εφαρμογών που ο χρήστης θέλει να “τρέχουν” με την συσκευή σε αναμονή και την οθόνη κλειστή, μέχρι και την αυτόματη ειδοποίηση για εφαρμογές που καταναλώνουν μεγάλα ποσά ενέργειας.

Η Huawei αναγνωρίζει ότι οι περισσότεροι χρήστες του Huawei P10 θέλουν να το έχουν άμεσα διαθέσιμο για να κάνουν τη δουλειά τους, και έτσι φρόντισε να βελτιώσει σημαντικά τον τρόπο που αυτό φορτίζει. Με τον φορτιστή που βρίσκεται στην συσκευασία του, το Huawei P10 κάνει… «υπερταχεία» φόρτιση όπως την ονομάζει η εταιρεία.

Στην πράξη, ο φορτιστής αυτός μπορεί να γεμίσει την μισή μπαταρία του Huawei P10 σε μόλις 30 λεπτά, προκειμένου ο χρήστης του να το έχει διαθέσιμο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Για την πλήρη φόρτιση της χρειάζεται περίπου 100 λεπτά, αφού για να προστατέψει την μπαταρία αλλά και την ίδια τη συσκευή, ο φορτιστής μειώνει από ένα σημείο και μετά τον «ρυθμό» του.

Συμπέρασμα.

Είναι προφανές ότι πλέον η Huawei έχει βρει την θέση της στην παγκόσμια αγορά των Smartphones σαν ένας από τους καλύτερους κατασκευαστές.

Κάθε νέα της High End πρόταση καλείται να είναι προφανώς βελτιωμένη σε σύγκριση με τον προκάτοχο της, αλλά και να αγγίζει τα όρια του τι είναι τεχνικά εφικτό. Για να πετύχει τον στόχο του, το Huawei P10 προσφέρει μια από τις πιο εντυπωσιακές σε συνολική απόδοση κάμερες που μπορεί να βρει κανείς σε κινητό τηλέφωνο, και σίγουρα αυτή που μπορεί να βγάλει τις πιο όμορφές και μοναδικές φωτογραφίες.

Η κάμερα αυτή συνδυάζεται με την κορυφαία απόδοση του Kirin 960 αλλά και την εντυπωσιακή κατασκευή από αλουμίνιο με την άριστη συναρμολόγηση και ποιότητα.

Το Huawei P10 είναι από κάθε άποψη, η συσκευή που θα καταφέρει να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της Huawei προς την κορυφή της αγοράς των High End Smartphones.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

9 σχολια

Nikolas 24/04/2017 - 12:35

Καλημερα και συγχαρητηρια για την αψογη δουλεια που κανεις. Μεταξυ Huawei P10 και Samsung S7 τι θα μου προτεινες;

Reply
Kostas Gliatiotis 24/04/2017 - 21:19

Καλησπέρα !

Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια καταρχήν 🙂

Δεν έχω εύκολη απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Το S7 παραμένει ακόμα και ένα χρόνο μετά, μια από τις πιο καλές συσκευές που μπορείς να αγοράσεις. Ακόμα και τώρα, είναι αντίστοιχα καλό και ικανό, όσο και οι περισσότερες νεότερες από αυτό συσκευές που υπάρχουν στην αγορά.

Τα πλεονεκτήματα του P10 σε σύγκριση με το S7 είναι τα εξής:

1. H Κάμερα του είναι το ίδιο καλή την ημέρα, και βγάζει φωτογραφίες με αντίστοιχη ή και λίγο καλύτερη λεπτομέρεια. Το βράδυ, το Optical Image Stabilisation δεν λειτουργεί το ίδιο καλά όπως αυτό του S7, όμως η διαφορά είναι τόσο μικρή που πρέπει να τα συγκρίνεις διπλα δίπλα για να την καταλάβεις. Παρόλα αυτά, σχεδόν πάντα βγάζει πιο εντυπωσιακές και όμορφες σε ζωντάνια και ένταση χρωμάτων φωτογραφίες. Ακόμα και αν μερικες φορές είναι πιο “έντονες” από αυτό που εσύ βλέπεις εκείνη την στιγμή, πετυχαίνει πάντα να το κάνει με τρόπο που η φωτογραφία να είναι εντυπωσιακή. Αν δεις τις φωτογραφίες με τα λουλούδια που έχω εδω στο Review, είναι τραβηγμένες σε ένα απλό μικρό “παρτέρι” έξω από το Mall. Παρόλα αυτά είναι εντυπωσιακές.

2. Είναι έστω και λίγο πιο γρήγορο, σε μετρίσημη μορφή μέσω Benchmarks. Αν ψυχολογικά θες να διαλέξεις την πιο “γρήγορη” από τις δύο συσκευές, το Ρ10 πλέον είναι αισθητά πιο γρήγορο σε επεξεργαστική ισχύ. Η κάρτα γραφικών του είναι ίσως απλά το ίδιο καλή, όμως είναι και αυτή αρκετά νεότερη, υποστηρίζει εξ αρχής το Vulkan και στην 1080p οθόνη του Ρ10 η απόδοση της φτάνει και περισσεύει.

3. Είναι σημαντικά πιο όμορφο και πολυτελές. Σε προσωπικό επίπεδο προτιμώ τις πλήρως μεταλικές συσκευές και το αλουμινένιο πλαίσιο του Ρ10 μου αρέσει πιο πολύ, ενώ είναι και πιο “σοβαρό”.

Το S7 από την άλλη, συνεχίζει να έχει μια εντυπωσιακά καλύτερη οθόνη, με υψηλότερη ανάλυση και πολύ καλή χρωματική απόδοση. Η αναβάθμιση σε Nougat, παρότι για κάποιο λόγο η Samsung έχει επιλέξει να μην το προωθήσει, προσθέτει και υποστήριξη για HDR περιεχόμενο Video.

Reply
manos 25/04/2017 - 00:52

Καλημέρα και συγχαρητήρια για τη δουλειά σας..Σας διαβάζω συνέχεια.. Είχα ένα samsung j3 2016, αρκετά αξιοπρεπές τηλέφωνο και το έδωσα στη σύζυγό μου… Θέλω να αγοράσω ένα πιο ποιοτικό και πιο γρήγορο σε δύο κάρτες.. Έχω δει πολλά. Αρχικά είχα σκοπό να αγοράσω το Α5 dual (2017(, αλλά δεν έχει ευρωπαική εγγύηση και είναι κάτι που με σταμάτησε.Μετά είδα τα, umi plus E, oneplus 3T και HUAWEI P10 Lite 4G …
Βέβαια εάν δεν είχα την ανάγκη για δίκαρτο θα έπαιρνα το Α5 ή το S7….
Θα ήθελα να με βοηθήσετε λίγο δίνοντάς μου συμβουλές.. Νομίζω καταλάβατε….
Και επίσης το HUAWEI P10 Lite 4G σε σχέση με το HUAWEI P10 Plus 4G+ εκτός την τιμή τι άλλη διαφορά έχουν??? Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου…

Reply
Kostas Gliatiotis 25/04/2017 - 21:45

Καλησπέρα !

Το P10 Lite είναι μια συσκευή της μεσαίας κατηγορίας πρακτικά, που καλύπτει σχεδόν όλες τις ανάγκες που έχει ένας μέσος χρήστης. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και το Review του που η αλήθεια είναι ότι έχει καθυστερήσει περισσότερο από ότι θα έπρεπε 🙂
Σαν επιλογή συσκευής με δύο SIM είναι ίσως από τις καλύτερες δυνατές. Σε σύγκριση με το J5 2016 έχει σημαντικά καλύτερη απόδοση, αρκετά καλύτερη κάμερα, ενώ είναι και πιο μικρό, ελαφρύ, και κατά την γνώμη μου τουλάχιστον και πιο όμορφο.
Το P10 Plus τώρα, είναι η καλύτερη συσκευή που έχει διαθέσιμη η Huawei στην αγορά. Είναι πρακτικά η μεγαλύτερη και καλύτερη έκδοση του P10, με συγκεκριμένες βελτιώσεις. Η κάμερα του είναι ουσιαστικά η ίδια σε απόδοση, κάτι που είναι καλό αφού και αυτή του Ρ10 είναι εντυπωσιακή. Η οθόνη του είναι μεγαλύτερη και έχει και αυξημένη ανάλυση 2560 x 1440 pixels, ενώ και η μπαταρία είναι αισθητά μεγαλύτερη.
Είναι όμως και σημαντικά πιο ακριβό, αφού κοστίζει περισσότερο από το κανονικό Ρ10 και ανήκει σε διαφορετική κατηγορία από το P10 Lite.

Συσκευή της Samsung από την άλλη, χωρίς εγγύηση δεν αξίζει να πάρεις και για έναν επιπλέον λόγο. Ακόμα και με χρέωση λόγω μη υποστήριξης, δεν μπορεί να επισκευαστεί ένα Samsung εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης ακόμα και αν έχει κάποια ζημιά σε τμήμα του που είναι ίδιο με τις Ευρωπαϊκές εκδόσεις. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν δεν χαλάσει το Α5 2017 και απλά θελήσεις σε βάθος χρόνου να του αλλάξεις απλά μια μπαταρία ή χτύπα ξύλο σπάσει έστω το τζάμι στο πίσω μέρος του, τα επίσημα Service της εταιρείας στη χώρα μας θα αρνηθούν να το επισκεύασουν. 🙂

Reply
manos 26/04/2017 - 00:59

Σε ευχαριστώ πολύ.. και αν δεν σε κουράζω, επειδή η ιδέα των umi plus E, oneplus 3T και xaiomi, απομακρύνεται και πλέον συγκεκριμμενοποιείται το ενδιαφέρον στα samsung δύο καρτών αλλά και στο HUAWEI P10 Lite 4G, μια και το HUAWEI P10 Plus 4G+ είναι αρκετά ακριβό, θα ήθελα μία σύγκριση μεταξύ του HUAWEI P10 Lite 4G, και του HUAWEI P9 4G+,, δυο συσκευές αρκετα κοντα στην τιμή…. και πάλι σε ευχαριστώ και συγχαρητήρια..

Reply
Kostas Gliatiotis 26/04/2017 - 11:13

Καλημέρα !

Αν εννοείς το κανονικό Ρ9 και όχι το Lite επίσης, δεν ξέρω κατά πόσο η έκδοση με τις δύο SIM έχει και εκεί κανονικά εγγύηση στη χωρα μας. Αν είναι Ευρωπαϊκή συσκευή και έχει κανονικά εγγύηση, τότε μπορείς σίγουρα να την πάρεις αντί του Ρ10 Lite. Μπορεί να είναι θεωρητικά παλαιότερο, είναι όμως πολύ πιο δυνατό, έχει καλύτερη οθόνη και μπαταρία, ενώ το σημαντικότερο είναι η καταπληκτική κάμερα του !

Reply
Maria thalassa 22/11/2017 - 11:41

Καλησπέρα θα ήθελα παρακαλώ άν μπορείτε να μου πείτε ποιο κινητό θεωρείτε καλύτερο και γιατί. To huawei p10 ή το samsung s8? Βλέπω ότι είστε λεπτομερής και ψάχνετε σχολαστικά τα χαρακτηριστικά οπότε και η άποψή σας έχει άλλη βαρύτητα!
Ευχαριστώ πολύ!

Reply
Kostas Gliatiotis 22/11/2017 - 11:52

Καλημέρα !

Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια !

Η επιλογή έχει πάντα να κάνει με το ποια χαρακτηριστικά είναι πιο σημαντικά για τον καθένα μας. Το S8 είναι σχεδόν στο σύνολο του μια καλύτερη συσκευή από το Ρ10 όμως είναι και σημαντικά ακριβότερο. Σε αυτή την περίπτωση, σημασία έχει λοιπόν, αν με την διαφορά στην τιμή, το Ρ10 είναι “κατώτερο” ή όχι σε βαθμό που να αξίζει κάποιος να προτιμήσει το S8. Η κάμερα για παράδειγμα είναι ελάχιστα καλύτερη τεχνικά και σε απόλυτη ποιότητα των φωτογραφιών στο S8, όμως η διαφορά είναι μικρή, δεν είναι εύκολα αντιληπτή και πρακτικά δεν είναι από μόνη της τόσο σημαντική. Επίσης, το Ρ10 βγάζει εντυπωσιακά όμροφες φωτογραφίες, όπως και όλες οι συσκευές της εταιρείας που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Leica.
Αντίστοιχα, σε ταχύτητα τώρα, υπάρχει μια ελάχιστη διαφορά και πάλι υπέρ του S8, που και αυτή όμως είναι πολύ μικρή για να δικαιολογεί από μόνη της τη διαφορά στα χρήματα.
Οι δύο τομείς που το S8 υπερτερεί αισθητά και αυτός της οθόνης, που έχει μεγαλύτερο μέγεθος, είναι σημαντικά καλύτερη SUPER AMOLED οθόνη σε σύγκριση με την πολύ καλή αλλά LCD οθόνη του Ρ10, και το ότι είναι αδιάβροχο το S8.

Επειδή για αρκετό καιρό έχει τύχει να χρησιμοποιήσω σαν βασική μου συσκευή το P10 Plus και στην συνέχεια το S8, δεν υπάρχει κάτι που να με ενόχλησε στο Huawei και να μπορώ να πω ότι ήθελα καλύτερα το S8. Η διαφορά του “Απλού” Ρ10 με την Plus έκδοση του είναι απλά η μικρότερη οθόνη χαμηλότερης ανάλυσης (και μερικές ακόμα που δεν αλλάζουν το συνολικό αποτέλεσμα)

🙂

Reply
Maria thalassa 23/11/2017 - 14:40

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights