Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ WIND Ελλάς: Κατέθεσε επενδυτικό πλάνο για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών

WIND Ελλάς: Κατέθεσε επενδυτικό πλάνο για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών

απο John Leondaris

Επενδυτικό πλάνο για την άμεση ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών (FFTx) κατέθεσε η WIND Ελλάς στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Το επενδυτικό πλάνο κατατέθηκε στην ΕΕΤΤ στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας του κανονισμού “Vectoring”  η οποία θα καθορίσει τον οδικό χάρτη για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας σε επίπεδο υποδομών.

Έχοντας ήδη προγραμματίσει επενδύσεις για δίκτυα νέας γενιάς σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία, που θα αγγίξουν το μισό δισ. ευρώ ως το 2022, η WIND Ελλάς στο πλάνο της για τις οπτικές ίνες αναφέρει αναλυτικά τις γεωγραφικές περιοχές στις οποίες θα επικεντρωθεί καθώς τις καινοτόμες τεχνολογίες που θα αναπτύξει ώστε να προσφέρει ευρυζωνικές ταχύτητες  που θα ξεκινούν από  100Μbps και θα φτάνουν το 1Gbps.

“Η τεχνογνωσία μας πάνω σε ευρυζωνικά δίκτυα και υποδομές σε συνδυασμό με την χρηματοοικονομική μας ευρωστία, μας επιτρέπουν να ξεκινήσουμε την κατασκευή ιδιόκτητου δικτύου  οπτικών ινών (FFTx) την επόμενη μέρα της σχετικής έγκρισης από την ΕΕΤΤ” δήλωσε σχετικά ο Αντώνης Τζωρτζακάκης, Γενικός Διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας και Εταιρικών πελατών της WIND. “Η ταχύτητα ανάπτυξης των νέων δικτύων είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Δεν πρέπει να χαθούν άλλες ευκαιρίες να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και την παραγωγικότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων” συμπλήρωσε.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights