Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Wiko Ufeel Review : Εναλλακτικά πολυτελές

Wiko Ufeel Review : Εναλλακτικά πολυτελές

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα.

Το γραφικό περιβάλλον του Ufeel είναι ίσως το κομμάτι που δείχνει περισσότερο την μικρή σχετικά εμπειρία που έχει η Wiko στην κατασκευή του, και των Smartphone γενικότερα. Κάτω από αυτό, κρύβεται η 6.0 Marshmallow έκδοση του Android της Google.

Το Ufeel προσπαθεί να προσφέρει ταυτόχρονα και ξεχωριστό μενού εφαρμογών αλλά και την διάταξη σε «σελίδες αναμονής» όπως συναντά κανείς στις συσκευές π.χ. της Huawei αλλά και το iPhone της Apple.

Ταυτόχρονα, οι «εικαστικές» παρεμβάσεις στην εμφάνιση των εικονιδίων για τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές, αλλά και η λογική δομή τους στην συνέχεια, εστιάζουν περισσότερο στα ζωντανά και έντονα χρώματα, και λιγότερο στην ευκολία χρήσης αλλά και στο να είναι οπτικά «εύκολα» στο μάτι του χρήστη.

Στα θετικά, περιλαμβάνεται σίγουρα η εφαρμογή της «Συλλογής» φωτογραφιών, για το διαφορετικό της interface που συνδυάζεται με ευκολία χρήσης και αρκετές επιλογές.

Φυσικά από το Ufeel δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η εφαρμογή συνολικής διαχείρισης της συσκευής, που παρά την ασυνήθιστη ονομασία «Υποστήριξη τηλεφώνου», διαθέτει αρκετές επιλογές παραμετροποίησης.

To Ufeel έχει όπως ήδη αναφέραμε, αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη του. Η λειτουργία του υποστηρίζεται από το ίδιο το Android 6.0 η Wiko όμως έχει προσθέσει μερικές ενδιαφέρουσες δυνατότητες. Η πρώτη από αυτές είναι η επιλογή αυτόματης εκκίνησης κάποιας εφαρμογής με το ξεκλείδωμα του Ufeel ή και η κλήση ενός προκαθορισμένου αριθμού από τις επαφές. Ταυτόχρονα με απλό άγγιγμα λειτουργεί και σαν πλήκτρο επιστροφής, κάτι που παρότι όχι νέο, αυξάνει σημαντικά την ευχρηστία και την αμεσότητα στην χρήση του Ufeel.

Αυτό που έχει τελικά σημασία είναι ότι το γραφικό περιβάλλον της Wiko δεν ενοχλεί και δεν κάνει δυσκολότερη την καθημερινή συμβίωση του χρήστη με το Ufeel. Οι μικρές «ατέλειες» παρότι υπαρκτές δεν είναι τουλάχιστον από μόνες τους ανατρεπτικός παράγοντας για την επιλογή της συσκευής.

Επεξεργαστής Μνήμη.

Το Ufeel χρησιμοποιεί επεξεργαστή της Mediatek στο εσωτερικό του, και πιο συγκεκριμένα τον MT6735. Αυτός διαθέτει 4 πυρήνες Α-53 χρονισμένους μάλιστα και σχετικά χαμηλά στο 1.3 GHz.

Είναι δεδομένο ότι στην κατηγορία τιμής που ανήκει η συσκευή, μπορεί να βρει κανείς συσκευές με αρκετά πιο ισχυρό Hardware από αυτόν τον επεξεργαστή της Mediatek.

 

Τουλάχιστον το Ufeel συνδυάζει τον MT6735 με 3 GB μνήμης RAM, προκειμένου η εμπειρία χρήσης να είναι η καλύτερη δυνατή. Στην πράξη σχεδόν όλες οι εφαρμογές εκκινούν χωρίς καθυστέρηση, τουλάχιστον αυτές που είναι λογικό να έχει κάποιος σε μια συσκευή αυτής της κατηγορίας.

Αντίστοιχα και στον τομέα των γραφικών, η Mali T720 της ARM, μετράει πλέον αρκετά χρόνια στην αγορά, και έχει αντικατασταθεί από νεότερες λύσεις. Με 2 πυρήνες παραγωγής γραφικών στην περίπτωση του Ufeel, η απόδοση της διατηρείται σε ικανοποιητικά επίπεδα κυρίως λόγω της χαμηλής ανάλυσης της οθόνης του. Για περιορισμένη Gaming χρήση είναι μάλλον αρκετή.

Στα πλεονεκτήματα του MT6735 θα πρέπει να αναφέρουμε την δυνατότητα εγγραφής και αναπαραγωγής αρχείων video 1080p. Ο αποθηκευτικός χώρος έχει ονομαστικό μέγεθος 16 GB και από αυτά περίπου 10 GB είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη του Ufeel. Υπάρχει φυσικά υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD.

Μπαταρία.

Για κάποιο περίεργο λόγο, η wiko δεν δηλώνει επίσημα την χωρητικότητα της μπαταρίας του Ufeel, οπότε πρέπει να αρκεστούμε στο τι δηλώνει η ίδια η συσκευή.

Με θεωρητική χωρητικότητα 2.500 mAh, η μπαταρία αφήνει ανάμικτες εντυπώσεις στην καλύτερη περίπτωση. Έχοντας εγκατεστημένες απλά τις συνηθισμένες εφαρμογές Social Media όπως το facebook στην Lite έκδοση του μάλιστα, το Whatsapp και το Instagram και συνολικά «μετρημένη» χρήση, το Ufeel δεν μπορεί να παραμείνει ενεργό για περισσότερο από μια ημέρα λειτουργίας.

Οι λιγότερο απαιτητικοί χρήστες πιθανότατα θα καταφέρουν να βγάλουν κοντά στις δύο ημέρες χρήσης, χρόνο θεωρητικά αποδεκτό για την χωρητικότητα της μπαταρίας.

Συμπέρασμα.

Η Wiko δεν προσπαθεί να πείσει ότι είναι κάτι το μοναδικό, και αντίστοιχα οι συσκευές της προσφέρονται σαν εναλλακτικές προτάσεις με τουλάχιστον ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά. Στην τιμή που πωλείται το Ufeel σίγουρα μπορεί να βρει κανείς αρκετές ακόμα προτάσεις, και κάποιες από αυτές μπορεί να έχουν καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Αυτό που προσφέρει η συσκευή, είναι μια μεταλλική και προσεγμένη κατασκευή, πολύ καλή ποιότητα συναρμολόγησης, και πολυτελή εμφάνιση.

Η καλή σε απόδοση οθόνη του μπορεί να έχει χαμηλή ανάλυση, δεν ενοχλεί όμως σε καμία περίπτωση, και κάπως έτσι και η κάμερα και η ταχύτητα λειτουργίας του Ufeel προσφέρουν απλά το … αναμενόμενο. Σαν κάτι το διαφορετικό, όπως είναι και η ίδια η Wiko, το Ufeel είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον ώστε να πείσει το αγοραστικό κοινό να του δώσει μια ευκαιρία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights