Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Wiko Freddy Review : Το προσιτό Smartphone

Wiko Freddy Review : Το προσιτό Smartphone

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Όπως ήδη αναφέραμε κατά τις πρόσφατες παρουσιάσεις των Wiko Tommy και Ufeel, η ομώνυμη γαλλική εταιρεία προσπαθεί έχοντας ως αρωγό την γνωστή αλυσίδα καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ να εισέλθει στην ελληνική αγορά, παρουσιάζοντας συσκευές που κατά βάση απευθύνονται στο νεανικό κοινό.

Κατά την παρουσίαση του Tommy, γράψαμε στον επίλογο πως «Το σίγουρο είναι ότι η Wiko ήρθε για να… μείνει και εμείς από την μεριά μας σύντομα θα σας παρουσιάσουμε και τα υπόλοιπα μοντέλα της τα οποία σε πρώτη φάση θα κυκλοφορήσουν στην χώρα μας. Άλλωστε όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια εταιρεία με δυναμική που θα συνεχίσει να μας απασχολεί στο μέλλον.»

Συνεπείς στην υπόσχεσή μας λοιπόν, στο κείμενο που ήδη διαβάζετε, θα γνωρίσουμε από κοντά τον τρίτο εκπρόσωπο της γαλλικής εταιρείας, ο οποίος ακούει στο όνομα Freddy, πωλείται αποκλειστικά από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ στην τιμή των 109 ευρώ και προφανώς απευθύνεται σε όσους επιθυμούν ένα 4G smartphone που να ανήκει στην οικονομική κατηγορία.

Προτού περάσουμε στο… ζουμί, θα ευχαριστήσουμε τον ΓΕΡΜΑΝΟ για την ευγενική παραχώρηση της συσκευής για τις ανάγκες του review και θα αναφέρουμε περιληπτικά ότι το Freddy διαθέτει οθόνη 5 ιντσών, 1 GB RAM / 8 GB ROM με δυνατότητα επέκτασης, βασική κάμερα 5 MP και εμπρόσθια 2 MP, ενώ – προφανώς – βασίζεται στο δημοφιλές Android της Google. Λόγω του χαμηλού κόστους του είναι αρκετά πιθανό ότι θα προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών καταναλωτών, οπότε ας το δούμε πιο… αναλυτικά.

Σχέδιο – Μέγεθος – Βάρος

Ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία με το Tommy, ο σχεδιασμός του  Freddy είναι εμφανές ότι έχει ως στόχο να προσελκύσει το νεανικό κοινό, καθώς τα ζωηρά χρώματα με τα οποία διατίθεται (Rubi Red, Bleen, Deep Orange) σίγουρα δεν περνάνε… απαρατήρητα. Φυσικά, εάν κάποιος είναι πιο «παραδοσιακός», υπάρχουν και οι κλασσικές επιλογές (True Black, Pure White).

Το καπάκι της μπαταρίας «αγκαλιάζει» την εμπρόσθια όψη (όπως ακριβώς και με το Tommy) και αφαιρείται χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Κάτω από αυτό θα βρούμε την – επίσης αποσπώμενη – μπαταρία, καθώς και τις υποδοχές για την SIM και την κάρτα μνήμης μας, εφόσον θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε φυσικά.

Η σχεδιαστική πρακτική της Wiko  βάσει της οποίας τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης καθώς και το lock key τοποθετούνται στην δεξιά πλευρά συνεχίζεται και με το Freddy, έτσι η αριστερή πλευρά είναι παντελώς κενή.

Παράλληλα, στην βάση θα βρούμε την microUSB υποδοχή για τον φορτιστή και την σύνδεση με τον Η/Υ μας, ενώ στην κορυφή η… all time classic των 3,5mm για τα ακουστικά μας.

Όπως συμβαίνει με κάθε σύγχρονο smartphone που… σέβεται τον εαυτό του, έτσι και στο Freddy στην εμπρόσθια όψη δεσπόζει η οθόνη του, κάτω από την οποία συναντάμε τα μηχανικά πλήκτρα αφής χειρισμού του τα οποία δεν φωτίζονται, κάτι που συνηθίζεται σε αυτή την κατηγορία τιμής (αλλά και σε ακριβότερες συσκευές, για να είμαστε δίκαιοι).

Φυσικά, πάνω από την οθόνη είναι τοποθετημένη η εμπρόσθια κάμερα, ενώ πολύ θετική είναι η ύπαρξη αισθητήρα φωτισμού καθώς και LED ειδοποιήσεων, προσθήκες που συχνά απουσιάζουν ακόμα και σε μοντέλα της μεσαίας κατηγορίας.

Το Wiko Tommy είναι μια αρκετά compact συσκευή, καθώς το μέγεθος των bezels κινείται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Για του λόγου το αληθές, οι διαστάσεις του φτάνουν τα 143 x 71,8 x 10,6 χιλιοστά, ενώ το βάρος του δεν ξεπερνάει τα 154 γραμμάρια. Ως εκ του αποτελέσματος, σε καθημερινή χρήση δύσκολα θα δυσκολέψει σε κάτι τον κάτοχό του, ενώ θέλουμε να προσθέσουμε ότι η ποιότητα κατασκευής είναι ικανοποιητική βάσει της τιμής πώλησής του.

Οθόνη

Σε μια εμφανή προσπάθεια μείωσης του κόστους, η Wiko εφοδίασε το Freddy με μια LCD οθόνη ανάλυσης 480 x 854 pixels, γεγονός το οποίο μεταφράζεται σε 196 εικονοστοιχεία ανά ίντσα.

Είναι δεδομένο ότι η συγκεκριμένη επιλογή δεν αποσκοπεί στο να ικανοποιήσει τον απαιτητικό χρήστη, ωστόσο οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι κάθε άλλο παρά ενοχληθήκαμε σε κάτι, μιας και δεν προσέξαμε ιδιαίτερες χρωματικές αλλοιώσεις υπό διάφορες γωνίες θέασης.

Τα χρώματα απεικονίζονται αρκετά «ζωντανά» χωρίς ωστόσο να «κουράζεται» το μάτι, ενώ η ευκρίνεια κάτω από το φως του ήλιου κινείται σε λογικά επίπεδα για τα δεδομένα ενός οικονομικού smartphone.

Σε αυτό συντελεί και ο αισθητήρας φωτισμού που ήδη αναφέραμε πως διαθέτει η συσκευή, ο οποίος στην πράξη δουλεύει αρκετά καλά και γι’αυτό θα σας προτείνουμε να τον εκμεταλλευτείτε ρυθμίζοντας την φωτεινότητα στο «Αυτόματο». Παράλληλα, ως… είθισται, στις Ρυθμίσεις υπάρχουν ορισμένες επιλογές με τις οποίες μπορούμε να φέρουμε την συσκευή πιο πολύ στα μέτρα μας, αν το επιθυμούμε.

Βάσει των παραπάνω, θα δηλώσουμε αρκετά ικανοποιημένοι από την οθόνη του Freddy. Μπορεί η ανάλυσή της να μην… θέλγει, ωστόσο ο μέσος χρήστης θα κάνει την δουλειά του χωρίς να προβληματιστεί σε κάτι, γεγονός που άλλωστε είναι και το βασικό ζητούμενο στην κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει η συσκευή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights