Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Wiko Freddy Review : Το προσιτό Smartphone

Wiko Freddy Review : Το προσιτό Smartphone

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα

Εάν διαβάσατε τις πρόσφατες παρουσιάσεις που κάναμε για το Tommy και το Ufeel, τότε έχετε ήδη αποκτήσει ήδη μια καλή εικόνα για το περιβάλλον χρήστη της Wiko. Εάν το παρόν κείμενο είναι η πρώτη σας γνωριμία με τα προϊόντα της γαλλικής εταιρείας, τότε θα αναφέρουμε ότι το εν λόγω UI βασίζεται στο Android της Google και ότι το Freddy θα έρθει στα χέρια σας με την έκδοση 6.0.1.

Η ιδιαιτερότητα της Wiko στην οποία αναφερθήκαμε και κατά τα προηγούμενα reviews, είναι ότι παρόλο που οι εφαρμογές μας είναι στις Οθόνες μας, υπάρχει παράλληλα και App Drawer, μια επιλογή που μπορεί ορισμένους χρήστες να τους… παραξενέψει. Είναι γεγονός πάντως ότι σε επίπεδο καθημερινής χρήσης δεν τίθεται θέμα για το αν ο χρήστης θα κάνει την δουλειά του.

Κατά τα άλλα, όπως είναι ευνόητο, μπορούμε να διαχειριστούμε τις ταπετσαρίες και τα widgets μας κατά τον γνώριμο τρόπο του Android. Παράλληλα, οι Οθόνες δημιουργούνται αυτόματα, μπορούμε ωστόσο να αλλάξουμε την σειρά τους.

Ο αριθμός των προεγκατεστημένων εφαρμογών κινείται σε λογικά πλαίσια και θα αναφερθούμε ξανά στο «360 Security» (το οποίο μπορούμε να απενεργοποιήσουμε) που αναλαμβάνει την γενικότερη διαχείριση της συσκευής, παρόλο που υπάρχει και ανάλογο app της Wiko, το «Υποστήριξη Τηλεφώνου».

Ο Πίνακας Ειδοποιήσεων είναι ο γνώριμος της έκδοσης 6 του Android, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα διαχείρισης των shortcuts.

Οι Ρυθμίσεις είναι αρκετά απλές και εύχρηστες, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει στην κατηγορία «Έξυπνη Ενέργεια» η οποία μας δίνει διάφορες δυνατότητες χειρισμού της συσκευής μας.

Ο dialer, η διαχείριση των επαφών μας, η αποστολή και λήψη SMS γίνονται με την γνωστή ευχρηστία του Android και που επίσης είδαμε και στις προηγούμενες παρουσιάσεις μας.

Κλείνοντας, υπάρχει File Manager, ξεχωριστή εφαρμογή της Wiko για τις φωτογραφίες μας καθώς επίσης και Ραδιόφωνο, μια προσθήκη πάντοτε καλοδεχούμενη.

Γενικά μιλώντας, είναι εμφανές ότι η Wiko έχει δουλέψει ώστε να δημιουργήσει το δικό της UI το οποίο στην παρούσα φάση εξέλιξής του χωρίς να εντυπωσιάζει εν τούτοις δεν αποτρέπει τον μέσο χρήστη ώστε να επιτελέσει τις εργασίες που επιθυμεί. Το σίγουρο είναι ότι θα παρακολουθήσουμε τις μελλοντικές υλοποιήσεις του καθώς η ποικιλία είναι πάντα… εις όφελός μας.

Κάμερα

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, η βασική κάμερα του Wiko Freddy διαθέτει φακό με ανάλυση 5 MP, ενώ η μπροστινή ανήκει στην κατηγορία των 2 MP.

Για τα δεδομένα της κατηγορίας τιμής στην οποία κινείται η συσκευή, η απόδοση της βασικής κρίνεται ως αποδεκτή. Οι χαμηλές δυνατότητες του φακού είναι εμφανείς στην αποτύπωση των λεπτομερειών, ωστόσο τα χρώματα αποδίδονται αρκετά «φυσικά».

Όπως είναι αναμενόμενο, επίσης, κατά την διάρκεια της νύχτας ή σε συνθήκες που ο φωτισμός δεν επαρκεί, το αποτέλεσμα απέχει αρκετά από να χαρακτηριστεί ικανοποιητικό. Παρόλαυτά, η ύπαρξη LED flash θα χρησιμεύσει στην φωτογράφηση κοντινών αντικειμένων.

Τέλος, η ίδια η εφαρμογή της κάμερας είναι απλή και λειτουργική και μας άρεσε η δυνατότητα να διαχειριστούμε τις διαθέσιμες συντομεύσεις όταν πάμε να τραβήξουμε φωτιγραφία, ενώ να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε πως το Freddy μπορεί να καταγράψει video σε ανάλυση 720p.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights