Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Qualcomm : Παρουσίασε τον νέο Snapdragon 450

Qualcomm : Παρουσίασε τον νέο Snapdragon 450

απο Kostas Gliatiotis

Με την χαμηλή κατηγορία τιμής να αποτελεί για πολλούς κατασκευαστές σημαντικό κομμάτι των συνολικών πωλήσεων, ειδικά σε εταιρείες από την Κίνα και άλλες Ασιατικές χώρες, είναι δεδομένο ότι και η Qualcomm πρέπει να δώσει ιδιαίτερη σημασία στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Μετά τους Snapdragon 430 και 435 που για σχεδόν ένα χρόνο αποτέλεσαν την καλύτερη λύση της εταιρείας για συσκευές έως τα 200 περίπου ευρώ (που όμως δεν έφτασαν σε πολλές συσκευές….) ήρθε η ώρα της παρουσίασης του αντικαταστάτη τους.

Ο Snapdragon 450 όπως ονομάζεται ο νέος επεξεργαστής, έχει (ενοχλητικά) πολλές ομοιότητες με τον μεγαλύτερο Snapdragon 625 της εταιρείας. Στο εσωτερικό του βρίσκονται συνολικά 8 πυρήνες Α-53 η μέγιστη συχνότητα των οποίων παραμένει ακόμα άγνωση, αλλά λογικά θα είναι μεγαλύτερη από το 1.4 GHz. Η κάρτα γραφικών θα είναι και εδώ η Adreno 506 ενώ ο νέος Snapdragon 450 θα κατασκευάζεται στα 14 nm όπως ακριβώς και ο 625 με τα προφανή πλεονεκτήματα σε μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Μένει να μάθουμε αν στις ομοιότητες θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε 4k, ένα από τα χαρακτηριστικά του 625 που τον έκαναν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό του.

Τέλος, ο Snapdragon 450 θα φέρει στην χαμηλή κατηγορία και το modem της εταιρείας που θα προσφέρει ταχύτητες 300 Mpbs στο Download αλλά και 150 Mbps στο Upload. Φυσικά θα υποστηρίζει και το QuickCharge 3.0 πρώτυπο της Qualcomm.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights