Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Wiko: Δυναμική είσοδος στην Ελλάδα με 7 smartphones

Wiko: Δυναμική είσοδος στην Ελλάδα με 7 smartphones

απο Kostas Gliatiotis

Μια ακόμα δυναμική είσοδος στην Ελλάδα από μια εταιρεία κινητών τηλεφώνων είχαμε τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για τη γαλλική Wiko, η οποία σε πρώτη φάση, λανσάρει στη χώρα μας 7 smartphones που κινούνται στην κατηγορία τιμής έως 200 ευρώ.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη της εταιρείας, η Wiko είναι η δεύτερη εταιρεία σε πωλήσεις στη Γαλλία και η τέταρτη σε πωλήσεις στην Ευρώπη, ενώ κατέχει ισχυρή θέση σε περισσότερες από 30 χώρες μέσα σε πέντε μόλις χρόνια λειτουργίας, βασιζόμενη στην κορυφαία τεχνολογία, τον πρωτοποριακό σχεδιασμό, τα ελκυστικά χρώματα και την ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα των συσκευών της.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, η επιτυχία της Wiko βασίζεται στην ικανότητα της εταιρείας να κάνει προσβάσιμη την τεχνολογία στο ευρύ κοινό, επιτυγχάνοντας τη σωστή ισορροπία μεταξύ τεχνολογίας, σχεδιασμού, ποιότητας και τιμής, προσφέροντας την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία σε κάθε κατηγορία τιμών. Παράλληλα, η Wiko επενδύει στην επικοινωνία με τα community χρηστών και ακούει τις ανάγκες τους μέσα από ανοιχτά διαδραστικά κανάλια, γεγονός που έχει αποδειχθεί καθοριστικό για την επιτυχία της εταιρείας, καθώς έτσι μπορεί και απαντά με ένα ευρύ φάσμα κινητών τηλεφώνων που καλύπτει κάθε τους ανάγκη.

Η εταιρεία είναι δεύτερη σε λιανικές πωλήσεις στη Γαλλία, με μερίδιο 18%, και τέταρτη στη Δυτική Ευρώπη, ενώ τα smartphones Wiko πωλούνται σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλη την Ευρώπη, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Η Wiko πούλησε 10 εκατομμύρια τηλέφωνα το 2016, γεγονός που σημαίνει αύξηση άνω του 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Στην Ελλάδα η Wiko στοχεύει σε ένα μερίδιο 5% της συνολικής αγοράς κινητών συσκευών μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Αυτό πρακτικά σημαίνει πωλήσεις 100.000 συσκευών σε ένα χρόνο.

Η Wiko ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα με αποκλειστική συνεργασία με την Cosmote για τα smartphones Freddy, Tommy και Ufeel, ενώ στο κανάλι της λιανικής έχει παρουσία με τα Sunny, Lenny 3 και Robby. Τα smartphones Wiko είναι διαθέσιμα σε όλα τα δημοφιλή καταστήματα λιανικής (καταστήματα Γερμανός, Πλαίσιο, Public και Media Markt), με τιμές που ξεκινούν από τα 59 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 199 ευρώ.

Τα Sunny, Jerry, Lenny 3, Freddy, Robby και Tommy ανήκουν στη σειρά Υ, και σηματοδοτούν τα smartphones της generation Y, όπως αυτά τα αντιλαμβάνεται η εταιρεία.

Το Sunny είναι εξαιρετικά εύκολο στο χειρισμό και τη χρήση. Σύμφωνα με την εταιρεία, αποτελεί τον ιδανικό καθημερινό “σύντροφο” με μικρές διαστάσεις (4’’ οθόνη) και 5 pop χρώματα. Βγαίνει με κάμερα 5ΜΡ και προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως λειτουργία πανοραμικής λήψης ιδανική για τοπία, λειτουργία λήψης χαμόγελου και λειτουργία νυχτερινής λήψης. Έχει 4πύρηνο επεξεργαστή και 8GB ROM με δυνατότητα επέκτασης μέχρι τα 64GB με τη χρήση κάρτας micro-SD επιτρέποντας στο χρήστη να απολαμβάνει μία εύκολη πλοήγηση. Τρέχει με λειτουργικό Android Marshmallow 6.0.

Το Jerry διαθέτει μεταλλική σχεδίαση με όμορφα χρώματα και υψηλή απόδοση. Η οθόνη 5’’ είναι εξοπλισμένη με τεχνολογία IPS, ενώ για την ψυχαγωγία φροντίζουν ο 4πύρηνος επεξεργαστής και το λειτουργικό Android Marshmallow 6.0, όπως και οι δύο κάμερες, η κύρια κάμερα 5ΜΡ και η μπροστινή 2ΜΡ. Επίσης διαθέτει ROM 8GB, που μπορεί να επεκταθεί μέχρι τα 72GB με χρήση κάρτας micro-SD, και RAM 1GB.

Το Lenny 3 έρχεται με όμορφη μεταλλική σχεδίαση και με οθόνη HD 5’’ με τεχνολογία IPS, πίσω κάμερα 8ΜΡ και μπροστινή κάμερα 5ΜΡ με φλας οθόνης. Τρέχει με Android Marshmallow, η 16GB ROM επεκτείνεται στα 80GB με micro SD ενώ η συσκευή διαθέτει και υποδοχή dual SIM.

Το Freddy είναι το “γρήγορο” κινητό της Wiko. Διαθέτει λειτουργία 4G LTE, 4-πύρηνο επεξεργαστή Qualcomm, οθόνη 5” με τεχνολογία ΙΡS και λειτουργικό Android Marshmallow. Η κύρια κάμερα έχει ανάλυση 5MP και μπροστινή κάμερα 2MP, ενώ με το WiCube, μια διαδραστική και μοδάτη θήκη, το Freddy παραμένει τόσο συνδεδεμένο, όσο και καλά προστατευμένο.

Το Robby είναι ένα 3G phablet με οθόνη HD 5,5″ με τεχνολογία IPS, καθώς και τεχνολογία “full lamination” για ζωηρότερες εικόνες και εντονότερες αντιθέσεις. Επιπλέον, η οθόνη έχει φωτεινότητα 500 nits για ακόμα καλύτερη ορατότητα. Tα Dual Speakers του υποστηρίζονται με ειδική τεχνολογία λογισμικού, και δημιουργούν ένα υψηλής ποιότητας 3D ηχητικό αποτέλεσμα, το “Auro 3D sound”.

Το Tommy έχει όμορφη λεπτή σχεδίαση, και διατίθεται με 5’’ HD οθόνη, με IPS και on-cell τεχνολογία, που εξασφαλίζει πολύ καλή δυνατότητα ανάγνωσης από οποιαδήποτε γωνία, καθώς και αυξημένη φωτεινότητα επειδή η οθόνη βρίσκεται πιο κοντά στο γυαλί. To Tommy διαθέτει επίσης έναν 4-πύρηνο επεξεργαστή Qualcomm και διπλό μικρόφωνο για καλύτερη ποιότητα φωνής. Το Wiko UI διευκολύνει τη χρήση, τρέχει με λειτουργικό Marshmallow 6.0, ενώ έχει κάμερα 8ΜΡ με προηγμένες δυνατότητες όπως το πορτραίτο, το πανόραμα και επαγγελματικές επιδόσεις, σύμφωνα με την εταιρεία. Η εμπρός κάμερα είναι 5ΜΡ με φλας οθόνης.

To Ufeel παίρνει το όνομά του από το βασικό του χαρακτηριστικό, τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος και από τη δυνατότητα προγραμματισμού έως και 5 δακτυλικών αποτυπωμάτων για 5 διαφορετικές χρήσεις

Είναι ένας συνδυασμός υλικών και χρωμάτων, που συνδυάζει μέταλλο, εφέ πέτρας, έντονες αντιθέσεις και έναν καμπύλο φακό 2.5 D. Διαθέτει οθόνη HD, μια προηγμένη κάμερα και έναν αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος με τη δυνατότητα προσαρμογής έως και 5 δακτυλικών αποτυπωμάτων για 5 διαφορετικές χρήσεις. Ο χρήστης μπορεί να ορίσει 5 προσαρμοσμένες ενέργειες για απευθείας πρόσβαση στις αγαπημένες εφαρμογές του, τις λειτουργίες που χρησιμοποιεί περισσότερο ή για να καλεί το αγαπημένο του / της πρόσωπο στη στιγμή, χρησιμοποιώντας μόνο ένα δάχτυλο.

Η εταιρεία

Η Wiko αποτελεί μια γαλλική εταιρεία κινητών τηλεφώνων, που ιδρύθηκε το 2011 στη Μασσαλία. Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 500 εργαζόμενους και λειτουργεί σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία της λανσαρίσματα είναι στην Ιαπωνία, την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Η Wiko είναι αυτή τη στιγμή η δεύτερη μάρκα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Γαλλία και είναι επίσης στο ΤΟΡ 4 της Δυτικής Ευρώπης. Ενισχυμένη από την επιτυχία της στην ευρωπαϊκή αγορά, η εταιρεία έχει μία διαρκώς αυξανόμενη διεθνή παρουσία στην Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Επίσης, η Wiko είναι μέλος του French Tech, του γαλλικού κρατικού πρακτορείου που προωθεί την ψηφιακή καινοτομία και τη δημιουργία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights