Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Y6 2017 Review : Καθημερινή απλότητα

Huawei Y6 2017 Review : Καθημερινή απλότητα

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η αγορά των Smartphones στη χώρα μας προφανώς γνωρίζει μια μικρή αναπροσαρμογή σε ότι αφορά την κατηγορία τιμών που προτιμούν οι περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές, είτε από «ανάγκη» είτε από επιλογή.

Στην κατηγορία μέχρι τα 200 ευρώ λοιπόν, όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη… ζήτηση, είναι αντίστοιχα πολλές οι προτάσεις, από καθιερωμένους και γνωστούς κατασκευαστές αλλά και από νέες εταιρείες. Η Huawei έχει εδώ και μερικά χρόνια την σειρά Y σαν τον βασικό εκπρόσωπο της σε αυτή την κατηγορία.

Το Y7 2017 που γνωρίσαμε πριν μερικές ημέρες είναι η καλύτερη μέχρι στιγμής πρόταση σε αυτή την «σειρά», όμως ακριβώς κάτω από αυτό, τουλάχιστον… αριθμητικά, υπάρχει το επίσης νέο Y6 2017 της εταιρείας. Με χαμηλότερη τιμή πώλησης και αντίστοιχα χαμηλότερα τεχνικά χαρακτηριστικά, απευθύνεται στο κοινό που εν γνώση του δεν αναζητά περισσότερα από τα απαραίτητα για τυπική καθημερινή χρήση.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος.

Η κατηγορία τιμής του Y6 2017 προφανώς και δεν επιτρέπει στην Huawei να του «Χαρίσει» κάποια ιδιαίτερα σχεδιαστικά γνωρίσματα, ούτε κάτι το ξεχωριστό σε υλικά κατασκευής.

Έτσι λοιπόν, το εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από πλαστικό εξωτερικό της συσκευής, ακολουθεί απλά την σχεδιαστική γραμμή της εταιρείας, προκειμένου να ξεχωρίζει σαν smartphone κατασκευασμένο από τη Huawei.

Η μπροστινή όψη είναι όσο το δυνατόν πιο «απλή» και λυτή σε εμφάνιση, κάτι όχι απαραίτητα κακό, σε μια κατηγορία που η απλότητα πολλές φορές είναι ζητούμενο από τον υποψήφιο αγοραστή. Ακριβως πάνω από την οθόνη βρίσκεται η μπροστινή κάμερα του Y6 2017, και δίπλα σε αυτή κάτι ασυνήθιστο για συσκευή της Huawei, ένα LED Flash εμφανώς τοποθετημένο για τους νέους σε ηλικία χρήστες που… αγαπούν τις Selfies.

Στο πίσω μέρος δεσπόζει η κάμερα του Y6 2017, ενώ διπλα σε αυτή υπάρχει ένα Dual Tone led Flash για θεωρητικά καλύτερη απόδοση. Το λογότυπο της εταιρείας ακριβώς από κάτω είναι η μοναδική σχεδιαστική «πινελιά», αφού λόγω κόστους κυρίως, απουσιάζει ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων που συνήθως τοποθετείται σε αυτό το σημείο.

Σε πλήρη αντίθεση με την τάση της εποχής, το πλαστικό πίσω μέρος μπορεί να αφαιρεθεί, προκειμένου ο χρήστης να έχει πρόσβαση στις υποδοχές για τις δύο κάρτες μνήμης και την κάρτα MicroSD, όχι όμως και στην μπαταρία του Y6 2017.

Η εφαρμογή στην υπόλοιπη συσκευή είναι άριστη (και παραμένει έτσι μετά από αρκετά ανοίγματα), και το πλαστικό αυτό μέρος ουσιαστικά «αγκαλιάζει» ολόκληρη την συσκευή μέχρι το σημείο που συναντά την οθόνη.

Τέλος, το πλαίσιο γύρω από την οθόνη αυτή, έχει ένα χρωμιωμένο πλαστικό που η αλήθεια είναι ότι θυμίζει έντονα συσκευές του παρελθόντος από τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της Huawei, και θα μπορούσε να απουσιάζει πλήρως…

Οθόνη.

Είναι λογικό να μην περιμένει κανείς κάτι το ιδιαίτερο στον τομέα της οθόνης από το Y6 2017, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έχει κάποιο εμφανές μειονέκτημα.

Η διαγώνιος των 5 ιντσών επιτρέπει στο Y6 2017 να έχει και σχετικά περιορισμένες συνολικές διαστάσεις, ενώ η ανάλυση των 1280 x 720 pixels είναι αποδεκτή και αντίστοιχα λογική.

Η χρωματική απόδοση τώρα, βρίσκεται οριακά στο μέσο όρο ακόμα και για την κατηγορία τιμής του Y6 2017. Συνολικά υπάρχει μια έλλειψη «ζωντάνιας» που μπορεί να δικαιολογηθεί από τον περιορισμό του κόστους, είναι όμως λίγο πιο έντονη από ότι θα περίμενε κανείς από την Huawei.

Αντίστοιχα και οι γωνίες θέασης είναι μικρότερες από ότι σε ακριβότερες συσκευές της εταιρείας, και μαζί με την μειωμένη ζωντάνια κάνουν την οθόνη λιγότερο ιδανική για προβολή πολυμέσων από ότι θα θέλαμε. Για το νεανικό κοινό που απευθύνεται η συσκευή, αυτό θα μπορούσε να είναι μειονέκτημα, όμως το σύνολο είναι ακριβώς στο όριο του τι είναι αποδεκτό, κάτι που μάλλον ήταν και ο στόχος της εταιρείας.

Στα θετικά θα πρέπει να αναφέρουμε την ύπαρξη αισθητήρα για την αυτόματη προσαρμογή του φωτισμού, κάτι που δυστυχώς δεν θεωρείται δεδομένο ακόμα μετά από τόσα χρόνια. Ταυτόχρονα υπάρχει και η δυνατότητα προσαρμογής της χρωματικής απόδοσης ώστε αυτή να είναι πιο κοντά στις προτιμήσεις του χρήστη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

22 σχολια

Αντωνης Συρος 27/09/2017 - 13:34

Καλησπέρα
Επιτέλους βρήκα ενα σάιτ με αναλυτικές παρουσιασεις κινητών.Πολλά συγχαρητήρια για την δουλεια σας.Στο θέμα μας τώρα.Εγώ και η γυναικα μου ψάχνουμε κινητό.
Θα ξεκίνησε πρωτα απο την σύζυγο.Εδώ κολαει και το y6 2017.Έτσι είμαστε αναμεσα σε αυτό η το xiaomi redmi 4a.Ενω έχω βρει και το p8 lite του 15 με 145 ευρώ.Αυτό που ζητάει η γυναικα μου είναι καλη κάμερα καλη μπαταρια και καλη ποιότητα κλήσεων γιατί μιλάει πολύ…..(στο τηλέφωνο).Ποιο προτεινετε εσεις;
Ας πάμε τώρα και σε μένα.Εγώ καταρχήν είμαι δηλωμένος Σομαλίας χωρίς όμως ,αν βρω κάτι ΚΑΛΟ,να προτίμησω αλλη μαρκα όπως έχω κανει τώρα (εχω lg).Εγώ είμαι λίγο πιο απαιτητικός απ τη γυναικα μου καθώς σερφαρω περισσότερο στο ίντερνετ αλλά έχω εγκατεστημένες και καποιες εφαρμογές που χρειάζομαι.Λοιπον εγώ κοιτάζω απο sony τα L1 και XA1 και απο HUAWEI τα p9 lite του 16 και του 17,ενω βλέπω και την περιπτωση του p8 lite του 15 το οποίο είναι σε εξαιρετικη τιμή.Παρακαλώ την άποψη σας.
Απο οτι είδα μονο το xperia L1 δεν έχετε δοκιμάσει οποτε έχετε άποψη για τα υπολοιπα.

Reply
Αντωνης Συρος 27/09/2017 - 13:36

Παιδιά δηλωμένος σονακιας ήθελα να πω Σορρυ!!!!!!

Reply
Kostas Gliatiotis 27/09/2017 - 22:05

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !

Αρχικά να σε ευχαριστήσουμε για τα καλά σου λόγια. Ο σκοπός των reviews μας είναι πάντα ένα πιο “σοβαρό” και αναλυτικό ύφος προκειμένου να είναι χρήσιμα.

Τώρα, ανάμεσα σε όσες συσκευές αναφέρεις, ακόμα και με δεδομένη την μικρή διαφορά στο κόστος, θεωρώ ότι το P9 Lite 2017 είναι η καλύτερη επιλογή συνολικά και στις δύο περιπτώσεις.
Αναλυτικότερα, αρχικά είναι η νεότερη από τις συσκευές της Huawei που αναφέρεις, και αυτό του δίνει μελλοντικά έναν “ορίζοντα” αναβαθμίσεων μεγαλύτερο από ότι σε όλες τις άλλες συσκευές της εταιρείας που σκέφτεσαι σαν εναλλακτικές. Έχει την καλύτερη κάμερα, έχει επίσης πολύ καλή οθόνη, και σε προσωπικό επίπεδο το θεωρώ και πολύ καλό σε απόδοση ακόμα και για σχετικά απαιτητική καθημερινή χρήση. Καλύπτει όλες τις ανάγκες που αναφέρεις, και σίγουρα δικαιολογεί και το λίγο μεγαλύτερο κόστος του.

Από εκεί και πέρα, η σύγκριση με το XA1 είναι περισσότερο θεωρητική πιστεύω. Το Sony υπόσχεται μια κάμερα με απόδοση που δεν την έχει στην πράξη, έχει μια υποκειμενικά καλύτερη εξωτερική εμφάνιση, είναι αντίστοιχα γρήγορο όμως είναι εστω και λίγο ακριβότερο. Η υποστήριξη που προσφέρει αυτή τη στιγμή η Sony στις συσκευές της στη χώρα μας δεν είναι η καλύτερη δυνατή, ενώ προσωπικά πάντα με ενοχλούσε η πολύ συχνή ανανέωση των συσκευών της με νεότερες που έχουν ελάχιστα ή και σχεδόν κανένα νέο “ουσιαστικό” χαρακτηριστικό.

Παρόλα αυτά, με δεδομένο το ότι δεν έχει μεγάλη διαφορά προς το χειρότερο από το P9 Lite 2017, η επιλογή ανάμεσα τους είναι καθαρά θέμα προσωπικών προτιμήσεων 🙂

Μπορείς να δεις επίσης και τα Review που έχουμε κάνει και για τις υπόλοιπες συσκευές που αναφέρεις !

P8 Lite 2015

https://in2mobile.gr/2015/05/30/huawei-p8-lite-review/

P9 Lite 2016

https://in2mobile.gr/2016/05/22/huawei-p9-lite-review/

P9 lite 2017

https://in2mobile.gr/2017/04/09/huawei-p9-lite-2017-review/

Reply
Jim Better 27/09/2017 - 20:50

Δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Αν ήθελες κινητό με 300 ευρώ ….. Το κινητό το είδα και δεν έχουν καμία σχέση αυτά που λές. Οτι να ναι.

Reply
Kostas Gliatiotis 27/09/2017 - 21:45

Προσπερνώντας το ύφος και την λιγότερο από ότι πρέπει ευγενική συμπεριφορά, να απαντήσω απλά ότι το Y6 2017 σε καμία περίπτωση δεν κοστίζει 300 ευρώ. Μήπως θέλεις να πεις κάτι άλλο που δεν καταλαβαίνουμε?

Reply
Αντωνης Συρος 27/09/2017 - 22:26

Εμενα με καλύψεις πλήρως,αλλά η σύζυγος δεν θέλει να δώσει πανω απο 150 ευρώ,οποτε απο τα τρια y6 2017,_redmi 4a και p8 lite 2015 τι προτείνει;Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reply
Kostas Gliatiotis 29/09/2017 - 10:16

Καλημέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !

Ανάμεσα τους θα προτείνω το Υ6 αν έχει περιορισμένες απαιτήσεις σε ταχύτητα και γρήγορη απόδοση και αμέσως μετά το 4Α που ενώ είναι λίγο πιο όμορφο και ενδιαφέρον στη χρήση λόγω του MIUI, θεωρώ ότι το Υ6 2017 είναι λίγο πιο “ολοκληρωμένο” σαν συσκευή.

Reply
ΜΙΧΑΗΛ ΦΑΚΙΝΟΣ 22/11/2017 - 15:54

HUAWEI Y6 2017 ή XIAOMI Redmi 4A Dual Sim 2GB

Reply
Kostas Gliatiotis 22/11/2017 - 22:40

Καλησπέρα !

Και οι δύο συσκευές έχουν πρακτικά την ίδια απόδοση σε αυτά τα χρήματα, και δεν υπάρχει κάποια αισθητή διαφορά μεταξύ τους. Μπορείς να δεις το review που έχουμε κάνει και για το 4Α εδώ, προκειμένου να δεις αν σε αυτό σου αρέσει κάτι περισσότερο 🙂

https://in2mobile.gr/2017/04/22/xiaomi-redmi-4a-review/

Reply
Μιχάλης Τσανσίζης 16/12/2017 - 16:01

καλησπερα πιο μου προτεινετε αυτο ή το xiami redmi 4a?

Reply
Kostas Gliatiotis 16/12/2017 - 20:55

καλησπέρα !

Το 4Α εχει λίγο καλύτερη οθόνη σε χρωμα και φωτεινότητα ενώ είναι και ελάχιστα πιο γρηγορο αν και σε αυτή την κατηγορία οι συσκευές κάνουν απλά τα βασικά. Σε τομείς όπως η κάμερα π.χ. έτσι και αλλιώς κανενα από τα δύο δεν είναι “καλό” και απλά βγάζει φωτογραφιες για χρήση σε facebook viber κλπ. Σε προσωπικό επίπεδο, μου αρέσει λίγο περισσότερο και η κατασκευή του 4Α οπότε μάλλον θα επέλεγα αυτό.

Reply
Μιχάλης Τσανσίζης 17/12/2017 - 17:36

Ευχαριστω και κατι ακομη.Το huawai y6 2017 διαθετει led ειδοποιησεων?

Reply
Kostas Gliatiotis 18/12/2017 - 14:53

Δυστυχώς όχι, οι συσκευές σε αυτή την κατηγορία τιμής πολλές φορές δεν διαθέτουν LED και το Y6 είναι μια από αυτές.

Reply
Σταμάτης Σκυριανός 24/12/2017 - 18:42

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τα απλά και κατατοπιστικά reviews που κάνετε. Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τις επιδόσεις του κινητού πως βλέπετε να ανταποκρίνεται με χρήση facebook, messenger, viber και όλες τις γνωστές εφαρμογές της Google. Προορίζεται για άτομο που κάνει συνηθισμένη χρήση με τις εφαρμογές που προανέφερα και χωρίς παιχνίδια. Ο επεξεργαστής της mediatek θα τα σηκώνει απροβλημάτιστα; Επίσης να αναφέρω ότι σχετικά με το led ειδοποιήσεων είδα σε άλλο review ότι υπάρχει (https://youtu.be/6ywKbslnch8) οπότε τσεκάρετε το ξανά μήπως δεν το προσέξατε. Ευχαριστώ για το χρόνο σας και καλές γιορτές!

Reply
Kostas Gliatiotis 07/01/2018 - 14:00

Καλησπέρα !

Δυστυχώς για κάποιο λόγο το σχόλιο σου είχε βρεθεί σε κατηγορία Spam και δεν το είχαμε δει για να απαντήσουμε. Όλες οι συσκευές σε αυτά τα χρήματα, δεν έχουν σχεδιαστεί εξ-αρχής για να μπορούν να εξυπηρετήσουν όλες αυτές τις εφαρμογές και αυτού του είδους χρήση. Οι συνηθισμένες αυτές εφαρμογές, όταν κάποιος θέλει να τις έχει όλες μαζί στη συσκευή του και να τις χρησιμοποιεί κάθε μια ξεχωριστά, έχουν γίνει πολύ απαιτητικές πλέον για να μπορούν να τρέξουν άνετα σε συσκευή της κατηγορίας του Υ6 2017.

Σε αυτά τα χρήματα, ένα Smartphone έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει τη βασική λειτουργικότητα που πρέπει να έχει ο καθένας στην καθημερινότητα του, και να μπορεί να κάνει μερικά ακόμα πράγματα με παραχωρήσεις. Σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή του Facebook και να έχει εγκατεστημένο τον Messenger και το Viber, όμως η λειτουργία τους, και ειδικά η μετάβαση από την μια εφαρμογή στην άλλη θα γίνεται με αισθητή καθυστέρηση και πιθανόν μικρά κολλήματα.

Reply
Σταμάτης Σκυριανός 26/12/2017 - 12:54

Χρόνια πολλά παιδιά! Λοιπόν, το κινητό έχει κανονικά led ειδοποιήσεων πάνω αριστερά το οποίο ανάβει και όταν φορτίζει. Υπάρχει και στις ρυθμίσεις – φωτεινή ένδειξη. Το πήρα για μια φίλη και από το λίγο που ασχολήθηκα μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις για την κατηγορία/τιμή του. Να είστε καλά…

Reply
Christophoros 30/12/2017 - 15:51

Μολις πηρα το τηλέφωνο και δεν μπορω να το γυρισω σε 4g. Πως μπορω να το κάνω;;

Reply
Kostas Gliatiotis 31/12/2017 - 14:12

Καλησπέρα !

Δεν υπάρχει κάτι που κάνεις χειροκίνητα για να γυρίσει σε 4G η συσκευή. Είτε δεν υπάρχει κάλυψη στο σημείο που βρίσκεσαι, είτε η κάρτα SIM χρειάζεται αλλαγή ή αν μέχρι σήμερα δεν το έχεις κάνει θα πρέπει να ενεργοποιηθεί σαν υπηρεσία στο νούμερο σου. Απο την ίδια τη συσκευή, μπορείς να κοιτάξεις στις ρυθμίσεις, στο “Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας” αν για κάποιο λόγο έχει επιλεχθεί το Mode GSM/UMTS μόνο. 🙂

Reply
Teo 24/01/2018 - 23:23

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Κ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΩ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ SD

Reply
Kostas Gliatiotis 25/01/2018 - 12:41

Καλησπέρα !

Πρέπει η εφαρμογή να το υποστηρίζει αυτό, και πλέον έιναι λίγες αυτές που το κάνουν. Στις ρυθμίσεις, υπάρχει κατηγορία διαχείρισης εφαρμογών, και εκεί μπορείς σε κάθε μια να δεις αν μπορεί να μεταφερθεί. Σε γενικές γραμμές, επειδή η κάρτα μνήμης είναι πάντα πιο αργή από την εσωτερική μνήμη μιας συσκευής, καλό είναι να αποφεύγεις να βάζεις εκεί εφαρμογές έτσι και αλλιώς 🙂

Reply
Μιχάλης Τσανσίζης 30/01/2018 - 21:30

Για social media (messenger,fb,viber,insta),κανα βιντεο στο youtube και κανα ελαφρυ παιχνιδακι θα με καλυψει η θα εχω προβλημα με κολληματα;(δεν εννοω να τα κανω ολα αυτα μαζι)

Reply
Kostas Gliatiotis 30/01/2018 - 23:31

Καλησπέρα !

Σχετικό είναι το κατά πόσο θα σε καλύψει, γιατί πολλές από αυτές τις εφαρμογές τρέχουν μονίμως στη συσκευή, ακόμα και όταν δεν τις έχεις ανοιχτές. Το Facebook για παράδειγμα, ακόμα και αν εσύ το κλείσεις, μένει μονίμως ενεργό και θέλει περίπου 150 ΜΒ από την RAM για να τρέχει στο background. Αντίστοιχα και το Viber τρέχει μονίμως από πίσω και το Instagram είναι ίσως η ελαφρύτερη εφαρμογή από όλες αυτές. ΕΝοχλητικά κολλήματα δεν θα έχεις, όμως αν μετά το facebook π.χ. δοκιμάσεις να ανοίξεις κάποιο παιχνίδι, ή να βγείς στην οθόνη αναμονής και να κάνεις κάτι άλλο θα υπάρχουν μικρές καθυστερήσεις. Στην τωρινή μορφή των εφαρμογών χωρίς να είναι σίγουρο αν και πόσο θα γίνουν πιο απαιτητικές στο μέλλον,εκτός από μικρές καθυστερήσεις δεν νομίζω ότι θα έχεις κάποιο πρόβλημα.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights