Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ MLS MX 4G Review : “Τεχνητή” πολυτέλεια

MLS MX 4G Review : “Τεχνητή” πολυτέλεια

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα

Στον τομέα της κάμερας, η MLS δυστυχώς ακολουθεί ακόμα την πολιτική του «εντυπωσιασμού» και εστιάζει λιγότερο στην πραγματική απόδοση της κάμερας.

Η ονομαστική ανάλυση των 16 Mpixels είναι αποδεκτά «υψηλή» για εμπορικούς λόγους, όμως όπως είναι αναμενόμενο, από μόνη της δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση καλές φωτογραφίες.

Το MX 4G μπορεί να βγάλει απλά καλές φωτογραφίες στις περισσότερες περιπτώσεις, που δεν ξεχωρίζουν και αρκετές φορές είναι κατώτερες από αντίστοιχες σε κόστος συσκευές του ανταγωνισμού του. Το χρωματικό εύρος είναι σχετικά περιορισμένο, ενώ και η χρήση του HDR βελτιώνει το αποτέλεσμα μόνο κάτω από πολύ περιορισμένες συνθήκες.

Αυτό όμως που δημιουργεί τις περισσότερες… απορίες είναι η ξεχωριστή εφαρμογή της κάμερας που έχει σχεδιάσει η ίδια η MLS. Το MX 4G έρχεται με δύο διαφορετικές εφαρμογές, αυτή που έχει σχεδιάσει ο…. κινέζος κατασκευαστής του και αυτή της ίδιας της MLS. Το περίεργο είναι ότι αυτή της Ελληνικής εταιρείας έχει σημαντικά χειρότερη απόδοση σε όλους τους τομείς. Η ευκολία στον χειρισμό της είναι μειωμένη, οι διαθέσιμες ρυθμίσεις δεν είναι εύκολα προσβάσιμες, όμως το σημαντικότερο είναι ότι βγάζει φωτογραφίες με συνολικά πολύ χειρότερη ποιότητα από την προ-εγκατεστημένη εφαρμογή του συστήματος (της Κίνας…).

Σε χαμηλό φωτισμό τώρα, το ΜΧ 4G δεν έχει Optical Image Stabilization που θα μπορούσε να βοηθήσει το τελικό αποτέλεσμα, και περιορίζεται στις δυνατότητες του αισθητήρα της κάμερας του. Όπως και την ημέρα, οι φωτογραφίες απλά προσφέρουν αποδεκτή ποιότητα, αρκεί ο χρήστης να έχει… υπομονή μέχρι να εστιάσει η κάμερα και σταθερό χέρι για να μην βγει κουνημένη η φωτογραφία.

Στον τομέα του Video τέλος, το σχετικά ισχυρό για τα δεδομένα της MLS hardware  στο εσωτερικό του MX 4G προσφέρει δυνατότητα εγγραφής σε 1080p. Η ποιότητα τους είναι αντίστοιχη με αυτή των φωτογραφιών και περιορίζεται σημαντικά από την απόδοση της κάμερας των 16 Mpixels.

Εμπορικά, η εταιρεία εστιάζει στην ύπαρξη μιας κάμερας 13 MPixels στο μπροστινό μέρος του MX 4g για τις Selfies. Δυστυχώς όμως η απόδοση της είναι ακόμα πιο μειωμένη, ενώ δυστυχώς συνδυάζεται και με ένα ενοχλητικά αργό σε ανανέωση εικόνας view finder.

Επεξεργαστής Μνήμη.

Το MX 4G βασίζεται σε επεξεργαστή της Mediatek, την οικονομικότερη επιλογή που μπορεί να βρει η MLS για να προσφέρει τον «8πυρηνο» χαρακτήρα της συσκευής.

Αυτός είναι ο MT6753, μια αρκετά παλιά πλέον λύση της Mediatek. Οι 8 συνολικά Α-53 είναι χρονισμένοι στο 1.3 GHz, και συνοδεύονται από 3 GB μνήμης RAM. Η απόδοση στο MX 4G είναι ικανοποιητική για τις πιο πολλές από τις καθημερινές εργασίες του χρήστη του. Σχεδόν όλες οι εφαρμογές εκκινούν άμεσα, η εκτέλεση τους γίνεται χωρίς καθυστερήσεις, και γενικότερα το MX 4G δεν δίνει ποτέ στον χρήστη του την εντύπωση ότι «δυσκολεύεται» να κάνει κάτι.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο MT6753 έχει στο εσωτερικό του την «αρχαία» πλέον Mali T720 κάρτα γραφικών, η απόδοση της οποίας είναι επιεικώς άσχημη. Εκτός της έλλειψης υποστήριξης του νεότερου OpenGL ES 3.2 (και προφανώς του Vulkan σε Android Nougat ), η Mali T720 είναι πολύ αδύναμη για κάτι περισσότερο από απλά παιχνίδια.

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι ίσως ο τομέας που το MX 4G «επανορθώνει» αφού η μια και βασική έκδοση του έρχεται με 32 GB ονομαστικά, από τα οποία περίπου 26 είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη του. Φυσικά υπάρχει και η υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD έως 128 GB σύμφωνα με την MLS.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

Vagpar 17/01/2018 - 12:53

Μιλάμε για μεγάλη πατάτα.
4000 λέει η μπαταρία και δεν κρατάει ουτε μια μέρα.Ασε που οταν φτάσει στο 20% πάει στο 0 κατευθείαν και κλεινει.
Αυτο το MAIC ουτε παιχνίδι για παιδακια δεν μπορει ναναι. συνεχώς σου βγαζει ΄΄ΔΕΝ ΣΑς ΚΑΤΑΛΑΒΑ΄΄. Πατάτα εντελώς.
Ο πλοηγός της MLS σε γραφικά θα το χαρακτηριζa εποχής AMIGA.
H οθόνη λέει είναι 5.2΄αλλα με τα μαυρα πλασια που εχει γύρω γύρω ουτε για 4.5΄δεν κανει.
Και φυσικά η οθόνη λερωνει και γρατσουνιεται ακομη και απ τα δακτυλα.
Η οπή του microUSB φόρτισης ειναι τοσο βαθεια χωμενη μεσα στο κελυφος που εφτιαξαν δικό τους μακρυτερο φισακι στο καλωδιο.Τα κοινα καλωδια δεν κανουν επαφή, θελει το δικό του.
Εν τέλει ειναι ενα κινητό που δεν φτάνει ουτε την πιο φτηνιαρικη Κινεζικη απομιμιση.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights