Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Apple iPhone 8 Review : Παλιό και νέο ταυτόχρονα

Apple iPhone 8 Review : Παλιό και νέο ταυτόχρονα

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Αν υπάρχει μια συσκευή που αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι ο εξωτερικός σχεδιασμός δεν είναι το παν σε ένα smartphone, τότε αυτή είναι σίγουρα το iPhone της Apple. Η εταιρεία έχει μια μακρά παράδοση στο να αλλάζει την εξωτερική εμφάνιση των συσκευών της σημαντικά πιο σπάνια από τις εταιρείες του ανταγωνισμού της. Ταυτόχρονα όμως φροντίζει ώστε κάθε χρόνο το νεότερο iPhone να είναι πραγματικά, και σημαντικά βελτιωμένο σε σχεδόν όλους τους άλλους τομείς.

Το iPhone 8 στην «κανονική» του έκδοση είναι για Τρίτη χρονιά ουσιαστικά ίδιο στον σχεδιασμό, με μια μικρή αλλαγή στην πίσω πλέον γυάλινη επιφάνεια. Οι χρήστες των συσκευών της Apple ενδιαφέρονται όμως για το πως αποδίδει ένα Smartphone στην πράξη και σε καθημερινή χρήση, και εκεί πολλές φορές το αποτέλεσμα είναι καλύτερο ή τουλάχιστον πιο «εύχρηστο» από τις συσκευές που τρέχουν το Android της Google.

Πιθανότατα, ακόμα και με την ίδια αυτή εμφάνιση, το iPhone 8 και το iPhone 8 Plus θα συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων συσκευών της εταιρείας. Αυτή τη φορά όμως η ίδια η Apple έχει έτοιμη μια συσκευή με διαφορετικη εμφάνιση, επιδόσεις και συνολική απόδοση, το iPhone X, που όμως δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στη χώρα μας.

Το iPhone 8 μας το παραχώρησε η Cosmote, σαν μια από τις συσκευές που εκμεταλλεύονται τις εντυπωσιακές επιδόσεις του 4G+ δικτύου της. Η μέγιστη ταχύτητα μπορεί να φτάσει τα 500 mbps  ενώ υποστηρίζεται πλήρως το Wi-fi Calling σε εσωτερικούς χώρους και  φυσικά το Voice Over LTE, δύο υπηρεσίες που προσφέρονται αποκλειστικά από την Cosmote στη χώρα μας.

Σχεδιασμός.

Ο χρήστης των προηγούμενων iPhone 6, 6S και iphone 7 είναι δεδομένο ότι θα αναγνωρίσει αμέσως το iPhone 8 σαν μια συσκευή ίδια με αυτά «κατά βάση».

Η διαφορά στο γυάλινο πίσω μέρος είναι καλοδεχούμενη, και κάνει τη συσκευή περισσότερο «σύγχρονη» ή τουλάχιστον παρόμοια με το σύνολο του ανταγωνισμού που δείχνει να προτιμά τις γυάλινες επιφάνειες. Στην περίπτωση του iPhone 8 επιτρέπει πλέον και την ασύρματη φόρτιση της συσκευής, κάτι που μέχρι σήμερα έλλειπε από τα smartphones της Apple.

Στο πάνω αριστερό άκρο υπάρχει για μια ακόμα φορά η κάμερα του iPhone 8, και για μια ακόμα φορά προεξέχει σημαντικά από το υπόλοιπο σύνολο. Σύμφωνα με την εταιρεία πάντως, το τζάμι είναι σχεδιασμένο να μην αποκτά εύκολα σημάδια. Ακόμα και έτσι πάντως, είναι ενοχλητικό που η κάμερα «βρίσκει» όταν ο χρήστης του iPhone 8 το ακουμπά σε επίπεδη επιφάνεια.

Στην μπροστινή όψη τώρα, δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία διαφορά σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο iPhone 7. Κάτω από την οθόνη, η ευαίσθητη στην αφή επιφάνεια περιέχει και τον αισθητήρα αποτυπωμάτων, ενώ η δόνηση συνεχίζει να προσπαθεί να αντιγράψει την αίσθηση του μηχανικού κλικ στις παλαιότερες συσκευές της Apple.

Το πλαίσιο γύρω από την οθόνη συνολικά είναι μεγάλο, μεγαλύτερο από όλες τις συσκευές του ανταγωνισμού, ακόμα και σε σύγκριση με πολύ πιο οικονομικές προτάσεις από το iPhone 8. H 4.7 ιντσών οθόνη είναι η μοναδική που βοηθά τις συνολικές διαστάσεις να παραμείνουν σε λογικά επίπεδα.

Με μικρό πάχος, και αρκετά μικρό βάρος, το iPhone 8 είναι περισσότερο «φορητό» και εύκολο στη μεταφορά του από σχεδόν κάθε άλλη πρόταση του ανταγωνισμού του σε αυτή την ιδιαίτερα υψηλή κατηγορία χρημάτων.

Οθόνη.

Για μια ακόμα φορά, η Apple φρόντισε να βελτιώσει την απόδοση της οθόνης σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο iPhone 7, στον βαθμό που αυτό είναι δυνατόν για μια LCD οθόνη.

Χρησιμοποιώντας έναν διαφορετικής τεχνολογίας αισθητήρα φωτισμού, που πλέον μπορεί να «δει» μεγαλύτερο μέρος του χρωματικού φάσματος εκτός από την ένταση του φωτισμού, η εταιερία έχει δημιουργήσει το True tone για την οθόνη του iPhone 8. Αυτό υπόσχεται την προσαρμογή της απόχρωσης ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες, προκειμένου να ταιριάζει καλύτερα και να είναι πιο … ευχάριστη στο μάτι του χρήστη.

Ταυτόχρονα, η Apple έχει φροντίσει ώστε η οθόνη να είναι σωστά… ρυθμισμένη από το εργοστάσιο για σωστή και ακριβής χρωματική απόδοση. Το σύνολο όλων αυτών έχει σαν αποτέλεσμα η οθόνη του iPhone 8 μαζί με αυτή του μεγαλύτερου iPhone 8 Plus να πλησιάζουν πλέον στο μέγιστο του τι είναι τεχνικά εφικτό σε μια LCD οθόνη.

Οι γωνίες θέασης τέλος είναι αντίστοιχα αρκετά μεγάλες ώστε ο χρήστης να μπορεί να δει ακόμα και βίντεο χωρίς ενοχλητικές αντανακλάσεις από το φωτισμό και αλλοίωση των χρωμάτων.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

Δημητρα Λυκιαρδοπουλου 26/03/2018 - 15:07

Ωραίο. Δώρο!!!!!

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights