Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Note 5A Review : Μεγάλη οθόνη σε λογική τιμή

Xiaomi Note 5A Review : Μεγάλη οθόνη σε λογική τιμή

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα.

Το Note 5A αποτελει έναν «ενδιαφέρον» συνδυασμό, αφού… τρέχει την 8,5 έκδοση του MIUI, όμως κάτω από αυτή βρίσκεται η 7.1.2 έκδοση του Android Της Google.

Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι η συσκευή έχει όλες τις δυνατότητες των ακριβότερων συσκευών της Xiaomi, και ταυτόχρονα εκμεταλλεύεται και τις βελτιώσεις που έχει κάνει η Google σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη 6.0.1 έκδοση του Android. Με δεδομένο ότι κάποιες συσκευές της Xiaomi ακόμα δεν έχουν αναβαθμιστεί επίσημα σε Nougat, είναι σίγουρα θετική η διάθεση του σε μια οικονομική συσκευή όπως το Note 5A.

Το γραφικό περιβάλλον της Xiaomi, αποτελεί μια αισθητά βελτιωμένη έκδοση σε σύγκριση με αντίστοιχες προτάσεις άλλων κατασκευαστών από την Κίνα. Ειδικά η διάταξη, η λογική δομή των επιλογών και ρυθμίσεων, αλλά και η προσοχή στην λεπτομέρεια, είναι στο επίπεδο που πρέπει να είναι όταν μια εταιρεία θέλει να εξαπλωθεί επίσημα στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι προσφερόμενες δυνατότητες τώρα είναι ώς συνήθως εντυπωσιακά πολλές. Μάλιστα και εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι σε πλήρη αντίθεση με πολλές πιο «γνωστές» εταιρείες, Η Xiaomi προσφέρει σχεδόν όλες τις δυνατότητες σε όλες τις συσκευές της, ασχέτως τιμής, εκτός από αυτές που δεν υποστηρίζονται από το Hardware της κάθε μιας.

Η εταιρεία έχει αλλάξει σημαντικά τις συχνά χρησιμοποιούμενες εφαρμογές μηνυμάτων, μουσικής αλλά και τον Dialler για την πραγματοποίηση κλήσεων. Σε κάποιες από αυτές οι αλλαγές εκτός από διαφορετική εμφάνιση, προσφέρουν και επιπλέον λειτουργίες και δυνατότητες.

Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα εναλλαγής της εμφάνισης των εικονιδίων και της γενικότερης «σοβαρότητας» του MIUI, με την επιλογή ενός διαφορετικού Theme από την αντίστοιχη εφαρμογή. Μάλιστα, η λίστα με τις διαθέσιμες εικόνες για background είναι από τις μεγαλύτερες που μπορεί να βρει κανείς.

Οι βελτιώσεις που κάνει η Xiaomi σε κάθε νέα έκδοση του MIUI είναι φυσικά καλοδεχούμενες, και αναμενόμενες όταν προσθέτουν υπηρεσίες και δυνατότητες που έρχονται και με κάθε νέα έκδοση του Android. Στην περίπτωση του Note 5A αυτό που έχει πρακτικά σημασία, είναι ο τρόπος που το MIUi κάνει τη συσκευή χρηστική, και ακόμα περισσότερο, εύχρηστη ειδικά για αυτή την κατηγορία τιμής. Η λογική της Xiaomi για τον μη περιορισμό των διαθέσιμων εφαρμογών και επιλογών είναι πάντα καλοδεχούμενη, και προσθέτει «πόντους» στις συσκευές της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Αντωνης Συρος 06/11/2017 - 20:55

Για μια ακόμη φορά μπράβο για τα αναλυτικά reviews που μας δίνεις.Αναμεσα σε αυτό και το xperia L1 πιο προτείνει.ΚΑΛΟ θα ηταν όμως να δουμε και ενα review του xperia L1…….:)

Reply
Kostas Gliatiotis 06/11/2017 - 21:51

Σε ευχαριστούμε πολύ !

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε κάνει review αρκετές συσκευές της Sony,όμως μέχρι τώρα δεν είχαν διαθέσιμο δειγμα την εποχή που μπορούσε να γίνει το Review του L1. Θα προσπαθήσουμε πάντως να το βρούμε και να το κάνουμε και αυτό !

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights