Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P9 Lite Mini Review : Ένα ακόμα οικονομικό Smartphone

Huawei P9 Lite Mini Review : Ένα ακόμα οικονομικό Smartphone

απο Kostas Gliatiotis

 

Κάμερα

Η βασική κάμερα του Huawei P9 lite mini διαθέτει φακό με ανάλυση 13 MP ενώ θα θυμίσουμε ότι η εμπρόσθια ανήκει στην κατηγορία των 5 MP.

Σε αρκετά μοντέλα της κινέζικης εταιρείας το φωτογραφικό κομμάτι έχει αποτελέσει «ατού» στο παρελθόν και, με ευχαρίστησή μας διαπιστώσαμε ότι για τα χρήματα που κοστίζει, P9 lite mini δεν αποτελεί εξαίρεση. Στα πλαίσια αυτά, κατά την διάρκεια της μέρας οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει η συσκευή είναι… αρκούντως ικανοποιητικές, με καλή φωτομέτρηση, σωστή απεικόνιση των χρωμάτων και αρκετά καλές επιδόσεις όσον αφορά την απόδοση των λεπτομερειών.

Ακόμα και κατά την διάρκεια της νύχτας, οι επιδόσεις της κάμερας του P9 lite mini είναι άνω του μέσου όρου για μια mid-range συσκευή, ακόμα και με δύσκολες συνθήκες, όπως π.χ. την ύπαρξη πολλών πηγών φωτός.

Όσον αφορά την εφαρμογή της κάμερας, είναι αρκετά απλή στον χειρισμό για όσους θέλουν απλά… να τραβήξουν μια φωτογραφία και, παράλληλα, υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες επιλογές για όσους θέλουν να «παίξουν» με τις ρυθμίσεις. Παράλληλα, η δυνατότητα καταγραφής video φτάνει τα 1080p με 30 fps.

Εκφράζοντας την προσωπική μας άποψη, η κάμερα του Huawei P9 lite mini είναι μια από τις καλύτερες στην κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει. Η κινέζικη εταιρεία έχει κάνει αρκετά προσεγμένη δουλειά και το συνολικό αποτέλεσμα είναι άνω του μέσου όρου, ικανοποιώντας έτσι τον αγοραστή που θα το επιλέξει.

Επεξεργαστής – Μνήμη

Για το P9 Lite Mini, η Huawei έχει επιλέξει μια λύση της Qualcomm, και πιο συγκεκριμένα τον Snapdragon 425. Παρότι η εταιρεία έχει σε ελάχιστα μεγαλύτερο κόστος συσκευές με πιο ισχυρό Hardware, για την περίσταση η επιλογή του 425 έχει γίνει προφανώς για λόγους κόστους.

Η απόδοση του τώρα, σε συνδυασμό με τα 2 GB μνήμης RAM που έχει το P9 Lite mini είναι ικανοποιητική για απλή καθημερινή χρήση. Όλες οι εφαρμογές τρέχουν χωρίς ενοχλητικά προβλήματα, και ο ιδιοκτήτης δεν αντιμετωπίζει ποτέ καθυστερήσεις και κολλήματα στην χρήση τους.

Ο μοναδικός περιορισμός είναι η μικρότερη RAM, που κάνει την ταυτόχρονη εκτέλεση εφαρμογών λίγο πιο «δύσκολη». Με δεδομένο το ότι πολλές εφαρμογές τρέχουν μονίμως ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιούνται, όπως π.χ. το Viber ή/και το Facebook messenger, ο χρήστης του P9 Lite mini πρέπει να είναι προσεκτικός σε αυτού του είδους τη χρήση.

Αντίστοιχα και στον τομέα των γραφικών, η Adreno 308 απλά προσφέρει αυτό που χρειάζεται για την 720p οθόνη του P9 Lite mini. Για απλά παιχνίδια είναι πρακτικά ικανοποιητική, ενώ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και στην αναπαραγωγή video. Το γραφικό περιβάλλον της Huawei με τη σειρά του παράγεται με άνεση και επιτρέπει την χρήση του Smartphone με ευκολία.

Τέλος, για τον αποθηκευτικό χώρο, η Huawei αναγνωρίζει ότι τα 16 GB είναι πλέον το ελάχιστο απαραίτητο για ένα Smartphone, και στο P9 Lite mini είναι πραγματικά διαθέσιμα περίπου 10 GB.

Αυτά μειώνονται ακόμα περισσότερο με την εγκατάσταση εφαρμογών, οπότε οι χρήστες που θέλουν να εκμεταλλευτούν π.χ. την πολύ καλή για την κατηγορία κάμερα του, πιθανόν να πρέπει να τοποθετήσουν μια κάρτα μνήμης.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights